Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69
12.6.15 18:57

@areca stím schováváním váhy to mam na stejno :D …ale taky se mi blíží i MS takze si myslím, že to bude hlavně i tím :? Ale musím se stím poprat no jako všechny tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
12.6.15 19:25

@Madel
Nejspíše mas pravdu bude to i tou MS, ktera se mi blíží :? Takže doufám že neztratím motivaci :( ale budu se to snažit dodržovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
14.6.15 12:27

Ahoj holky, díky za rady, jste skvělé, jak vám to všem jde. Já se držím zuby nehty čtvrtý den, nemám chutě ani hlad, ale ani kilo dolu. Koktejly jsou hnus fialovej, mám problém je vypít, zvedá se mi z nich žaludek. Kaše jsou o. k., místo koktejlů baštím maso, vejce, zeleninu…Tak nevím, jestli jsem v ketoze. Měla jsem si to víc nastudovat, takhle nevim, co jíst, když mi koktejlíky nejedou :nevim:.Dám tomu ještě 2 dny, když to nepůjde, budu muset zkusit jinou dietu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.6.15 12:41

@povers Ahoj…od koho máš koktejly… fit nebo aktiv. Mě ty fit chutnají, zase naopak nesnesu kaše. Držím palce, jsem na tom s kilama obdobně, záleží hodně z jaké váhy začínáš, paradoxně víc shazuješ, když začínáš na 100 než třeba na 70, jestli jsi před MS a zda jsi třeba chronická dietářka, to pak jde taky hůř… Držím Ti palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
15.6.15 11:40

Glorčo ahooooj, super, že jste to zvládli v nemocnici! Ať je malý rychle OK!
S úbytkem jsi parádní! Já se pořád držím na těch -5, ale všichni kolem hrozně řeší, jak jsem zhubla, přitom mě to tolik nepřijde, jen jsem hodně vyrýsovala, to je fakt. Ale jak dost cvičím, jsou vidět svaly a opticky vypadám prostě jinak :-)

Madel, luxusní úbytky! Drž se! A s tím přechodem na pár dní na běžnou stravu bych si vůbec hlavu nedělala, naopak, myslím, že Rýc by ti to posvětil, po tolika kilech by to chtělo pro tělo „odpočinek a lehký šok“, abys pak mohla mít třeba návrat do 2+2.

Já jsem si teď o víkendu taky dávala k snídani nízkotučný bílý jogurt (luxusní 1% z Alberta :-D) s trochou malin a borůvek, užila jsem si to. Ale dnešní počasí mě vrátilo zpátky k teplé kaši. A zelenina k obědu s Cottage nebo se Šmakounem, dělají výborné ochucené a třeba Mexický do salátu, paráda!!!

Glorčo, teď ještě DietAlegre udělala dva druhy salátů, jeden s tuňákem a jeden kuřecí, je toho 180g za 99,– a rozhodně stojí za vyzkoušení! Měla jsem je o víkendu a musím jich objednat víc, i cenově si myslím, že se povedly :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
15.6.15 11:44

Ahoj holky, hlásím se po víkendu.
Tak myslím, že to, před čím mě některé z Vás odrazovali (žrát normální žrádlo) není nic, čeho by se dalo obávat ;) Začala jsem minulé úterý na 99,2kg a dneska po šesti dnech (z toho v ketóze jsem 4 dny) mám -2,5kg a -1cm v pase, -1cm přes boky i přes břicho i přes stehna! Cítím se parádně!! :) Hlavně je mi fajn.
Jen po proteinech samotných je mi blbě, takže snídám, pak protein, pak něco k obědu, pak protein a teď jsem třeba 4 dny po sobě grilovala :D kvalitní klobása, kuřecí maso, vepřové, hovězí… a k tomu zase kopec zeleniny a i jsem si dělala na to domácí majolku nebo dip ze zakysané smetany a česneku. I přes to mam ketózu na 2/3 čtverečku a hlavně…od včerejška mám MS, takže jsem čekala že úbytky nebudou a že budu nafouklá, i přes nafoukloust mám méně i na objem než před 6ti dny ;) Wow! tohle mě nakopává!! První věc po několika letech trápení se štítnou žlázou, nervy a zdravým životním stylem!!

Pro zajímavost, příklad jídelníčku přes víkend:
Snídaně: 3 vejce, slanina, kapka oleje, půl okurky
Svačina: 25g proteinu + voda
Oběd: kuřecí maso s žampiony, lilkemn a fazolovými lusky
Svačina: 25g proteinu
Večeře: asi půl tuny kuřecího a vepřového s okurkou a dipem z jogurtu, zakysané smetany a česneku.

Snídaně: 100g jahod, 150g zakysané smetany, chia semínka, voda, jahodové flavdrops (sladidlo) - rozmixovat
Svačina: Protein
Oběd: hermelín + okurka
Svačina: Protein + zelenina + kousek sýra
Večeře: 100g 45% sýru, mozarela, zeleniny

Takže pokud někdy opravdu nejde jinak a vy musíte porušit to, co říká KetoDiet, nemějte strach, z ketózy Vás to nemusí vyhodit :)
V sobotu jsem byla na psí výstavě a po druhém proteinnu už se mi zvedal kufr, takže jsem si odpoledne dala gyros - ale jen maso a zeleninu a dip na talíř a co myslíte…z ketózou to ani nehlo ;)

@Madel Podle mě na dovče ani svatbě nic pohřbívat nemusíš pokud nechceš. Hlídej si aby jsi nejedla jídla co mají hodně sacharidů. Prostě papej vajíčka, tvrdé sýry, zakysanou smetanu, i ten jeden tučný jogurt by nic nezabil, slaninu, šunku, maso a k tomu si dávej nesladkou zeleninu a absolutně to ketózu nenaruší ;) i na svatbě by takto šlo jíst, bez příloh zobat sýry, maso, zeleninu (jestli mají švédské stoly).)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
15.6.15 13:04

@povers co máš za koktejl? To je divné… Já mám ketodiet a dle chutí si vyberu dochucovací tablety a kokterjl mi moc chutná… Je to divný… :nevim:
@Terkams super že ti to tak jde. Jsi šikovná, že jsi našla pro sebe vhodnou alternativu… :potlesk:
Ale né každý to tak potřebuje. Mě třeba jíst jejich výrobky vyhovuje. Nemusím přemýšlet, co si dám. Kdy to uvařím. Je to úspora času a to je super. Ono mi to maximálně vyhovuje. Jelikož mám dvě malé děti, které jsou často nemocné a ikdyž nejsou, tak potřebují celkem dost hlídat. Za poslední měsíc byli nemocní oba a to pěkně na střídačku 14dní. Takže pro mě chytnout tyčinku, udělat koktejl nebo kaši je ideální.
Dnes už teda jím kuřecí maso s cuketou a rajčaty, ale připravit si to bylo teda taky o nervy. Byli jsme u doktora s oběma, pak nákup a dojít domů a obstarat prvně děti, aby se najedli, do toho menší fut něco chce a potřebuje mámu. Starší vylézá pořád z postele, že se mu nechce spát a já do toho mám na pánvy svoje jídlo, které si ve finále ani nevychutnám. Co bych dala za koktejl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
15.6.15 13:19

@areca Když nemám čas dam si protein, když nemám čas a mam žaludek na vodě tak si dám okurku a hermelínek :) Ale chápu tě.) Já bych taky ráda zkusila ty jejich omelety a tak, pro změnu…ale já na to nemám penízky :) Teď jsem dostudovala, žiju rodičů, s přítelem dostavujema bydlení a hledám práci a mám 2500,– na měsíc ze kterých platím telefon, pojištění a spoření a zbývá mi asi 1000,– na měsíc, takže to musím nějak vyjít :) ráda bych teď držela měsíc - měsíc a půl a pak pauza a pak zase někdy v říjnu/listopadu a to už možná nějaké ty jejich výrobky ochutám, ale na proteinu určo zůstanu na tom co mám, 5kg za 2000, - to je jedinečný.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
15.6.15 21:06

@areca Ahojky, mám ketodiet, držela jsem 4 dny a vůbec mi to nesedlo, bohužel jsem i přibrala kilo a půl, takže to zítra vrátím. Měla jsem 109, ted 110,5.
Nechápu to.
Všem vám přeji ty úbytky, já budu hledat jinou cestu. Mějte se krásně, paaaa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
15.6.15 21:19

@matiee @areca Holky ahoj, malej byl teď 2 dny úplně hroznej, jen ležel, skučel, jak ho bolí krk, uši…nechtěl jíst, navíc odpoledne usínal, po půl hoďce se vzbudil a začal šílet, lítal po bytě, oči vytřeštěný, nereagoval jen děsně řval, vzpamatoval se až po 10 minutách, hrůza. Byli jsme i na pohotovosti(tam už byl dobrej, nic ho nebolelo, jako vždy jsem vypadala jako blázen :lol: ).Naštěstí dnes se to snad zlomilo, začíná to být zase náš kluk, ani tu zběsilou příhodu neměl, tak doufám, že bude O. K.V neděli nebo pondělí chceme odjet na týden do Chorvatska…Takže úplně tě chápu( @areca ),že se 2 dětma(mám je také)se ti nechce a ani moc nezvládneš nějak sobě něco připravovat, taky mě to nebaví a zdržuje, ta první fáze byla super, teď už je to trochu složitější. Ale váha mě jde pořád dolů(pomalu, ale jde)a to už jím všechnu zeleninu, jogurty(ale nízkotučné ty Milko),tvaroh…Dnes jsem se vážila a měla jsem radost už to bylo pod 62,to znamená 8.5k fuč, ta dieta je fakt zázrak :lol: @matiee Děláš si Tofu nějak? Já si dnes koupila chucené, moc nevím, co s tím, opražit na pánvi jako maso? @povers Pokud ti nejedou koktejly, můžeš pokračovat v jiných jídlech, např. Ketoaktiv má dezerty, tyčinky, omelety, palačinky, polévky, něco od nich mám, je to docela chutné a cenově nejpřijatelnější. Ty máš Ketodiet koktejl, nebo jiný?
@Terkams Určitě nevadí, že si děláš dietu po svém, ale chce to vitamíny a minerály dodávat. jen moc nerozumím těm tukům, tyhle diety co držíme my jsou bílkovinnové a zároveň nízkosacharidové a nízkotukové(tuky hlavně rostlinné).To si kombinuješ např. z Atkinsonovy diety? Já občas hledám inspiraci v Dukanově dietě, ta je dost podobná naší(Ketodiet, Fit,…),ale je postavená také na běžných jídlech, ne amarounech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
15.6.15 21:22

@Terkams A máš pravdu, do peněz to leze hrozně, ale ta snadná příprava mě to trošku vynahrazuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
16.6.15 11:02

Glorčo, ať je malému už dobře, děti rychle regenerují a zapomínají na to nepříjemné!!
Tofu mám, ale ještě jsem se k němu nedostala, hodlám ho šoupnout na pánev a ochutit. Ale teď mám období Cottage, obzvlášť šunkové s křenem je v salátu fantastické :-) A když si dám ráno jogurt s ovocem, už mi nezbývá prostor na víc jídel, než ten salát s cottage, no a čas na vaření taky není :) To je přesně to, co mi vyhovuje, že mám všechno po ruce, max. to rozdělám ve vodě a ohřeju nebo udělám rychlou omeletu, včera jsem „musela“ uvařit brokolici a hrozně mi ta časová prodleva vadila, nehledě na to, že jsem jela s dětma na fotbal a pak plavat, fofr, takže tyčinka v kabelce to jistí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1453
16.6.15 17:52

@glorča Opravdová ketogenní či ketonová dieta kde jde o ketózu (braní energie z tuků) je opravdu o tom jíst bílkoviny a tuky a ne jen bílkoviny. Proto jsem ketodieta chápala jako to samé…ale není, ketodieta je hodněpřísná bílkovinná dieta bez tuků - takže vlastně i hladovění :( mrkni se sem a možná pochopíš co tím myslím :) http://www.slimming.cz/…moci-ketozy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
17.6.15 21:24

@Terkams No jo, přečetla jsem si ten tvůj odkaz, ale hned ze začátku je tam psané, že jde o omezení cukrů a také tuků…Já mám od dítěte vrozeně zvýšený cholesterol, takže jsem ráda, že u naší diety jsou omezené i tuky, až skončím s dietou, nechám si vzít krev a jsem zvědavá, zda to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
18.6.15 11:07

Glorčo, nechávala jsem si dělat jaterní testy a krevní všemožné minulý týden, doktorka mi volala, že jsou lepší než před rokem :-)
A váha se taky ještě rozhodla hýbnout směrem dolů, překvapivě, i když hřeším ořechama a občas mám 2 „pravá“ jídla denně. Takže po 7 týdnech „upravené“ diety jsem -7 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková