Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Aha, takže káva se může? To jsem nevěděla, to je fajn
Jednou denně si jí na chuť dám, mléko a 1 lžička cukru. Tak zkusím stevii nebo flavdrops místo cukru. Jo holky, ještě když takhle jedete bez cukru, tak by se Vám mohli Flavdrops líbit. Jsou to kapičky sukralozy bez cukru a sladí to jako blázen, mají různé příchutě (doporučuji např. Toffe nebo jahoda) a tím se dá ochutit naprosto cokoliv, cena asi 150kč za lahvičku a vydrží to věčnost ![]()
@kivik Ahoj,tak já dnes ráno 63.5
,tahle dieta je zázrak
,tak ještě pár kileček a pak hlavně vydržet, ať to není vše zpět!
@glorča tak tohle číslo ti závidím…
Taky bych si ho už přála. Je to super! Jsi šikula…
A kolik měříš? Mužeš ještě trošku připomenout tvůj průběh hubnutí? Jsem tu nová, tak nevím jak jsi začínala, v jaké fázi jsi atd…
Holky dnes jedu 3.den. A zatím dobrý… Dnes se chystám poprvé na kaši. A mám otázku. Přímo na kaši je napsáno rozmýchat cca. ve 230ml vody, ale na celém tom slisovaném balení bylo uvedeno 150-170ml. Čím se mám řídit? Asi to menší množství ne?
A ještě jsem se chtěla zeptat, jak moc se dá narušit ta ketóza. Včera jsem se totiž přistihla, že když jsem dávala malému ovocnou svačinku, tak když mu to ukáplo na tričko, tak jsem to z něho stáhla a prst si olízla. To je prostě u mě asi nějaký reflex. Nebylo to úmyslně, že bych chtěla podvádět. budu si to hlídat, tak snad to zas až tak nevadí…
Papírky na měření ketózy jsem si včera objednala a dnes si je půjdu vyzvednout. Tak jsem zvědavá, jestli už třetí den v ní budu nebo ne. Včera jsem měla ale mizi koktejlama hlad, tak jsem usoudila, že to ještě u mě nenaskočilo…
@areca Ahoj,měřím pouze 162 cm a před měsícem jsem měla necelých 70Kg, takže malá koule
.Jsem opravdu nadšená, sama bych to nezhubla, ačkoliv jsem se pokoušela, ale nikdy nevydržela se krotit v jídle. Takže držím měsíc, první týden jsem jela striktně 1 fázi, pak už jsem občas mrkla do receptů na Ketofit a dělala si něco málo k tomu. Teď zhruba týden jím trochu víc, něco mezi první a druhou fází, snažím se přidávat velmi zvolna, ať ještě hubnu. Většinou nahradím oběd masem a kupou zeleniny. První 3 dny diety byly pro mne mučení, bolesti hlavy, slabo až motolice, ale pak už dobré a hlavně mě přešly žravé chutě na vše, co je kolem mě, čemuž jsem absolutně nevěřila, že u mne někdy tato chvíle nastane
.A co ty, jde to zatím?
@areca U kaší je dobře to menší množství, na obalech se jim to nějak spletlo, ale pokud máš radši řídké, můžeš naředit víc, mě chutnají na těch 170-180 ml. Jinak jen olíznutím čehokoli ketózu nerozhodíš, pokud neolizuješ 1 za 10 minut
.Taky se mě ze začátku stávalo, že jsem zapomněla a třeba reflexně sladkou křupku, když jsem ji dávala dětem, ale za pár dní jsem si zvykla a už k puse zbytky nedonáším ![]()
@glorča píše:
ale za pár dní jsem si zvykla a už k puse zbytky nedonáším
@glorča Ahoj, to je nádherný výsledek, moc Ti to přeji
U mě to bohužel tak nejde, ale bude to asi těmi poměry mezi váhou a výškou.
@areca Mám to stejně jako @glorča Striktní 1.fáze ketodiet asi 14 dní, pak jsem si občas přidala pár soust masa, 4. týden už vyloženě něco mezi 1. a 2. fází a od včera 2.fáze naplno…konečně si užívám masa, včera pstruh
, a zjišťuji, že už mi začínají lézt koktejly krkem a jsem přeslazená. Čeho jsem se tedy ještě nepřejedla, jsou omelety, ty mi hrozně chutnají s teplou zeleninou. Já hlad pociťuji, jen když nejím dost zeleniny, jinak je to ok. Kaši si dělám tak se 150ml vody. Držím palce ![]()
@glorča a kolik ještě plánuješ dál dolů? Mě by tvá aktuální váha úplně stačila. Ale já mám teda o 5cm víc. A teda fakt klobouk dolů. Za měsíc je to úplně krásný úbytek. A co okolí? Už si určitě všimlo ne? A přiznáš se ke Ketodiet nebo co říkáš?
@kivik Díky
,ty máš taky skvělé výsledky a opravdu je to tím, že já byla tlustá, ty štíhlá, jak tam asi nejsou kvanta tuku, jde to pomalu(ale jde a to je hlavní)!
@areca Já měla zajímavou obezitu, jsem typ jablko, takže hodně v břichu ale nohy a zadek jakž takž, takže v zimě když je člověk navlečenej, tak to není moc vidět(což je jediná výhoda).Jinak manžel je hrozně rád, já bývala vždy hodně pevná(hubená nikdy)ale pevná, měla jsem svoji kobylku, takže ve volnu hodně pohybu, náročnou práci, takže kila nepřibývala. Ještě se synem jsem se pořád držela kolem 60kg(hodně běhání s kočárem),ale jak už byli 2,nezvládala jsem pohyb, dceru jsem měla naučenou spát doma a prostě výsledek 2 let cca 8 kg nahoře, hrůza. Ještě mě pořád zůstává to břicho, je povolené, musím chca nechca začít cvičit! Nejbližší rodina ví, že držím dietu, tam bych to ani nedovedla tutlat, známí, pokud se zeptají a vím, že jsou to přátelé, kteří přejí, tak jim to řeknu, jinak neříkám. Přeji ti, ať to jde dobře dolů a jsi spokojená!
@glorča Díky za útěchu
Tak já vím, že aktuálních 69kg/180cm není špatné, ale chtěla bych fakt ještě trochu míň
Každopádně, jsem šťastná jak blecha už teď, bez proteinovky jsem dala dolů vždycky max. 2 kila a pak 3 zase přibrala a tak pořád dokola.
Máme to úplně stejně, jsem klasické jablko, nejhorší je oblast břicha. U mě ta váha také vylétla poslední 2 roky, kdy jsem začala opět pracovat po RD, s dětma jsem to ještě zvládala, ale teď mi chybí hlavně přirozený pohyb, protože většinu dne sedím v autě a v kanclu a pak nějaké 30min. cvičení občas mě nevytrhne ![]()
Podle mě teď bude opravdu důležité dodržet tu 2. a 3. fázi v dostatečných délkách, na to právě Rýc upozorňuje, že spousta lidí vydrží tu jedničku, rychle zhubne, ale pak už jsou neukáznění, začnou zase brzo sklouzávat ke špatnému jídelníčku a pak přijde jojo ![]()
@kivik Jo jo, jojo se taky bojím
,proto to hodlám dodržovat, musíme si psát a podporovat se! Jak dlouho se má držet ta druhá fáze? A jedeš ji dle Diet nebo Rýce? tam už jsou 2 jídla denně. Ketofit ji má takovou volnou, takže tak ne.
@glorča @kivik tak to už jsme tu jakblka 3 ![]()
Holky ještě k tomu dodržování 2. a 3.fáze. Myslím, že s tím nebudu mít problém. Ale budeme mít školní sraz po 10letech. A budu zrovna v druhé fázi. O jídlo se nebojím. Dám si nějaké maso se zeleninou, ale jde mi o pití. Co se stane, když si jeden večer v druhé fázi dám např. 2 sklenky vína?
@glorča myslím, že druhá fáze se má držet stejně dlouho jako fáze první…
@glorča Převážně podle Diet, tj. 1 jídlo denně, možná někdy malinko ujedu
Třeba dnes, chci jít s kolegy na oběd na salát s lososem…ale tam bude jen pár kousků, takže večer si dám ještě třeba pár kousků kuřecího se špenátem, co budu vařit rodině k těstovinám. Takže občas modifikace ![]()
@areca Dle Dietalegre se mají ty fáze držet vždy o jednou tolik jako ta předchozí, aby si to právě tělo zafixovalo a nesklouzlo pak k jojo. U mě to vychází tak, že 1. fázi jsem držela cca 3 týdny-1 měsíc, 2. fázi budu držet 7 týdnů, pak odjíždím na dovču do Itálie…takže začátek 3. fázi vidím dost tristní, bude to chtít asi hooodně přemlouvání si nedávat žádné těstoviny nebo pizzu, které miluju, ale věřím, že tomu se zeleninou a masem nějak odolám…ale jak zvládnu tu vynikající zmrzku, to teda nevím ![]()
2 skleničky vína bych neřešila, možná se ketóza přeruší, ale pokud budeš ještě v 1.fázi, holt pak zas pojedeš striktně. Dr. Rýc z Dietalegre radí, že pokud se někomu stane takový „výpadek“ třeba ve 2. fázi, tak pak má zařadit pár dnů 1. fázi a je to ok. Navíc podle něj se může víno od 2.fáze 2× týdně sklenička, ale mělo by být suché.