Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
děkuju za vaše reakce.
Anonymní - děkuju za tvoje zkušenosti. Zubní kartáček měním snad každých 14 dnů - prostě snad FURT!!!! Už jsem v tom znalá, taky mi to dr. poradila…
Demi - děkuju za modlitbičku, také na vás moc často myslím.
Teď je situace taková, že Bédík je díkybohu dobrý, na dnešek bez teplot, bez horeček, chová se normálně, dal si oběd…jenom se mu spustila taková průhledná rýma.
Včera jsme byli u doktorky - říkala, že krk dobrý, jenom prosáklý ten nosohltan, já sama se mu už taky do krku umím podívat.
Jenomže v noci na dnešek hrozně zvracel Inuška (pro ostatní - to je můj 11tiletý synek), od půl desáté až do dvou do rána se mu každých 10 minut obrátil žaludek, no to jsme ještě nezažili…potom asi po půlhodině a naposled v půl páté. Od té doby nezvracel, do školy samozřejmě nešel, teplotu má tak 37,5; leží, pije - čili tekutiny doplňuje, je velice slabý.
Uvidíme do toho pondělka. Dnešek a včerejšek mám v práci omluvený jako od lékaře a na pondělí jsem si vzala dovolenou - aby Bédík nemusel ještě do školky. Ráno jdeme na to ORL (i s manželem, aby si to taky vyslechnul) a uvidíme, jak se domluvíme.
Mně to prostě osobně i přes to přese všechno pořád nepřipadá, že to způsobuje ta nosní mandle, nemůžu si pomoct.....od poloviny července přes celý srpen úplně kypěl zdravím, byli jsme v jednom kuse někde venku, jeskyně, chata, ZOO Lešná, výlety, hřiště, každodenní ježdění v mhd, mezi lidma atd. atd. - a prostě zdravý jak řípa - mandle nemandle…a vleze do školky a za 4 dny něco má…s ušima nemá vůbec problém, slyší velice dobře, i když šeptáme, mluví a vyslovuje pěkně, já fakt už nevím…Můj osobní názor je ten, že mu prostě z nějakého důvodu „nesedí“ ten kolektiv - jako obecně.
Demi - jo, ten Wobenzym může být dobrý. Já osobně jsem ho nikdy nebrala, ale manžel ano - a naši mu ho dají k narozkám zase.
Já mám výbornou zkušenost s kapkami Echinacea aktiv (kromě echinacei jsou tam i jiné výtažky z léčivých kořenů) a s preventanem. Musím poděkovat, ale opravdu jsem už hoooodně dlouho neměla ani rýmu - přesně jak píšeš.
Také na vás myslím a modlím se za vás, děkuju vám za vaše zkušenosti a postřehy
Ahoj holky,
tak my se hlásíme, jsme zdraví, to klepu všichni.
Zuzanka je ještě doma, školku nám otevřou až 19. září, rekonstruovali ji, tak jsem zvědavá.
Gerberko, vy se z těch viroz nevyhrabete,nám pomohlo Biomare, Zuzi byla po něm dost dlouho zdravá.
Letos to doufám ve školce zvládne taky dobře. Držíme palečky at se to už u vás zlomí.
Demi, návštěva u vás byla super, sálá od vás taková pohoda a láska, domeček máte nádherný. S šátkem ještě bojuju, doufám, že to zvládnu.
Jinak jsem se přede mší dozvěděla krásnou novinku, jedna maminka sice už trošku starší čeká miminko, taky dubnátko, uplně mě mrazilo, mají 2 kluky, moc jim to přeju a celkem to těhulkovství závidím, Adámek roste strašně rychle.
Chris jak se daří vám? Co Milánek jak roste?
Rafusko, malý dotaz nechceš nějaké věci pro Aničku?
Všem krásnou neděli Barča
Ahoj holky
nestihla jsem přečíst všechny příspěvky, za tu dobu co jsem tu nebyla, je jich tady hrozně moc.
Tak jen krátce od nás. Máme dneska 10 den po očkování proti spalničkám a od té doby Vojtíšek skoro nejí, je protivnej, nespí a často řve což nikdy nedělal. Mám toho už celkem dost.
Doufám, že se máte dobře ![]()
děvčata zdravím všechny ![]()
koukám nermoci jsou leckde - Gerberko, náš O. blinkal dosova celou noc ze čtvrtka na pátek a K. je špatně dnes - ne tolik, ale zjevně stejná potvora.
O. byl ve školve pouze dva dny, doufám, že to uz bude dobré. tento týden půjde jen na tři dny max.
Dančí - MMR je hnusná vakcína, přes téměř hysterické výstuy pediatričky ji pod dva roky očkovat nedám.
u té reakc e je divné, jestli ji má hned od očkování, obvykle bývá spíše až tak po týdnu, deseti dnech. Ale každopádně je to bohužel normální
zvláště u takhle malých. myslím na tě a Vojtíška.
Harpyje, my máme dneska už 10 den po očkování a má to od pátka tak snad už mu to přejde.
Ahoj holky,
Harpyje, Dančí - jaká je to ta vakcína MMR?????
Vůbec se nechytám.....Béda teda má jen to základní očkování, zatím nic navíc…vysvětlete mi, co je to za vakcínu??? Třeba ji měl taky…ale on žádné hrozné reakce neměl nikdy na nic - ani na očkování
Harpy - Ondra začal chodit do školky teď od září?? tak přeju, ať to dobře zvládáte, ať se mu ve školce líbí a hlavně - ať netahá dom žádné nemoci!!!
U nás se to zklidnilo - Inuška OK, zítra jde do školy. Béďa taky dobrý, akorát teď večer kňoural, že nemůže usnout a ukazoval na dolní zoubky, že ho tam bolí - zřejmě jsem mu tam moc silně přejela kartáčkem na zuby, takže jsem mu na to dávala citron, nic jiného doma nemám
. Jsme netrpěliví, jak dopadneme zítra na tom ORL.....
Lamvi, Demi - moc vás zdravím a závidím
, že se takhle můžete setkávat.....že bydlíte celkem blízko sebe
Aha, už jsem to možná pochopila - to je proti spalničkám?? Nějaká ta kombinace??
jojo, proti spalničkám a ještě něčemu, ale nevím přesně čemu. První dávku jsme měli v 15 měsících a druhou dávku teďka. Nikdy velkou reakci neměl, ale teďka to fakt stojí za to.
Dančí, aha, tak to musel mít Béda asi taky.....no nic, důležité je, aby byl malý v pořádku!!!!
Gerberko, jj., to je ta slavná trojkombinace spalničky-zarděnky-příušnice.
Dančí - ty jo dokonce už druhou
![]()
já z toho tvého prvního příspěvku pochopila, že tu reakci má už hned ode dne očkování - jestli až ted, tak to je zcela normální- může přijít i horečka. Ael větřím, že už to bude dobré.
O. začal chodit do školky ted - nejdřív ho nevzali, ale pak jsem obvolala pár školek a v této naší měli volné místo, tak jsem si hned došla pro přihlášku a byl přijat.
moc se mu tam líbí, i když po dvou dnech chytil nejdřív rýmu, tak nechodila a nakonec ještě ten blicí virus, tak si to ještě protáhl - snad už to bude dobré.
Dneska jsme měli jet po delší době navštívit rodinu, ale Klárce se udělo špatně, takže jsme to vejpůl cesty otočili, chlapi nás vysadili doma a jeli sami. Docela mne to mrzí. Ted veščer se zdá, že už je jí líp- doufám.
Gerberko - taky jsem zvědavá na ORL- napiš zprávy!
Anonymní jsem poznala- tak zdravím ![]()
har.
ahoj holky tak s nama kapku vypekla cukrarka mela jsem pro honzika u ni objednany dortik na patek a jaksi na nas zapomela bo nebyla doma a v sobotu mi volala , ze teda v nedeli bude tak jsem ji slusne rekla ze si ho muze nechat jen at mi posle zalohu zpatky vite jak … kdyz poplatim z odicaku co mam tak mi moc nezbyde tak doufam ze o to neprijdu
tak uvidime no tak sem se celou noc skoro piplala s pseudo dortem a rano dodelaval jsem skoro nespala
no ale stalo to za to videt ten radostny a stastny pohled honzika vsem chutnal a anicka ho cpala jak mlsny kocourek ![]()
kalimerko, šikovná!
Kdy spíš, když tu čumákuješ v půl druhé v noci? ![]()
Gerberko, Bédík měl spíš Trivivac, po kterém měly děti vyrážku, Priorixem se očkuje teprve dva roky, po něm jsou horečky (to teda píšu podle naší situace, Vojta byl jeden z prvních, kteří Priorix dostali, očkování měl posunuté a váš Bédík je starší než on).
Moc na vás myslím, ať to dneska dobře dopadne, ať se správně rozhodnete a někdo vám pomůže zbavit se konečně těch pochybností ![]()
Co se očkování týče, tak máme kromě povinného klíšťovku, všichni krom Vojty. Teď schválili, že bude stát platit i očko proti rakovině děložního čípku. Mluvili jsme s manželem, jestli dát či nedat, já nejsem pro, ale snad mi to dcerky jednou nevyčtou. Nicméně po tom, co jsem si o tom očkování přečetla, jsem rozhodnutá takto.
Vojtu mám doma, do školky ho pošlu až po vyšetření na alergologii, potřebuju, aby byl zdravý. V rámci možností, teda.
maky, pěkně jsi to DC popsala. Já jsem nikdy nebyla.
Včera bylo čtení i kázání o odpouštění, mi to opět přišlo velice vhod, protože jsem v sobě řešila, jak reagovat v určité věci. Není to náhoda, že jo
ovšem se stává docela často, že člověk slyší to, co zrovna slyšet potřebuje. ![]()
knoflice … mam brigadu delam v noci abych pres den mohla byt s aninkou … takze chodime pres den spinkat spolu ![]()