Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neřekla bych že jsme na tom špatně, byt mám svůj 3+kk, práci má, peníze slušné, žijeme si tam normálně…neřekla bych že další dítě by nás nějak výrazně zatížilo
@frozendarkness Co udělá manžel, pokud na potrat nepůjdeš??
Z mého pohledu - neukázal se být příliš tím pravým pro život, je možné, že byste šli i tak časem každý jinou cestou. Ale - s tím, že jsi se na jeho nátlak zbavila vašeho společného dítěte budeš žít celý život, celý život si to nejspíš budeš vyčítat, pokud s tím máš problém už teď.
Dej na svůj pocit.
No asi budeš mít těžké rozhodování, ale rozmysli se dobře-podruhé to už nepujde, nenech aby tě donutil udělat něco co ty nechceš. Musíte to pořádně probrat, sednětě si a řešte to a ne DEJ TO PRYC. Hlavně je to víc tvoje rozhodnutí. Držím palce.
Je mi líto, že jsou chlapi takový, ale rozhodnutí je na tobě. Hlavně nedělej nic, čeho by jsi později litovala. Stalo se mi to taky, ale bohužel v době kdy to nepřicházelo v úvahu a věř, že toho lituji jako ničeho. Přeji ti hodně síly a snad se manžel vzpamatuje ![]()
@frozendarkness Mám v okolí také takový pár, kde dal chlap veto na druhé dítě kvůli financím. Ale vím, že realita by v případě dalšího dítěte (nehody) byla jiná. Jsi si jistá, že to není jeho počáteční panika a překvapení?
To je hovado. Tečka. Teď už bych s ním nebyla tak ani tak, vzdyt on chce zabít vaše společné dite! co udělá kdyz nepujdes? Dovedes si představit že bys neměla svýho syna protože se vam nehodil? Tak se podivej rok dopředu a odpovez si na tu samou otázku. My nemáme plánovaný ani jedno ditko ale v zivote by me chlap neposlal na potrat, z takovyho bych zvracela! A i kdyby u nás přišlo třetí tak si ho necháme i kdybysme meli pracovat po nocich. Nema žádnej racionální důvod
Můžu vám říct, že bych mu nejraději jednu vrazila, aby se vzpamatoval ale obávám se že to nepomůže
@frozendarkness kdyby se s tebou o tom bavil, mluvili jste o tom, tak by se to dalo ještě pochopit… ale pakliže jedině dokáže říct, že se o tom bavit nebude a ať to dáš pryč… tak tím spíš, bych o potratu neuvažovala. Asi bych na něj i vše vykřičela a vyřvala, že jestli má milenku, krizi středního věku, nebo mu šiblo, tak ať se zamyslí, ale že to, co máš v břiše je vaše dítě, sourozenec vašeho dítěte a že nehodláš zabíjet své dítě jen proto, že jeho otec je debil. Pak bych práskla s dveřma a šla za rodičema a tchyní, probrat, jestli když zůstaneš na děti sama, jestli by ti mohli pomoct s hlídáním, abys mohla jít třeba do práce dříve. Pak bych si spočítala, na kdy vychází termín porodu a zjistila, jestli stihnu vybrat celý rodičák do porodu - resp. do mateřské - jestli na ní máš nárok - kdyžtak si hned dojdi na sociálku ať se ti navýší peníze a vybereš co nejdříve. A pak si ukládej vše bokem - pokud se manžel neprobere, budeš na to sama - a věř, že na to budeš sama ať už s miminem nebo bez - protože on ho nechce a pochybuji, že by ses pak mohla na manžela byť jen podívat…
Obávám se že panika to není. první syn byl také neplánovaný. bylo mi 20 a na potrat ani nepomyslel, těšil se na něj
Nestalo…ale šla bych na to stejně jako on - rázně bych mu řekla, že „TO“ pryč rozhodně nedám a konec, ať se staví třeba na hlavu.
Přeju hodně sil ![]()
@ynax píše:
@frozendarkness kdyby se s tebou o tom bavil, mluvili jste o tom, tak by se to dalo ještě pochopit… ale pakliže jedině dokáže říct, že se o tom bavit nebude a ať to dáš pryč… tak tím spíš, bych o potratu neuvažovala. Asi bych na něj i vše vykřičela a vyřvala, že jestli má milenku, krizi středního věku, nebo mu šiblo, tak ať se zamyslí, ale že to, co máš v břiše je vaše dítě, sourozenec vašeho dítěte a že nehodláš zabíjet své dítě jen proto, že jeho otec je debil. Pak bych práskla s dveřma a šla za rodičema a tchyní, probrat, jestli když zůstaneš na děti sama, jestli by ti mohli pomoct s hlídáním, abys mohla jít třeba do práce dříve. Pak bych si spočítala, na kdy vychází termín porodu a zjistila, jestli stihnu vybrat celý rodičák do porodu - resp. do mateřské - jestli na ní máš nárok - kdyžtak si hned dojdi na sociálku ať se ti navýší peníze a vybereš co nejdříve. A pak si ukládej vše bokem - pokud se manžel neprobere, budeš na to sama - a věř, že na to budeš sama ať už s miminem nebo bez - protože on ho nechce a pochybuji, že by ses pak mohla na manžela byť jen podívat…
Naprosto souhlasím. ![]()
No dá se říci že stalo, ne takhle drsně a nejsem vdaná, a rozhodla jsem se že dítě pryč nedám (ač bylo též mimo plán). A podotýkám že mi zůstal nádherný chlapeče i ten chlap co byl tak proti. Obávám se že tobě pokud se rozhodneš pro potrat nezůstane ani dítě ani chlap.Dej si to na „váhy“, co je víc. A kdo je tady skutečně ten kdo má právo diktovat podmínky
A řekl ti důvod??? proč ne dítě???