Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Diana2017 zkus jít na přírodní… to jest jist maso. zakysanou smetanu. zelenou zeleninu a držet se na 30g a hubneš:-)
@Diana2017 píše:
Ahoj holky, jsem uz o neco starsi, je mi 45 a narustajici vaha me dohnala k uvaze o keto diete. Potrebuji shodit 30 kg a prvnich min 10 v podstate bez sportu, nakolik me kvuli vaze boli nohy. Neresim cenu, spis si neumim mezi nabidkou vybrat to prave. Ma nekdo vlastni zkusenost s Cambridge, prodietix, ketodiet? Sla bych do toho hned, jen si spravne vybrat. Ktera je nejlepsi? Pro uplnost informaci dodavam, ze nejsem na sladke, cukr vubec nepouzivam uz nekolik let, takze spis “slanejsi” verze potravin. Taky mi zalezi na tom, aby to nebylo prilis chemicke..Poradite prosim?
Já chutnala ketodiet produkty od kamarádky. Chutnala jsem polévky houbova a gulasova, omeletu slaninovou, vanilkovy koktejl, cokoladovy. Musím říct, že nejvíc mi chutnaly ty polévky. Ale opravdu si neumím představit, jíst tohle měsíc a nic jiného. Smekám před všemi, které to vydrželi. Já ačkoli si myslím, že mám pevnou vůli, tak na mě je to moc chemické. Jsem jen ráda, že jsem měla možnost ochutnat.Taky zůstanu u normálního jídla a budu jíst do 30g sacharidů denně.
Ono ja se ani nebojim toho ze bych snad nevydrzela jist jenom tu dietu, cukr a sladke nejim uz leta a stejne porad nabiram a nabiram. Nekdy mam normalne pocit ze kynu jak testo na buchty. staci pohled do zrcadla a vydrzim jakoukoliv dietu. Potrebuju ale videt rychle vysledky, hlavne abych se mohla zacit vic hybat a sportovat. Proto me keto diety zaujali. Bojim se ale zdravotnich ucinku, specialne poskozeni ledvin. Nejake konkretni zkusenosti?
@Diana2017 u této verze to možný je..ketonové koktejly a produkty jsou na bázi proteinů. Proste nadměrné užívání proteinu vede k poškození ledvin.
Když držíte ketozu podle low carb hight fat tak tam se držíte v normálu s bilkovinama.
Co se týče rychlích výsledků..ono záleží jak zasekaný metabolismus máte..moje mamka má 55 let a hubne s dietou pomalu..já ve 29 mnohem rychleji.
Co se týče sladkého..tak v ketodiet je to hodně na sladko..umělina se sladidlem.
Uff, na sladko se sladidlem to nedam…kdysi jsem si zakazala sladke a naucila jsem se nemit sladkou chut rada. I ovoce jim jenom kysele..kafe cerne, caj take bez cukru a sladkosti primo nesnasim. Jedine na co obcas (jednou za dva-tri mesice) dostanu chut je horka cokolada..
@Diana2017 píše:
Uff, na sladko se sladidlem to nedam…kdysi jsem si zakazala sladke a naucila jsem se nemit sladkou chut rada. I ovoce jim jenom kysele..kafe cerne, caj take bez cukru a sladkosti primo nesnasim. Jedine na co obcas (jednou za dva-tri mesice) dostanu chut je horka cokolada..
Tak to bych do ketodiety nešla. Já jsem masová. Miluji tučné sýry, šlehačku, maso. S těmito potravinami se dostaneš krásně do ketozy.Taky jsem si balíček chtěla koupit. Holky Malike a lenka hal. Nademnou mi poradili. Dobře jsem udělala. A jsem jedině ráda, že jsem měla možnost ochutnat. Já mám sladké ráda. Dřív jsem byla čokožrout, ale ty koktejly nic moc. Chemie a ani mi nechutnaly.Jako pít je 3denně to nee. Navíc ketodiet je založená na minimum tuku. Když jsem to dala do tabulek, tak i těch sacharidů je dost. Určitě funguje, ale já to nedám. Raději se pořádně najim.Ale někde nabízejí balíčky na ochutnávku, co jsem tak viděla. Tak můžeš vyzkoušet. Kamarádka to měla tak, že pila 3× denně koktejly a jednou denně pila polévku instantní a vajecnou omeletu. A pořád dokola
@Diana2017 kamoska drzi ketodiet a za 5 tydnu shodila 10kg. Vypada dobre a pokracuje. Ja sem kdysi zkousela cambridce a to se neda z prominutim zrat. Ji se mene nez u KD a z tech jidel te vylozene natahuje. Takze CD je hnus, proti tomu je KD balzam to mi ver ![]()
Z tech vsech informaci mi zacina vychazet jako nejlepsi, resp. pro me nejprijatelnejsi ta prirozena low carb high fat dieta. Akorat si nejsem jista, jestli a jak rychle funguje. Maso miluji, zeleninu take, mlecne vyrobky jim jenom kysane, cerstve mleko nepiju od detstvi, sladke nesnasim, olej pouzivam uz ted jenom olivovy, margariny jsem snad ani nikdy nejedla. Pro me teda zasadni zmena proti dnesnimu stavu je vylouceni obilovin, lustenin, tedy testovin, chleba, ryze, brambor a priloh vubec…no, takze to az tak velka zmena neni, jen si pak rikam, jestli to bude fungovat, kdyz me moje strava dohnala na 90 kg ![]()
Kde se doctu kolik ceho se u te prirozene low carb doporucuje, kdyz chci zhubnout 30 kg?
