Manželka chce svůj byt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
26.5.20 10:38
@Anonymní píše:
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
Ne, tim neargumentuju. Ale nektete tu ze me delaji skudlila, co sedi na penezich a manzelka investuje do meho baraku.

A proč máš tedy problém, že tobě zůstane dům a ona bude mít byt? Taky vůbec nechápu, co řešíš, co se ti nelíbí. Pokud spolu budete další roky žít, budete z toho profitovat všichni. Proč chceš, aby se tvá žena měla cítit další roky v nevýhodné pozici? Opravdu zajímavá diskuze, jak tu místní pánové radí odkopnout, a že si najde milence, pokud ho již nemá. Žena nemůže mít žádný majetek, může mít jen muž? Hrozné tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.5.20 10:47
@zoidberg píše:
Ano uvědomujeme si to. Ona ten návrh na rozvod stejně podá, dříve či později. Takže je úplně fuk co on udělá. Žena taky bydlí v mém domě, kdyby zničehonic chtěla půlku domu, tak je mi jasné, že mě chce obrat a zmizet. Už jednou jsem vyplácel miliony žene, která si vyřvala polovinu domu. Tohle už nikdy. Nemovitost má vlastnit pouze jeden a pouze muž.

A volební právo ženám ještě chvíli necháme, nebo jim ho sebereme hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
26.5.20 10:49

@Moravanka123

Přemýšlím co by konkrétně Tebe vedlo k tomu napsat hned po svatbě na manžela dům, který jsi třeba zdědila po rodičích??? Láska nebeská? Přece pokud to s manželstvím myslím vážně a nejedu levoty, nemám důvod to po partnerovi požadovat. Jiná situace je pokud se chci trhnout, nebo mám obavy z reakce partnera. Tam to ale značí trhliny ve vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
26.5.20 10:50
@marzanna píše:
A volební právo ženám ještě chvíli necháme, nebo jim ho sebereme hned?

:mrgreen: To je zajímavá otázka! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
26.5.20 10:53

Zakladateli, já třeba z Tebe škudlila nedělám.
Přesto nechápu, čemu se divíš a proč jsi tak překvapený a uražený. Sám jsi chtěl mít své jisté a nedělit se o to (z naprosto pochopitelných důvodů), ale když s tím přijde druhá strana, jsi dotčený, uražený, podezřívavý… Tak jak to teda je? Možná si ani sám sobě nedovedeš přiznat, že zase tak velkorysý a rovnostářský nejsi, anebo to prohlášení, že „neexistuje žádné moje a tvoje“ má nějaké podmínky. Zase… i kdyby tomu tak bylo, nic proti tomu, lidi jsou takoví… ale pak nám (a sobě) nevěš bulíky na nos a nehraj tu Mirka Dušína.

Nemůžu samozřejmě zaručit, že za rozhodnutím manželky pořídit si vlastní byt (i třeba jen jako investici) není něco víc, ale i kdyby nakrásně bylo a ona chtěla odejít (čemuž těžko zabráníš, max. jí to můžeš znepříjemnit)… nemyslím si, že by Tě varianta, že se zúží SJM a byt bude její, stejně jako závazky vůči bance, mohla poškodit víc (a to i pro případ rozvodu) než ta, že jí bez dalšího dáš půlku svého domu nebo ho zahrneš do SJM. To, že jsi jí dal peníze na to, aby ten byt mohla pořídit/dostala hypotéku, je IMHO velkorysé dost… ale nemyslím si, že bys byl povinen to dělat.

Nebylo by vůbec od věci navštívit právníka, aby vám oběma vysvětlil, jak se věci mají, co je možné, co které řešení obnáší pro toho druhého, atd. A aby celou tu věc právně ošetřil tak, aby pokud možno nikdo z vás nebyl bitý. To jsou technické věci, které jde s trochou vůle vyřešit.

Příspěvek upraven 26.05.20 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
26.5.20 10:53
@Anonymní píše:
Ne, tim neargumentuju. Ale nektete tu ze me delaji skudlila, co sedi na penezich a manzelka investuje do meho baraku.

Hele a kde je tedy problém? Pokud ti druhý být nevadí, tak zajdete za právníkem, zužte SJM na obě strany, byť její, dům v momentálním stavu tvůj a je to ne? Pak si akorát vyjasnete, že být je tedy její starost, jak hypotéka, tak nájemníci, daně, opravy atd. Nejspíš po 15 letech nemá v tobě důvěru a bojí se jejího tvrdého pádu v případě rozchodu. Jinak diskuze už asi tak žije svým životem :lol: úplně vše bych si osobně nebrala a kolikrát je to reakce i na jiné zdejší může co za tím hned vidí nevěru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
26.5.20 11:12
@reincarnate píše:
I kdyby, tak pozemek je bezúdržbový.
Řeč byla hlavně o domě… a koneckonců sám mi to tu vyvrátil, že by se nejednalo jen o pozemky.
@reincarnate píše:
Ale jo, zpravidla je v tom hlavně bordýlek, co se vlastně dělalo a za kolik.
Když to odmakají sami, není co počítat. Když to dělala firma, tak je založená faktura.
Ale většinou takové ty nákupy materiálu zalevno bez dokladu, banda UK placená na ruku atd., tak za chvíli nikdo neví, co to vlastně stálo.

Což jsou stále peníze… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
26.5.20 11:13
@arinecka píše:
No právě, nikdo nevíme, jak ten dům vypadá, a ani nevíme, jestli do něj něco investovala. Taky mohla celé roky říkat, že to není její, a tudíž tam nic investovat nebude. Už vidím ženskou, která cpe 100% svého výdělku někam, kde není nic jejího :mrgreen: Tak tedˇmůže už jen doufat, aby daná situace nepřestala bavit manžela :palec:

Co znamená 100% svého výdělku, když ten výdělek není její? A ty máš orpavdu zaručeno že se do toho dobu minimálně za 15 let opravdu vůbec nic nevrazilo? Bydlela jsi někdy v nemovitosti starší 5 let?

P. S.: Minimálně kupovala novou kuchyň, stačí lépe číst ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
26.5.20 11:17
@Anonymní píše:
Jako zakladatel bych to uvedl na pravou miru. Manzelka platila „jen“ tu kuchyn asi 200tis, jinak vsechno platim ja. Od pojistek, pres telefony, benzin do 2 aut, kazdy rok dovoleny, kdyz nakupujeme spolecne, nova okna, interierove dvere, kdyz byla na matersky a kdyz nevydelava to, co ted, tak jsem ji i posilal penize, podlahy, nabytek, je fakt, ze ona rekonstrukcim dava myslenku. Ale to si nechci stezovat, vydelavam vic, tak platim a fakt me nikdy nenapadlo se kasat, ze platim vsechno ja nebo neco delit. Ale uznavam, na papire je barak muj, tak jsem v jine pozici. Tech 800 (bylo to teda 750tis) taky neberu, ze byly moje. Proste jsme manzele, chce byt, ja s tim souhlasim, tak ji preposlu nase penize, ktery byly na jejim uctu.

Vy máte zuženo? Nemáte, takže „platím já“ je zhruba tak něco co bych si představovala co jí tak běžně sděluješ mezi řečí a možná i důvod proč ona smýšlí tak jak smýšlí. Neplatíš to ty. Platíte to společně. Nastuduj si zákon. Hlavně že se sám cítíš ublíženej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.5.20 11:20
@Anonymní píše:
Jako zakladatel bych to uvedl na pravou miru. Manzelka platila „jen“ tu kuchyn asi 200tis, jinak vsechno platim ja. Od pojistek, pres telefony, benzin do 2 aut, kazdy rok dovoleny, kdyz nakupujeme spolecne, nova okna, interierove dvere, kdyz byla na matersky a kdyz nevydelava to, co ted, tak jsem ji i posilal penize, podlahy, nabytek, je fakt, ze ona rekonstrukcim dava myslenku. Ale to si nechci stezovat, vydelavam vic, tak platim a fakt me nikdy nenapadlo se kasat, ze platim vsechno ja nebo neco delit. Ale uznavam, na papire je barak muj, tak jsem v jine pozici. Tech 800 (bylo to teda 750tis) taky neberu, ze byly moje. Proste jsme manzele, chce byt, ja s tim souhlasim, tak ji preposlu nase penize, ktery byly na jejim uctu.

V tom je právě ten vtip manželství. Není to tak, že jeden vydělával a druhý byl na mateřské a nevydělával, ale že jste jako tým vydělávali míň. Co máte je dohromady :mrgreen: Kdo to tak nechce, musí hledat takovou ramlici, co mu povije, nakojí a vychová a bude ochotná zůstat u toho jenom konkubína, teda cizí paní :mrgreen:

Pokud máš pocit, že to není fér, představ si, že by při porodu umřela. Co by se stalo s tvým příjmem? Buď bys musel na mateřskou ty, nebo bys musel platit cizí hlídání. každopádně by ti nebylo umožněno takhle pěkně si vydělávat.

Z místních chlapů si nic nedělej, většina z nich jsou prostě hysterky, co vidí nevěru i kdy jejich manželka pozdraví sedmdesátiletého souseda :mrgreen:

Každopádně byt je pro tebe výhodný, protože i kdyby k rozvodu došlo, tak žena sebere byt a půjde do pryč, místo toho, aby se s tebou u soudu tahala, co všechno jste na domě zhodnotili ze společných peněz. Je mi líto, ale žádné „svoje“ prachy už nemáš. Máš jen vaše prachy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
26.5.20 11:21
@Nimie píše:
Co znamená 100% svého výdělku, když ten výdělek není její? A ty máš orpavdu zaručeno že se do toho dobu minimálně za 15 let opravdu vůbec nic nevrazilo? Bydlela jsi někdy v nemovitosti starší 5 let?P. S.: Minimálně kupovala novou kuchyň, stačí lépe číst ;)

O tom výdělku jsem nepsala já, já na to jen reagovala. Číst umím, neboj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.5.20 11:22
@marzanna píše:
A volební právo ženám ještě chvíli necháme, nebo jim ho sebereme hned?

Tak podle spousty zalozenych diskuzi zde, je stejne nekterym zenam uplne k nicemu ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
26.5.20 11:22
@Anonymní píše:

Ale argumentuješ, vždyť jsi o tom napsal celý odstavec. Nezlob se, ale to jak jsi sám sebe popsal v prvním příspěvku a to jak pak tady reaguješ jsou dvě různé osoby. Možná nejsi škudlil, ale s rovností máš evidentní problém a máš potřebu se nad manželku povyšovat - byť jen rádoby nenápadně. Já bych se v tom vztahu příjemně fakt necítila… jak vydržovaná čubička. Takhle ti to vyhovuje? Tak jí možná ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
26.5.20 11:23
@arinecka píše:
O tom výdělku jsem nepsala já, já na to jen reagovala. Číst umím, neboj :mrgreen:

aha :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.5.20 11:23
@Nimie píše:
Vy máte zuženo? Nemáte, takže „platím já“ je zhruba tak něco co bych si představovala co jí tak běžně sděluješ mezi řečí a možná i důvod proč ona smýšlí tak jak smýšlí. Neplatíš to ty. Platíte to společně. Nastuduj si zákon. Hlavně že se sám cítíš ublíženej :roll:

Tohle je jeden z důvodů, proč bych nechtěla dvě (tři..) děti. :think:
Pak celej život poslouchat „já si nestěžuju, ale já platil, já vydělával“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí