Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18687
3.1.13 10:35

Taky vsem preji krasny novy rok a treba tento bude konecne ten nas stastny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
locika131
13.1.13 12:36

Taky preju stastny novy rok a taky hlavne uspesny pro nas vsechny. :)

• Citovat
  • Upravit
1338
14.1.13 07:32

Graf BT
Ahoj holky, mám velikou prosbu…s manželem se snažíme cca půl roku o mimčo. Zkoušela jsem nejprve ovulační testy, abych zjistila, kdy přesně mám ovulaci…Minulý měsíc jsem se rozhodla, že k tomu přidám ještě měření BT. Prosím vás všechny, které máte s měřením BT zkušenosti, zda by jste se mohly podívat a zhodnotit můj graf…tak nějak jsem na vážkách kdy, nebo zda ovulace vůbec byla… Plodný hlen jsem zaregistrovala cca 11–13. dne…co mě ale následně překvapilo, že ovulační test vyšel pozitivní až 17. a 18. den :/ Všem vám velice děkuji, že věnujete čas přečtení a případně i následnou odpovědí, moc díky můj graf:
 http://www.fertilityfriend.com/…h_module.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
14.1.13 08:21

@lenny27 graf mi nejde otevřít. Kdyžtak ho stáhni a dej ho sem jako fotku.
Obecně…hlen signalizuje ovulku dopředu, takže může být klidně nejplodnější dva tři dny před potvrzenou ovulací. S testy tolik zkušeností nemám, graf by bodl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 08:30

graf BT

Moc děkuji Andělko :) ted už to snad bude vidět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
14.1.13 09:36

@lenny27 díky :palec: tak tady má pravdu FF, podle pravidel byla ovulka nejpravděpodobněji 13DC (může to být i den před nebo po, je to podobná pravděpodobnost, ale den před vzestupem to bývá většinou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 10:15

andelka83

Andělko a prosím tě, všude čtu, že po ovulaci by měly být teploty 3 dny vyšší než d předchozích 6 dnech… u mě to teda tak není…co jsem studovala různé grafy na netu, nikomu po ovulaci neklesla teplota…jo, pak třeba dýl z důvodu uhnízdění, ale u mě to bylo hned den po vzestupu :think: Ještě mě trápí celkově nízké teploty, často se uvádí, že by měly být kolem 37 a já mám max. 36,5… teď by měla teplota teda stoupat až do mestruace? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
14.1.13 10:25

Souhlasim s Andelkou, podle me taky probehla 13DC. Teploty vyssi mas, jeden pokles nic neznamena. Navic to vypada, ze jsi merila v jinou hodinu. Ja mam teploty pred ovulaci 36,2-36,4, po ovulaci 36,6-37, nejcasteji ale 36,7. Je to normalni, absolutni hodnoty nejsou podstatne, zalezi na rozdilu pred a po ovulaci. Teplota muze stoupat, ale taky zustat stejna, jen by nemela klesat po hranicni limit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 10:29

Holky, moc vám děkuju, nečekala jsem tak rychlé reakce :) Vždy jsem diskuze jen četla, ale ted jsem si řekla, že se zkusím přidat :) Já měřím pravidelně v 6:10, když vstávám do práce :) Ale teda ty ovulační testy mě teď celkem překvapily, asi se na ně příští měsíc vyprdnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
14.1.13 11:07

Jsem si jenom tipla, jestli nebyl jiny cas, protoze mas prazdne kolecko :), mne se to stava, kdyz mam jinej cas. Co vim, tak se stava, ze je + po ovulaci, radi se spise spolehat na jasnou setrvale vyssi teplotu. Drzim pesti, at vse vyjde a at je ten pokles 17DC implantace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 11:10

Moc děkuju:) Po půl roce snažení by to konečně mohlo vyjít :? Uvidíme :) Díky moc za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
14.1.13 13:24

@lenny27 Lucake má pravdu. Jeden pokles nevadí, důležité je aby s eto teď drželo nad 36,2. Hodnoty teplot jsou individuální. Mi se dokonce snížily po porodu. Podruhé jsem otěhotněla a v tom cyklu jsem měla tu linii na 35,75 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 13:31

Až tak? Teda :) Začala jsem měřit v polovině minulého cyklu a tam jsem měla max. teplotu 36,9… a ta max. teplota je stejná každý měsíc? Nebo je jiná, i graf? Právě že mi gynekolog řekl, že si mám tu teplotu měřit, abych vůbec zjistila, jestli ovuluju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
14.1.13 13:34

@lenny27 to je dobře že ti to řekl :palec: teplota bývá +- podobná. Graf může být pokaždé jiný, cykly jsou individuální. Ale obvykle ovulka bývá +- stejně.
Jj, nejvyšší poovulační těhotenská (než jsme si udělala test) byla 36,0 :lol: A dívala jsem se na graf z prvního těhu a tam jsem měla linii na 36,2 a nejvyšší poovulační 36,75..takže k 37 fakt daleko. a těhu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 13:37

Jeee, to musí být stejně krásný pocit :) Doufám, že ho brzy také zažiju :) Andělko a jak dlouho jste se snažili? Hlídala jsi BT až do otěhotnění nebo jsi po čase rezignovala, teploměr zahodila a nechala to osudu :D Já vím, že je brzy…půl roku není zase tak moc, ale nějak to všechno přehlušuje ten vrůstající tikot biologických hodin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí