Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8179
14.3.12 17:38

Já jsem se o tyto věci nikdy hlouběji nezajímala, ale věřím tomu, že základní idee islámu jsou pozitivní :nevim:

V naší farnosti máme v postní době akci „berte na sebe břemena druhých“ - kdo chtěl, napsal na lístek prosbu, intenci (výhradně za živé), dal ji do krabice u oltáře a vyzvedl si jinou, která už tam byla.

Já jsem letos bohužel zcela pohořela ohledně nějakého odepírání nebo předsevzetí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
14.3.12 20:17

Ahoj holky,
tak u nás již zdravěji. Dneska opět návštěva na ušním, během týdne už pátá, ale dnes konečně lepší zprávy, ouško se hojí. Tepltoy jsou jen zvýšené večer.
Atb máme do soboty, tak snad už bude dobře. Malý je ale rozhozený, nechce papat ani moc kojit, to vše s donucením, dr. říkala, že to může být atb. Tak doufám, že se to utřepe, už jsem myslela, že se malý odstavuje. Tak snad to bude dobrý.

Holky jsou u mamky tak mám ted čas na malého a trochu odpočinek po tom hrozném týdnu.

Víc už nestíhám.
Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
14.3.12 23:49

Knoflice- taky mi to tak připadá - když jsem si povídala s muslimskými rodiči třeba o výchově dětí a o Bohu, jejich vnímání Boha v životě , jeho lásky a pomoci, vůbec jsem neviděla rozdíl mezi křesťanskými a muslimskými rodiči. Vůbec žádný.

Demi pochopitelně jo, jsou oblasti kde se tradují a dodržují úplné šílenosti - i když je tam třeba mnohoženství trestné, tak ti lidi ho budou praktikovat, i kdyby jim za to vězení hrozilo, budou praktikovat krevní mstu, i když riskujou žalář za vraždu - co s nima?
to že je to někde dokonce stále ještě legální, je šílené, a je to bohužel pravda.
Ona taková IRA není lepší… ráda bych věřila, že se ještě dožiju toho, kdy se i islám ve své naprsoté většině zbaví těchto šíleností, stejně jako se jich zbavilo již dávno křesťanství - zatím mne utěšují ti dobří věřící, kterých je Bohu díky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
15.3.12 21:02

Lamvinku: tak kéž by to už bylo na obrat k lepšímu. Držte se! Adámek už bude za chvíli ročňátko, že? Ještě pamatuji, jak jsi mi volala po té, co se narodil - byl to moc hezký den :)

Harpy:naprostý souhlas :palec:

Knofli: no, taky bych se nad sebou měla zamyslet - pokud jde o ta předsevzetí… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
16.3.12 22:58

Ahoj holky, ráda bych něčím smysluplným přispěla do debaty, ale mám v hlavě jako vymeteno. Tak jenom čtu.
O své přípravě na Velikonoce, ehm, radši pomlčím :oops:

Dneska ale novinka: převzali jsme starší domek, který jsme nedávno koupili, takže můžeme zahájit rekonstrukci. V žádné euforii z toho nejsme, protože na tom bude hrozně moc práce, radši na to ani nemyslím. Já nejsem ten typ, kterého by bavilo pořád něco budovat a vymýšlet, co kde bude, jaká podlaha, jaká koupelna, co vybrat a pořídit. Spíš mne to stresuje a těším se, až budou tyto starosti za námi a budeme moci bydlet, což vidím tak za rok.

Jinak Milánkovi se blíží rok, miminko už nebude miminko.
Přes den jsem s ním sama, pokud nejsou starší děti nemocné, tak jsou ve školce. Takže když spí, občas i něco udělám, protože je zrovna období daní, tak mám celkem napilno. Ale moc mne to baví a jsem ráda, že mám pořád co dělat.

Knoflice, to zní moc hezky, ta vaše akce ve farnosti!
U nás děti sbírají sladkosti, které si odřeknou, a potom se budou na „bazárku“ prodávat, výtěžek půjde na dobročinnost.

Demi, díky za návštěvy na blogu! To je můj odpočinek :)
Do Jesliček nakukuji pořád a čtu vás, jen někdy nemám už energii přispívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makynepřihl.
17.3.12 21:27

Ahojte!

PO dlouhé době všechny zdravím! Ani se nepokouším celé dočítat (stydím se), protože pak bych už nezvládla nic napsat. Jestli jsem správně pochopila, tak u Gerberků zas kolotoč nemocí a lamvinkovic holky taky pořád nic moc, do toho uška malého :-?

U nás naštěstí zdravo (snad to nezakřiknu), ale pořád tak nějak v jednom kole. Ani snad nemůžu říct, že mi to vadí, prostě jsem jen omezila PC a TV, což neškodí. De facto ho mimo práci nezapínám, akorát teď jsem se snažila koupit něco na děti, jak nám rychle začalo jaro, protože nestíhám ani vyrazit do obchodů. Pořád nechápu, kde lidi berou čas na nakupování. Mě to hrozně nebaví, vždycky, když zjistím, že děti z něčeho vyrostly, jsem z toho na nervy, protože to znamená nakupování :-/ Nejhorší je to s botami, protože se mi nechce kupovat jim nic nekvalitního a naše oblíbené Fare jsou rok od roku dražší. Navíc co chodí do MŠ/ZŠ, už jedny boty na sezonu nestačí. Když vidím ty ploché škrpály, co jsou vydávány za polobotky, nechce se mi do toho obouvat děti ani na písek do MŠ. Jsem v pasti ;-).

V práci jsem se sand zapracovala rychle, i když je toho teď poměrně hodně, je to docela různorodé, takže mě to baví. Jen toho času by mohlo být víc, ale nechci si stěžovat, zatím to docela zvládáme.

Velikonoce se blíží a já musím sebekriticky říct, že moje příprava je taky všelijaká. Vlastně nevím, jak to uchopit. Nejlepší by bylo, kdyby člověk mohl nějak na pár dní odjet na duchovní cvičení nebo tak, ale to prostě nejde. Snad Bůh ví, co v nás je a nenechá nás zplanět úplně :-(.

Mějte se tu krásně, zkusím se zas někdy zastavit. Nezapomínám na vás, až mě překvapuje, že se na tohle virtuální společenství vzpomenu skoro každý den (vždycky mě to napadne, jak je to zvláštní, když někomu známému nebo i cizímu vyprávím o tom jak mi někdo pomohl, poradil a mám přitom „odhalit“ odkud se „známe“), akorát ten čas nějak chybí…

M (a prďolové 7,5,3r.)

• Citovat
  • Upravit
8179
18.3.12 14:00

Maky, s tím nakupováním to mám stejně, asi nejsem prostě to, čemu se říká „normální ženská“. Takové boty, to je něco, vyzkoušíme kdejaké a doma se pak někdy dozvím, že tlačí! :zed: Já nejdřív proberu, co jsme podědili a pak uvidíme. :think:

Christabel, my jsme přestavovali před třemi lety a v tom bordýlku jsme taky i vegetili :) Už jsem z toho pak byla tak unavená a vyšťavená, že ledacos není podle mých představ a něco se zřejmě nikdy nedodělá … Ale stálo to za to, to si říkám každý den u snídaně. :) Přeju, ať máte štěstí na řemeslníky a nekonají se při přestavbě žádná nepříjemná překvapení.

My teď máme odpolední klid a pak zase vyrazíme ven využít toho krásného počasí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
22.3.12 23:58

Ahoj holky!
Už se nám to přiblížilo. příští týden zápis do školky. Anička se velice těší. Dnes po probuzení mi říkala, že jde do školky k zápisu sama. Ale nejlepší hláška byla, když jsem jí posílala na záchod, tak mi řekla, ža babička s dědou mají také a ona to vydrží a půjde až tam. Jo, a maminka selátka se jmenuje víceméně. Už jsme vytáhli houpačku a pilně ji používá.
Moje postní doba je dost zvláštní. nějak funguju jen na nakopnutí. odříkám si, ale velice málo plánovaně. Spíš až v průběhu si uvědomím, že jsem si to sice chtěla odříct, ale nevzpomněla jsem si na to hned.

Už se mi zavírají oči. Snad se dostanu příště dřív. Marůdkům brzké uzdravení.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
27.3.12 08:55

Ahoj holky!
Včera jsme byly u zápisu do školky. Anička byla hodná a už na druhý pous řekla, že se jmenuje Anička. Na první to byla včelka Mája. A to ještě před měsícem říkala Muša Do (moucha).
Dnes jdeme k paní doktorce a tančit. A pokud manžel namontuje sedačku tak skusíme i kolo.
Opatujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
27.3.12 09:12

Ahoj holky, tak my se taky hlásíme, jsme celkem fit. Adámek má spíš chronickou rýmu, stále funí, ale nic mu z nosu nejde. No dneska v noci se zase předvedl, spali jsme asi jen 3 hodiny. Ale je živé stříbro a já jako můra.
Holky byly v sobotu s farností na Lysé, počasí jim vyšlo, jen na Anetku to bylo asi moc, byla úplně hotová.

V neděli krásný zážitek, byla křížová cesta přede mší, sice pro nás hektice a kor se změnou času, ale dali jsme to, byla za rodiny. A manžel poprvé četl zastavení, no byl to zážitek, překonal se, musím říct, že vždy cokoli odmítal při mši dělat, ale překonal se. Já jsem stihla i zpověd, sice to nebylo ono, protože za dveřmi mi ječel Adámek, ale musela jsem.

Rafusko gratulujem k zápisu do školky.

Všem požehnaný týden.
Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
27.3.12 20:43

Ahoj,

tak Harpy: já pročetla poslední KT, ale nejsem si jistá, jestli jsem narazila na Tvé povídání o Klárce? Byl to ten první příběh? Nebo to ještě má vyjít později?

Chris: my zrovna budujeme zahradu, tak si to užívám ;) , a přeju hodně elánu s přípravou nového bydlení! Pak dej vědět, jak zvládáte a jak to jde.

Maky: prima, že ses stavila :palec: , taky na tebe myslím, jak zvládáš kolotoč. Jsi šikovná, že ses rychle zajela v práci :palec:

Rafuš: to je hláška s včelkou Májou… po dlouhé době jsem se zasmála! Nás to čeká příští měsíc.

Zatím :mavam:

Lamvi: chápu, že máš lítačku a dny jako noci, ale… je hezké číst, jak do všeho pouštíš Boha :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
27.3.12 21:54

Demi, to jakože jde Petřík už do školky? 8o
To snad ani není možné!

Bydlení: radši nemyslím na to, kolik práce a vyřizování bude s rekonstrukcí, díky Bohu že se o většinu těchto věcí stará muž, já jsem spíš přes ty papíry a nějaké příčky a kotle ráda přenechám :lol:

Dneska jsem byla s Helenkou v PPP kvůli posouzení školní zralosti, protože je říjnová a nevěděli jsme, jestli by pro ni bylo lepší jít do školy, nebo zůstat ve školce.
Dopadlo to obdobně jako říkají učitelky ve školce, je moc šikovná a schopnosti a znalosti na to má rozhodně, ale chybí jí sebekázeň, řád, vnímání autority… Jak by měla dělat něco, co ji nebaví, tak si postaví hlavu a dožaduje se hraní. Takže půjde standardně až v šesti letech.

Moc zdravím všechny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.3.12 18:33

Rafuško- to je krásný :) a jak to ve školce vypadá? jak se ti líbí? a také, jaké jsou šance na přijetí? a ono v září ještě nebudou Aničce tři, tj. každopádně až od tří a nebo by vzali už od září?

Demi - tak to je dobré. vím pouze to, že téma mělo být tento týden a mělo tam být tak porůznu několik ůříběhů konkrétních lidí, jeden z nich ten náš. tj. bud ho tam nedali vůbec a nebo ho změnili že není k poznání???? já se k novinám dostanu nevím kdy, takže zatím nemám co říct, ale mám stejný vstupní data jako ty…

chris- sebekázeň, řád a vnímání autority je v postmoderní době dost problém, dřív byla autorita autorita, dnes už i malé děti třeba posuzují, jestli autorita neříká pěkný blbosti :D
Však je to jedno, půjde za rok :)

Lamvinku - ráda slyším, žče jste lepší.

co ostatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
4.4.12 22:30

Holky,
přeji vám všem pokojné a krásné prožití Velikonoc.

:srdce:

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
5.4.12 11:20

ahoj děvčata, také vám přeju požehnané Velikonoce! A vigilie at vám přinese hluboký prožitek.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová