Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
A kolik by melo byt na 1 kg proteinu? Tuku mam do 30 g/den, sacharidu 50 g max/den a proteinu cca 100 g.
@Lenka_Hal děkuji - nejspíš si na víceméně na paleo stravě, která začíná být i u nás v Čr docela populární. Při těchto „pytlíkových“ dietách si hlídáš i tuky. Ale podle mě je to z důvodu, že se očekává, že dietář po zhubnutí bude chtít najet na „svůj“ počet sacharidů v jídle, tak aby alespoň omezil tuk.
, což by se měl naučit právě těmi „etapami“. Mě osobně vyhovuje nemít sacharidy a dát si tučnější (byť jsem teď také na „pytlíkách“. Pytlíky mě totiž naučily jíst pravidelně, což jsem fakt potřebovala. A bílkovin si dávám 1,2 - 1,5 g na svou váhu tak nevím jestli to není mnoho.
@garfieldb Nene, jsem keto, merim si glukozu I ketony. mivam tak 20-25g carb denne, kolem 70-80g protein(kojeni, sport)a pres 100g tuku.tuky nepocitam presne, muze to byt hodne pres sto. Paleo neresi cukry, ty opravdu omezuju na minimum. Podle toho co pises, si myslim, ze protein mas akorat. ![]()
@Lenka_Hal já si to také myslím, že to s bílkovinami zase tak moc nepřeháním - hodně piju - a hlavně jsem na bílkoviny za těch 7 let zvyklá a nikdy mi nedělaly problémy. Tvůj program je spíše Atkinson - na čemž jsem právě před „pytlíkama“ byla a který mi ve stravování úplně nejvíce vyhovoval. Teď tedy mám zhubnuto 40 kil, a ještě bych chtěla 6 dát dolů - ale není to priorita. Vše co jsem zhubla byly opravdu tuky, svaly zůstaly (pár kilo přibylo). Jinak já ketozu mám maximálně do 25 g sacharidů denně.
Chápu mnohé, kteří se stravují podle makro, které jsou někde stanoveny, ale já 200 g sacharidů prostě k životu nepotřebuju - a nedělá mi to dobře. Pečivo nejím 7 let a neschází mi. Naposledy jsem přibrala po denní konzumaci hroznového vína (ve velkém), kterého jsem se nemohla zbavit ![]()
@FisaSim uvádí se 0,8 - 1,5 g na tělesnou váhu a tělesnou zátěž. Sacharidy jestli jsi v ketoze tak si klidně nech. Každé tělo je jiné a průměr se uvádí 40-50 sacharidů denně. Patříš mezi š'tasné „průměrňačky“
Neboj není to závist, i s minimem sacharidů může být člověk spokojen.
@garfieldb Atkinse nemam moc nastudovano, ale mam pocit, ze je hodne proteinovy, po nejake adaptacni dobe se dokonce muze zvysit prijem sacharid…Ty ja taky k zivotu nepotrebuju????ja na ne nikdy moc citliva nebyla, zhubnout jsem Ani moc nepotrebovala, spis mi libila ta energie v ketoze, vymizelo mi akne, prestalo me bolet bricho pri menzes, trocha zhubnuti byl hezky bonus. No, Ted jsem 2.5mesice po porodu, nejakych 5kilo by to chtelo dolu.ale je to uz treti dite, tak vim, ze dokud plne kojim, mam Holt smulu
se sacharidyy bych mohla jit I trochu vys, ale mam to tak uz nejak zazito.
@garfieldb teda to moc gratuluji, 40 kg dole je obrovsky uspech! Diky za info, tak to tech bilkovin jim tak akorat. Ja si ketozu merim papirkama a rano mam slabe ruzovou, tak je asi vse ok. Hlavne nemam hlad a citim se ok, tak to beru jako ukazatel, ze je vse jak ma byt. Myslim, ze uz asi zustanu u snizeneho mnozstvi sacharidu nafurt. Nic mi neni- spis naopak, energie je spousty a hlavne uz nechci nikdy opet nabrat zpet. ![]()
@Lenka_Hal Já beru Atkinsna jako možný způsob stravování, nikde neřeší kolik bílkovin máš sníst, nebo tuků - jen sacharidy tak, abys hubla - a následně si vypozorovala, při jaké hodnotě sacharidů už nehubneš (po přidávání minimálního množství sacharidů) - doba adaptační. Když ti už začně kolísat váha - tak víš jaké hraniční hodnoty sacharidů máš a té se budeš držet abys nepřibrala. Je to opravdu přesně to jak máš nastavené ty. Vajíčka, maso, tuky (semínka, ořechy). A Atkins je velmi populární v USA.
Ty jako zasloužilá maminka ostatně víš, že při kojení je i jiná hormonální rovnováha, a že něco hrotit v tomto období nemá smysl a je potřeba počkat…
Jinak kdo je na „pytlicich“, tak mohu doporucit Anglickou dietu Exante diet. Koupila jsem od nic produkty se slevou- maji spoustu akci a do 3 dnu mi to zaslali zdarma do CR, jeden pytlik stoji 22,– Kc v te sleve. Produkty jsou delana na tri jidla denne, tak se to urcite hodi do treti a udrzovaci faze.
@Lenka_Hal no snad jsem v ketoze. Slabe ruzovy papirek po ranu doufam ze je ukazatel. Mam zhubnuto 11 kga zitra jdu na vazeni kolik tuku jsem opravdu zhubla, tak tam to poznam.
@FisaSim Děkuji - a jak píšu - je to ta lehčí část. Další je si to udržet. Proto v lehké ketoze je to vždy snažší, protože potlačené chutě na sladké jsou právě v ketoze.
@FisaSim Jen si pročítej hodnoty sacharidů. Jídlo má těch sacharidů trochu více než ketodiet… proto jejich plná fáze má pouze 3 jídla denně.
@garfieldb ja vim, peclive studuji slozeni a davam si to do kalorickych tabulek, abych vedela kolik jeste muzu snist. spis to beru jako jedno jidlo ve fazi 3 nebo pak v udrzovacim rezimu. Trochu mam obavy, abych to zhubnuti pak udrzela. Jak se to dari tobe? Jak dlouho jsi po shozeni kil?
@FisaSim Mě se neptej, jsem stále v hubnoucím procesu - chci ještě 6 kilo dolů - i když jsem už v kolonce normální váha.