Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi, tak ať si Daneček i vy s ním oslavu užijete ![]()
Encyklopedii neznám, my u tohoto typu knížek ještě nejsme ![]()
Rafuško, budu na vás myslet, ale vůbec si nepřipouštím, že by to dopadlo jinak, než že Anička bude prostě vaše. Vždyť jí je u vás tak dobře. A být bez práce, to je patálie, ale bez práce je spousta rodičů a nikdo jim kvůli tomu milované děti nebere ![]()
Barčo, muselo to být hrozné, hlavně že jste v pořádku!
Také se nám tu točily bacily, ale ve srovnání s tím, co píšete, nic tak vážného.
A hlavně se mi ulevilo, jak přešel první trimestr, cítím se mnohem lépe, nevolnosti ustoupily a o těhotenství momentálně skoro nevím, jen už se nevejdu do většiny věcí
Už stříhám centimetr do poloviny!
A ještě jsme teď využili prodlouženého volna a nechali vymalovat celý byt, docela jsem se toho obávala a vůbec to nebylo tak hrozné. Ale jsem ráda, že je tato starost za námi.
Přeju všem krásnou neděli!
Ahoj holky!
Dnes u nás byla sociální pracovnice (neočekávaně) a u nás to vypadalo jako chvíli po výbuchu. Minulý a tento týden totiž manžel s dědou měnili digestoř a bojler nad dřez. Nic nepasovalo a dost věcí se muselo udělat. Ani teď to ještě všechno není hotovo. Tak jsem se asi 5× omlouvala. Aňulka ale byla jako obyvkle zlatá. Ukázala, jak umí chodit, paci paci, jak je veliká a jak jí chutná (zrovna jsme měli druhé jídlo). Také se krásně zubila a propagovala zoubky (dnes ráno jsem objevila 4. stoličku). Řekla nám, že nám potíže určitě dělat nebude a že se uvidíme u soudu. Dokonce se nám nabídla, že nám zprostředkuje výpisy z rejstříku trestů. Ještě budeme potřebovat od dětské i naší dr. potvrzení a obvyklé doklady.
Opatrujte se.
R.
Ahoj,
Rafuško: dobře to dopadne, uvidíš! Anička je zlatíčko.
Chris: závidím malování… U nás začneme 2.12. se stavbou domu. Konečně. Říkám si, ještě že mám manžela. Absolutně se nevyznám v úředicko-technických věcech.
Už jste zdraví?
U nás Petřík horečkuje od soboty, dnes jsem s ním byla u PDL, takže má zarudlý krk, dostal ATB, ale jen pro případ, že by horečky neklesaly během dnešního dne. Měl 39,5 st., jako obvykle během víkendu, kdy dr. neordinuje… No, naštěstí „ordinoval“ někdo jiný, a dnes ráno už horečka klesla. Tak uvidíme.
Holky,
podnětný článek, diskuze pod ním naprosto standardní.
http://www.novinky.cz/…azrakem.html
Pište, jak se máte!
D.
holky mám prosbu: založila jsem tuhle diskuzi
https://www.emimino.cz/…aritu-55043/
podpoříte to? a rozešlete nejlíp ještě dneska svým přátelům? i na Slovensko! lze posílat hlasy z CR nebo SR.
nestojí to nic a muže přinést mnoho!!!
Demi - teda s domem bezvadný - tak s chutí do toho!
jdu číst ten odkaz
lamvinku- co děvčata s nemocema?
Rafuško -neboj se, sociálky jsou rozumné, však vidí, že Anička má nejlepší rodiče na světě ![]()
edit: Demi, dočetla jsem - Juliánčina maminka myslim občas chodí na emimino - jsou užasný!
"pobavil mne názor, že kdo odmítne potrat který mu doporučí lékaři, mel by lékažskou péči o dite hradit sám ![]()
ergo: já bych měla naší Klárce zjevně platit i preventivky. z některých lidi je mi na zvacení - jak se jim asi jednou bude mluvit tváří v tvář Hspodinu?
http://juliankas.blog.cz/…hadkovy-kviz
Příspěvek upraven 15.11.10 v 00:35
Harpy: už jsem klikla, snad budu moci i v následujících dnech. Tož mohlo by to vyjít, ne? ![]()
Ad Juliánka: z té diskuze mi bylo do smíchu ve chvílích, kdy jsem si četla, jak péčí o postižené dítě trpí celá rodina, hlavně zdraví sourozenci… ach, lidská hlouposti, ty jsi nesmrtelná… Jako by se láska dala porcovat na větší a menší kousky… Ovšem síla byl příspěvek, který popisuje průběh usmrcení plodu po 4.měsíci… četla jsem to manželovi, ještě teď se mi chce skutečně
Žaludek mám jako na vodě.
D.
Ahoj holky, tak nějak nestíhám čím dál víc.
Holky se už vylízaly z bacilů a doufám, že na dlouho.
Já a mimi jsme v pořádku, roste jak má a já taky už pěkně rostu do šířky.
U nás v práci finiš za týden máme audit, tak se běhá at je vše ok.
Holky ted strašně bojují ve škole, mám pocit, že zkouší kolik vydržím, ale už to nějak nezvládám.Lepší ne 3 nemíváme spíš hůř. Nějak to nemůžem zvládnout, nevím jestli je to stále tím přechodem z jiné školy, ale Terezka toho má tolik, že se prostě co příjdou ze školy učíme až do večera.
Tak tedy u nás.
Všem hezký večer Barča
Ahoj,
Lamvi: tak to je tedy zápřah… Mám pocit, že je toho na děti kladeno čím dál víc. Já si nepamatuji, že bych na prvním stupni základky byla z učení vyřízená, a mamka se mnou. Ikdyž taky jsem drtila matiku - chvíli trvalo, než jsem pochopila princip a smysl zaokrouhlování… Lamvinku, to se poddá - třeba ve vyšších třídách se holky víc osamostatní a budou schopné většího soustředění, až budou starší.
Taky se musím svěřit s vlastním naštváním - o to hůř, že na sebe! Dnes jsme se byli s klukama fotit v atelieru. Petřík má rýmu, ale zvládal, tak jsme termín neodkládali. Mám hrozný pocit z paní fotografky. Pořád jen chválila Danečka, jak hezky stojí, jak sebou nešije, jak se hezky tváří… a na Honzíka neustále vřískala. Takovou neurotickou povahu jsem zažila naposled u té zdravotní sestry v Praze. Prostě Honzík ať stál, jak stál, neustále měla důvod k jekotu, a: dej hlavu tak, jak jsem ti ji už třikrát natočila!!! A Honzo stůj rovně!!! Kam zase koukáš!!! Zase jsi mrknul!!! Mamko (taťko), držte ho víc u sebe!!! Teď se koukněte tady na hračky, pojďte za mnou, ale Honzo, nech to auto!!! Vrať ho tam, neřekla jsem, abyste si je půjčili!!!
Párkrát jsem paní upozornila, že Honzík není žádný profi model… a on se opravdu moc snažil. Nevyhověl snad v ničem. Mám špatnný pocit, že jsem na paní fotografku, které za její službu zaplatíme dostatečně slušnou sumu, nezaječela taky. Já to nějak neumím. Když už, tak mluvím s klidem, ale to mě pak taková paní nebere na vědomí.
Mám se to naučit? Měla jsem špatný pocit, že jsem se Honzíka razantněji nezastala… Je mi to hrozně líto. S manželem jsme se zařekli, že jsme tam byli naposledy.
Díky za přečtení.
D.
Ahoj holky,
moc vás opět zdravím! Mám teď dva dny dovolenou, tak jsem měla čas nakouknout, jak se máte a trochu jsem vás prolítla.
Demi - my se naštěstí fotit do ateliéru nechodíme, ale chápu, jak tě naštvala ta fotografka, mě by to taky naštvalo a musela bych se hooodně ovládat, ale říkám, my se fotit nechodíme, já dělám krásné fotky sama
a kromě kluků mám fotosbírku přírodních scenerií. Už je Petřík zdravý? Klouček bude mít už na vánoce roček, že? Určitě je to velký šikulka a máte z něj jenom radost. Jak proběhla Danečkova oslava, všechno vám vyšlo?
Rafusko - obrovská gratulace Aničce k 1. ročku!! Doufám, že se nepletu - je narozená 20.11., že? To už je pěkná holčička, viď? A určitě už umí spoustu věcí!! Jak je na tom manžel s prací - už je zaměstnaný? Držím palce!!
Lamvi - moc držím palce s učením holek! Musí to být náročné, když se s nimi musíš hodně učit - a co v práci? Jak dlouho budeš ještě chodit nebo budeš potom už doma dříve?
Jinak my jsme celkem v pohodě, Bédík už ráno ve školce nebrečí, ale uvidíme zase v pondělí, říkám - teď jsem byla dneska a ještě zítra doma, musím si vybírat nějakou dovolenou, tak uvidíme. Hlavně že je zdravý (honem ťukám na dřevo).
