Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Kateřina77 Aha, proto jsou ty teploty asi tak nízký
…A je možný, že ty teploty jinak výš neskočí. Já a většina holek, co znám si jí měříme vaginálně…
@Niiika88 píše:
@Kateřina77 Aha, proto jsou ty teploty asi tak nízký…A je možný, že ty teploty jinak výš neskočí. Já a většina holek, co znám si jí měříme vaginálně…
No, tak asi proto
![]()
@Kateřina77 teplota musí být vnitřní, takže tohleto neplatí. Musí se měřit v pochvě nebo ústech, vždy ve stejnou dobu, aspoň po 5hodinách spánku, hned v posteli. Jakože trochu orientačně by to platit mohlo, ale správně se měří bazální vnitřní teplota, ne normální vnější.
Jinak ty teploty jsou jedno, každá je má jinak, tu hladinu.
No to nevim, ale taky mě napadlo to, že jsem ty čárečky asi prošvihla, protože jsem si dělala jen jeden test denně ![]()
Ahoj, tak bohužel to nedopadlo, dneska potvora červená dorazila, takže teplota nelhala.
Takže zase další měsíc přede mnou ![]()
@monulkaII škoda..ale hlavně že ovulka je (aspoň víš že může být opravdu brzy) a luteálka taky dost dlouhá, takže už jen trpělivost.
Ahojky holky, můžu se s vámi poradit? Snažíme se 13 měsíců, BT jsem měřila od listopadu do srpna. Nyní mi to nedalo a začala jsem opět měřit. A teď k problému…Dříve jsem mívala předovulační teploty 36,6-36,8 a poovulační 36,9-37,2 s LF 12-14 dní. No, teď v listopadu jsem byla překvapena, jak „nízké“ teploty najednou mám - předovulační 36,4-36,6 a poovulační 36,8-36,9 (vůbec se přes 37 nedostanou) a LF jen 10 dní. Jaktože se teploty tak změnily? Co se děje? ![]()
@Berenika22 popravdě nemám tušení..každopádně stále je to v normě všechno. Z vlastní zkušenosti..mi se brutálně změnily teploty po porodu. Hodně ta hladina klesla. Před porodem byly poovulační 36,6 - 36,9 a po porodu 35,9-36,2, mazec. Teď ještě MS nemám, tak nevím kde teploty budou tentokrát, jsem zvědavá.
Ahojky jak poznám ovulaci. Vždy jsem to poznala protože mě bolelo břicho měla jsem mokro na spodním prádle bílej až hnědej flek. Minulí měsíc mi praskla cista a od té doby jsem měla 4.12. menses. Ted 4.1. mám mít měsíčky a nic jsem s toho nespozorovala ![]()
@jaja a paja píše:
Ahojky jak poznám ovulaci. Vždy jsem to poznala protože mě bolelo břicho měla jsem mokro na spodním prádle bílej až hnědej flek. Minulí měsíc mi praskla cista a od té doby jsem měla 4.12. menses. Ted 4.1. mám mít měsíčky a nic jsem s toho nespozorovala
no, jestli nebylo nic z obvyklých příznaků, tak bych po další MS šla do měření BT. To sice ovulku poznáš jistě až když proběhne, až zpětně, ale aspoň budeš vědět že byla a kdy tedy přijde MS. Je možné že po prasknutí cysty se něco změnilo, třeba bude tenhle cyklus anovulační a tím i delší, MS přijde trošku pozdějc.
@hanka1120 @Fifka91 @monulkaII @Niiika88 @kar-maa
Holky, jak se máte, co je nového u vás?
Ahoj andelko, ja jsem prave 3dc, mynuli graf vypadal dobre ale stejne to nevyslo. posilam graf.ale co jsem zazila tento mesic kdyz jsem to dostala myslela jsem ze umru, z hodiny na hodinu jsem zacala hodne krvacet vubec zadne spineni, bolelo mne desne bricho a zada a bylo mi na zvraceni tak jsem si vzala 2 brufeny a sla do vany tak trochu bricho povoli, ale bylo to jeste horsi unava se pridala a motala se mi hlava, tohle se mi stalo po prve. dneska uz ani kapka.9 ledna jdeme do novyho caru tak snad bude lepsi. a co ty jak se mas?
@andelka83
já se mám faajn a co ty?? A co u tebe nového? Tento měsíc jsem od pulky měsíce přestala měřit BT, nějak se mi zdá, že po těch prášcích ovu stejně nikde žádný měsíc ![]()
Dneska jsem 26DC takže čekám na MS, v lednu jdu na kontrolu pač mě posledních 14 dnu bolí bradavky a sem tam i v podbříšku takže nevím co to je
Konec světa nepřišel, tak jsem ráááda ![]()
@hanka1120 @Fifka91 holky, ahojky
koukám že si „užíváte“ koncem roku, ach jo, to mě mrzí. Ale věřím a držím palce, že nový rok bude mnohem lepší a hlavně úspěšnější ![]()
U nás dobrý, muž je od půlky prosince na dovolené, mamka začala trochu chodit, jsme celkem zdraví, ťuk ťuk…no a já už se nemůžu dočkat až začnu zas měřit, už bych pomalu MS brala, ale podle čípku a hlenu zatím nic. Asi budu muset přestat kojit v noci, ale to teda pokud malej sám od sebe nezačne spát celou noc, nebo její větší část, tak dřív jak v roce nebude (takže za 3měsíce).
Přeju vám všem krásného veselého Silvestra a v novém roce jen samé dobré zprávy. ![]()
@andelka83 Také přeji šťastný nový rok a do nového roku hodně štěstíčka ![]()