Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14
11.3.17 13:27

@luccifera Ty jsi jela maso, tvaroh, olej = bilkoviny + tuky + zeleninu. A byla jsi v ketóze. Já jedu maso, proteiňáky, olej = bílkoviny + tuky + zeleninu a nejsem v ketóze. V čem je rozdíl? Myslíš tím, že mám málo tuků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
11.3.17 13:31

@Juannitka každý na ketózu reaguje různě, zkusila bych si pohrát s poměrem tuky:bílkoviny:sacharidy… měla jsem to tak - vážila jsem cca 75 kg a dobře jsem reagovala na bílkoviny, takže jsem měla 150 g bílkovin, k tomu jsem měla adekvátně kaloricky tuky cca 3:1 a tedy tu nulu sacharidů. K tomu intezivní svalový trénink na vyčerpání zásobního glykogenu ve svalech = 2. den ráno byla ketóza

• Citovat
  • Upravit
1312
11.3.17 13:57

@Juannitka když přidáš tuky - tak se ti na papírcích objeví tmavší barva - tělo spotřebovává jak tuk vlastní, tak také tuk, který přijmeš ve stravě. Ale přímá úměra - čím tmavší tím lepší není v žádném případě lepší. Když jsem jedla tučné maso, tučný sýr… tak jsem měla tmavší zabarvení. Nyní jím proteiny - ano mají poměrně méně tuku, papírek mám nejsvětlejší a hubnu o trochu více (jím i více zeleniny než předtím). - samozřejmě je to také tím, že mám zákonitě nižší kalorický příjem.
Jak se zmiňuje @luccifera ketoza samozřejmě nastoupí i rychleji, pokud máš intenzivní trénin - protože při něm dohází k čerpání glykogenu.
Nejsi v ketoze, protože přešviháváš počet sacharidů. Každý jsme jiný, nekdo může mít 60 g sacharidů denně a dostane se do ketozy, někdo musím mít i méně než 30. Každý jsem originál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
11.3.17 14:44
@Juannitka píše:
@Matars mně přišlo, že bez té zeleniny je to fakt extrém pro tělo, bez přírodních vitamínů a vlákniny, ale omezím. :) kafe teda taky vysadím, ale bude to kruté. :) před těmi 6 dny váhu nevím, neměla jsem odvahu. :roll: ale včera 82,2 a dnes 81,2, takže něco dolů jde, ale bez ketózy asi jen voda a svaly… :zed: potřebovala bych dolů určitě 10 a v pohádkových snech 15. :)

Kafe nevadí, ale pro začátek si dej jenom černou kávu bez mléka a cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
11.3.17 14:47
@luccifera píše:
Absolutne netusim, jak muze někdo cekat ketozu na bílkovinách a zelenine… moje strava byly salamy (semo tamo) maso se zeleninou zalete lzicema oleje, plnotucne tvarohy a všechno v pomeru 3:1 tuk:bilkoviny… pak jsem mela temne rude indikacni papirky a valila v ketoze, u toho jsem udržovala poradny trénink a držela svaly a zhazovala tuk, ale i tak jsem to držela jen par tydnu a přerušovala to carb up fazema

U CD to lze, být při 3 porcích jejich produktů a jednoho jídla (maso + zelenina) v ketoze. Sama jsem v tomhle režimu jela loni 2 měsíce a zhubla 17kg ;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
11.3.17 14:50

Zdravím holky, můžete mi říct kolik jste zhodili za 14 dní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
11.3.17 16:32

S ohledem na fakt, že bez glykogenu na který se váže voda, tvoří velkou část „zhubnutí“ právě voda, tak moc negratuluju. Především nejsem příznivcem „produktů“, když vím, že lze nastartovat stav ketózy i bezpráškově…

• Citovat
  • Upravit
luccifera
11.3.17 16:34

@garfieldb ano, ale měl by to být intenzivní svalový trénink, pořádná zátěž :lol:

• Citovat
  • Upravit
luccifera
11.3.17 16:38

Pokud mohu za sebe říct, ketóza byla zajímavá zkušenost, ale víckrát ne. Vyzkoušela jsem i sacharidové vlny, které byly na počítání, přípravu a motivaci ještě náročnější, ale efekt naprosto překonal má očekávání… za měsíc tréninku a sachar. vln jsem přišla o 7 cm v pase. přes boky to mohlo být tak 10… ale byl to masakr. Ne nadarmo se říká, že na to člověk musí být hodně motivovaný a dost se od toho odrazuje a ne nadarmo se říká, že stejně nejlepší je zlatá střední cesta - kvalitní a vyvážená strava s dostatkem pohybu, odpočinku a radosti ze života.

• Citovat
  • Upravit
14
12.3.17 07:42

Dobré ráno děvčata, omlouvám se, že jsem užvčera neodpověděla na poslední rady, zjevně mám jako nováček nárok jen na 10 příspěvků denně, což jsem zjistila, až když jsem chtěla přidat jedenáctý. :D
Dnes ráno slabě růžový papyrus a celkem asi 2 kg dole. Prosím všechny pesimisty, aby mne ušetřili komentářů, že je to jen voda, a nechali mi naději a vůli pokračovat. :kytka:
Potřebuji dát dolů aspoň 10 kg před červnovým srazem 20 let od maturity, jinak tam nejdu! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
12.3.17 13:11

Dnes jsem začala s ketodietou, výchozí váha 75, uvidíme jak to pujde, ráno koktej, kafe, oběd polívka a ted si dám zeleninu :) musím vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
12.3.17 15:04

@Juannitka Nejsem pesimista - jsem optimista, máš dost času na zhubnutí - to dáš. a s tou vodou - každý hubne vody podle toho, jak s vodou předem hospodařil. Jen je potřeba počítat s tím, že až najedeš na stravu plnou sacharidů - tak 1-2 kila půjdou nahoru tím, jak se zase svaly zavodní. Ale je to ohromný úspěch - já mám také srazík (o dekádu víc) tak doufám, že mě tam poznají a nebudou se ptát co je to tam za důchodkyni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.3.17 15:20

@garfieldb No ani mi nemluv! Najednou mi došlo, jak jsem se zanedbávala a jak v porovnání s ostatními, kteří mají někde fotku, vypadám staře! To sádlo je základ, pak přijde na řadu následná péče. :mrgreen:
Ty se máš, ty už máš aspoň tu tlustou osobu kolem těla pryč! :palec:
S těmi kily nazpět počítám, proto bych ideálně potřebovala dát dolů tak 15. :zed:
Jen na okraj z tvé zkušenosti - Stévie nebo ty ochucující kapky nezvedají moc sacharidy, že ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
12.3.17 17:57

@Juannitka ochucující kapky jsou nulové - neboj :mrgreen: Já ted dolaďuji poslední kila (6), nevím jako to půjde - a už o sebe pečuju - cvičím - ale pravidelně od 80 kil. Předtím mě to vůbec nešlo. A nepřeháním to - na miss bikiny jsem už moc stará :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.3.17 18:28

@garfieldb takže ještě kilo a taky začnu cvičit. :lol: Bikiny nejsou fakt můj cíl, víš po čem fakt toužím?!?! Normálně si obléct džíny a tričko… to sice teď můžu taky, ale vypadá to, že pod tričkem pašuju nafukovací kruh. :,(
Co cvičíš, co se ti osvědčilo? Nějaká kruťárna jako Jillian Michaels, nebo něco snesitelnějšího? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková