Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Rafuško - jak je to s těmi časy? nějak tomu nerozumím. Když už jsou Aničce skoro dva, tak kdy je šance na druhé miminko?
ta 1,5, to je čekací doba? přibližná?
Kamarádka výzkumům rozumí? Já si popravdě nějka neumím představit, jak by takový průzkum probíhal - sebraly by se adresy z nějakého CARu, a tyto děti by během let byly dotazovány na své pocity? Nebo by se dělal výběr dětí do průzkumu pomocí jiné metody? jaké, aby ten výběr byl reprezentativní pro popualci dětí počatýchz IVF? Celý mi to připadá, že kdosi provedl „výzkum“ a nacpal tam ta data,která se mu hodila.
na baby-cafe chodí maminka, která byla n IVF a mají zamražená embrya - všechny je považují za své budoucí dětí a věří, že se všechny jednou narodí.
Sama bych také z IVF nadšená nebyla (kdo by byl), ale řešila bych rovněž spíš problémy týkající se oplodněných vajíček…
Psala mi dnes maminka, které lékaři hrozí u miminka Edwardsovým syndromem- v mailu mi píše, že ji zaujalo, že jsem s Klári měla podpůrné modlitební skupiny- tak jsem té mamince napsala, at se na nás s obrátí bude-li chtít. Jistě ji přijmeme, že?
![]()
har.
Harpyje, ano, samozřejmě že tvoje přítelkyně z mailu sem může přijít!!!
V pondělí začínáme další pokus se školkou, tak jsem zvědavá, jak dlouho Béďa vydrží tentokrát.....
Všem požehnanou neděli přeju ![]()
Harpyje, to je fajn nápad s tou podpůrnou modlitební skupinou
Určitě maminku příjmeme ![]()
Všem pěknou neděli ![]()
Gerberko, tak snad to ve školce bude v pohodě a malý tam vydrží dýl ![]()
Gerberko, přeju ať už ten kolotoč nemocí skončí, chápu Tě, musí to být zoufalé.
Sama vím, že taky budu mít problém skloubit práci s péčí o děti, jakmile začnu zase pracovat z kanceláře a ne z domova a tedy dělat i věci, které se nedají udělat večer, ale musí se někam na jednání, jsem vázaná termíny a to dost dobře s dětmi nejde, když musím zajistit vyzvedávání, kroužky a event. starost v době nemoci.
Díky Bohu, že mohu něco teď dělat z domova, jsem za to opravdu vděčná.
A u vás se to už určitě zlepší, ten podzim je vždycky takový, ale jak přijdou mrazy, tak nemocnost klesne, u nás loni na podzim taky kolečko děsné, a od ledna byly děti zdravé až do září, s výjimkou malých nachlazení a jedné asi angíny u Pavlíčka, díky Bohu.
Ahoj Christabel,
díky za podporu a tvoje slova.
U nás to bylo přesně opačně - vloni od nástupu do školky v září do poloviny ledna úplně zdravý až na nějakou rýmičku a od ledna do července 5× antibiotika a teď máme po 6-tých antibiotikách (bral ten klacid). Máme za sebou vyndání mandle, vyšetření alergo a na krev na imunitu jdeme v prosinci.
Zatím nevidíme žádné výrazné zlepšení. Dokud je mimo kolektiv, tak je zdravý jako řípa, každý den x-hodin venku za každého počasí, jízdy mhd apod. mezi lidma - vše bez problémů, nikdy nic nechytne. U něho je problém jen a jen, když vleze do školky.
Uvidíme, jestli konečný počet antibiotik za tento rok bude konečný, nebo jestli k němu nepřibude ještě nějaké číslo ![]()
Tak ahoj a jdem bojovat dál…
Ahoj, všechny moc zdravím!
Harpy: klidně svou kamarádku pozvi mezi nás. K modlitební skupině se samozřejmě připojím.
Gerberko: také přeji už jen hodně zdraví! Snad už je to všechno nemocnění za vámi.
Tak jen krátce ode mě, žijeme celkem v pohodě, budujeme zahradní domeček (děti jsou nadšené) a pomalu se chystáme na adventní ztišení.
Krásný podzimní týden ![]()
Ahoj!
Včera jsem ponocovala u jedné diskuse a dneska jsem jak praštěná pytlem
.
Gerberko, držím pěsti, ať už je to ok. Je to stejně zvláštní, že ho skolí jen dětský kolektiv, neměla bys na to nějak upozornit? Mně to tedy přijde dost zvláštní, jasně u dětí jsou ty bacily koncentrovanější, ale až tak? Zvlášť když píšeš, že jezdíte MHD apod.
Demi, jak se žije v dřevostavbě? My asi zústanem na věky ve fázi kéžby (pozemky v dostupné lokalitě - nechci zatím na vesnici kvůli logistice - děsně drahé), ale zajímá mě to pořád ![]()
Chris, a budeš mít zas stejnou paní na hlídání? Mám pocit, že sis ji chválila, ne? A odkdy plánuješ návrat?
RAfu, taky jsem nějak nepochopila to odstupňování věku adopčátek…ale tak co,i kdyby to mělo být víc roků…třeba se to u vás zatím trochu utřepe a nebudeš mít tolik starostí o hmotné statky a třeba se to nějak zaonačí a další kousek zazvoní nečekaně brzy ![]()
Harpy, ty ses mě kdysi na něco ptala…už vím, s těmi Vary, nejsem si jistá, jetsli jsem to psala, nakonec jsem nejela, protože se to fakt nedalo a ještě že jsem nejela, protože asi týden na to svolával starosta jednání, kde se jako mělo tlumočit, co a jak a byla to taková ta klasická obecná rozprava o prdu
dohodli jsme se, že se dohodneme, praktická stránka bude asi na mě a vzhledem k tomu, že to bude vlastně práce ještě k mojí normální agendě, jsem z toho trochu rozpolcená. Na jednu stranu se těším, bude to zajímavá zkušenost, na druhou stranu se bojím, že toho budu mít moc a nikdo to stejně neuvidí tím méně ohodnotí
.
