Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bigl píše:
Ano, pokud je pro ni ten majetek tak důležitý, že se radši bude ničit, ubíjet, pronásledovat manžela i milenku, tak ať se nerozvádí. je to její život a její zdraví a je si za něj plně zodpovědná.
Ty to stavíš tak trošku s despektem k vybudovanému majetku, jako by to bylo něco špatného, ale ber to tak, k čemu vlastně dochází: nějaká baba začne z plezíru, kvůli vlastní sobeckosti, táhnout za Tvým chlapem, který by teda taky potřeboval dostat mokrým hadrem přes hubu, a Ty kvůli jejich „lásce“ máš všechno opustit… ![]()
Ideální je pochopitelně nechat manžela záletničit a využít všeho, co společný život přinesl, věnovat se sama sobě atd. s vědomím, že se to holt stává a jsou horší věci na světě.
Ale než na tohle všecky podváděné přijdou, to je karambolů na duši… ![]()
Jsem ráda, že už mě toto netrápí. ![]()
@tess50 píše:Že jsem tak smělá, a kdy to stíháte
Ale on s ní spí. Ale sporadicky. Jak chce ona. Co bys čekala po téměř čtyřiceti letech. A spí se mnou denně několikráttakže to mu nejspíš stačí. Mě se ptala ona osobně, jestli myslím, jestli mu sex chybí, když ho doma ma málo. No tak co na to máš říct.
@bigl píše:
Otázka je, jestli si to vůbec někdy uměla užít. Jestli i to není důvod toho jeho záletnictví, že ona to celý život dělá stylem, že mu „podrží“.
Tak ale zase jestli on nahání každou sukni, nedělá to určitě až v posledních letech, navíc se časově angažuje u jiné ženy, tak to asi žádná manželka (a vytuší to každá) nejásá a nějak se s tou situací - když už je dům a děti - musí popasovat… Nikdy není vina jenom na té manželce, jak ona je ta špatná… Kdyby každá manželka hned vyklízela domácnost kvůli milenkám, to by tu vypadalo jak stěhování národů.
![]()
A ještě - pokud si domácí sex neuměla manželka žít a jemu to vadilo, taky můžeme položit otázku, proč to neřešil dřív a jinak. ![]()
@Cimada píše:
Ty to stavíš tak trošku s despektem k vybudovanému majetku, jako by to bylo něco špatného, ale ber to tak, k čemu vlastně dochází: nějaká baba začne z plezíru, kvůli vlastní sobeckosti, táhnout za Tvým chlapem, který by teda taky potřeboval dostat mokrým hadrem přes hubu, a Ty kvůli jejich „lásce“ máš všechno opustit…
Ideální je pochopitelně nechat manžela záletničit a využít všeho, co společný život přinesl, věnovat se sama sobě atd. s vědomím, že se to holt stává a jsou horší věci na světě.
Ale než na tohle všecky podváděné přijdou, to je karambolů na duši…
Jsem ráda, že už mě toto netrápí.
Já to většinou dělám tak, že při problému si roztřídím v hlavě do šuplíčků všecky možnosti, co s danou situací můžu dělat a co můžu ovlivnit. Pak vyberu z jednoho šuplíčku tu, která je pro mě nejpřijatelnější. A na prvním místě při rozhodování je to, abych já byla co nejvíc v klidu a pohodě.
Tohle má každý poskládané jinak.
@blumamodrá píše: Že jsem tak smělá, a kdy to stíháte
Když nejsou děti za zády, jde to.
Pán si na toaletě nenápadně lupne modrou a… ![]()
@bigl píše:
Já to většinou dělám tak, že při problému si roztřídím v hlavě do šuplíčků všecky možnosti, co s danou situací můžu dělat a co můžu ovlivnit. Pak vyberu z jednoho šuplíčku tu, která je pro mě nejpřijatelnější. A na prvním místě při rozhodování je to, abych já byla co nejvíc v klidu a pohodě.
Tohle má každý poskládané jinak.
Rozumím Ti a souhlasím.
Jen, že v tom víru emocionálních událostí člověk nejdřív něco zbl.bne, než se poučí. Třeba to u té „Tessiny manželky“ taky jednou bude v klidu. Vezme v potaz, co má doma za šmejda, a překvapivě něco změní. Někomu ty změny trvají déle, ale nic netrvá věčně.
@tess50 píše:
Jo jo. Potom.
Tak to mi přijde fakt neuvěřitelný, že se přijde zeptat
Na druhou stranu, to byste se fakt mohly skamarádit
![]()
@tess50 píše:
@Kutil Tom já bych s tím neměla problém.
No, a když už se sama přišla ptát… Nevím, neznám ji, jestli by se jí to nedalo prostě napřímo naservírovat. Ale to by samozřejmě musel on.
@Kutil Tom píše:
Tak to mi přijde fakt neuvěřitelný, že se přijde zeptatNa druhou stranu, to byste se fakt mohly skamarádit
![]()
To je přání většiny nevěrných chlapů, že jo?
Aspoň co jsem tak doteď od nich slyšela. A ještě mi jeden zasněně zmínil, jak by se mu líbilo, kdyby se o něj manželka a milenka popraly.
![]()
@tess50 píše:
Tak to už máme za sebou, bitkuOn by nás vzal do trojky
![]()
No vidíš.
Však vím, že to tak chodí, fakt mám dost zkušeností zažitých (některé bohužel, jiné bohudík) i naposlouchaných.
Hlavně, že jste si výrazně neublížily, vlasy dorostou. ![]()
@tess50 píše:
No jo, trochu krve a otisky rukou na tvářích![]()
Aha, tak to je mi líto. Skoro bych si řekla o jeho fotku, abych posoudila, jestli stojí za to.
(ne, dělám si legraci, toto je úplně mimo můj svět, já bych mu asi neodpustila, že mě vystavil takové situaci - on svoji manželku přece zná…).
Já mám jiný zážitek, milenka mého manželka málem zbila jednu paní, která v nějaké jejich debatě byla při mně.
Kdysi mě to celé hrozně mrzelo, dnes tu krůtu manželovi přeju, však on mi volává, jezdí za mnou, vozí mi něco a mnohdy mu musím naznačit, že už nemám čas, ať už jede.
Mému partnerovi naše setkávání u nás doma nevadí. Život je prostě pestrý.
Vždycky si vzpomenu na „kletbu“: měj, co chceš.
@Cimada píše:
To je přání většiny nevěrných chlapů, že jo?Aspoň co jsem tak doteď od nich slyšela. A ještě mi jeden zasněně zmínil, jak by se mu líbilo, kdyby se o něj manželka a milenka popraly.
![]()
Nevím. Moc jich neznám, nebo to na ně aspoň nevím, a když už to na nějakého vím, neptám se na to. Popravdě, moc velký vzorek nevěrníků bych teda dohromady nedal, tak na prsty jedné ruky možná ![]()
@Cimada píše:toto je možné jen u vztahu , které uz po citove a intimní stránce vycpely , tam si to muže takto prohodit , protože ji uz jako partner moc nerika , ale ani tak nemas záruku , ze ho ta Milena neodtáhne , takže i když uz nejde ani tak o nějakou zradu na vztahu , je tam to riziko , ze muže jít on ještě si užit život s nekym jiným . Jistotu , ze když to nebudeš resit a vztah to vydrží stejně nemas .
Ty to stavíš tak trošku s despektem k vybudovanému majetku, jako by to bylo něco špatného, ale ber to tak, k čemu vlastně dochází: nějaká baba začne z plezíru, kvůli vlastní sobeckosti, táhnout za Tvým chlapem, který by teda taky potřeboval dostat mokrým hadrem přes hubu, a Ty kvůli jejich „lásce“ máš všechno opustit…
Ale než na tohle všecky podváděné přijdou, to je karambolů na duši…
Jsem ráda, že už mě toto netrápí.
@Cimada píše:
Když nejsou děti za zády, jde to.Pán si na toaletě nenápadně lupne modrou a…
myslim, ze tento to nepotrebuje
@Kutil Tom píše:
Nevím. Moc jich neznám, nebo to na ně aspoň nevím, a když už to na nějakého vím, neptám se na to. Popravdě, moc velký vzorek nevěrníků bych teda dohromady nedal, tak na prsty jedné ruky možná
Samozřejmě se taky neptám,
ale řekli mi to. Já teda znám, znám…
@Venetia píše:
toto je možné jen u vztahu , které uz po citove a intimní stránce vycpely , tam si to muže takto prohodit , protože ji uz jako partner moc nerika , ale ani tak nemas záruku , ze ho ta Milena neodtáhne , takže i když uz nejde ani tak o nějakou zradu na vztahu , je tam to riziko , ze muže jít on ještě si užit život s nekym jiným . Jistotu , ze když to nebudeš resit a vztah to vydrží stejně nemas .
Pokud tam je citova vazba tak se to ustat podle mne nedá.
Souhlas. Je těžké to pohodově ustát. Mně připadá lehčí ustát to v porozvodovém vztahu, s tím bych si asi poradila líp, ale jak se říká, vždycky je jednou poprvé, člověk má míň zkušeností, do toho společné děti atd…
Byla jsem si v manželství (ale hlavně potom) vědoma svých nedostatků a začala vnímat i ubývající životní čas, tak asi i proto jsem se časem dostala k přesvědčení, že si manžel zaslouží to, co u mě neměl. Protože se mi s ním jinak nežilo špatně, nikdy nebyl zlý. Za milenkou by nikdy neodešel, to vím nabeton. Nebyl to náš primární problém, horší byly ty finance, ty nás rozdělily hodně.
Jo, jistota není nikdy v ničem.