Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10349
19.2.17 14:32

@Lucoušek27 jak říkám mám něco v tomhle za sebou a dle mě jsou to vyhozené peníze postačí měřit bt, ta ti spolehlivěji určí zda máš ovulaci či ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.17 15:28

@Ajinka91 Nečetla jsem příspěvky pořádně, takže mrcha přišla? Potvora jedna! Kontryhel je dobrý, ale jen do ovulace. Taky se k němu budu vracet. Já jsem před chvílí zvedla těžší břemeno a bolí mě břicho. Jsem pitomá, že jsem to vůbec brala do ruk. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
19.2.17 15:44

@Ajinka91 my šli do kompromisu.On řekl, že kontryhel je zbytečnej, ale když chci ať to zkusím a on zase platí ovu testy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
19.2.17 16:13

Já bych ovulaci bez ovulačních testů přesně neurčila, kombinuji to právě s bazální teplotou, hlenem a ovulačními testy…přikládám graf a ovulační testy právě probíhajícího cyklu a kdybych se řídila jen bazální teplotou, tak už mám 2 dny po ovulaci, jelikož teplota už je poovulační, avšak ovulační test je dnes jasně pozitivní, včera začal ovulační hlen, ovulace bude tedy v pondělí nebo úterý, navíc jsem byla v pátek odpoledne, tj. 15 DC na ultrazvuku, kde mi potvrdili folikul 19 mm, s tím, že dr. říkala, že ovulace bude o víkendu, ale já už věděla, že když mám takto velký folikul, tak ovulace bude nejdříve za 3 dny, jelikož mi folikul praská mezi 22-24 mm
a někdy se mi naopak stává, že nastane ovulace, ale asi se nezvedne tolik progesteron, protože ještě 3 dny po ovulaci mám hodně nízké teploty, takže pro mě sledování teploty bez ovulačních testů, je plus mínus týden trefit ovulaci
a kdyby se někdo podivoval, že jsem začala testovat už 7 DC, tak já posledních několik cyklů měla ovulaci i 10 DC, nejpozději 12 DC, ovulační testy ecotest stojí jeden 7 kč, takže mě zatím tento měsíc vyšel na 77 Kč, což mi nepřijde nějak velká investice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
19.2.17 17:05

@Veronika.Berta jojo přišla aspoň se mi po vysazení nastartoval cyklus jelikož jsem to měla pomalu dva měsíce bez přestávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
20.2.17 08:29

Ahoj :mavam:
Jdu se k vám, odbornicím, poradit. Myslíte, že z toho ještě může být těhotenský graf? Nějak stále očekávám stoupáním, ale ono nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.17 10:17

@kočkodlak Myslím, že je na to ještě brzo… je to jen sedm dní od ovulace. Mě se teplota drží nyní 13 dní od ovulace nahoře a podle TT nic. Mám zpoždění, už jsem si dělala naděje, ale myslím, že to brzo přijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.17 10:23

@Ajinka91 Po HA je to většinou peklo. Já HA vysadila, protože jsem strašně nabírala a tenkrát můj gynekolog mi odmíta dát jinou.
Mě se objevilo takové lehce růžové špinění, testovala jsem se a negativní. Myslím, že brzo přijdou moje dny. Jsem z toho docela mrzutá. Od potratu jsem měla konečně hromadu plodného hlenu, teplota byla pěkná, pak to zpoždění.. říkala jsem si, že by už dávno přišla menstruace, když beru Norethisteron. Nu, máme čas do března, takže měsíc a jdu si zadupat, že chci testy pro sebe i manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
20.2.17 12:55

@Lucoušek27 také jsem používala testy, ale nikdy jsem se netrefila…ani jsem nemohla, protože jsem testovala od 10tého dne a ovu byla až po dvacátem…nakonec jsem se někde dočetla, že sice test ti naznačí, že se ovu blíží, ale nikde není řečeno, že proběhne…což měření teploty je jistota, takže za mě také vyhozené peníze a ty testy nejsou až tak nejlevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
20.2.17 13:10

@Veronika.Berta Dík ;) A třeba se ti na TT ještě něco objeví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
20.2.17 16:57

@Veronika.Berta a od kdy ten Norethisteron bereš? Je to svinstvo, a jde na játra. Pokud ho bereš od začátku cyklu tak on samotný ovulaci blokuje je to vlastně jako hormonální antina a dokud ho bereš tak ji nedostaneš, musíš ho vysadit a pak by ti do 3dnu měla mrcha prijit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 09:30

@Ajinka91 Beru ho od ledna. Mám ho až po ovulaci 18- 24 DC. Mrcha přišla včera ještě. Docela jsem to obulela. Přišla vždycky mrcha třetí den po vysazení, tentokrát se opozdila, tak jsem doufala… ale něco se děje, protože mám stále zimnice, nechala jsem si nabrat CRP, když už jsem byla u toho doktora a je zvýšené. Sice ne hodně, ale je, takže je někde v těle zánět. Po tom Norethisteronu mám konečně normální lidskou mrchu a jen na osm dní. Bez něj to byla mrcha skoro na dva týdny na dvě vložky za sebe. Máme čas do března, pak jdeme oba na vyšetření. O játrech nevím, jak moc jim to škodí, ale obrůstám chlupem v dekoltu a kolem krku. Když jsem měla Proveru, tak po tý jsem blila a měla až sebevražedný deprese. Noráč mi dělá kupodivu hrozně dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.17 09:47

@kriistin vydržať čekat :) držíme palce, aby teplota neklesala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
21.2.17 18:45

@Veronika.Berta za to já mám po mrše došla v sobotu tak na 2vlozky klasická červená, v neděli už bych to ustála s jednou ale kvůli hygieně jsem měnila. Pondeli silnější spineni, dnes na slipovku a vesměs jen trochu po utření takže moje mrcha byla 2dny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.17 13:07

@kriistin Budem držet palce i na nohou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí