Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jak to? Byt se bude platit z nasich spolecnych penez, ne?Jinak sorry, na vsechno se neda reagovat.
Ne nutne. Kdyby to bylo na tobe, tak zadny byt nekupujete, takze byste z nej nemeli ani ten prijem, ktery bude generovat. Proto mi pripada vcelku rozumne dohodnout se na zapocteni tvoji investice vlozene do zakladu hypoteky s odpovidajici casti jejich investic do tveho domu. Byt se bude platit z prijmu, ktery ten byt sam vygeneruje (a pokud byste sli od sebe, tak by se tak jako tak doplacel jen a pouze z jejich penez). Proto bych osobne jako nejferovejsi videla postavit prijmy z pronajmu Toho bytu rovnez mimo sjm, protoze do tveho domu penize ze sjm celou dobu plynou a pravdepodobne dal plynout budou. A muzete se domluvit treba na tom, ze jak se byt bude prubezne splacet, tak budete postupne ukrajovat z te jeji investice do tveho domu.
To uz je opravdu na vas, jak si to osetrite. Nicmene by mi prislo z tvoji strany hodne vycurany ji sice nechat koupit si byt, hradit hypo z prijmu z pronajmu toho bytu, ale pak ji omlacovat, ze ho stejne hradi ze spolecneho a tudiz mas narok na to, aby te z nej v pripade rozvodu vyplatila.
@Honza 12 píše:
Ne mimo, právě v rámci SJM. Čili ty peníze, patřičný díl dostane v případě rozvodu zpět.
No dyť, tak co vlastně řešíš?
Když on by vracel do SJM co z něj odešlo/odejde na jeho výlučný dům, ona by vracela do SJM co z něj odešlo/odejde na její výlučný byt.
Bavíme se teď jen o tom, aby ze SJM odešla „startovací částka“, aby se ten stejný režim rozjel pro oba. A i tahle částka bude případně předmětem vypořádání, pokud by se rozváděli.
@marzanna píše:
Ctes vubec, co pisu, nebo mas pred ocima rudej hadr, ze me osocujes z toho, ze pisu, ze byla 15 let na materske? Do toho baraku neinvestovala 200 tisic, do toho baraku se nainvestovalo mnohem vic a pravem je polovina z toho jeji investice. Ona po nem nechce, aby ji ze spolecnych penez koupil byt. Ona po nem nechce nic jineho, nez 375 tisic na zaklad hypoteky a souhlas s tim, ze byt bude jeji (pricemz se bude platit z vynosu z pronajmu, ktery by jako prijem tak jako tak nemeli, pokud by ten byt neporidili). Opravdu je to takovy nepomer?
Omlouvám se, to s těmi rodicaky mělo být jinam. Tak nepoměr to není, pokud ona tím pádem ztratí nárok na své „investice“ do „jeho“ bydlení. Což nepredpokladam.
@Anonymní píše:
Jak to? Byt se bude platit z nasich spolecnych penez, ne?Jinak sorry, na vsechno se neda reagovat.
Podivej, na tohle se u vetsiny mistnich dam nehraje.
Smir se s tim, ze chlap kdyz zalozi na tomhle foru diskuzi s normalnim dotazem setka se v lepsim vyjimecnen pripade s ignoraci, v tom horsim dostanes ceres za to, ze zde vubec pises. To je takovy mistni kolorit ![]()
@Silverine247 píše:
Omlouvám se, to s těmi rodicaky mělo být jinam. Tak nepoměr to není, pokud ona tím pádem ztratí nárok na své „investice“ do „jeho“ bydlení. Což nepredpokladam.
Precti si, co psal @reincarnate nad tebou
@Chytrak píše:
Podivej, na tohle se u vetsiny mistnich dam nehraje.Smir se s tim, ze chlap kdyz zalozi na tomhle foru diskuzi s normalnim dotazem setka se v lepsim vyjimecnen pripade s ignoraci, v tom horsim dostanes ceres za to, ze zde vubec pises. To je takovy mistni kolorit
A že tu teda chlapi furt lozite, když je to tu tak napresdrzku ![]()
@Chytrak píše:
Podivej, na tohle se u vetsiny mistnich dam nehraje.Smir se s tim, ze chlap kdyz zalozi na tomhle foru diskuzi s normalnim dotazem setka se v lepsim vyjimecnen pripade s ignoraci, v tom horsim dostanes ceres za to, ze zde vubec pises. To je takovy mistni kolorit
At klidne zakladatel zdejsi kvocny ignoruje, ale mohl by tim padem cist alespon to, co pise @reincarnate, ten pokud vim vaginu nema, a narozdil od tebe, Honzy, jegeho a zoidberga pise vecne a ne dojmologicky.
@Keyllah píše:
tak ti říká reálné b), o těch tvých „patřičných prachách“ si můžeš nechat jen zdát. Tím se možná laicky může utěšovat ten, kdo netuší, ale už vidím, jak u soudu prokazuje, že před 13 lety něco koupilafaktem pořád je, že kromě větších a dohledatelných výdajů, třeba z peněz, které dostala nebo zdědila, uvidí v případě rozvodu prdlačky. A zatím co jí zbydou tak maximálně osobní věci, tak druhá strana na tom bude výrazně lépe…
Takže budeme hrát s předpokladem, že je zakladatel křivák? Tak ať si klidně zůží SJM. Smažou 15 let investic do jeho baráku. Vyplatí ji jakoby hned a ona si se svůj podíl uloží na svoji hromádku. Zlato, nemovitost. Cokoliv si bude přát. Mě osobně by její přístup dost dostal. Že mě považuje za křiváka, co ji bude chtít případně podrazit. Nevím jestli dělá dobře
@marzanna píše:
Precti si, co psal @reincarnate nad tebou
No však ano, tak by to bylo fér. Jenže ona po něm chce se vzdát jakéhokoliv nároku na ten její byt, zatímco jeho dům bude stále jejich a to mi nepřijde košer. Pokud jsem to dobře pochopila.
@reincarnate píše:
No dyť, tak co vlastně řešíš?Když on by vracel do SJM co z něj odešlo/odejde na jeho výlučný dům, ona by vracela do SJM co z něj odešlo/odejde na její výlučný byt.
Bavíme se teď jen o tom, aby ze SJM odešla „startovací částka“, aby se ten stejný režim rozjel pro oba. A i tahle částka bude případně předmětem vypořádání, pokud by se rozváděli.
A co vlastne resis ty? ![]()
Ty penize na byt uz od nej davno dostala a on se tady pta na nazor ostatnich.
@Honza 12 píše:
Takže budeme hrát s předpokladem, že je zakladatel křivák? Tak ať si klidně zůží SJM. Smažou 15 let investic do jeho baráku. Vyplatí ji jakoby hned a ona si se svůj podíl uloží na svoji hromádku. Zlato, nemovitost. Cokoliv si bude přát. Mě osobně by její přístup dost dostal. Že mě považuje za křiváka, co ji bude chtít případně podrazit. Nevím jestli dělá dobře
Co je na tom za podraz, pokud zakladatel něco 14 let slibuje a nic se neděje? Prostě je to její návrh řešení, ještě navíc rozumný.
@Silverine247 píše:
A že tu teda chlapi furt lozite, když je to tu tak napresdrzku
Tož je to tu velmi poučné ve smyslu :,, Poznej svého nepřítele, nebudeš překvapen a budeš vědět co čekat.,,
@Silverine247 píše:
A že tu teda chlapi furt lozite, když je to tu tak napresdrzku
Ja nerikam, ze je to napresdrzku, jen popisuju jak to tu chodi novackovi.
A nekteri z toho treba maji prdel a dobre se bavi ![]()
@akavi píše:
Uniklo někomu, že se nerozváděj? Jen chce mít manželka jistotu, že v případě problémů opravdu neskončí s igelitkou na ulici?
Co by teda bylo správný? Aby celý roky investovala do společnýho a kdyby chlapovi v pomatení druhé mízy přeběhla přes cestu nějaká ziskuchtivá kočička, tak v klídku s holým zadkem vyklidit pole?
To už musí být ve vztahu vážné trhliny. Když už manželka nevěří. ani instituti manželství s jeho SJM ![]()
@Proximus píše:
Tož je to tu velmi poučné ve smyslu :,, Poznej svého nepřítele, nebudeš překvapen a budeš vědět co čekat.,,
Já jsem teda stále ještě překvapená občas dost
Lidé jsou různí, obě pohlaví, respektive všech asi 52 nebo kolik jich v dnešní době máme. ![]()