Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Demi, tématko jsem si přečetla, některé reakce pod tím byly ostré, nicméně … Během čtení článku jsem postupně měnila názor. ![]()
Ostatní zdravím! ![]()
Nestíhám, nestačím ![]()
Balím, dnes odjíždím na duchovní cvičení
. Je to taková rychlovka, děti budou s mužem, nejdřív jednom penzionu (takže dobaluju i je) a pak den doma. Těším se, tak snad to nebude úplná katastrofa a všichni to zvládnem. Musím končit dřív. v Út odpoledne (jinak je to až do prvního září), lae i tak mi to snad prospěje. Od té doby co máme děti jsme ještě nikdy bez sebe nebyli ![]()
AHoj všem,
taky z horka padám, už jsme byli párkrát s Honzíkem na bazéně, já po letech
, ale do plavek jsem se vešla, takže dobrý. Často tam nejezdíme, už kvůli Danečkovi, moc doufám, že za rok už budeme moci třeba k moři, dá-li Bůh.
Chris: jestli se dotyčný dr. provinil proti zákonu, tak se mi ten zákon moc nelíbí. Profesně ani lidsky tohle jeho rozhodnutí podle mě není selháním. Ale s absurditami života se potýkáme dnes a denně - jen mám pocit, že se hranice posouvají stále víc, někdy až mimo lidské chápání.
Maky: krásně si užij DC a pak podej zprávu.
Knofli: tak jak to nakonec dopadlo?
Lamvi: stále čekám, kdy se ozveš?
Jdu si dát něco ledového - v poslední době jsem si oblíbila čistou vodu s ledem a citronem ![]()
Ahoj holky,
Demi - jojo, taky jsme z toho horka vyřízení…měla jsem tento týden dovolenou (kromě pondělka) - ale bylo to pro mě úplně na houby, na mě ty tropický vedra prostě nejsou. Nemám ráda koupaliště, neumím se tam vyplácnout, nejlepší je bazén někde na zahradě, ale to nemáme.....takže jsme to museli nějak přežít… My máme rádi procházky, výlety, něco zajímavého vidět, jít na hřiště apod. - ale to nejde v těch hicech. Ještě že uprostřed prázdnin ty hicy nebyly, takže jsme jakž takž stihli to, co jsme chtěli, ale stejně jsem toho měla naplánováno s kluky víc..... Takže tento týden můžu odepsat co se týká, že bychom se někam jeli podívat…ale nevadí, už se má ochladit
.
Příští čtvrtek nám to už taky začne - škola a školka, jsem zvědavá, jak se zase zaběhneme…
Moc přeju HONZÍKOVI od Demi a MÍŠOVI od Maky krásný první prvňáčkovský den!!!! (doufám, že jsem na nějakého dalšího prvňáčka nezapoměla - vím jenom o těchto dvou) - tak si to holky, Demi a Maky, pěkně užijte a moc nebulte!!! Já to teda obrečela - jak jinam, no.....jsem absolutně nenapravitelná ![]()
Ahoj holky!
Mám chvilku, tak jdu za vámi. U nás nic nového. Jen Aňulka začala nosit culíčky. Pomáhá mi kopat brambory. Úroda je dost malá + - to, co jsme nasadili. Ale už mám přes dědu doma metrák brambor, takže snad vydržíme.
Velice moc jsem stála o Hefaiston (setkání kovářů) na Helfštýně. Bohužel to nevyšlo. Manžel byl po noční a tudíž nepoužitelný. Snad příští rok.
Demi, Maky, moc myslím na vaše prvňáčky. Užijte si to a napište…
Holky, moc na vás myslím. Opatrujte se.
R.
Ahoj,
Gerbi: díky za přání… S tím slzením to mám podobně, ale doufám, že jsem si to odžila už dnes
. Nějak mi to pořád nedochází, a při tom zas o tak nepochopitelnou věc nejde… Jsem zvědavá, jak Honzíkovi škola půjde, jak se shodne s paní učitelkou. Máme na ni perfektní reference…
Moc přeju Jindříkovi, aby zdárně vstoupil do nového školního roku, a Bédíkovi se ve školce líbilo. Hlavně hodně dobrého zdraví, však je ho potřeba, a Boží požehnání celé rodině!
Jina hicy už skončily, ale už se těším na babí léto ![]()
Rafuško: Anička je čím dál hezčí děvčátko
, a jestli ti pomáhá kopat brambory, tak to je tedy šikulka. Nebude mít teď někdy na podzim narozeniny?
Na Helfštýn bych se taky někdy ráda podívala, není to od nás tak daleko.
Moc zdravím
a jdu se připravit na zítřejší zářijové ráno.
ahoj holky narazila jsem na tuto vasi diskuzi koukla na fotecky ..snad se nezlobite a mam takovy mensi dotazek ![]()
chtela bych aničku nechat pokrtit .. prvni syn z manzelstvi bude mit ted 9,9ty dvanact let krteny je , ale anicka zatim ne … spartnerem nejsme odesel od nas kdyz jsem byla ve tretim mesici ..ted mam uzasneho pritele ktery ji bere jako svou a mala ho ma moc rada… myslite , ze nebude problem ji nechat pokrtit , kdyz jsem svobodna matka??
jen se ptam predem ..pro jistotu
dekuju moc sylva
kalimerko, záleží na konkrétní farnosti a konkrétním knězi.
![]()
Přeju všem školákům a školkáčům krásný začátek nového školního roku!
Těm, co jdou dneska poprvé, obzvlášť! ![]()
Kalimerko: já myslím, že není důvod k tomu, aby malá nemohla být pokřtěná. Máš možnost najít kněze, který ti řekne víc?
Knofli: díky moc a myslím i na tebe! ![]()
Včera jsem přijela z exercicií, bylo to…hodně platné, ještě se z toho nemůžu vzpamatovat, najít vhodná slova… Do toho dneska Míša, úvodní mše svatá, žehnání dětem… uff, až trochu vychladnu, ozvu se ![]()
Demi píše:
Kalimerko: já myslím, že není důvod k tomu, aby malá nemohla být pokřtěná. Máš možnost najít kněze, který ti řekne víc?Knofli: díky moc a myslím i na tebe!
ano ja jsem puvodne z Ostravy privdala jsem se pred cca 13ti lety do Bohumina je fakt ze nemam moc cas chodit na mse ale obcas zajdu s malou je to slozitejsi uz ted a pak vetsinu casu ted travim u pritele v Ostrave pomaha mi hlidat malou abych mohla do prace a mohla detem aspon neco malo vice prilepsit kdysi jsem chodila jako ditko do Hrabuvky kdyz tam byl jeste otec Jindrich ted se tu uz po tech letech moc nevyznam kamaradka mi poradila kneze co je v kostele don bosca vzhledem k tomu ze bych chtela malou pokrtit spis v listopadu to bude mit rocek a pritel je z Vitkovic chci se zkusit zajit zeptat prvni zde do kostelika
děvčata ahoj ![]()
maky - těším se na info
Gerberko - taky doufám, že u vás zdrávo!
kalimero - ahoj. Nechceš zkusit Salesiány? (edit- blbě čtu, však o nich zrovna píšeš)
to že tě partner opustil ti jistě nikdo nevyčte, spíš by byla na místě otázka, co je tvůj dovd, že si nevezmeš svého současného partnera
řekla bych, že tento dotaz můžeš očekávat, vzhledem k tomu, že chceš dceruku pokřtít a tedy ji vychovávat podle křesťanských zásad a vést ji ke Kristu - chceš-li rozepiš se, ale hlavně si na to odpověz sama ![]()
a jinak vítej zde u nás ![]()
jsem hrozná, ale zase to musím zavřít, napíšu co nejdříve.
pa
har.
edit- překlepy
Příspěvek upraven 02.09.11 v 10:29
Čauky,
Harpy: ještě dneska mám dost nedobrý pocit z té diskuze na BC… Občas váhám, jestli přispět na Zrnka, jsou tam tolik potřebné děti, ale od začátku mi tam něco nerezonuje, něco, co nyní vyplynulo do reálné podoby. Že si někdo osobuje za pár stovek právo jinému diktovat, jak a co si má se svým těžce postiženým dítětem počít, a aby si zase tak moc nemyslel, že když má dítě s tak ošklivou chorobou, tak my mu budeme platit jakýsi nadstandard… Z mnoha příspěvků mi tam bylo špatně, a když jsem si přečetla něco málo ze stránek žádající matky, přišlo mi, že mnohé ty reakce jsou z nějakého jiného světa.
Omlouvám se za tuto mou reakci zde u nás. Dík, žes tam napsala svůj názor. Já to taky nevydržela, jeden příspěvek mě vytočil hodně (cit. „… svými příspěvky na charitu si čistím svědomí, že se osud vyřádil na jiném dítěti…“), ten snad nemohl napsat normální člověk… Jsem už hodněkrát poučená, že do vyhrocených diskuzí je lépe nepřispívat, ale tohle nešlo.
Alespoň jsem se vypsala
a dobrý, no…
Tak o něčem jiném…
Máme za sebou už poslední krok k zápisu na WL - očkování proti spal+zar+pří+neš, Daník to zvládl bez pípnutí, měl slíbené nové autíčko a dostal ho. Zítra jedeme na další kontrolu, kde už se snad něco i dovíme (nesmím zapomenout na Zdr.průkaz, kde je razítko s datem včerejšího očkování). Zkusím zjistit, kdy se konečně začnou věci hýbat, aby se nám pořád něco nekomplikovalo a neodkládalo.
Další dobrou zprávou je, že Danečkova imunologie je v pořádku, nebude muset na předtransplantační plazmaferézy, které by mu měly pročistit krev od nežádoucích imunitních buněk. A taky, že poslední očkování proti neštovicím se nakonec ukázaly jako v pořádku
(vypadalo to, že se po něm Danečkovi nevytvořily protilátky, ale asi je to jinak… že by
) Bohu díky.
Protože je Daneček dlouhodobě v pořádku, byl dnes se starším bráškou Honzíkem při slavnostním zahájení nového školního roku. Nejdříve úžasná mše Veni Sancte - zírala jsem, že přišel ředitel ZŠ a kolik učitelů… Plnost Ducha hmatatelná… Všichni jsme se modlili za děti, za učitele i za sebe… hodně jsem se musela přemáhat, abych neslzela. V neděli nás při mši v našem ostravském kostele čeká ještě i žehnání aktovek prvňáčkům
, i na to se těším.
Pak jsme odjeli do školy, slavnostní zahájení v sále, Honzík mezi prvňáčky, my s Danečkem a manželem kousek dál vzadu, Daneček celý program ani nedutal. Jen když jsme se pak přesunuli do Honzíkovy třídy, velice toužil jít za ním do lavice a kreslit
. Ale pochopil, že na nástup do školy si bude muset ještě pár let počkat.
Nakonec jsem s Honzíkem zašla do školní jídelny, abychom to tam trochu prozkoumali, tak doufám, že od zítřka se tam už bude dobře orientovat sám. Budeme ho vyzvedávat po obědě, družinu jsem nerealizovala
. První týden mají výuku jen do 10.15, tak doufám, že to přispěje k lepší adaptaci dětí v prvních třídách.
Též jsem vzpomněla na Maky a Míšu ![]()
harpyje píše:
děvčata ahoj![]()
maky - těším se na info
Gerberko - taky doufám, že u vás zdrávo!
kalimero - ahoj. Nechceš zkusit Salesiány?
to že tě partner opustil ti jistě nikdo nevyčte, spíš by byla na místě otázka, co je tvůj dovd, že si nevezmeš svého současného partnerařekla bych, že tento dotaz můžeš očekávat, vzhledem k tomu, že chceš dceruku pokřtít a tedy ji vychovávat podle křesťanských zásad a vést ji ke Kristu - chceš-li rozepiš se, ale hlavně si na to odpověz sama
a jinak víte zde u násjsem hrozná, ale zase to musíš zavřít, napíšu co nejdříve.
pa
har.
dekuji za privitani
no u nas je to slozite … jsem s muzem ktery jeste neni rozveden ale jak se rika srdci neporucis
vse se uz zdarne chyli ke konci takze uz bude ¨jen lepe ..proc si ho zatim nevezmu vim jiste ..oba jsme zklamani a podvedeni a porad to oba boli i kdyz o tom nemluvim jsme oporou jeden druhemu ..jsme spolu kratce pouhych pet mesicu zatim a nez si partnera teoreticky vezmu chci mit jistotu ze delam dobre uz mi neni krasnych 18 abych do vseho sla po hlave ..nemam nikoho ke komu bych pak sla kdyby se neco epovedlo snad chapes jak to myslim rodice jsou 7let po smrti a se sestrou se moc nestykame..nerozumime si nejak … proste nez si ho vezmu tak chci mit stoprocentni jistotu vis
Kalimero- jasný, zkus ty Salesiány - Dona Bosca, jsou tam fajn lidi, měla jsem s nimi občas co dělat pracovně, jsou opravdu lidští. Důležité je, že chceš děti vychovávat ve víře
. protože nejdůležitější podmínkou sine qua non křtu malých dětí je, že se rodiče a kmotři (nebo alespoň někdo z těchto) zaručí za výchovu dítěte ke víře a lásce ke Kristu. Než půjdeš domlouvat, tak také pozorně vyber kmotra/kmotru/kmotry pro Aničku, aby ti s křesťanskou výchovou pomáhali ![]()
Demi - díky za další příspěvek v té diskuzi, i když jsem ho nenašla. už nemám energii se k tomu vracet
(pro ostatní tady článek, a diskuze pod ním , ale nestojí to za čtení, nechutné fakt.)
super s waiting listen
a s you vakcínou proti neštovicím je to fakt Boží zásah, bo celkově ta vakcína stojí za houby s octem
Jsem ráda, že funguje zrovna Danečkovi ![]()
Rafuško - prosím, pošli čísla a typy botiček, které bys užila pro Aničku. Snad se něco najde. Včera jsem byla s Limy, a ta se také ptala jestli nepotřebuješ, že by se koukla nemá-li nějaké pro vás použitelné.
Hod to klidně sem do diskuze, myslím, že je můžeme složit i z více dárců
Případně i něco dalšího co byste potřebovali - nestyď se zeptat, když nikdo mít nebudeme, tak holt nepošlem, ale zkus to.