Křesťanské jesličky - diskuse

• Fotoalbum (129)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4047
18.4.11 21:33

Ahoj holčinky,

Maky, Knofli: moc děkuji za vaši upřímnost :hug: . Hlavně Knoflice napsala v několika větách to, co jsem se snažila napsat Gerberce v SZ, abych vysvětlila, co jsem měla na srdci.

Není to tak, že bych tím já spustila celou anabázi problému - ono to začalo tím, že si G. posteskla, že má děti nemocné. Já jsem jí v odpovědi na to napsala něco v duchu, že by bylo fajn, aby se brzy uzdravily a už zdravé zůstaly, když už začíná jaro… Přesná slova už po sobě hledat nebudu, jsou někde výše. Dostalo se mi v podstatě strohé odpovědi od G., že není padlá na hlavu, aby si myslela, že školkové dítě zůstane zdravé. Nepochopila jsem to, ale omluvila jsem se jí - ani nevím, vlastně za co.

Na to jsem dostala odpověď, kterou jsem možná špatně pochopila, ale vyzněla, jako že: já vím, já mám jen nachlazené dítě, ale co je to proti tobě… Bohužel jsem na to alergická, jako bolavý zub na med. Není to Gerberčina chyba, a to jsem jí také napsala - ale… ono je to nakonec vlastně fuk.

Dětská psycholožka v Motole mi doporučovala, abych přátelům upřímně říkala, co si v těchto souvislostech myslím, co řeším, co mě trápí, co chci a co nechci slyšet. Prostě abych o svých pocitech nemlčela :roll: . Prý to ocení. Tak jsem to udělala, ale asi špatně. Asi neumím dobře sdělovat, ani svým přítelkyním, co a jak jsem měla na mysli. Jen občas spoléhám na to, že mě znají, že nikomu nepřeji dítě s rýmou, angínou, ani s nefrotickým syndromem. Byla bych nejradši, kdyby všechny děti na světě byly zdravé, ale to je nesplnitelné.

Já se omlouvám, píšu ještě pod dnešními dojmy z nemocnice.

Nepotřebuji poplácávat po ramenou, nepotřebuji respekt. Co potřebuji hrozně moc, jsou modlitby přátel a občas rameno na vybrečení.

Tolik ode mě.

Knofli: díky za pochvalu RD Rýmařova. Jsou fakt strašně šikovní, vstřícní, spolehliví. Takovou firmu, aby dnes člověk pohledal. Těším se, až se zabydlíme.

Krásný večer všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl.maky
18.4.11 22:02

Demi,lupkam to na M.mobilu,tak strucne.Mozna by bylo fajn,kdybys nas na tu zbytecnou litost cas od casu upozornila,tak jak vyse.Ono to obcas svadi,zvlast,kdyz my krestane nekdy bojujeme i s pomerovanim krizu v negativnim a v tomto pripade de facto primarne pozitivnim slova smyslu. Myslim,ze si obcas vsichni rekneme,co tu blaznim,muzu byt rada,ze jsou vsichni zdravi a tady tahle obecna teze narazila na konkretni Demi,ktera se pravem muze citit dotcena,ze ji nekdo lituje,ale nam bez zkusenosti to casto nedochazi…

• Citovat
  • Upravit
574
19.4.11 10:00

Zas tu něco smolím, tak jsem si vzpomněla, Demi, můžeš mi napsat, třeba přes SZ, jestli nechceš veřejně, co máte za typ domu a jak to vychází finančně? jak jsem psala, zas máme trable s BD a tak si říkám, jestli nevrazit energii jinam, jenže potřebuju nějak nakopnout. Dík. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
19.4.11 11:54

Ahoj holky, hlásím se z porodnice, už si mě tu nechali a vyvolávají, mám hodně vysoký tlak. Zatím první pokus nevyšel, tak prosím o modlitbu at už to máme za sebou.

Moc díky Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.4.11 11:59

Lamvinku, modlím se!!!! Všechno dobře dopadne :hug: Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
19.4.11 13:01

Lamvi, :srdce: :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
19.4.11 14:27

Maky: odkaz na dům posílám tady: http://www.rodinne-domky.com/…omu/nova-101
Chtěla jsem ti poslat i nějaké fota našeho interiéru, ale máme tam mírně řečeno skladiště…, tak někdy jindy.

Lamvi: moc na tebe myslím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
19.4.11 16:41

Lamvi, myslím na Tebe, doufám, že příští zpráva od Tebe bude už o miminku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.4.11 19:39

Lamvínku - a jéje tlak , tak to uz tomu rozumím.
doufám. že druhý pokus bude úspěšný - modlitbu dávám ! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
19.4.11 20:25

Ahoj holky!
Konečně je na zahrádce něco vidět, dnes jsme (všichni 3) nasadili brambory. Víc snad zítra. Nádherně nám kvete třešeň a je na ní hodně včel (kterýsi rok jsme je málem nadháněli, moc tam nebyly), včera začala ryngle a před chvílí jsem si všimla, že do několika dnů rozkvete i hruška.
Manžela opět odmítli po konkurzu, tak se pereme a hledáme dál (i já).
Zatím mám na šatečky jen látku (bílý satén). nakreslila jsem si střih, ale asi budu dělat nový, zjistila jsem, že Aňulce nesluší nařadená sukně v pase. Křestní roušku jsem jen dovyšívala, už byla strojově připravená, já doplnila jen jméno a datum.

Lamvinku, moc na vás myslím nejenom motlitbou… :srdce:

Demi, RD Rýmyřov mi něco malinko už říkalo, jsem ráda, že jsi poslala odkaz. Ať se vám pohádkově bydlí. :potlesk:

Jdu žehlit, na víken máme objednanou návštěvu, tak musím domeček zkulturnit. Opatrujte se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
20.4.11 12:46

Lamvinku, jsem napnutá jak kšandy. Demi, ani ty nic nevíš???? :think:

Rafuško, tak krásně popisuješ zahradu a všechny práce, které děláš, že si říkám, jaká to musí být zábava. jen nechápu, kde se pak stane chyba, když mám něco dělat já, že se mi do toho nechce :lol: :zed:

Demi, ještě se vrátím k tomu domečku. Vybírali jste dřevostavbu cíleně? V ČR je vůči nim asi ještě pořád nedůvěra. Jak je to se zvukem? není tam všechno slyšet? Ale ve srovnání s panelákem to asi horší být nemůže, že jo? :-) A s firmou jste tedy spokojeni? Manžel je z oboru nebo máte stavební dozor? My ani jeden nejsme od řemesla, takže se bojíme právě „kvality řemeslníků“. Včera jsem se tak zasnila, jak bychom prodali byt my a prarodiče a pořídlili si taky domeček někde nakraji města… Hmmm, akorát se bojím, že zůstane jen u snů, protože M.se do toho nechce a jeho rodiče pořád řeší svou 35letou svobodnou dceru, která u nich stále má „pokojíček“ :cry: . Búúúú, bojím se, že se z toho družstva zblázním, protože to nemůžu pustit z hlavy. Má to ale jedno pozitivum, už chápu z čeho je tak zničený můj muž, když říká, že by měl nejraději práci, ve které by se nemusel na nikoho spoléhat, jen sám za sebe, což u něho v oboru sice jde, ale na omezené úrovni, což on zas taky nechce…

Chris, co Milánek? Dává ti spočinout nebo je náročné mimi?

Harpy, vy na velikonoce odjíždíte pravidelně? Máte nějaké společenství? My jsme takoví křesťané samotáři, ale říkám si, jestli bychom to neměli trochu změnit, i třeba kvůli dětem…

Dnes jsme si cvičně střihli chirurgii s Matouškem. V dětském klubu si rozsekl víčko a docela dost, má dva stehy, že víc ho už trápit nebudou. Byl strašně statečný. ještě, že jsem taková „tvrďačka“, že mi nevadí krev ani otevřené rány, protože, když mu dr. dával injekce do té rozšklebené kůže :cry: . Ale já mám v tomhle úplně samičí pud, nidky bych ho samotného nenechala. Naštěstí už dnes dr. maminky za dveře tak moc nehoní. Jen jednou jsem se nechala vystrkat, když Bětce jako 18měsíční odebírali krev a už bych to nikdy nedopustila. Kvůli ní, ani kvůli sobě, protože všechno je lepší, než poslouchat za dveřmi brek vlastnho dítěte. Teď spí, chodím ho kontrolovat, snad to bude dobré.

Mějte se, velku je nádherně. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3650
20.4.11 14:11

Adámek je tu! :srdce:
A má 3.450 g a 51 cm

Velká gratulace a hodně zdraví :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
20.4.11 18:53

gratuluju moc!!! to je nádhera :) lamvinku doufám, že jsi v pořádku a těším se na nová info :)

Adáímkovi do života požehnání Hospodinovo a at chodí po jeho stezkách :srdce:

zbytek jindy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
20.4.11 23:40

Ahoj všem,

mluvila jsem dnes telefonicky s Lamvi, tak Adámek je zlaťoučký, má ho u sebe - porodní anabáze prý zdlouhavá a bolestivá, ale už to oba mají za sebou, tak si B. užívá miminka. Musím přiznat, že mi telefonem to štěstí úplně vibrovalo, ach jo, normálně závidím. Petřík už mi z náruče pomalu odrůstá (konečně začal chodit), a tak mě zase dojímají miminka… No jo, ty nejhezčí chvilky v životě taky nejrychleji utečou…

Maky: dřevostavby jsme se nebáli. Původní plán byl postavit cihlový dům s bydlením i pro tchyni a tchána, ale pak se věci změnily, a také cena 4,7 mil, o které mluvil projektant, byla pro nás nepřijatelná. Tak jsme hledali jinou možnost - typový dům s možností individuálních úprav. O dřevostavby jsme se pak více začali zajímat a narazili jsme na Rýmařov.

Pokud jde o hluk, tak podle mě je to srovnatelné s jakoukoli jinou stavbou. Tepelná úspora je (podle certifikace - zatím nemáme odzkoušeno) hodně zřetelná.

Také jsme to udělali tak, že jsme prodali byt a na zbytek částky vzali hypotéku. Pozemek jsme měli už dříve koupený.

Manžel z oboru není, ale člověk se naučí :wink: . Řemeslníci byli šikovní, precizní. Hodně s námi komunikovali (bude vám stačit ta zásuvka takhle nebo více vpravo… ty obklady seřízneme raději do šikma, nebo budete chtít kamenický roh - ale ten se o dost prodraží, my bychom vám doporučovali spíše říznout… apod.). Od zítřka nám budou konečně dělat fasádu (čekali jsme na stálejší počasí). Stavební dozor jsme neměli, původně jsme o tom uvažovali, ale nakonec nebyl vůbec nutný.

Přeju dobré rozhodování - mě by letitý spor s BD taky ničil.

Ad. chirurgie - popisuješ úplně přesně mé pocity, které jsem měla, když měl Honzík před cca 4,5 lety rozbitou hlavu (o hrot radiátoru :roll: ). Tehdy jsme s ním jeli na pohotovost, kde mu ránu sešívali, a mi nedovolili, abych u toho byla s ním. Prý to maminky špatně snášejí. No, myslím, že jsem tehdy mnohem hůř snášela právě to, že jsem nebyla s ním… Dnes už bych se nedala, a ještě teď lituju, že jsem si tehdy nedupla.
Ať Matouškovi rána brzy dobře sroste - existuje i dobrá mast na hojení jizev, ale nevzpomenu si na název :roll: . Je účinná.

Rafuško: tak to už se těšíš na křtiny :-) . A květen je zasvěcený Panně Marii, Anička bude mít hned dvě milující mamky, které ji povedou k Bohu :srdce: :potlesk:

Z toho neúspěchu si nic nedělej, třeba to tak nakonec bylo dobře… Bojujte dál!

Lamvinku, Chris: užívejte si svých požehnání :-D ! Já jsem dneska po koupání Petříka zabalila do osušky a na chvíli si představovala, že je ještě to malé miminko, které vůbec nemá 15 měsíců, ale 15 dnů… chvíli se mu to líbilo, ale brzy se dral ven. Jo, kde jsou ty časy, kdy mu ke štěstí stačilo N a Z (nakojit a zavinout).

Moc se všechny opatrujte. Přeji klidný večer a celý Zelený čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
21.4.11 07:07

Mám všechny děti doma (prázdniny), tak jdu hledat, kam bychom mohli na výlet vláčkem.

Lamvinkovi a hlavně Adámkovi hodně božího požehnání, ať je ta porodní anabáze nadlouho poslední velkou námahou a ať ty případné budoucí mají také tak sladký konec! :srdce:

Demi, to je úplně neuvěřitelně pozitivní zkušenost. Pokud bychom se tedy nakonec taky odhodlali, určitě na tobě budu vyzvídat, ale my nemáme nic, ani ten pozemek. Na druhou stranu, pokud bychom opravdu přesvědčili ty prarodiče…

Běžíííím za chvíli se určitě zas začnou handrkovat. Bude krásně, tak už abychom byli venku. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová