Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.2.17 10:40

@Ajinka91 Zvýšená teplota je v pořádku. Možná by stálo za to zkusit, jestli vám obvodní lékař může udělat test na CRP. Já mám zimnice taky, hlavně večer, když jdu spát. CRP mám nízké, takže si myslím, že to na zimnici není. :) Průjmíka mám taky, tak ho stavím ovesnými a špaldovými vločkami. Včera měla přijít červená i u mne, ale nic se neděje… vůbec nic se neděje, až mě to děsí. Teplotu jsem dnes neměřila, nemohla jsem najít teploměr. Večer jsme byli plesat a nechtělo se mi ho ráno hledat :D Držme si palci i na nohou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.17 10:53

Ahojte, chtěla bych trošku ujasnit kdy teda by měla být ovu podle BT. Jelikož jsem tady na emiminu pročetla snad všechny diskuze na toto téma a na internetu už taky něco, tak mè zaraží, že tady většinou čtu, že ovu je při těch nejnižších teplot, ale na netu jsem vyčetla, že jsou to ty nejvyšší, konkrétně na https://www.modrykonik.cz/…lni-teploty/ Měřím teprve chvilku a cykly mám nepravidelný, v mobilu 3 menstruační kalendáře a každý mi ukazuje jiné plodné dny a ovu testy stále negativní i v těch plodných dnech :think: Děkuji za případnou radu a přeji hezký nedělní den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.2.17 10:58

@Lucoušek27 ovulace obvykle nastává na tom přelomu mezi fází nižších a vyšších teplot, většinou v den poslední nízké teploty. Následující zvýšená už bývá po ovulační.
Jestli můžeš dát graf/y sem tak dej a podíváme se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.17 11:00

@andelka83 graf nemám ještě na nějaké chlubení, měřím teprve cca 10 dní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.2.17 11:02

@Lucoušek27 aha,tak až budeš dál tak ukaž.
Na tom odkazu z mk jsem nenašla nic co by mě zmátlo, co konkrétně tam máš na mysli?

Já teď začínám 34 cyklus co měřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.17 11:03

I když proč ne, ale zatím je to fakt chvilka co měřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.17 11:04

@andelka83 právè tam píšou, že ovu je v den nejvyšších teplot :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.2.17 11:14

@Lucoušek27 Ode dne zvýšené tělesné teploty, díky které je zjištěná ovulace..
Myslis tuhle větu?
Tak tam jde k to, že po ovulaci se teplota zvedá a když se zvýšená drží tři dny, tak je ovulace potvrzená. On ten výklad na mk není přesný, je zjednodušený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.17 11:14

Jo ještě chci dodat, že ovu testy dělám taky každý den abych měla 2 důkazy jestli ovu je nebo ne. Mám totiž podezření na anovulaci, ale zatím to nehrotím lítáním k doktorovi pro nějaké hormony, spíš jsem si nakoupila kontryhelový čaj a piju od prvniho dne tetky 10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.2.17 11:15

@Lucoušek27 uvidíš co se z toho vyklube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.17 11:18
@andelka83 píše:
@Lucoušek27 Ode dne zvýšené tělesné teploty, díky které je zjištěná ovulace..
Myslis tuhle větu?
Tak tam jde k to, že po ovulaci se teplota zvedá a když se zvýšená drží tři dny, tak je ovulace potvrzená. On ten výklad na mk není přesný, je zjednodušený.

Aha tak takhle je to, nemůžou to pitomci napsat lidským jazykem? :D Každopádně děkuji moc a až budu mít více dat, tak se pochlubím :) Děkuji ji Ti za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.2.17 11:25

@Lucoušek27 není za co.
Jo, též mi to přijde blbě napsané. Vůbec tam není to základní pravidlo, tři po šesti. Potvrzení ovulace nastává když se třikrát po sobě naměří vyšší teplota než je šest předchozích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
19.2.17 13:05

@Veronika.Berta už jsem celkem v pohodě mrcha jede a teplota šla dolů takže jedu nový graf ale jsem ráda že vím na čem jsem a hlavně že jsem plodna a to asi díky kontryhelho, který jsem minulý cyklus začala pít a teď s má zase pokracuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
19.2.17 13:09

@Lucoušek27 na testy se vyprdni jdou to zbytečně vyhozené peníze musela by jsi testovat vícekrát za den aby jsi zjistila vzrůst LH. Ovulace je poslední den nejnižších teplot po nich nastává vzestup zejména o 3,desetiny stupně. Dulezite je aby vzestup 3 teplot byl vyšší než 6predchozich pak máš jistotu že byla ovulace. I anovulacni cykly jsou možné. Mas vysazenou HA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.17 13:35

@Ajinka91 HA neberu uz cca 5-6 let takze to neberu vubec v potaz. Testy byly přítelův nápad, tak to dělám i pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí