Zkušenosti s Keto Diet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6827
20.9.17 12:53
@Malike píše:
@vejilka já zprvu jedla nizkosacharidovou dietu a nehubla jsem..Teda hubla jen dvě kila a nic.Po přechodu na ketozu ( né koktejly) se to rozjelo parádně. :palec: a zhubla jsem zatím 20 kg
Víc bílkovin ne. Zničíš si ledviny.

Super. Já zhubla 7 kg, ale od února, což taky není žádná sláva. Ale jsem ráda alespoň za to. Poradis mi, jak se dostat do ketozy, co jis, jestli i zeleninu..Fakt jsem z toho smutná, že to dál nejde.Jak poznám, že jsem v ketoze? A kolik tedy bílkovin mám sníst denně. Abych řekla pravdu, nebaví mě neco vážit, zapisovat, jíst 7× denně. To mi nikdy nevydrželo:(Já bych šla do toho balíčku od keto diet ale momentálně potřebuji peníze na něco jiného. To by bylo asi přesně pro mě. Ale řeknu manželovi, jako dárek k Vánocům :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
20.9.17 12:55

@vejilka Nene, proteinu jen tak akorat, naopak na niskosacharidovce mas dokonce mirne mensi potrebu proteinu. Neboj se tuku, to je ma rada. Zeleniny vic nemusis, zbytecne si zvysis sacharidy. Tvoje energie je tuk, doprej to telu! Na IF musis mit pauzu co vim 16hodin bez jidla. Vestinou to lidi resi tak, ze po velmi brzke veceri uz neji, kdyz se probudi, jdou cvicit a teprve pak snidane. Jinak se rika „fast and feast“…velke pauzy mezi velkym jidlem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.17 12:56

@Malike tak děkuju. Snad to pomůže a konečně zhubnu na tu svoji vytouženou váhu :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
20.9.17 12:58

Moje teta s tím teď hubne. Za asi dva měsíce má dole 10kg, ale ona měla 140kg a měří asi 155 cm, to jsou pak cifry zavádějící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.9.17 13:13

@vejilka do ketózy se dostaneš když si pohlidáš sacharidy..Nejlépe do 30g denně..Ano zeleninu můžeš ale zelenou max bílou a moc to nepřeháněj. Ono i v zelenině je dost sacharidu.Maso jakékoliv, vajíčka ( i tam jsou sacharidy) zakysaná smetana, šlehačka, sýr ( toho jez míň kvůli mléčnému cukru)..Ketózu si můžeš měřit Ketophanem ( koupíš v lékárně)
Jez 3× denně tak abys byla sytá.
Bohužel mírnému počítání se nevyhneš. Než se naučíš od oka počítat, hlídej si sacharidy.
Je aplikace na počítání kalorií ale máš tam i údaje o tom kolik to má sacharidu. Casem to budeš mít v merku a budeš to dávat i bez toho. :pankac:

Časem až do toho dostaneš si dělej 16/8.. to znamená že 16h příklad od 17 do 9 rána nebudeš nic jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
20.9.17 13:51
@Malike píše:
@vejilka do ketózy se dostaneš když si pohlidáš sacharidy..Nejlépe do 30g denně..Ano zeleninu můžeš ale zelenou max bílou a moc to nepřeháněj. Ono i v zelenině je dost sacharidu.Maso jakékoliv, vajíčka ( i tam jsou sacharidy) zakysaná smetana, šlehačka, sýr ( toho jez míň kvůli mléčnému cukru)..Ketózu si můžeš měřit Ketophanem ( koupíš v lékárně)
Jez 3× denně tak abys byla sytá.
Bohužel mírnému počítání se nevyhneš. Než se naučíš od oka počítat, hlídej si sacharidy.
Je aplikace na počítání kalorií ale máš tam i údaje o tom kolik to má sacharidu. Casem to budeš mít v merku a budeš to dávat i bez toho. :pankac:Časem až do toho dostaneš si dělej 16/8.. to znamená že 16h příklad od 17 do 9 rána nebudeš nic jíst.

Děkuji moc, takže zeleninu jen zelenou? Já jedla i rajčata :( To jsem nevěděla. Poznám to nějak i pocitově že jsem v ketoze? Já se kouknu po nějaké aplikaci, jestli některá není speciální na keto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.9.17 13:58

@vejilka speciální na keto není :mrgreen:
Stáhni si kalorické tabulky..
A nekoukej na kalorie ale na sacharidy.
Jestli poznáš že jsi v ketoze? Někdo to pozná a někdo ne. Poprve jsem byla unavená než jsem se plně adaptovala.Ted podruhé když jsem se vrátila z dovolené už necítím nic.Jen papírek mi to ukázal. Moje máma drží taky a poprvé a taky neví pocitově zda je v ketoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
20.9.17 14:11
@Malike píše:
@vejilka speciální na keto není :mrgreen:
Stáhni si kalorické tabulky..
A nekoukej na kalorie ale na sacharidy.
Jestli poznáš že jsi v ketoze? Někdo to pozná a někdo ne. Poprve jsem byla unavená než jsem se plně adaptovala.Ted podruhé když jsem se vrátila z dovolené už necítím nic.Jen papírek mi to ukázal. Moje máma drží taky a poprvé a taky neví pocitově zda je v ketoze.

Tak jsem si stáhla a zadala a už jsem asi doma :( piju kafe s mlékem. Takže je to jasný :(( Vypiju tak 4 kávy denně, půl na půl. Hned mi tam vyskovilo už 100g sacharidů a to nejsem ani u večeře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
20.9.17 16:22

Jen doplnim, ne vsechny syry maji sacharidy. Laktoza v syrech ma byt minimalne, v tech tucnych nula. Ale muzou pridavat skrob atd..Nezapomen, ze vlaknina se netravi, takze potrebujes aplikaci, ktera je schopna ti dat net carbohydrates, teda pokud nemas ceskou. Vajicka jsou v klidu, jedno ma jen 0.6, to opravdu neni nic. Horsi jsou spis schvane sacharidy, ty co davaji do jidel, ktera je nemaji mit. Trebas ty syry, sunka, atd..hodne cti ingredience. Ja rajcata treba jim, jen ne moc, navic jsem adaptovana dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
20.9.17 16:45
@Lenka_Hal píše:
Jen doplnim, ne vsechny syry maji sacharidy. Laktoza v syrech ma byt minimalne, v tech tucnych nula. Ale muzou pridavat skrob atd..Nezapomen, ze vlaknina se netravi, takze potrebujes aplikaci, ktera je schopna ti dat net carbohydrates, teda pokud nemas ceskou. Vajicka jsou v klidu, jedno ma jen 0.6, to opravdu neni nic. Horsi jsou spis schvane sacharidy, ty co davaji do jidel, ktera je nemaji mit. Trebas ty syry, sunka, atd..hodne cti ingredience. Ja rajcata treba jim, jen ne moc, navic jsem adaptovana dlouho.

Moc děkuji, bude to teda pěkně těžké, hlavně to kafe s mlékem.:( Takže můžu i hermelin, který je tučný? Já když ho jedla v nizkosacharidove stravě tak jsem nehubla. Proto jsem pak kupovala sýry do 30 procent tuku.Co jsem tak koukala, tak vejce mohu, pak jsem koukala na kvalitní klobasu.Tu můžu taky 8o Těch sacharidů je tam málo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
20.9.17 17:01

Tak zrovna poradny kus syru typu hermelin jsem mela na snidani. K tomu nejaka ta zelenina ze zahradky a velikanskej hrnek kavy se smetanou (plntucnou!!) a mandlovym mlikem (zcela bez cukru…litr ma 4g). A ty ketony teda ted momentalne citim. U mne kdyz se to smicha s trochou kofeinu, tak se citim jak na drogach :mrgreen: Mliko je velke ne, ale plnotucna smetana, pokud nejsi na mlecne vyrobky citliva, tak velke ano. Je to uzasny zdroj tuku a kalorii. Mnam…Musis proste tak nejak pocitat, kdyz mas treba zeleninu s vetsim obsahem sacharidu, pak nejist nic jineho co ty sacharidy taky ma, trebas keto dezert. Kdyz vim, ze mam rajcata, tak s nejakou tou tycinkou pockam…ale to uz jsou detaily, ktere vystihnes sama po nejake dobe, kazdy jsme jiny. Pokud jsi s vahou bojovala cely zivot, tipuju, ze mas spis vyssi citlivost na sacharidy, tak bych byla opatrna, radsi vic nez ne dost. Ja se treba klobasam docela vyhybam, protoze je tezke najit bez cukru, tady nektere maji i 4g! Ale jestli mas dobry zdroj…proc ne.Ale trebas ty syry s 30%, to nejim vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.9.17 17:22

@vejilka mlíko ne..Jen smetanu ( tu na šlehání)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
20.9.17 19:05

@Malike @Lenka_Hal Díky holky. Musím se do toho dostat.Snad to dám. Já držela spíš na principu dělene stravy kde, bylo povoleno plno věcí. Neomezená zelenina, kečup, hořčice, sterilovana zelenina se taky mohla, majonéza, kravske mléko..Musela jsem akorát číst, aby tam nebyl škrob. A vybírat tedy méně tučné potraviny. Takže jsem taková nedůvěřiva a bojím se ze naberu, když navýšim tuk a tučné věci. Mohu vás poprosit, jestli byste mi nenapsali váš jídelníček za den? Já si to zatím ohlídam v tabulkách ale potřebuji nějakou inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
20.9.17 19:17

@vejilka hele mrkni sem..

http://lowcarblifestylecz.blogspot.cz/…tecniky.html?m=1

Jen se drž keto verze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
20.9.17 20:45

@vejilka Tak ja mam hodne narocne dny, tak se rano odbyvam prave velkym kusem syra se zeleninou, navic jsme jich ted nakoupili strasne moc, byly ve sleve :oops: Na obed jsem mela tenhle bagel https://www.reddit.com/…lly_perfect/
s velkym kusem prorostle kyty a dezert tohle: https://swervesweet.com/…ranola-bars/
akorat jsem vetsi cast orechu nahradila oloupanym konopnym seminkem (na ne mam velkou slabost) a popravde jsem si ukradla tri kousky a zbytek rozebran detma.

Obecne vetsinou mivam dve jidla denne, dopoledne jsem z vetsi casti jen na kave se smetanou. Hodne casto mam nakladaneho lososa v soli nebo vnitrnosti, ovar a podobne dobrutky. Zeleninu ted mam omezenou diky kojeni, ale normalne kvetak, brokolice a cukina jsou asi nejcastejsi. Dezerty si delam sama, jen obcas ujedu na Atkins tycinkach, hlavne ted co obmenili spravne sladidla.

Prihodim sve stale zdroje inspirace:
Absolutni jednicka je: https://alldayidreamaboutfood.com/....zrovna o vikendu jsme meli BBQ a delala jsem jeji blueberry coffee cheese cake, nebo jak se to jmenovalo. Musela jsem rozdavat recepty.
https://www.lowcarbmaven.com/
https://ketodietapp.com/…thor/martina
 http://mariamindbodyhealth.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková