Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky,já pohyby cítím jeden den skoro pořád a pak druhý den zase skoro nic.Každý to vnímá jinak a taky hodně záleží na tom,jak je zrovna mimi natočené.Někdy kolem 23 týdne se prý taky dost zvýší objem plodovky,takže pak můžou být pohyby také cítit míň.Takže si s tím Marti nedělej starosti.
Já se mám jinak dobře,záda občas trochu bolí,ale snažím se to ignorovat.Trochu víc chodím ven,abych úplně nezdřevěněla a to dost pomáhá.Zítra mám poradnu,tak jsem zvědavá,kdy půjdu na tu cukrovku a na 3D UTZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na 3D bych taky chtěla jít.když jsem se ptala, tak mi řekli, že to dělají až od 24tt,aby bylo něco vidět.jinak to u nás stojí 1200,– ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už mám ten 3D předplacený v té těhotenské kartičce,kterou jsem si musela koupit.Myslím,že tam byla vypsaná cena 1400.Doktor mi minule říkal,že ideální je jít v 27tt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha to já se dívala na stránky centra kam chodím a tam mají zas napsaný, že nejlepší je mezi 22.-26.tt tak už fakt nevím.Každej doktor to asi vidí jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka byla dokonce 3×..jednou asi uz v 17.tt a pak později ještě dvakrát..asi je to fakt na každým. Já jsem se teda v poradně neptala, ale myslim, že si ten 3D asi můžu zařídit i sama, ne?? Já si chci zavolat do centra genetiky, kde jsem byla v tom 20.tt a tam by mi to snad udělali..uvidím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martina28 píše:
Aha to já se dívala na stránky centra kam chodím a tam mají zas napsaný, že nejlepší je mezi 22.-26.tt tak už fakt nevím.Každej doktor to asi vidí jinak.
Možná to taky záleží na konkrétním přístroji,na kterém se UTZ dělá.Ale je pravda,že kolem toho 27 týdne má už miminko téměř svoji finální podobu,takže možná proto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
aso jo.Každopádně na to chci jít.nejen z toho důvodu,že jsem strašně zvědavá,ale i z toho důvodu,že se dají zjistit i roštěpy patra a různé postižení obličeje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,tak mám dneska za sebou poradnu.Všechno v pořádku,akorát jsem se ptala na tu bolest zad,jestli mi nemůže doporučit nějaké rehabilitace a na to mi doktor řekl jen,že s tím má problémy každá druhá těhotná a nikdo s nimi nechce nic dělat,takže mám smůlu a musím si nějak pomoct sama.To je děs,chodím na takovou prestižní pražskou gynekologickou kliniku a oni nejsou schopní najít někoho,kdo by v tomhle těhulkám pomohl.
Pak jsme se zase dohadovali o železe,posílá mě znovu na krevní obraz a tak jsem ho prosila,jestli mi tam může zaškrtnout i stanovení železa v krvi,abych měla jasno,jestli ho tedy musím nebo nemusím brát.Odbyl mě tím,že je to součástí krevního obrazu
- škoda,že jsem tohle pět let studovala,takže vím,že je to blbost,ale hádejte se s doktorem.To vyšetření stojí pojišťovnu asi 20kč.Zkusím si to domluvit a zaplatit sama v laborce.
Na oGTT jsem dostala jen žádanku a žádné pokyny,kromě toho,že tam mám jít někdy mezi 24 a 28tt,ale četla jsem instrukce na stránkách té laboratoře,kam půjdu,takže alespoň takhle vím co a jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čauky Ivčo…to je dobře, že je všechno ok..:)
Ale s těma doktorama, to je prostě děs.. je pravda, že žádný fyzioterapeut nechce s těhotnýma moc dělat, pakliže na to nemá nějakou specializaci..
To že je hodnota železa obsahem krevního obrazu je fakt totální blbost, jestli máš možnost si to někde zařídit sama, tak bych to určitě udělala.. ![]()
A s tím oGTT si taky nedělej hlavu, stačí fakt vzít s sebou ten čaj s citronem (snad tam nebude nějaká chytrolínka, která by Ti to zakázala) a jinak to zmákneš.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si přečetla ty jejich pokyny,tak o čaji se bohužel nezmiňují,ale třeba budou vstřícní.Jinak chtějí přinést i moč a to třeba někde vůbec nedělají.
S tím železem to asi půjde dohodnout přímo v té laborce,je to soukromá firma a mají tam službu pro veřejnost,že ti na přání udělají požadované vyšetření,klidně si to zaplatím.Ten doktor je neuvěřitejnej,já mu pořád dokola opakuju,že jsem měla od obvoďačky několikrát stanovené železo a měla jsem ho vždy vysoké,o tom on nechce slyšet,má jenom naučené,že když je nižší hemoglobin,tak se musí brát železo v tabletách
Nás vždycky ve škole cepovali,že při nízkém hemoglobinu a červených krvinkách se musí nejdřív zjistit příčina a rozhodně se nesmí brát železo,když není potvrzen nedostatek.Věřím,že děloze a vaječníkům rozumí,ale o tomhle by se mohl někde poradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak já se hlásím taky z dnešní poradny.Byla sem vykulená jak hrom, když mě dnes řekl, že mě vyšetří.To sem fakt nečekala.Říkal, že do 24tt, když se něco stane, tak se to bere jako potrat,proto pouze UTZ vyšetření a od 24tt se děti předčasně narozené zachraňují.Tak sem byla úplně hotová.Bolelo mě to jako blázen.Dal mi mastičku na výtok, kterej mě trápí a pak dělal UTZ.Malá je pořád hlavičkou nahoře, tak mi poradil nějaké cviky, které by měly mimčo otočit.Tak uvidíme.Jinak malá váží 609g.zase jsme o něco větší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marti gratuluju k úspěšné kontrole ![]()
A tebe tedy doktor zatím vůbec od začátku jinak nevyšetřoval než UTZ?Mě tedy už dvakrát zkoumaly tím jejich mikroskopem a při každé poradně mě doktor vevnitř prohmatá,jestli je v pořádku čípek.Taky jsem teď někde četla,že od 23tt se už mimi dá zachránit a má asi 20% šanci,což už je docela dobré,na to,jací jsou to ještě mrňousci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jo,ale stejně bych měla strach jestli je 100% v pořádku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marti taky gratuluju k další kontrole..:) a malá je teda kousek už
..mě doktor váhu neřekl, zajímala ho spíš délka, jestli prý nezaostává v růstu, což byl spokojen…
A i mě, jako Ivču, vždycky doktor vyšetří nejdřív pohmatem čípek a pak jdu na UZ. A taky jsem slyšela, že od 25.tt se dají s celkem vysokou šancí miminka zachránit. Asi do 28.tt ještě nemají dovyvinuté plíce, takže by museli být na ventilátoru, ale pak už jsou schopni dýchat sami..
Ale my budeme doufat, že se nás to týkat nebude a budeme mít krásný a donošený miminka..:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj maminky, tady maminka z Liberce, mám 3.měs. prcka a mám po něm hodně oblečků i značkové! jukněte pokud máte zájem vše je v rozmezí cen 15-20Kč! a čepičky a ponožky ZDARMA! nezlobte se, že sem Vám sem vlezla,
více již otravovat nebudu! jsem ze skupiny Liberecké maminky a srpnátka 2011
https://www.emimino.cz/…56-60-20374/#…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Předčasné ukončení stavebního spoření
- 19.5.26 20:42
- ka2ka
- 3
Chodite preventivne na sono prsou?
- 19.5.26 20:49
- Anonymní
- 7
Jak dát najevo zájem mladšímu muži?
- 19.5.26 20:51
- 884135
- 11
Dárek pro asistentku ve školce – tipy,...
- 19.5.26 20:27
- stinga
- 4
Jaká vaříte neobvyklá jídla, lehké...
- 19.5.26 19:23
- Elfido
- 2
Přechýlení - ová u dcer. Je to už přežitek?
- 19.5.26 20:51
- KalamityJohn
- 41
Foto těhotenského testu: Je vadný, nebo...
- 19.5.26 19:55
- Grety
- 5
Autosedačka v mezistátním autobusu pro...
- 19.5.26 19:45
- Jenesis
- 9
Bububu večer pro horormatky aneb v noci...
- 19.5.26 20:54
- Velryba černá
- 42
Jaké oslovení pro Rozálii?
- 19.5.26 20:53
- kavenka
- 22
Nové příspěvky
Hra - jídlo podle abecedy
- 19.5.26 20:58
- Štěpínek1
- 58348
Mounjaro injekce - kdo také hubne?
- 19.5.26 20:57
- Lani3
- 5047
Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026
- 19.5.26 20:56
- zuzu224
- 2311
Přechýlení - ová u dcer. Je to už přežitek?
- 19.5.26 20:55
- Anezka1990
- 42
Bububu večer pro horormatky aneb v noci...
- 19.5.26 20:54
- Velryba černá
- 42
Sport vision - nosí se tam nějaká...
- Anonymní
- 23
Jaké oslovení pro Rozálii?
- kavenka
- 22
Milenky sem nová diskuze