Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Taky vsem preji krasny novy rok a treba tento bude konecne ten nas stastny ![]()
Taky preju stastny novy rok a taky hlavne uspesny pro nas vsechny. ![]()
Graf BT
Ahoj holky, mám velikou prosbu…s manželem se snažíme cca půl roku o mimčo. Zkoušela jsem nejprve ovulační testy, abych zjistila, kdy přesně mám ovulaci…Minulý měsíc jsem se rozhodla, že k tomu přidám ještě měření BT. Prosím vás všechny, které máte s měřením BT zkušenosti, zda by jste se mohly podívat a zhodnotit můj graf…tak nějak jsem na vážkách kdy, nebo zda ovulace vůbec byla… Plodný hlen jsem zaregistrovala cca 11–13. dne…co mě ale následně překvapilo, že ovulační test vyšel pozitivní až 17. a 18. den :/ Všem vám velice děkuji, že věnujete čas přečtení a případně i následnou odpovědí, moc díky můj graf:
http://www.fertilityfriend.com/…h_module.php
@lenny27 graf mi nejde otevřít. Kdyžtak ho stáhni a dej ho sem jako fotku.
Obecně…hlen signalizuje ovulku dopředu, takže může být klidně nejplodnější dva tři dny před potvrzenou ovulací. S testy tolik zkušeností nemám, graf by bodl.
@lenny27 díky
tak tady má pravdu FF, podle pravidel byla ovulka nejpravděpodobněji 13DC (může to být i den před nebo po, je to podobná pravděpodobnost, ale den před vzestupem to bývá většinou).
Andělko a prosím tě, všude čtu, že po ovulaci by měly být teploty 3 dny vyšší než d předchozích 6 dnech… u mě to teda tak není…co jsem studovala různé grafy na netu, nikomu po ovulaci neklesla teplota…jo, pak třeba dýl z důvodu uhnízdění, ale u mě to bylo hned den po vzestupu
Ještě mě trápí celkově nízké teploty, často se uvádí, že by měly být kolem 37 a já mám max. 36,5… teď by měla teplota teda stoupat až do mestruace? Díky ![]()
Souhlasim s Andelkou, podle me taky probehla 13DC. Teploty vyssi mas, jeden pokles nic neznamena. Navic to vypada, ze jsi merila v jinou hodinu. Ja mam teploty pred ovulaci 36,2-36,4, po ovulaci 36,6-37, nejcasteji ale 36,7. Je to normalni, absolutni hodnoty nejsou podstatne, zalezi na rozdilu pred a po ovulaci. Teplota muze stoupat, ale taky zustat stejna, jen by nemela klesat po hranicni limit.
Holky, moc vám děkuju, nečekala jsem tak rychlé reakce
Vždy jsem diskuze jen četla, ale ted jsem si řekla, že se zkusím přidat
Já měřím pravidelně v 6:10, když vstávám do práce
Ale teda ty ovulační testy mě teď celkem překvapily, asi se na ně příští měsíc vyprdnu ![]()
Jsem si jenom tipla, jestli nebyl jiny cas, protoze mas prazdne kolecko
, mne se to stava, kdyz mam jinej cas. Co vim, tak se stava, ze je + po ovulaci, radi se spise spolehat na jasnou setrvale vyssi teplotu. Drzim pesti, at vse vyjde a at je ten pokles 17DC implantace ![]()
Moc děkuju:) Po půl roce snažení by to konečně mohlo vyjít
Uvidíme
Díky moc za info ![]()
@lenny27 Lucake má pravdu. Jeden pokles nevadí, důležité je aby s eto teď drželo nad 36,2. Hodnoty teplot jsou individuální. Mi se dokonce snížily po porodu. Podruhé jsem otěhotněla a v tom cyklu jsem měla tu linii na 35,75 ![]()
Až tak? Teda
Začala jsem měřit v polovině minulého cyklu a tam jsem měla max. teplotu 36,9… a ta max. teplota je stejná každý měsíc? Nebo je jiná, i graf? Právě že mi gynekolog řekl, že si mám tu teplotu měřit, abych vůbec zjistila, jestli ovuluju…
@lenny27 to je dobře že ti to řekl
teplota bývá +- podobná. Graf může být pokaždé jiný, cykly jsou individuální. Ale obvykle ovulka bývá +- stejně.
Jj, nejvyšší poovulační těhotenská (než jsme si udělala test) byla 36,0
A dívala jsem se na graf z prvního těhu a tam jsem měla linii na 36,2 a nejvyšší poovulační 36,75..takže k 37 fakt daleko. a těhu bylo.
Jeee, to musí být stejně krásný pocit
Doufám, že ho brzy také zažiju
Andělko a jak dlouho jste se snažili? Hlídala jsi BT až do otěhotnění nebo jsi po čase rezignovala, teploměr zahodila a nechala to osudu
Já vím, že je brzy…půl roku není zase tak moc, ale nějak to všechno přehlušuje ten vrůstající tikot biologických hodin ![]()