Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
To by mělo být ok. Možná ještě zkusit testovat 2×/den.
Ty testy nemusí být vždy úplně spolehlivé. Měření BT mi přijde spolehlivější. A jestli měříš teplotu dobře, věřila bych spíš tomu grafu. A podle grafu ovulace 2.2. nebyla. Takhle - podle grafu (zatím) se nedá říci, kdy byla ovulace - ale vypadá to na 6.2. A pokud další dva dny vydrží teplota nahoře, potvrdí se včerejší ovulace.
To je přece jedno.
Jak dlouhou máš LF? Kolikátý cyklus měříš BT?
@lalajdaa píše:
Jenže délku ciklu mám jen 26 dní.
To se nevylučuje, pokud ovulace byla 14 dc což se k tomu klonim taky, tak luteální fázi bys měla 12 dní a to je normální a dostatečné.
Podle posledních třech měsíců jsem měla vždy ovu kolem 10 dne. Kontrola ultrazvukem. Teploty jí vždy potvrdily. Jen tento měsíc mě to nějak nesedí.
To nevadí. Tělo není stroj. Ovulace bývá obvykle několikátý den cyklu - ale není to striktní pravidlo a posouvá se různě - ve hře je mnoho faktorů.
@andelka83 ti to píše naprosto správně.
Neupínej se tolik na ten desátý den cyklu. Sexujte od devátého do třeba dvacátého dne obden a určitě se trefíte
graf máš zatím hezký, jen holt nepotvrzuje ovulaci na 2.2. Ale ovulace 14.den je naprosto v pořádku ![]()
@Whitedog manžel odjel na služební cestu toho 3.2 takže už je to jedno. Nechám to a uvidíme.
Jen nezapomeň u zubaře zmínit, že se snažíte o mimčo - pro jistotu. Šampioni vydržet můžou ![]()
@lalajdaa píše:
Podle posledních třech měsíců jsem měla vždy ovu kolem 10 dne. Kontrola ultrazvukem. Teploty jí vždy potvrdily. Jen tento měsíc mě to nějak nesedí.
Já měla zas tento cyklus ovulaci dřív než obvykle, to se stává. Pokud byla později tak počítej s delším cyklem, posune se to.
@Whitedog tak to už říkám čtvrtým rokem tak třeba tentokrát to bude.
@andelka83 mám dva ale už velké na to aby se chtěli mazlit. A k tomu jiného manžela
@lalajdaa píše:
@andelka83 mám dva ale už velké na to aby se chtěli mazlit. A k tomu jiného manžela
Chápu, já si ještě užívám, mladšímu bude 5. A též mám nového muže, ale zatím měřím BT jako antiko. REsp. asi spíš čekáme, až se spletu ![]()
Tak už mám své snažive dny za sebou, dnes je teplota stejná jako včera 36.7 Teď už jen čekat.
Ahoj holky, moc prosím o radu ty, které mají zkušenosti s měřením BT. Já jsem ji před čtyřmi dny začala měřit poprvé v životě, takže o tom vím kulové.
Dnes jsem 14. DC a ovulaci mívám v rozmezí 14.-16. DC. Dosavadní teploty byly:
11. DC - 36,31 °C
12. DC - 36,45 °C
13. DC - 36,34 °C
Dnes jsem teda 14. DC. V týdnu vstávám do práce mezi 5:00 až 5:30, tak jsem si na dnešek dala budík na 5:15 a vážně jsem měřila, jenže mám pocit, že jsem naměřila 36,69 °C, což už je teda docela velký skok nahoru vzhledem k dosavadním teplotám, ale já si tou teplotou nejsem ani trošku jistá, protože jsem si to nezaznamenala a byla jsem v polospánku, tak jsem chtěla měřit ještě jednou a to už jsem s teploměrem usla.
Pak jsem se vzbudila v 7 ráno a měřila jsem znovu a to jsem měla teplotu jednou myslím 36,51 °C a pak 36,46 °C. Takže já teď absolutně nevím, co s tím, jakou teplotu zaznamenat a jestli vůbec zaznamenat, protože pokaždé jsem byla v polospánku a nevím, jestli se mi to třeba nezdálo.
Ani jednou teplotou si nejsem jistá. Hlavně ten skok by mohl možná znamenat i včerejší ovulaci, pokud se nemýlím? A to by bylo poprvé, kdy by byla už 13. DC a hlavně jsem neměla vůbec žádné bolesti, což jinak mívám, takže si myslím, že ovulace ještě nebyla. Tak vás moc prosím o radu. ![]()