Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fjodorka píše:
Já taky nepiju, už nekouřím kvůli dítěti, kávu nepiju, ale furt si myslím, že jeden Brumík plný éček denně má horší dopad, než jedna cigareta denně „přefiltrovaná“ přes mlíko.
nevidím na tvým přirovnání kouření při kojení k botám nic logickýko
@terinka4444 píše:
@Fjodorka jo, tak o škodlivosti jídla na zdraví, o tom bychom mohli vést diskuzi o milionu stránkách. O tom, jak člověk míní a dítě mění![]()
O tom žádná, že dítě mění, jen říkám, že ten Brumík mi přijde jako větší svinstvo
A za ten nikdo nepranýřuje ![]()
@Verunka.T Jakto? Cigaretou MŮŽEŠ poškodit zdraví, nevhodnou obnošenou obuví to zdraví zcela jistojistě poškodíš, dokonce je tam větší pravděpodobnost poškození, než jednou cigaretou denně přes mléko. Pořád nic nevidíš?
@Fjodorka ne,pořád nic nevidím, prostě srovnání kouření při kojení a nemoct koupit z finančních důvodů dítěti pořádný boty mi přijde fakt úplně mimo
@Verunka.T píše:
@Fjodorka ne,pořád nic nevidím, prostě srovnání kouření při kojení a nemoct koupit z finančních důvodů dítěti pořádný boty mi přijde fakt úplně mimo
Nepletete tady jablka s hruškami?
Vždyť oboje je rozdílné. Oboje škodí, jen jiným způsobem. Tady by i doktor nerozsoudil, co je horší.
Ještě tu můžete zmínit vliv na psychiku dítěte u rozvedených rodičů.
Nebo podání časných příkrmů. ![]()
@Verunka.T píše:
@Elilen já nejsem ta, která něco srovnává s kouřením
Jo, já vím. Už jsem to ale nechtěla přepisovat.
Hlavně jde taky o to, co můžu sama ovlivnit, myslím, že snad každá normální matka si dokáže říct, že bude kouřit až přestane kojit, když teda musí vůbec kouřit
@Verunka.T píše:
Hlavně jde taky o to, co můžu sama ovlivnit, myslím, že snad každá normální matka si dokáže říct, že bude kouřit až přestane kojit, když teda musí vůbec kouřit
no tak tohle si právě ta matka co kouří říct nedokáže, protože kouření je závislost
nebo jinak to napíšu, já s kouřením přestala, jak jsem zjistila, že jsem těhotná, od té doby nekouřím (už je to cca 11 let), ale mám kamarádku, která kouřila v těhotenství a kouřila i když krátce kojila a vpodstatě kouří stále i když méně… čistě a jen proto, že se toho zlozvyku už nezbaví nebo nechce zbavit
…takže něco jako že si řekne, že bude kouřit až přestane kojit tady v tomto případě jaksi moc neplatí…
@brumdinka píše:
no tak tohle si právě ta matka co kouří říct nedokáže, protože kouření je závislost
nebo jinak to napíšu, já s kouřením přestala, jak jsem zjistila, že jsem těhotná, od té doby nekouřím (už je to cca 11 let), ale mám kamarádku, která kouřila v těhotenství a kouřila i když krátce kojila a vpodstatě kouří stále i když méně… čistě a jen proto, že se toho zlozvyku už nezbaví nebo nechce zbavit…takže něco jako že si řekne, že bude kouřit až přestane kojit tady v tomto případě jaksi moc neplatí…
no jistě a to je potom prostě nezodpovědná, pokud nepřestane kouřit, když zjistí, že je těhotná, tak si nedokáže vážit svého dítěte, protože svévolně poškozuje jeho zdraví, tohle mi prostě nikdo nevyvrátí
@Verunka.T
to nevím takhle striktně bych to neřekla, ona ho nepoškozuje cíleně a za jistým účelem, že ho svévolně poškozuje…prostě si spíš nemůže pomoct a závislost je silnější…
@terinka4444 souhlasím s tebou, taky mi přijde že káže vodu, pije víno…
@isp píše:
@terinka4444 souhlasím s tebou, taky mi přijde že káže vodu, pije víno…
Takže buďto dělat pro zdraví všechno, nebo vůbec nic? ![]()
@Fjodorka píše:
Takže buďto dělat pro zdraví všechno, nebo vůbec nic?
Všechno co je v našich silách.
@Elilen píše:
líp bych to nenapsala
kouřit ano, sama za sebe klidně si vyhulit díru do plic ale za mě NIKDY těhotná nebo kojící, nerozhoduje sama za sebe ale i za dítě, které si to nemá možnost vybrat, rozhodovat za někoho a nedat možnost volby je prostě sobecký. Můj manžel kouřil jako továrna, přestal ze dne na den nekouří už 10 let. Ze zkušenosti vím, že to JDE, ostatní jsou výmluvy. On sám to potvrdí, stačí to chtít, to je celý. ![]()
@Elilen píše:
A pokud není v něčí síle skončit s kouřením? Myslím, že pokud ženská kouří během těhotenství nebo během kojení, tak to asi nedělá z toho důvodu, aby dítěti ubližovala, spíš sama nedokáže přestat.