Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Juannitka píše:
Ahoj děvčata, jsem u vás nová, ráda bych se přidala.pročítala jsem diskusi zpět a jste tedy borkyně, jak dlouho jste vydržely a kolik jste shodily!!! Chtěla jsem moc poprosit - nezahrály byste si na Sherlocka a nepomohly mi vypátrat, proč nejsem v ketóze??? ;( nevím, kam jinam se obrátit a jsem už trochu nešťastná. ;(
Na keto jsem 6. den. Mám koktejly s 90 % proteinu. Jídelníček:
Snídaně - koktejl
Svačina - koktejl, kedlubna/ředkvička/cuketa…
Oběd - rybí plátek + povolená zelenina/ bílková omeleta se zeleninou, kuřecí plátek se zeleninou…
Svačina - koktejl, zelenina
Večeře - koktejl + zelenina/zeleninová polévka s kurecím masem/ryba se zeleninou…Myslíte, že může vadit dopolední kafe se sojovým mlékem? Nebo se s tím „opravdovým“ jídlem prostě nemůžu dostat do ketózy? Nebo moc zeleniny, a tím sacharidů? Nebo tělo zvyklé na spíš nejezení a nepravidelný režim může ještě šetřit??
Prosím poraďte… Předem všem děkuji!!!
Hod si to do Kalorických tabulek, tam uvidíš, kolik máš za den sacharidů. U Keto doporučují do těch 50g/den. Z tohohle jídelníčku se mi nezdá, že by jsi ty sacharidy překročila
Kafe nevadí, může se se sojovým nebo nízkotuč. mlékem, ale tak 100ml/den (mléka).
Dělala sis ten test ketozy?
Ahoj
jsem tu také nová, ale pro @Juannitka. Myslím,že to může být opravdu zeleninou. Jakou a kolik jí tak denně sníš? A ten koktejl myslíš proteinový dle tvého výběru?
Ahojky, moc děkuji za reakci. Já jsem zkoumala snad všechny firmy, co keto nabízí, plus tuto diskusi a další, a všude se doporučuje už od začátku ta povolená zelenina… ketózu měřím dle doporučení tady děvčat, aby se pálily tuky… jestli se do ní s tím „normálním“ jídlem nedostanu, jelikož je to vlastně až druhá fáze? :/ někdo má prosím zkušenost???
@Juannitka vždyt už píšu - že těžko ket dostaneš s běžným jídlem k večeři hned. Dej pro začátek samotný koktejl a hodně vody. Pravda vyzkoueno a ověřeno pouze na KETODIET
@Juannitka nemam zkusenost s temahle divnyma koktejlama, ale o ketoze trosku neco vim. Ketoza je stav tela, kdy telo misto na sacharidy jede na tuky.
Nevim cim si ji meris, mereni z moci nebyva uplne presne, z krve je presnejsi. Z krve bereme, ze jsme v ketoze pri hodnotach vyssich nez 0.9.
Co te muze vyvest z ketozi, je to nadbytek sacharidu, ale taky proteinu. Protoze pri pocitani ratia, na kterem jsme u ketogenni diety ( napr. 2:1, 3:1, 4:1), je to prvni cislo v pomeru, vzdy mnozstvi tuku a to druhe je mnozstvi sacharidu a proteinu dohromady)
Telo na ketozu najizdi postupne a prvni dny nam nemusi byt dobre. (unava, nadmerna aktivita, bolest hlavy, nevolnost).
Nekteri lide nemaji v tele dulezitou latku na traveni tuku a takovi jedinci drzet ketogenni dietu nesmeji.
Na lepsi zpracovani tuku se doporucuje i suplementace karnitinem, ktery tomu napomaha a nekteri jedinci ho maji v tele malo, navic, pokud je nekdo na ketogenni diete dlouhodobe, tak se muze vycerpat, kvuli malemu prijmu bilkovinnych zdroju, ktere ho obsahuji.
Pri dlouhodobem setrvani na ketogenni diete je potreba telo suplementovat umelymi vitaminy a mineraly.
Jsem tu nová a nevím, jak Vás zmínit v příspěvku, tak se omlouvám. ![]()
Mufice - děkuji, zkusím to tam zadat, možná jím té zeleniny moc. I když jen povolenou pro 1. fázi. :/ právě že jsem si dělala test 3 dny za sebou a nic, ani náznak. :/
Matars - jím zele pro 1. fázi a třeba ke svačině 1/2 kedlubny, nebo 5 ředkviček… k hlavnímu jídlu třeba 1/3cukety nebo hlavičky brokolice… koktejl mám 90% syrovatkový protein, kde skoro není cukr. Z Myprotein.
Matars - koukala jsem, že přímo i u Ketodiet v 1. fázi u toho nejtvrdších programu Intense mají 1 jídlo k obědu… tak jsem doufala, že hupnu do ketózy ráz dva. ![]()
Tak zredukuji zeleninu a večer bude jen koktejl. Bez oběda bych to nedala, denně řídím a bála bych se omdlení. ![]()
@Jana525 děkuji. Já nemám koktejl od keto firem, ale z Myprotein, dala jsem si práci a zkoumala to, měl by být dobrý. Vitamíny doplňuji. Příznaky ketózy jsem měla (bolest hlavy, slepené patro v puse, únava…),ale dle močových papírků nic. Krev nemám možnost zkoumat. ![]()
Tak budu doufat, že papírky lžou. ![]()
@Juannitka to je uplne jedno od jake firmy, o tom si myslim sve, ale to tu rozebirat nechci. Clovek nepotrebuje vyhazovat penize, aby se dostal do ketozy, ale kazdeho vec. Ketogenni dieta neni sranda, ma sva pravidla a clovek by mel byt pod lekarskym dozorem. To, co delaji tyto firmy je opravdu trestuhodny hazard se zdravim lidi. A znovu opakuji, ze prava ketogenni dieta neni o nadbytku bilkovin, ktere zatezuji ledviny a mohou zpusobit jejich selhani. A pro ketozu se energie ze sacharidu nahrazuje energii z tuku, ktere tady proste nevidim v dostatecne mire. Takze me vlastne ani neprekvapi, pokud se clovek do ketozy nedostane.
To je prvni, co me tady zarazi, moc bilkovin a malo tuku. Nemuzeme telu sebrat jako zdroj paliva sacharidy a nedat mu jiny zdroj, to znamena tuky.
Uz se loucim a preju uspesne hubnuti a hlavne zadne zdravotni problemy!
@Jana525 děkuji ještě jednou za radu, navíc když s těmito typy diet nesouhlasíte! Tak by nemuselo být chybou přidat třeba víc olivového oleje do zeleniny? Aspoň že snad není chybou ta jedna káva, když už se člověk nemá na co těšit, třeba na dvojku vína večer nebo na kousnoutí do rohlíku s máslem k snídani! ![]()
@Juannitka pokud papírky neukazují ketózu, tak jste v ní nebyla. V ketóze buď člověk je anebo není, nic mezi tím. Já jsem ketózu zažila, jsem člověk co bez cukrů dokáže žít, takže to pro mě nebyl problém, ale dodržovala jsem pravidla max. množství bílkovin vs. tělesná váha a k tomu adekvátní poměr tuků. Když jsem si z chutí dala trochu víc, už jsem nehubla, protože té energie už bylo moc.
@ivvet píše:
@Juannitka vždyt už píšu - že těžko ket dostaneš s běžným jídlem k večeři hned. Dej pro začátek samotný koktejl a hodně vody. Pravda vyzkoueno a ověřeno pouze na KETODIET
Měla by se dostat do ketozy i s jedním jídlem denně (bílkoviny+zelenina). U Cambridge diet se může 150g masa nebo vejce, šmakouna apod. a 150g zeleniny v té ketozové fázi + 3 porce těch produktů k tomu za den.Po tom, co tu uvádím se dostanu do ketozy do 2 dnů.
@Juannitka pridat tuky neni chybou rozhodne!! Samozrejme, ze nemuzeme prekrocit kaloricky denni prijem. Jak jsem psala, ty ratia, tak obecne plati, ze cim vice clovek prijme tuku na ukor bilkoviny a sacharidu, tim se dostane do vyssi ketozy. Tedy cim je na vyssim pomeru, tim hrozi vyssi ketoza. Proto se to kazdemu meri, protoze kazdy muze reagovat jinak a pak se mu upravi pomer na miru. Olivoveho oleje a ani masla bych se nebala. Kdyz si budete hledat diskuz lidi, kteri resi, proc nejsou v ketoze, tak casto narazite na to, ze museli snizit prijem bilkovin a pridat tuky.
@luccifera píše:
@Juannitka pokud papírky neukazují ketózu, tak jste v ní nebyla. V ketóze buď člověk je anebo není, nic mezi tím. Já jsem ketózu zažila, jsem člověk co bez cukrů dokáže žít, takže to pro mě nebyl problém, ale dodržovala jsem pravidla max. množství bílkovin vs. tělesná váha a k tomu adekvátní poměr tuků. Když jsem si z chutí dala trochu víc, už jsem nehubla, protože té energie už bylo moc.
Presne tak, pokud neukazuji ani slabou ketozu, tak tam proste neni. Od mereni krve se to casto lisi o stupen, ale ketozu by to alespon slabou ukazalo.
Příspěvek upraven 11.03.17 v 11:26
@Juannitka píše:
@Jana525 děkuji ještě jednou za radu, navíc když s těmito typy diet nesouhlasíte! Tak by nemuselo být chybou přidat třeba víc olivového oleje do zeleniny? Aspoň že snad není chybou ta jedna káva, když už se člověk nemá na co těšit, třeba na dvojku vína večer nebo na kousnoutí do rohlíku s máslem k snídani!
Na hubnuti nesouhlasim, tam jsem zastancem nizkosacharidove, stredomorske stravy. Ale bohuzel na ketogenni diete mam pod lekarskym dozorem, uz nekolik let dceru, protoze tato dieta se dnes uz uziva pro lecbu nekterych nemoci. Takze ketozu merime denne a vim o tom opravdu hodne, mam i hodne nastudovano a prectyno.
@Juannitka Já mám taky koupený svůj protein a budu končit v neděli 3 týden. Zeleninu jsem nejedla vůbec je 4 koktejly a jedno jídlo a tím myslím jen ryby, kuřecí maso a vajíčka prostě jsem sledovala, které výrobky nemají moc sacharidů. Tuk zas tak neva. Do toho psyllium kvůli trávení a vitamíny. Holky to mají už v koktejlech, ale u toho tvého musíš doplnit vitamíny jinak. Důležité je se i změřit, ne jen vážit. Můžeš mít úbytek v cm a ne vždy na váze ![]()