V práci to vypadá všelijak - samozřejmě že se všichni bojí o místa (pracuju v samosprávě), mno…nezbývá než doufat, že třeba budu ušetřena (jsem tam už 14 let, mám všechny zkoušky…) - ale to jsou takové ty chabé útěchy, kterými se utěšuje každý, to nic nezaručuje…
Inuška je už v 5. třídě, je to s ním dobré (i když jsou spojeni do jedné velké třídy - řekla bych, že je to i lepší, prostě se tam nějak víc „ztratí“), a novinka je, že mu zřejmě bude diagnostikován Aspergrův syndrom (jedna z poruch autistického spektra), je to pořád na rozhraní, jestli ano nebo ne…ale pokud ano, tak poradna bude dávat jenom nějaké doporučení škole a bude prostě tak nějak víc „chráněný“ třeba o přestávkách nebo tak. Já už to neřeším, pro mě je nejdůležitější, že mám zdravého, slušného a hodného chlapce, učí se dobře, domácí úkoly nemá téměř žádné (stíhá toho hodně ve škole), a teď na čtvrtletí mu vycházejí dvě dvojky, co si přát víc…uvažovali jsme o víceletém gymnáziu, že by zkusil přijímačky, ale upustili jsme od toho, jako určitě ta gymnázia nejsou špatná, ale nechci ho zatěžovat už teď, v 11 letech, mám pocit, že je to takový konec „bezstarostnosti školních let“. Upřímně řečeno bych ho nejradši viděla na nějaké střední škole než na všeobecném gymnáziu…ale na to je ještě hodně času. On je každopádně humanitně zaměřený (angličtina, čeština, vlastivěda - úplně bez problému) a podle mě by se na gymnáziu jenom trápil matikou, fyzikou atd. (na to on hlavu mít nebude). Omlouvám se trochu za svoje úvahy…říkám, to je ještě hodně daleko.
Tak pá, já zase nakouknu
Moc božího požehnání všem jesličkandám!!
lamvinku - v kolikátém jsi týdnu? absolutně ztrácím přehled
jsi tak nějak jako chris? v půlce?
a co prarodiče? nebo jen babička? už vnoučáko zkousla? (stejně nepochopím, jak se kdokoli může vměšovat rodičům do počtu dětí
)
Demi - jsi moc hodná na paní fotografku - tohle chování opravdu miluju
no jak se znám, taky bych u ní mlčela, a až pak by mne to mrzelo. doufám, že aspon fotky budou nakonec pěkné.
Mi se už dva týdny nedaří vyfotit děti tak, aby byly na fotce obě a nerozmazané - nadlidský úkol.
Gerberko - Inuška je teda šikula! Aspergera?
A je to třeba dianostikovat? Nálepkovat? Kdo o to stojí, když vám to vlastně nepřekáží a jste schopni spolu vycházet? vynucujou to ve škole?
ale jsi dobrá, že to bereš takhle stoicky- fakt. (to by bylo něco pro mne, grr)
co nového u nás? já vám ani nevím- užívám si ted mateřskou a jsem vděčná za ten systém, že si to mohu dovolit a být s dětma tak (relativně) dlouho a pobírat za to plat.
K se začala přetáčet, takže ji lovím tu pod stolem, tu zapasovanou pod skříňkou, nejčastěji ryjící nosem do podložky bo na záda sezpět neotočí, někdy je tak rychlá že nestihnu ani odejít a už mužu jit zas zachraňovat
aaaa, tak, je to hezký, no ![]()
jo dneska tu byli kamarádi- snoubenci, a děti se předvedly zcela netypicky prokoncepčně, O. nosil jednu encyklopedii za druhou a „konverzoval“ s „ním“, K. se zase usmívala, výskala a dělala ksichtíky na „ni“ - až mi bylo trapný, že děláme neoprávněný dojem idylické rodiny
. No „on“ je takový opatrný a bojí se, aby děti uživili a zvládli vychovat až přijdou, tak to možná byl oží zásah ![]()
Ahoj,
Harpy: tak tomu říkám zdravá osvěta, kterou děti předvedly návštěvě
. Jestli vyjdou nějaká fota dětí, tak pošli, jsem zvědavá, jak rostou!
Jo, a taky jsem se tě chtěla zeptat, jak se daří Kseniji? Máš o ní nějaké informace?
Gerbi: tož to máš tedy šikovné děti - koukám, jak Jidříšek dobře zvládá školu. Na nějaký syndrom bych se vykašlala, přesně jak píše Harpy.
S tou prací u tebe doporučuju poslat to „výše“. Věřím, že to dobře dopadne, a o zaměstnání nepřijdeš.
Knofli: doufám, že u vás je zdrávo…? Zarazilo mě, že jste byli v nemocnici.
A co letošní pečení, už chystáš? ![]()
Jinak u nás dny plynou celkem bez nějakých otřesů, Daneček zvládá vše dobře (možná moc dobře), a díky tomu pak i my. Vděčně jezdíme na mše do OV, Daneček velice ochotně a rád, umí se křižovat, pomodlit, jde si pro křížek… A vše to dělá s takovou jakousi dětskou samozřejmostí a pokorou, až mi občas vyhrknou slzy. Po skončení mše vždycky chodí ještě k hlavnímu oltáři (v našem moderním kostele je umístěn zcela bokem všeho dění, kde se za rudě zasklenými dvířky, které kryjí Eucharistii, odehrává to skutečné drama proměn) a položí dlaň na rudý kámen dvířek oltáře.
Jsem velmi vděčná za hodné děti, stejně jako Daneček, i Honzík a Petřík jsou po celou dobu mše zticha, nevyrušují, nenudí se… Je to pro nás požehnání. A snad to i vydrží ![]()
Všem: Chcete adventní deníček?
Hodně Božího požehnání do dalšího týdne!
Jo Demi, chcem!
No když už ses zeptala přímo, tak musím odpovědět, jinak jsem tu poslední dobou jen chodila na čumendu.
Včera jsme napekli perníčky, ze 2 kg mouky, no je jich dost
Jsme celkem v klidu, teda já jsem odpadla, nj, nastoupila jsem do práce, tak bacily útočí. Zrovna v sobotu jsme měli duchovní obnovu s otcem Víťou, si představ.
A narozdíl od tebe si nemyslím, že dneska toho děti mají víc, jsou naopak línější
Např. je běžný postoj: státní maturity zruší, protože to neuděláme.
Ne, že my se musíme snažit, oni nám to musí zařídit. ![]()
Rafuško, vám s adopcí držím palce, i když to nepíšu, moc na vás myslím a prostě to vyjít musí, jinak nelze. ![]()
Gerberko, do té poradny musíte nebo chcete?
No nic, víc už nevím, mějte se, opatrujte se.
K.
Ahoj holky!
Mojí zlaté Aňulce už je rok. Mám doma batolátko. Strašně rychle to uteklo. Den před narozeninami spadla a čelem se praštila do prahu. ještě, že má tu ofinku delší, jinak by měla fakt hezké fotky.
Oslava byla moc hezká. Švagrová upekla nádherný a velmi jedlý dort - kočičku. Aňulka měla šatečky, moc jí to slušelo. Teď už se jen modlím, aby to u soudu dopadlo dobře.
Lamvinku, doufám, že to budou mít holčičky ve škole jen a jen lepší. Moc na tebe (vás) myslím.
Gerberko, jsem ráda, že si Bédík ve školce už zvykl. za chvíli ho budeš muset lákat domů, jak se mu tam bude líbit.
Inuška musí nebo raději chcete do poradny. Z toho, co píšeš, nějak nevidím důvod, proč to dělat…
Demi, deníček bych moc ráda. Fotografka snad nefotí malé děti, to by musela moji neteř přilepit. Ta postojí pouze několik vteřin. I já bych byla zticha, ale doma bych si to fest vyčítala. Doufám, že se fotkama pochlubíš. Jsem moc zvědavá na Petříka. A velmi na všechny 3 na jedné fotce.
Harpy, jak Klárka se přetáčí?
Ta je hrozně rychlá!!! Valím oči, divím se a garatujuju. A moc se těším na fotky obou dětí.
Knofli, perníčky už teď? Uf, já pořád beru, že je ještě čas. A některé roky jsem pořád měla čas, takže nakonec nebyly, protože už čas nebyl. A bacily kuš!!! Pryč!!! I mě to vždy v nové práci postihlo.
Opatrujte se, čeká nás roční prohlídka, tak pak písnu a přidám fotky z narozenin.
R.
Ahoj,
Knofli: a já si představovala, že už máš těsto na perníčky hotové
, já to vyčíhla… Současné virové období asi ještě nějakou dobu potrvá, Petřík stále rýmuje ![]()
Jinak já jsem nepsala, že současné děti jsou líné, kde jsi to četla?
Závidím setkání s o.Víťou.
Rafuško: Aničce k jejím prvním narozeninám přeji mnoho a mnoho Božího požehnání. Však už se jí ho dostalo v podobě prima rodičů… Blahopřeji i vám!
A věřím, že soud dopadne ve prospěch Aničky - tedy, že vám nikdo nebude dělat problémy.
Na fotky se těším!
D.