Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Jesličky,
Lamvi - jsme v modlitbě s vámi a s Adámkem, ať se brzy jeho stav zlepší!! Chuďátko malý, je mi to moc líto…seš tam s ním, že? Tak ať je líp, člověk si musí jenom říct, že v nemocnici aspoň je pod stálým dohledem. A jak se to stalo? Vyvinul se ten zápal plic z nějaké nemoci nebo nachlazení nebo to přišlo naráz hned na plíce?? No každopádně - myslíme moc na vás a posíláme hodně sil a modliteb!!
Demi- tak si představ, že nakonec to ten černý kašel u Inušky přece jenom byl…O tom minulém víkendu se mu opět přes všechny modlitby (i ty tvoje - moc za ně ještě jednou děkuju
) vyhouply horečky až na 39 v neděli. Takže nezbylo nic jiného, než v pondělí opět k doktorce, ta nás se všemi výsledky a papíry poslala do nemocnice na internu, tam si ho sami prohlídli, vzali krev na nějaké „rychlé“ hodnoty, za hodinu to bylo - crp měl i přes ten Klacid zvýšené dvojnásobně než před týdnem. Takže penicilin nezabral, ani ten Klacid neúčinkoval. Dostal Zinnat na 10 dnů a v případě zhoršení samozřejmě zas přijet. Já jsem už byla v práci, vše s ním obíhal manžel. No a v pondělí jsem volala naší doktorce zpět, jak dopadli v nemocnici (manžel mi to vše telefonoval samozřejmě) a ona říkala, že akorát jí přišly výsledky krve - a prý z těch hodnot vyplývá, že akorát musel čerstvě prodělat infekci černého kašle.
No, mně se to hned nezdálo…to hned halt ta matka pozná, že to není „jen tak“ obyčejný kašel. To byl tak „nenormální“ kašel, že se to nedá ani popsat, ale jakoby se i dusil a ze začátku to vždy končilo zvracením, bylo to fakt divné…Ale tím, že už je starší, tak nemodral nebo neměl zástavu dechu jako bývá u batolat nebo malých dětí (a proto to bylo vždy tak nebezpečné), ale nějak to „udýchal“.
Od toho pondělka se to ale začalo obracet k lepšímu - nemá už žádné teploty, bere ten Zinnat, dr. říkala, že na chvilku už může i ven, musí se ale šetřit, ona mi napíše na celý měsíc omluvenku z tělocviku, aby necvičil, bude to halt delší rekonvalescence po těch 3 antibiotikách. Ten kašel je úpně už minimální, zpětně si uvědomuju, jak šíleně ho to muselo vysilovat. Ale on je tak strašně statečný a hlavně hodný - čtyři týdny zavřený doma a vůbec si nepostěžoval, nic takového, je to opravdu anděl i ve 13ti letech
. Příští týden u nás jsou jarní prázdniny, tak bude ještě doma a pak by už šel do školy.
Na vízo měl tenktokrát už 2 trojky - matika a fyzika, nestihnul si to opravit kvůli nemoci (ve škole chybí od 14.1. a to právě psaly různé písemky), je v 7. třídě, jinak 9 jedniček a 3 dvojky. Bez problémů jsou u něho jazyky, mají kromě angličtiny i němčinu - to ho strašně baví a jde mu to a pak takové ty společenské vědy (občanská, rodinná, komunikativní výchova atd.). No hlavně aby byl zdravý.
S Bédíkem jsme nestihli první termín zápisu do 1. třídy, tak jsme byli na náhradním termínu minulé úterý 5.2. - trošku jsem byla smutná, protože prý „držel tužku jako kdyby to bylo prvně v životě“
a prý jestli si doma maluje apod. No Bédík bude dělat všechno možný, jenom tužku do ruky nevezme, no…
. Opravdu v šikovnosti kolikrát předčí i Inušku, ale halt tužku moc rád nemá…tak prý ho máme motivovat, trénovat, aby aspoň vybarvoval omalovánky atd. Já jsem hned na začátku řekla, že budeme žádat o odklad, tak ho dál ani netrápili (je koncem července narozený a myslíme, že v jeho případě o nic nepřijde za ten rok, ještě trošku zesílí a třeba i tu tužku nebude brát jako svého úhlavního nepřítele
Doufám, že nebude po manželovi - ten je vyložený dysgrafik - tenkrát se to tak ještě neposuzovalo, ale on má opravdu s psaním problémy doteď. Třeba nebude, uvidíme ![]()
Rafusko - držím palce s prací, určitě dej vědět, jak se to vyvíjí!!
Robinek je krásné miminko, ať hezky prospívá!!
Ahoj holky, tak zatím stále teplotujem, no možná krůček k lepší, že sirup na teplotu vydrží dýl.
Zrovna mi usnul.
Gerbi jsem tu samozřejmě s ním, bobišek můj jak vidí sestru hned pláče a já pomalu nemůžu ani na záchod.
Ten zápal plic se vyvinul z infektu bral od ledna 4 atb a byl čím dál horší, lítali jsme od jednoo dr. k druhému a tak jsme skončili ve špitále.
Zítra se zase ozvu jak malý usne.
Díky moc za modlitby.
Barča
Lamvi, držte se, v nemocnici se to určitě rychle zlepší.
Znám to s dětmi, absolvovala jsem s Pavlíčkem 2×, jednou na devíti měsících a pak myslím o rok později, a potom jsem mu nechala dát Prevenar.
U toho prvního měl právě náš pediatr také podezření na černý kašel, ale nakonec se to netestovalo. Ale v nemocnici to pokaždé vzalo rychlý obrat k lepšímu, díky Bohu.
Ach jo, tak ať jsou marodi brzy zdraví.
Gerberko, to je teda I. statečný, že se tak drží.
@lamvinek
Také držím všechny
a modlím se. Určitě se to brzy zlepší.
![]()
A dnes jsem byla na křtinách synka kamarádky, tak taky dám pár fotek. Bylo to v Praze- Nuslích.
No to jsem to vymňoukla… psala jsem příspěvek, ale smazalo se mi to. Zkusím to dát ještě jednou.
Gerbi: je mi to velice líto, byla jsem přesvědčená, že to nakonec ten černý kašel nebude… Ještě že je Jindřík tak trpělivý. Jsem ráda, že už nejhorší máte za sebou. Mrzí mě, že jsem se nemodlila víc.
Bédík měl stejný termín zápisu, jako Daneček. Měli jsme kliku na paní učitelku, která u toho byla, byla úúúžasná. Daník získal novou zkušenost, hrozně se mu ve škole líbilo. Díky tomu, že hodně věcí odkoukal od Honzíka, počítal i četl u zápisu, nebo poznával tvary - to je Honzíkova zásluha, že to umí. Původně jsem myslela, že mu dojednám učitelku na doma, aby Daník dohnal věci, které se děti učí ve školce, ale prý to nebude nutné. Doma má jen procvičovat stříhání a malování, aby si ruka zvykla na psaní. Po Vánocích jsem mu koupila písánku pro 1.třídu, jsou tam šikovná cvičení pro uvolňování rukou. Ještě koncem loňského roku Daník dost nemotorně vybarvoval, ale teď už s tím nemá žádné problémy. Ta písánka nám hodně pomohla.
Moc kluky opatruj, hlavně ať jsou zdraví, ostatní přijde samo nebo se už nějak zvládne.
Lamvinku: ve čtvrtek 14.2. budeme s Danečkem ve FN na kontrole. Mohla bych se stavit, jestli tam ještě budete. Danečka asi na oddělení nepustí, ale já bych snad na chviličku směla. Malý má ještě horečky? Drž se i ty, já vím, že je to náročné.
Jitko: blahopřeji ke křtu vnoučka
! Kdo byl kmotrem? Jinak Robík roste jako z vody, a je moc šikovný
Tak ať ho Pán chrání a žehná vám všem.
@Demi píše:
No to jsem to vymňoukla… psala jsem příspěvek, ale smazalo se mi to. Zkusím to dát ještě jednou.Gerbi: je mi to velice líto, byla jsem přesvědčená, že to nakonec ten černý kašel nebude… Ještě že je Jindřík tak trpělivý. Jsem ráda, že už nejhorší máte za sebou. Mrzí mě, že jsem se nemodlila víc.
Bédík měl stejný termín zápisu, jako Daneček. Měli jsme kliku na paní učitelku, která u toho byla, byla úúúžasná. Daník získal novou zkušenost, hrozně se mu ve škole líbilo. Díky tomu, že hodně věcí odkoukal od Honzíka, počítal i četl u zápisu, nebo poznával tvary - to je Honzíkova zásluha, že to umí. Původně jsem myslela, že mu dojednám učitelku na doma, aby Daník dohnal věci, které se děti učí ve školce, ale prý to nebude nutné. Doma má jen procvičovat stříhání a malování, aby si ruka zvykla na psaní. Po Vánocích jsem mu koupila písánku pro 1.třídu, jsou tam šikovná cvičení pro uvolňování rukou. Ještě koncem loňského roku Daník dost nemotorně vybarvoval, ale teď už s tím nemá žádné problémy. Ta písánka nám hodně pomohla.Moc kluky opatruj, hlavně ať jsou zdraví, ostatní přijde samo nebo se už nějak zvládne.
Lamvinku: ve čtvrtek 14.2. budeme s Danečkem ve FN na kontrole. Mohla bych se stavit, jestli tam ještě budete. Danečka asi na oddělení nepustí, ale já bych snad na chviličku směla. Malý má ještě horečky? Drž se i ty, já vím, že je to náročné.
Jitko: blahopřeji ke křtu vnoučka
! Kdo byl kmotrem? Jinak Robík roste jako z vody, a je moc šikovný
Tak ať ho Pán chrání a žehná vám všem.
Ne, to jsem tedy špatně napsala. Nebyl to křest vnoučka, ale kamarádky syna.
Ahoj holky!
Anička už je třetí týden doma. Ale už je to mnohem lepší. Myslím si, že do školky půjde ve čt. A to mají školkový karneval. pro Aničku to bude úplně poprvé. Ještě na karnevalu nebyla.
Je mi nějak smutno, potkávám samé těhotné a vím, že já nikdy… I když bych moc chtěla…
Gerberko, Inuška je vážně zlatý. Přeju, at je brzo fit! Bedřiškovi se ve škole alespoň trošku líbilo? Synovec je únorový a měl odklad a fakt ten rok potřeboval. Ať si to ještě ve školce užije.
Demi, Daneček teda do školy půjde nebo ne? Nějak se v tom ztrácím. jsem ráda, že se mu ve škole líbilo. Nemoci vás netrápí?
Lamvinku, doufám, že už je Adámkovi líp. Chůdě malé. Snas si to na dlouhou dobu vybral a teď bude dobře. A co holky? V pořádku?
Jitko, Robík je čím dál hezčí, i když už to skoro nejde.
Chris, a jak se máte vy?
Já peču doma chleby. Už jich bylo 9. Jsou sice placatější, ale jedlé.
Opatrujte se.
R.
Lamvínku - ach jo, modlitbu za Adámka jistě dám, a doufám, že v nemocnici jste v dobrých rukou.
Gerberko - hmm, tužka - naše děti zrovna omalovánky dost nerady. jak jim dám nějaké úkoly ( měly třeba místo adventního kalendáře každý den nějaký úkol), tak omalovánky přeskakují
A taky věřím, že leccos se zlomí věkem, O. ttotiž s tužkou jinak pracuje dost často, ale ta paní učitelka by ho asi hodnotila stejně jak Bedíka. Inuškovi přeju at se už úplně uzdraví, je to hrozně nepříjemné a ještě ten černý kašel ![]()
Vzdala jsem práci, klasicky kolem osmého měsíce miminka začínám být utahaná, a i bez práce večer usínám s dětma
. Tudíž mi tu všechna práce stojí. Nevím jestli jsem psala, ale mám na pár týdnů nohu v ortéze, tak to je ještě k tomu.
Příště zas napíšu dalším, je to se mnou děs ![]()
har.
Harpy: přeju, ať se noha brzy uzdraví! Mělas ji naraženou?
Rafuš: ať se Aničce na karnevalu líbí. My jsme byli 31.1., to byl Honzík na školním a
. Daneček bude mít odklad, kvůli zdravotnímu stavu. Taky mu to prospěje, je ještě takový hodně hravý a nevím, jestli by vydržel v klidu 45 minut sedět. Mám zkušenost, že jsou mezi dětmi veliké rozdíly, když je ve třídě jedno dítě s téměř ročním věkovým odstupem, mnohem lépe zvládá přizůsobovat se požadavkům učitele, lépe se orientuje. Honzík třeba se až teprve nyní dokázal včlenit do kolektivu a komunikovat s učitelkou.
Ahoj děvčata,
všem děkujeme za modlitby, pomáhají dneska už začaly Adámkovi klesat zánětlivé márkry, teplotky taky klesly, tak snad zítra by ho mohli odpojit od infuze a přejít na sirupek. Holky to doma zvládají dost špatně, protože ještě včera operovali tchýni ve vítkovicích, takže jsou doma jen s dědou a tatínkem, ten je na paragrafu.
Malý mi ted spí u mě na posteli, bobišek dneska měl zase odběry, včera ho nemohly napíchnout píchaly ho do nožičky, chtělo se mi brečet, často tu na tebe myslím Demi- jak jsi to tu prožívala ty s Danečkem, my tu ve čtvrtek určitě ještě budem, tak se určitě zastav budu moc ráda. už jsme se dlouho neviděli. Myslela jsem jestli tudy nepojedete.
Všechny moc zdravím,
Rafusko přejem Aničce at se jí na bále líbí.
Gerbi doufám že je Inuškovi už dobře.
Harpy kampak jsi dávala nohu? Nebyla jsi bruslit jako naše Anetka?
Taky měla 6 týdnů nohu v ortéze byla bruslit.
Chris díky za povzbuzení, u nás to byl první zápúal plic a oboustranný, tak doufám, že už se nebude opakovat.
Jituš malý Robík je sladoučký. K zulíbání. At vám roste.
No tady člověk prokoukne, včera jsem byla s malým na echu srdíčka a ekg a přišla tam mainka s mimuškem vážilo 3,2 kg takový drobeček a už mělo proleženiny na hlavičce a asi to bylo vážné, jak jsem vděčná, že máme jen zápal plic, Díky Bohu.
a ta hematologie, no ani pomyslet.
Všem požehnaný den Barča a Adulka
Rafuško- jaký máš recept na chleba? U nás se doma peče chleba po generace. máš ho dobře zválený? Kyne ti v ošatce nebo jen tak na plechu? Většina chlebů je třeba převalovat dvakrát- mezitím vykynout, jinak te z něj placka.
Ale je to kumšt upéct chleba, moje babi ho zadělávala a pekla spoustu let pro rodinu a zaměstnance, a stejně říkala, jak to neumí, podle ní pořádný chleba uměla v celé vsi jen mlynářka (mně kolikrát taky spadne, ale k jídlu to je, tka se to přežije)
Muž dnes odvezl starší ratolesti k prarodičům a kladl jim na srdce, at se za něj modlej - sněží a i leží na silnici dost sněhu. Ted mi volala babí, že O. rozhodl, že tatínek je vynikající řidič, a krátká modlitba stačí ![]()
@lamvinek píše:
Ahoj děvčata,
všem děkujeme za modlitby, pomáhají dneska už začaly Adámkovi klesat zánětlivé márkry, teplotky taky klesly, tak snad zítra by ho mohli odpojit od infuze a přejít na sirupek. Holky to doma zvládají dost špatně, protože ještě včera operovali tchýni ve vítkovicích, takže jsou doma jen s dědou a tatínkem, ten je na paragrafu.
Malý mi ted spí u mě na posteli, bobišek dneska měl zase odběry, včera ho nemohly napíchnout píchaly ho do nožičky, chtělo se mi brečet, často tu na tebe myslím Demi- jak jsi to tu prožívala ty s Danečkem, my tu ve čtvrtek určitě ještě budem, tak se určitě zastav budu moc ráda. už jsme se dlouho neviděli. Myslela jsem jestli tudy nepojedete.Všechny moc zdravím,
Rafusko přejem Aničce at se jí na bále líbí.
Gerbi doufám že je Inuškovi už dobře.
Harpy kampak jsi dávala nohu? Nebyla jsi bruslit jako naše Anetka?
Taky měla 6 týdnů nohu v ortéze byla bruslit.
Chris díky za povzbuzení, u nás to byl první zápúal plic a oboustranný, tak doufám, že už se nebude opakovat.
Jituš malý Robík je sladoučký. K zulíbání. At vám roste.
No tady člověk prokoukne, včera jsem byla s malým na echu srdíčka a ekg a přišla tam mainka s mimuškem vážilo 3,2 kg takový drobeček a už mělo proleženiny na hlavičce a asi to bylo vážné, jak jsem vděčná, že máme jen zápal plic, Díky Bohu.
Všem požehnaný den Barča a Adulka
a ta hematologie, no ani pomyslet.
Dala jsem pár fotek do alba, můžete se podívat.