Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@rehonka určitě vydržet - váha určitě jde dolů - byť tobě to na váze není vidět, je to otázka hospodaření tvého těla s vodou. Ačkoliv to z nás až na malé výjimky nikdo nedělá, je doporučováno se vážit jednou týdně. Pokud ti do toho skočí MS tak po ní (běžně v období MS tělo zadrží 1-3 kg vody)
Všem děkuji za odpověď ohledně polévek. Balíček již dorazil a musím říct, že se mi dieta drží lépe. Polévky mi k mému překvapení moc chutnají. Doplňuji je jen plátkem Večerního chlebíku od Penamu. Omelety jsem zatím měla sýrovou a slaninou. Nejsou špatné, ale popravdě jsem nezaznamenala chuťový rozdíl
Největší zklamání je pro mne zatím jen vanilková kaše, kterou nedokážu překousnout. Začínala jsem na 83kg a po měsíci držení-nedržení diety teď začínám na 77kg. Mým cílem je prozatím dostat se na 65 kg a zbavit se tukového polštáře na břichu ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat, zda je možnost přidat se do soukromé skupiny? Nejsem si jistá, jak to zde chodí, tato diskuze je první, do které přispívám. Mám jí pročtenou tak z půlky, ale popravdě je těžké prokousat se k nějakým zkušenostem a radám přes příspěvky jistých lidí ![]()
Ahojte, jsem rada, ze jsem nasla tuhle diskuzi. Ja jsem low carb/keto patym rokem. Takto jsem jedla I tehotna a Ted I pri kojeni.jsem adaptovana uz dlouho, denne tak na 25 gramech.Jsem taky chodici dukaz toho, ze muzete behat nekolik hodin Jen na par lzickach kokosoveho oleje
Procitam prispevky dozadu, ale je toho moc
Co me zaujalo, ze si zakazujete kafe. Vzdyt to neovlivnuje krevni cukr, tak proc?
@Lenka_Hal Kofein a vliv na ketozu je stále diskutovatelný problém. Někdy se uvádí že zpomaluje ketozu, že někoho „vahazuje“. Ale mnohé vůbec tento problém nepociťují. Pravdou je, že piju 2 kávy denně + matcha tea a v ketoze jsem. Je to podle mě individuální.
cituji z článku - s kterým se ztotožňuji
*Má kofein vliv na ketózu?
To je diskutabilní. Existuje několik studií, které naznačují, že kofein může způsobit nárůst hladiny cukru v krvi s následným dopadem na inzulínu… Studie zahrnovala konzumaci 50 g glukózy perorálně, následující dávkou kofeinu. To je zcela odlišné od low-carberů, kteří obvykle konzumují pouze 20 g sacharidů, obvykle ve formě zeleniny s vysokým obsahem vlákniny, v průběhu celého dne.
Mnoho low-carberů bez problému konzumuje kofeinové nápoje bez jakéhokoliv negativního dopadu na jejich hubnutí. Nicméně existují citlivější osoby a proto ti, kteří jsou extrémně citliví na inzulín, mohou být nuceni omezit nebo dokonce vyloučit veškerý kofein. Pokud jste úspěšně hubli a pak se vaše váha zastavila na měsíc nebo dva i když vše poctivě dodržujete, můžete zkusit na chvíli vysadit veškerý kofein, abyste věděli, zda to má na vaše hubnutí nějaký vliv.*
Já jsem vždy se snažila pít první týden kávu bez kofeinu - a stejně se vrátila ke kofeinu ![]()
Jsem na low carb/keto sedm let (bohužel s přestávkymi - kdy jsem se zase vypapkala (přestože mi sacharidy nedělají dobře) Nyní jsem v ketoze, běhám 3× týdně (zatím v rozběhu
) 1× týdně plavu a energii mám.
Diky za odpoved. No, moc mi neni jasne, jak ten krevni cukr ovlivnuje kofein. Jaky mechanismus…ale lidi jsou ruzni. Uz jsem slysela i o lidech, co nesmi ani vlakninu. To si neumim predstavit, jak bych tuhle dietu zvladla..JInak me zarazilo, kolik lidi tady ji hodne proteinu. To se moc neslucuje s ketozou, diky glukoneogenezi. Ja jsem dost poctiva, nehresim uz ani trosku. Vim totiz moc dobre, ze by mi bylo blbe. Uz tak jim moc dlouho. Jsem ale rada, ze to nekdo v CR zvlada tak dlouhodobe. Ja ziju v zemi, kde ma low carb velkou popularitu, je tu spousta ingredienci, vyrobku, ale kdyz jsem v CR, mam problem najit i ty nejzakladnejsi veci…
Hm, já ketozu nehlídámá, běžně piju 5-7 čistých kafí (neslazených, bez mléka) a vůbec si nemyslím že by to mělo na ketodiet vlív. Bezmála 30 kg dole mě v tom ujišťujě:-)
@Lenka_Hal Myslíš jako že jíme hodně bílkovin? Jsi mě trochu vystrašila.
@ivvet opravdu je to individuální. A moc gratuluju k tomu, že si váhu držíš.
To je stále pro mě největší strašák - udržet si co jsem ztratila ![]()
Ahoj, dnes koncim prvni fazi a jsem spokojena s touto dietou. Mam dole 11 kg a 10 cm pres boky. Je tedy pravda, ze jsem kombinovala produkty od ruznych proteinovych diet, abych trochu uspokojila chutove bunky, ale zapisovala jsem vse do kalorickych tabulek a videla kolik sacharidu jsem prijmula denne. Takze vsem drzim palce a myslim, ze to za to stoji.
Kafe jsem si neodpustila 2 x denne s trochou mleka a nic to nezpusobilo. Papirek jsem mela nejdrive syte ruzovy a pak jen slabe. Taky se mi vaha zasekla po 8 kg a pres tyden nic…pak to skocilo o 3 kg. Hlavne se necitim nijak spatne pri teto diete. Jde o to jen udrzet chute a hlad pri tom neni, coz je bajecne. ![]()
@garfieldb Te diete se opravnene rika „high fat, moderate protein, low carb“. Zdejsi odbornici to komentuji tak, ze vlastne hlidas a pocitas jen proteiny. Karbace proste drzis co nejnizsi, o tuk se az tak nestaras, ten neva, ale proteiny tech musi byt dost, ale ne prilis. Podle veku, pohlavi a aktivity si spocitas kolik priblizne potrebujes. Ja mivam kus masa jednou denne, plus nejaky ty vajicka…ted kojim, tak si dopravam sve domaci proteinove tycinky. Ale rozhodne to neni maso s masem a maso jako dezert…
@garfieldb díky:-)
Myslela, jsem, že to kafe si každý musí vyzkoušet a uvidí jak se vede. Hlavně to chce hodně vody.
Taky jsem se bála že hned naberu. Váha jde furt pomalu dolů. Samo nejím rohlíky, koláče a sušenky a celkově se dost omezuju.. A občas si dopřeji i sladké v crosscabé. Mají super kousek kterému říkají „Tvaroháč“ a má asi 1100 kj…samo ne denně, 1 za týden místo jiného jídla. To je on:-) https://www.crosscafe.cz/…-s-malinami/