Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Lorenta mě ač jsem pořádně na dobroty (sladký slaný všeho druhu)chutě nehoní, nevím čím to je ale prostě mě to neláká. Na dietě jsem 7 týden. Kyselý okurky ne (v nálevu je cukr, nakládaný zelí ano ale pokud není doslazeno, ocet používám normálně do zálivek jen doslazuji stvií. PS: Lívance, latte ani grilovaný kuře to pak za ty bůčky na břiše nestojí, věř mi. ![]()
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. Mám doma Ketodiet a stále se rozhoduji zda začít či ne. Mám strach z toho, že když nedodržím všechny 3 kroky tam budu mít všechny kila nahoře a i něco navíc. Potřebovala bych zhubnou tak 5kg a poté bych chtěla hubnout normálním zdravím jídelníčkem. Tohle bych potřebovala spíš pro nastartování a motivaci.
Mohl by mi někdo poradit jak začít? Je možné začít hned 2. krokem nebo mít ketodiet pouze jako doplněk? Děkuji moc.
Missima…začala bych naopak, nejdříve si zvyknout na zdravý jídelníček, klidně postupné kroky a jakmile budeš jíst vzorově a váha se zastaví, tak pak bych nasadila ketodiet jako silnější kalibr. Beru to podle sebe, cvičím, jím fakt předpisově, fitness je moje hobby…ale sundat poslední 3-5kg do vyrýsovaného bříška…to je fuška a tehdy přijdou na řadu tyhle diety. I když ve fitness jsou to spíše sacharidové vlny nebo cyklická ketogenní dieta.
Saro. x… já bych potřebovla shodit dohromady tak 10 kg, ale u ketodie se bojím jojo efektu když to nedodržím, tak jak mám. Zkoušela jsem hubnout už mnohokrát a vždycky se nějaký čas držím a pak pomalu zase zklouznu tam kde jsem byla. MYslela jsem, že by mi ketodiet mohla pomoc s nastartováním. Ale nevím no. Asi nejdřív zkusím znovu zdravější a pravidelnější stravu a když to nepůjde tak se pustím do ketodiet.
Missma…10kg není moc…to půjde i zdravou stravou. Ale né hladovou stravou, i pak by hrozil jojo efekt. Těch 0,5kg týdně je ideální. Do léta to máš všechno dole. A i to stravování se ti zažije a bude to už napořád ![]()
@terhas u mě je to spíš tím že jsem teprve začala, ale zatím mi to problém nedělá, naopak hlad vůbec nepociťuji, možná tak chvilku kdy se hlásí další dávka, jinak je mi fajn.
@Missma, pokud bych měla navrch jen tak málo jako ty, šla bych do toho taky zdravou stravou a pohybem a ketodiet bych možná ani neřešila.
@Klairs: ovoce
taky bude ![]()
Saro. x.. doufám, že mi vydrží pevná vůle, vždycky se odhodlám zakousnu se a po 14 dnech je po vše
Ale teď už to opravdu potřebuju. Děkuju za radu.
@Missma můj manžel začal dietu držet také. Potřebuje sundat mnohem méně než já tak asi 8 kg, naskočil rovnou do 2. kroku a hubne úplně skvěle. Za 14 dnů má dole 5 kg. Takže u menších úbytků na váze ta 2. klidně. Co se týče jojo efektu, tak já myslím že není dieta kde by nebylo jojo. Vždy záleží na tom jak budeš jíst po „dietě“ pokud bych já začala „žrát“ jako předtím, vyždycky přiberu ať držím dietu takovou nebo makovou. Mě skutečně facinuje, když si někdo myslí že zhubne nějakou dietou a pak už nikdy nepřibere. Myslím, že zhubnout je ten lehčí úkol, mnohem těžší je si pak postavu udržet. Je to prostě v hlavě co je pro mě víc? nějaká dobrota nebo ploché bříško, každý ať si odpoví sám.
Terhas, Missma…pokud si v dietě maximálně přiškrtíš denní kalorický příjem, tak po dietě, i kdyby ses začala stravovat racionálně, tak nastane jojo efekt…co by nastalo v případě, kdyby ses vrátila ke svým stravovacím návykům…to by byl mega jojo efekt.
Pokud nahradíš svůj způsob stravování dietou, tak po dietě neumíš jíst racionálně…neměla ses to kdy naučit.
Jinak stravovat se správně není o odříkání a celoživotním odpírání si. Pokud tělo dostane, to co potřebuje, přestane bláznit po chipsech a sladkostech.
A další bonus ke zdravé stravě, teda kromě hezkého těla, spokojenosti a fit pocitu je, že je to levnější.
TAk jsem dnes najela na „nové“ stravování. Jídlo 5× denně, to co jím normálně, ale v malých porcích a né jako před tím vždy se přežrat:) Uvidíme, jak mi to půjde. Nekladu si velké cíle, stačí mi 2kg za měsíc, ale hlavně postupně a pomalu. A když to nepůjde tak pak třeba zkusím ketodiet. Děkuju za rady. Asi mi to trochu otevřelo oči.
**@Missma…super a postupně vyměňovat za zdravější a plnohodnotnější varianty
držím palečky ![]()
@terhas napsala jsi to presne, nejde ocekavat, ze pokud se clovek vrati ke straym zvykum, tak vaha zustane. Ja uz teda i ten druhy krok flakala ale spis tim, ze jsem proste nejedla ani ty 5 jejich jidla denne, ale fakt v tom mela prsty ta 10 denni nemoc. Ja mela az pocity na omdleni, nenarvala do sebe mini talir polevky. Jen zelenino ovocna stava mi delala dobre. A jak se citim lepe tak snim i vic jidla. Ale staci mi jedna pecena repa a pak talirek segedinu, bez knedliku:-) ale uz nejsem tak striktni, dam si i pul jablka, nebo dojim po malym ovocnou presnidavku. Sice jsou v tom cukry, a uz asi nejsem v ketoze, ale z toho bych stejne normalni stravou vypadla. Jeste bych rada shodila 8 kg, ale kdyz to ted pujde pomalu, tak jedine lepe. A to cviceni, o kterrm tak rada mluvim:-)))
Uvazovala jsem i nad tou oddelenou stravou, ale ta taky neni dlouhodobe reseni. Chci naject hlavne na neco zdraveho, aby telo nehladovelo, melo vseho dost a tim padem nechtelo ukladat tuky
@Saro.x no ale ketodieta je o tom nejnizsim kalorickem prijmu. Takze nejaky jojo ocekavat mame?
No podle mého ten jojo efekt bude veliký. Například někdo je schopný během Vánoc nabrat 5kg…no a po téhle dietě bude pro tělo všechno Vánoce a nebudou to Vánoce na 3 dny…tak asi tak.