Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1338
14.1.13 13:41

A ještě jeden dotaz…v případě, že by mi teplota klesla pod těch 36,2, mám to považovat za anovulační cyklus? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
14.1.13 13:45

@lenny27 byt tebou, az tak moc nad tim nepremyslim. Kdyby se to stalo, pockej co dalsi den. Trend je dulezitejsi nez individualni teplota. Staci stres, spatny spanek, spani s otevrenou pusou (pokud meris v puse) a mas to hned jinak. Ja tento mesic jen potvrdim ovulaci a pak na mereni kaslu, jen se stresuju s kazdou teplotou a pichnutim tady nebo tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 13:48

Lucake moc díky…zrovna jsem nad tím teď přemýšlela… takže myslíš, že z grafu je jisté, že ovulace proběhla? To mi stačí a na měření asi taky prdim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
14.1.13 14:38

@lenny27 no, já nejsme moc ukázkový příklad..otěhotněla jsem vždycky hned na první pokus. Resp. v prvním cyklu kdy jsme tomu nebránili a sexovali i v plodných dnech. Já jsem BT začala měřit a hlen a čípek sledovat pár měsíců po svatbě, měli jsme to na vyhnutí se početí. Takže když jsem odpromovala, tak jsme si řekli že to nebudem řešit a byla jsem v tom hned. Samozřejmě jsem věděla že jsem v plodných dnech, když jsme se tulili, protože před těhotenstvím jsem to sledovala už rok a půl skoro. Takže to víš, že když mi pak došlo že jsme se trefili před ovulku, tak jsem byla napjatá. Ale my jsme o to nějak neusilovali cíleně, nebyla ani nejvhodnější doba. Čekala jsem spíš, že to bude pár měsíců trvat. To samé druhé těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
14.1.13 14:38

@lenny27 já jsme to dělala stejně, měřila jsem 5dní a pak ne. Věděla jsme kdy MS přijde (12dní od ovulky) a to mi stačilo.
Anovulační cyklus to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 14:42

Tak to ti závidím :) Ale každá jsme holt jiná :) Snad to brzy přijde i u mě :)Díky moc za info, andělko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
14.1.13 15:27

@lenny27 není zač :mavam: ono se to podaří, určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
14.1.13 17:09

@lenny27 souhlasim s Andelkou, anovulacni neni. Ja jsem odpoledne sla se psem a kousl me jiny pes, takze odpoledne v nemocnici a pro jistotu tetan a i antibiotika. Tim padem prestavam merit, tento mesic je zabitej. Za posledni pul rok uz treti. Tak aspon nebude stres :) fajn zmena
@andelka83 ja jsem si pockala na chlapa, ktery mi to za to stoji az do 33 a ted aby clovek v 35 stresil nejvic nad tim, pritom vsechny me blizke mezi 30 a 36 po HA otehotnely hned. Ze zrovna ja musim byt ta vyjimka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32903
14.1.13 17:17

@Lucake no teda..to je zážitek. Mrzí mě to kvůli snažení..ale aspoň zas bude měsíc beze stresu, to je taky dobrý.
No víš jak…dopředu člověk nikdy neví. Mám tři kamarádky co měly první dítě jedna v 36, druhá 37 (tyhle dvě ještě plánují druhé)a třetí v 39. Bohužel další se do snažení pustila v 35 a už je to 6let a nic.Ale já myslím že pokud je žena zdravá, chlap taky, tak i kolem té 35 to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 17:25

Teda to je hrozny, ale treba mesic bez stresu bude k dobru:) Lucake, to se tedy snazite dva roky? To bych ti tedy uz moc prala :) u nekoho je to hned a my smolarky holt musime setrvat az se zachce prirode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
14.1.13 17:59

@andelka83 no kdyz se prirode nechce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
14.1.13 18:05

@lenny27 rok a pul, ale merim od zari, nechavala jsem tomu naprosto volny prubeh, doktor rikal, ze nevidi problem. Na testech jsme ale ani jeden nebyli, pritel je o 3 roky mladsi. Bylo toho loni hodne, stresy, pritel pracoval do noci, tak jsme se ani nejak vehemetne nevideli=nesnazili, nechtela jsem byt ta, co na nej ceka doma s teplomerem a ovulacnim testem v ruce :) dost me to ale trapi, ze tim i trpi moje psychika, nas vztah, chtela bych vedet, jak se dela na to nemyslet :) krome mimca bych si tohle ted prala nejvic, hodit se do klidu :) tata ma k tomu od leta diagnostikovanyho alzheimera, ja ziju 2000 km daleko, no kdyz se dari, tak se dari :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 19:39

Teda, to je jedno k druhymu, co? To bych taky chtela vedet, jak na to prestat myslet a hodit se do klidu :) asi to nejde, ale je fakt, ze mesic od mesice to min a min resim…zezacatku me to stresovalo hodne, mydlela jsem totiz naivne, ze vysadm a bude to hned…kdyz jsem pak cetla v diskuzich, jak se nektere snazi pet let a vic, tak jsem we celkem hodila do klidu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
14.1.13 19:51

@lenny27 dobre delas :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
14.1.13 19:53

No, jen aby mi to vydrzelo :)