@Malike @Lenka_Hal jeste jsem se vas
jako “znalcu” chtela zeptat, jaky mate nazor na kavu. Nekde ctu ze ji muzu pit, nekde ze ne. Piju domaci velke cerne presso nekolikrat za den. Bez cukru a bez mleka.
@Diana2017 ono když vyloučíš to vše co jsi jmenovala tak je to opravdu hodně a je to velká změna. Zasadni je ketóza a tou se dostaneš pouze tím když budeš jíst maso, vejce, občas sýr a zakysanou. Kup si ketophan v lékárně..to je detekce ketozy.
Musíš si ale uvědomit za a ) přes noc jsi 30 kg nenabrala tak rychle 30 kg nezhubneš.
Ketóza je stav kdy tvoje tělo bude fungovat na tvoje tuky a je jedno zda budeš dávat koktejly nebo maso.
Jez pouze 2×- 3× denně..dej si pořádnou flakotu se zelenou zeleninou a sněť tolik abys byla sytá..pouze zelená zelenina.
Kafe..to je otázka. Nekomu kafe nevadí nekoho z ketozy vyhazuje..a někdo je stále v ketoze nicméně nehubne. Musíš sama zjistit jak to máš.
@Diana2017 Tady je trocha o jidle:
https://www.ruled.me/…t-food-list/
Tady si muzes zpocitat ceho kolik muzes:
http://mariamindbodyhealth.com/…-calculator/
A kava je ok, naopak hubnuti podporuje. Ja jsem velky milovnik kavy.
@Lenka_Hal Leni ale mnoha lidem káva v ketoze nesedí..kofein je vyhazuje. ![]()
Uz jsem to tu slysela, ale jak jsem ve facebookove keto-skupine (je tam tisice lidi, jsou hodne striktni, skupina ma tvrda pravidla)..casto se tam resi kava, hlavne kvuli tomu znamemu typickemu keto receptu -bulletproof coffee, NIKDO tuhle zkusenost neuvedl..resi ktery sladidla koho vyhodi, kolik proteinu lidi vyhodi z ketozy, ale nikdo tohle neuvedl o kave. Zacinam mit pocit, ze to je takova ta teorie, ktera v praxi nema opodstatneni, ale vyloucit, ze nekdo takovy existuje, samozrejme nemuzu.
Mě káva z ketozy nevyhazuje.Ale já jsem pořád začátečník, ještě pořád si vše zapisuji do kal. tabulek. Vypiju tak 3denně. Jím i hermeliny s kvalitní slaninou. Zrovna dneska si jeden opecu v alobalu
@Lenka_Hal Diky moc za odkazy na supr stranky. Musim rict, ze jsem se tim castecne prokousala a mam z toho v hlave gulas
hlavne proto, ze jsem zjistila ze balickove diety vlastne nejsou to, co doporucuje ketogeni dieta. Oni jsou skoro opakem, jedina spolecna vec je nizka hladina sacharidu. Ale obecne jedou na proteinech, umelych sladidlech, low fat, atd. Ale vim, ze funguji… znama zhubla 25 kg za 4 mesice..
Takze zpatky k informacim ze stranek cos mi doporucila.
Vyjela jsem si hodnoty a vyslo mi pro rychle hubnuti 77fat, 88 protein a 10 sacharidy. Tak jsem vcera zkousela poskladat nejakou vyzivu abych se do toho vesla. Rano mozzarela, obed rimsky salat se slaninou a parmazanem, vecere zbytek salatu s kurecim masem a zakysankou. Hodne vody a 3 kafe ( bez ni to nedam). Stejne to nebylo presne dle cilu, i tak mi to dalo praci to napocitat. Nevis prosim o nejakym hotovym jidelnicku treba na tyden, mesic, kde jsou hodnoty uz napocteny? Uvarit si stihnu, ale sedet a kazde jidlo pocitat, to moc nestiham. Jinak v zivote jsem nejedla tolik tuku, doufam ze to funguje a neposle me to s vahou jeste nahoru ![]()