Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čeká tě asi velmi těžké rozhodnutí, ale věřím že se rozhodneš srdcem ![]()
@frozendarkness píše:
Jsem rozhodnutá dneska už na ten gauč jít…protože naše dnešní konverzace:
On:jdeme na pivko?
Já:nemůžu, jsem těhotná
On:Však to dáš pryč
Já:Nedám, necháme si ho
On:Já ti řikám že nenecháš…
a takto jsme se dohadovali, až odešel, třísknul dveřma a ještě se nevrátil a já zjišťuju že jsem vlastně ráda, protože z jeho blízkosti se mi zvedá žaludek
Tý vole takovou bych mu šikla že by zíral
@frozendarkness píše:
Jsem rozhodnutá dneska už na ten gauč jít…protože naše dnešní konverzace:
On:jdeme na pivko?
Já:nemůžu, jsem těhotná
On:Však to dáš pryč
Já:Nedám, necháme si ho
On:Já ti řikám že nenecháš…
a takto jsme se dohadovali, až odešel, třísknul dveřma a ještě se nevrátil a já zjišťuju že jsem vlastně ráda, protože z jeho blízkosti se mi zvedá žaludek
Zakladatelko s takovým chlapem bych nemohla být v jedné místnosti. Když půjdeš na potrat, budeš si to vyčítat a nakonec se vám vztah stejně rozpadne, vidíš sama, jaké pocity máš teď, jak bys s ním chtěla vyjít potom?
Tak jako on postavil tebe před „hotovou“ věc a s klidem ti řekne, že „to“ dáš pryč, bych mu řekla, že dítě pryč nedám a ať se třeba staví na hlavu…
Nezažila a nechci zažít. Tobě přeju hodně sil a krásné zdravé miminko
Ty ho chceš a pokud píšeš, že bys to manželovi neodpustila, tak si hlavně uvědom, že bys to nikdy neodpustila sobě a to je mnohem horší. On se tě snaží postavit před hotovou věc, tak udělej totéž.
Dítě bude a tečka, ať s tebou nebo bez tebe. To bych aspoň řekla já.
Teď už to totiž není rozhodování o tom, jestli si další dítko pořídíme, nebo ne, ale rozhodnutí o tom, jestli už existující dítko zabijeme, nebo ne. A to je dost podstatný rozdíl.
Každopádně přeju hodně sil, protože to vypadá, že to nebudeš mít snadné a určitě je budeš potřebovat ![]()
Nemohla bych žít s chlapem, který mi tohle předvádí… ![]()
pokusila bych se z něj dostat důvod, pokud řekne že finance, tak mu ukázat, že spočítané to máš a zásah by to nebyl, a že chceš opravdový důvod ![]()
a klidně i dodat, že může být úplně upřímný, protože pokud bude trvat na svém, tak stejně odcházíš a dáš se rozvést, takže ti nemusí lhát…
No a těhotenství - rozhodně bych nešla na potrat protože on tě k tomu nutí…možná bych přemýšlela z toho pohledu, jak uživím dvě děti sama
pokud bych měla možnost jít např. bydlet k rodičům, tak bych si mimčo nechala, ale pokud bych musela někde platit nájem, jídlo atd sama jen z mateřské
bylo by to rozhodování o hodně složitější…
Muž má milenku, bohužel.
Kdyby byla těhotná ona, vsadím se, že by si dítě směla nechat! ![]()
@frozendarkness
Je mi moc líto, co prožíváš… ![]()
Pokud jsi rozhodnutá si miminko nechat, stůj si za svým. Mohou ti nějak pomoci rodiče? Mohla bys třeba u nich po rozvodu bydlet?
Z tvého manžela je mi na
Z takovýmto mužem bych už dále nemohla zůstat… Promiň za upřímnost.
Ještě něco - jedna známá šla takto na potrat, manžel ji donutil, že si druhé nemohou finančně dovolit. A jak to dopadlo? Ta žena pak začala ze žalu pít a muž si po čase našel jinou… ![]()
Nikdo by mě nedonutil dát dítě pryč, když bych to sama nechtěla. pokud dítě chceš, tak se nenech ovlivnit nějakým chlapem, kterej ničemu nerozumí. mohla by sis to vyčítat do konce života. a nechápu, co je to za člověka, že se tak chová ![]()
Nevím, co řešíš, to dítě už je na světě. A pokud to jemu nedošlo, tak se s tím bude muset nějak vyrovnat, smířit a nebo jít svou cestou. Ale řešit problém odstraněním, zabitím dítěte, je to nejhorší, co lze udělat. Přeju ti hodně síly, na tvém místě bych s ním o tom přestal úplně mluvit a dítě si nechal. Hlavně se nestresuj, protože přesně v tomhle období je miminko na stres nejvíc citlivé a může mu to ublížit.
@frozendarkness píše:
Já nevím, je to zvláštní…když jsme měli tu krizi, chtěla jsem už podat žádost o rozvod a nevypadal že by někoho měl…strašně se pak začal snažit, když viděl že si balím kufry
Jo s tím snažením to chlapi umí, já jsem toho byl důkazem
Jde o to, jestli to mají v hlavě i srovnaný. Podle toho co píšeš mi přijde, že mu na vašem vztahu tolik nezáleží, nebo má opravdu Milenu a jde o to zvážit, jestli s ním opravdu chceš být - píšeš že máš svůj byt, sice studuješ, ale áloše by platil a nějak bys to dopytlíkovala. Dítě za to nemůže a bylo by to i tvé svědomí, tak to zvaž a přeji dobré rozhodnutí.
@PaníBovaryová píše:
Muž má milenku, bohužel.
Kdyby byla těhotná ona, vsadím se, že by si dítě směla nechat!
Taky mi to tak přijde, zatím chce třeba pojistku, kdyby to s ní nevyšlo, ale otěhotnět „nesmíš“
Pojď na pivo, nejdu, nemůžu…však to dáš pryč… mně se tak natáhlo, že kdybych do té doby jen bleskem zauvažovala, že půjdu na potrat, teď bych měla jasno. Ani náhodou!!! Necivilizované hova_o bez jiného, než poněkud lichého finančního argumentu, mě nedonutí zabít drobka.
O té milence si bohužel taky myslím, že je to pravděpodobné…oni jsou novým testosteronem jak vymytí a jak říkal dědeček kamaráda „nééhorší je vyšu_aná palica!“
Obávám se, že už by sis měla zařizovat nové bydlení a svůj život, nemyslím si, že s tebou manžel zůstane ![]()