Tak a dál nevím
M
Ahoj holky!
Aňulka musí být starší než další dítě. A protože nedostaneme druhé dítě mladší než 2 roky, tak nás čeká nejméně 1,5roku čekání. ( Miminka dostávají jen při prvním dítěti a my jsme dostali to nejmladší. všichni ostatní měli skoro roční dítě.) A to ještě pokud druhé dítě opravdu dostaneme. Ne všichni, ktěří si zažádají o druhé ho dostanou. Snad jsem to napsala srozumitelně.
Když jsme my byli na umělém IVF, tak nám žádná embrya nezbyla. Měla jsem 7 vajíček. Z nich byla 2 jakž takž schopná embrya. Obě jsem dostala, ale asi se jim u mě nelíbilo.
Holky, moc jste mě potěšily, když jstě mě za umělé neodsoudily.
V místním centru pro rodinu mě maminka holčičky odsoudila tak, že jsem z toho byla skoro týden špatná.
Moc na vás myslím. nemoci pryč a hezký podzim. Opatrujte se.
R.
Rafusko - o odsuzování nemůže být ani řeč!!!! A ty řeči tamté maminky z nějakého centra hoď za hlavu, ju!!!!!! Všichni držíme moc palce, aby se vám podařil sourozenec k Aňulce - ať už pomocí vaší a boží nebo další adoptované - jsem si jistá, že časem určitě k Aňulce přibude sourozenec!!!
Maky - ty nastupuješ na plný úvazek, jak bude mít Matoušek 3 ročky v tom lednu?? Nebo jak to máš domluvené?? Budeš mít zkrácený úvazek??
Gerberko, ano nastupuji na plný v lednu. Na zkrácený se moc netvářili. Možná by ho i dali, ale vzhledem k tomu, že už teď mám na starosti dvě agendy, stejně bych tam byla, akorát by mi to nezaplatili
. Říkám si, že nějak se to utřepe. Třeba Míša je ve škole hrozně rád, i v družině, pořád mi říká, ať ho vyzvedávám až tak ve tři, tam je to dobré, ale Bety tahle skupinová zařízení vyloženě nesnáší, teď pro ni chodím po „O“, pak bude muset do těch tří vydržet, v dlouhé dny možná ještě víc, pokud se mi nepodaří přesvědčit prarodiče, aby je vyzvedávali, budou muset čekat na manžela, což je min. do 16h. Doufám, že alespoň vejde v platnost ta změna o výdělku na RD, že budu moct Matouše adaptovat v MŠ už od začátku ledna (zatím děti do 3let pouze 5dní/měsíc) a v den nástupu už bude OK. Je mi jich najednou strašně líto, že budou „z domova“ tak dlouho,bez rodičů, ale zas máme víkendy s manželem volné, tak se na sebe budem těšit. Kdyby to byl fakt průšvih, tak bych to zkrácení chtěla…
Maky, to si zvykneš a oni taky. Ale je to takové dost divné, najednou nevědět, co moje dítě celý den dělá. ![]()
Rafuško, nesuď a nebudeš souzen, ne? ![]()
Přišla vám na mail nabídka křesťanského časopisu pro ženy Tabita (eTabita)?
Ahoj,
Maky: však ono se to nějak zajede. Bětka si určitě zvykne, děti jsou přizpůsobivé. Ale chápu tvé pocity naprosto. Měla bych stejné.
Rafuško: jestli něco odsuzuju, tak to určitě nejsi ty
. Přeji, aby se tvá situace s pomocí Boží dobře vyřešila. Než se nějak rozhodneš, co dál, nechtěla bys zkusit tohle http://www.cenap.cz/poli-gyn.php ? Paní doktorka, která tohle centrum založila, je velice chytrá, zkušená ženská, a taky velice laskavá. Pokud vím, má hodně dobrých a úspěšných zkušeností s léčbou neplodných párů - ona říká, že většina těch žen, které k ní přišly, že nemohou otěhotnět, byly neplodné jen zdánlivě. Za zeptání nic nedáš.
Knofli: nabídka časopisu mně nepřišla, ani jej neznám
Copak to je?
Prozatím všem ![]()
Ahoj děvčata, hlásíme, že jsme již fit všichni, holky mkají ve škole, Zuzanka byla dneska po dlouhé době ve školce. Já jsem dneska byla u kamarádky na ávštvě podívat se na miminko a člověk vidí jak Adámek roste oproti malému Vašíkovi to je obřík.
Váží už 8.5 kg,je to macík.
Gerberko přejem at se udržíte zdraví.
Rafusko hlavu vzhůru, určitě vám pán ukáže jak dál.
Víc si nepamatuju a už mi tu asistuje Zuzanka a Adámek volá z postýlky.
Barča
Demi mě poslala švagrová odkaz, kam se přihlásit k bezplatnému odběru, tady je nějaký odkaz.
http://kszdar.cz/Aglow/etabita
Jsem zvědavá, co z toho vyleze. ![]()
lamvinku, to je šikula, je ať přibírá, pak to rychle vyběhá
A vydržte zdraví co nejdýl. ![]()