Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
554
12.2.17 19:27

@růžovámalina Zkus vydržet s měřením, buď proběhla ovulace (to by ta teplota zůstala takhle vyšší i následující dny) anebo nějaký skok může způsobit teplota v místnosti, lehký boj s virózou, která ani nemusí propuknout, požitý alkohol nebo jiné faktory. To uvidíš, jestli se ti teploty ještě vrátí na nízké teploty, tak šlo asi o ojedinělý skok, což občas bývá. Zaznamenala bych teplotu co byla v obvyklý čas měření a k tomu poznámku o opakovaném měření, resp. že si nejsem jistá. Mně se to stalo právě tento měsíc (měřím už tak 8 měsíců), že jsem začala pít kontryhel, ovulace přišla mnohem dřív než jsem ji čekala (o 6 dnů), a dala jsem si večer víno, a právě v den ovulace pak místo klasického teplotního poklesu jsem měla 37,1:) Ale v kontextu předešlých křivek prostě vím, že je to nic nevypovídající „náhodný“ skok.
Až tak u třetího cyklu měření uvidíš, jak ta křivka u tebe vypadá, a i tak já někdy tápu a až na konci měsíce vím, kdy ta ovulace stopro byla. Dle luteální fáze, kterou mám pokaždé stejnou, 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
13.2.17 06:34

Ahojky prosím vás technický dotaz měřím bt každý den ráno s budíkem ve stejnou hodinu.Dnes se mi však dcera o půlnoci vzbudila a začala zvracet takže jsem musela vstávat usnuly jsme kolem 2h budík mi zazvonil v obvyklou dobu a to ve 4:20 stačí ty dvě hoďky spánku aniz by to mělo vliv na změnu teploty? Někde jsem četla že 2-3hodky „tvrdého“ spánku stačí (pro ty co slouží třeba na směny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.17 15:20

Bazální teplota

Zdravím, také mám dotaz. Měřím si bazální teplotu pravidelně, ale jsem tenhle cyklus zmatená. Podle kalkulačky mi vyšla ovulacena 8.2., teplota klesla na 36,4, objevil se na dva dny v neobvyklém množství plodný hlen, taky jsme se snažili, ale co mne mate, tak po skončení ovulace se objevilo veliké tlačení na čípek, bolesti podbřišku 11.2. a teplota se drží přibitá na 36,7. Normálně po ovulaci mám 36,9, 37,1.. hlen zhoustl a zbělal jako každý měsíc. Ráno mě pobolívalo prso, ale nic strašného. Po ovulaci mívám standardně nateklá a bolavá prsa, tenhle cyklus nic. Je možné mít plodný hlen, hroznou chuť na chlapa a i ovulační pokles teploty a nemít ovulaci? Jsem z toho zmatená jak lesní včela 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.17 15:22

@Ajinka91 Tělo by mělo být několik hodin v klidu. Jak veliký rozdíl byl v měření? Udělala bych si v zápisu značku, že jste brzo vstávala. Dělám to také tak. Značím si i když se mi večer podaří vypít skleničku vína.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
13.2.17 16:06

@Veronika.Berta poovulacni skok tam ale je, takze dedukuji ze ovulace byla, jen ted neni takovy rozdil teplot ;) mozna by to chtelo i graf ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
13.2.17 16:08

@Veronika.Berta rozdíl den předtím jsem zase vstávala dřív, o dvě hoďky tak jsem i držím měřila. 11.2.-37, 12.2.-36,9, 13.2.- 37,05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.17 17:02

@saphire Ještě jsem nepřišla na to, ja se dělá ten online :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.17 17:04

@Ajinka91 To zase není takový skok ;) určitě bych si den označila, že je měřený v jinou dobu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
13.2.17 17:19

@Veronika.Berta ja mam aplikaci na telefoni, pak delam fotku obrazovky a muzu davat :mrgreen: online taky neumim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
13.2.17 18:30

@Veronika.Berta není je měřený ve stejnou dobu jen jsem před měřením musela lítat kolem dcerky která zvracela pak jsem před měřením spala asi 3hodky tak jestli ta teplota může být ovlivněna vstavanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.17 12:49

@Ajinka91 Vstávání a chůze už může udělat hodně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
14.2.17 16:26

@Veronika.Berta dneska teplota ještě o chlup poskočila ;) než včera byl klidový režim 3hodiny před měřením, takže to bude asi ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.17 22:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.17 23:01

Pokračování :)

Tak mám třetí den večer zimnici, balím se do dek, teplota se stále drží. Zimnice je silnější a silnější. Jsem 7 DPO. Je mi fajn, žádný PMS, jen mě pobolívá levé prso. Ani špatná nálada není. Tak buď parádně zabraly hormony, nebo kolem 20.2. dělám testík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
15.2.17 12:33

@Veronika.Berta my se napřímí nesnažíme dnes jsem 12dpo ale na testu nic.

Příspěvek upraven 16.02.17 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital