Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
romana 22
15.1.13 10:11

@andelka83 jj spravne tam byl ten styk aposledni 3 dny me hrozne boli bricho a pak podbrisek jako takove male ktrece a pak to prejde aalr to bricho boli stale a test zatim negativni tak jestli nezajit k doktoru nevim co by to mohlo byt

• Citovat
  • Upravit
820
15.1.13 10:52

@andelka83 moc děkuji, už jsem se smířila, že tenhle měsíc to zase nevyjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32909
15.1.13 11:08
@Romana 22 píše:
@andelka83 jj spravne tam byl ten styk aposledni 3 dny me hrozne boli bricho a pak podbrisek jako takove male ktrece a pak to prejde aalr to bricho boli stale a test zatim negativni tak jestli nezajit k doktoru nevim co by to mohlo byt

no je to blízko od ovulace, možná to má ještě souvislost s ní. Na test je ještě brzy, nejdřív by se mělo testovat v době kdy má přijít MS, takže 12-14dní od ovulace. Na nějaké komplikace (třeba mimoděložní) je ještě taky brzy, takže určitě počkej, testni. Ale pokud by se ti to nezdálo, tak k Dr jdi, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.1.13 11:36

Ahoj, prosím o radu. Dělala jsem si ovulační test a mám 2 stejně silné čárky. Měřím si bazální teplotu, ale nevím, jak to přesně je? Když se mi teplota zvýší, tak už ovulace proběhla a nebo teprve probíhá? Moc děkuji a snad jsem to napsala k pochopení :-)Děkuji holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32909
15.1.13 11:38

@bershka221 když se zvýší, tak se stejně musí počkat další dvě měření, a teprve pokud všechny tři budou vyšší, dá se vycházet z toho, že k ovulce došlo na hranici mezi nižšími a vyššími teplotami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.1.13 12:29
@andelka83 píše:
@bershka221 když se zvýší, tak se stejně musí počkat další dvě měření, a teprve pokud všechny tři budou vyšší, dá se vycházet z toho, že k ovulce došlo na hranici mezi nižšími a vyššími teplotami.

ahoj děkuji za příspěvěk. Tak že tomu mám rozumět, když už je teplota kolem těch 37 st, tak už ovulace proběhla? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
15.1.13 13:10

@lenny27 myslim si uplne to stejne, co Andelka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
15.1.13 13:15

@bershka221 musi byt vyssi nez predovulacni teploty tri dny za sebou. Samotna vyse teploty nic neznamena, u kazde je jina, zalezi na srovnani s predovulacnimi teplotami. Mela by byt alespon 0,2 stupne vyssi nez pred ovulaci, min 3 za sebou. Potom lze usuzovat, ze jiz probehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
15.1.13 13:25

Díky moc, holkly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32909
15.1.13 13:26

@bershka221 přesně jak píše Lucake. Nezáleží na absolutní hodnotě (37 je v podstatě mýtus), ale aby byly tři vyšší teploty po 6nižších(jsou tam pak nějaké výjimky a pravidla, ale tím tě nebudem teď zatěžovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
16.1.13 18:16

Ahoj holky, jeste mam dotaz…v pripade, ze zena otehotni jsou jeste nejake odchylky v teplotach? Nemyslim ted treba pokles behem uhnizdovani, ale jestli treba teplota vic vzroste nebo tak:) moc diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32909
16.1.13 18:22

@lenny27 ani ne. U někoho vzroste víc a drží se (třeba i kolem té 37, ale to záleží celkově na jakých hladinách se teploty pohybovala během cyklu). Ale obecně stačí, když teploty druhé fáze jsou nad linií. a pak záleží jak to bývá obvyklé u dané ženy, některá pozná že přijde MS tak, že ke konci teploty postupně klesají..jiné klesne před MS teplota prudce a některé až během MS (třeba mně, jendu jsem měřila opravdu celý cyklus a teplota klesla až 2den MS).
Uzhnizďování se na teplotě projevit může, ale nemusí.
Obecně těhotenský graf vypadá v druhé fázi většinou jako každý jiný, jen MS nepřijde a teploty se drží nahoře déle jak 16dní (tak dlouhá je maximálně luteálí fáze)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
16.1.13 18:54

Aha, tak uz jsem chytrejsi…ja minuly mesic merila az od poloviny a teplota mi klesla den pred MS…to ale asi nebyva kazdy mesic stejny nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
16.1.13 18:54

Aha, tak uz jsem chytrejsi…ja minuly mesic merila az od poloviny a teplota mi klesla den pred MS…to ale asi nebyva kazdy mesic stejny nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32909
16.1.13 19:04

@lenny27 no, obvykle jo. stejně jako bývá konstantní luteální fáze u jedné ženy, tak se dá předpokládat že by teplota měla klesat před MS, pokud to tak bylo jednou (výjimky ale jsou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí