Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@My Melody píše:
Fakt jsou vadne?
Pak nejkvalitnejsi kusy musi byt v defavorizovanem prostredi, ve velkomestkych predmestich, v socialne vyloucenych lokalitach, v zaostalych osadach… tam se to seznamuje jedna radost a od 16 uz plodi a rodi deti, dle tve logiky samej kvalitnej kus.Příspěvek upraven 11.09.19 v 09:09
@Kačus82 píše:
Kazde zbozi si najde sveho kupce, ale jasne, ze po 35 nebudeme cilovka tech, co hledaji panenskost a cistotu.Ja skoncit sama, tak uz bych nezakladala zadnou rodinu, snazila bych se co nejlepe vychazet s tatkama mych deti a hledala bych jenom špás a neverim, ze by se nenaselkarfiol s cistym svedomim po klimakteriu, abych mela prostor pro vnoucata a ne se otravovat s dedkem. To bych prenechala mladsim a svezejsim
Jenomže zkus použít trochu empatie a vcítit se do holek, které mateřský pud mají fakt silný. Pro takové je život bez dítěte je naprostá katastrofa.
Jinak, pokud bych děti měla, tak bych už žádného chlapa domů nechtěla, to se rozumí ![]()
Jsme ještě v diskuzi o mladé bezdetne holce, co je 5 let sama? Jako jistě, padesátky můžou psát něco o tom, že chlapi jsou, ale kritéria výběru na šuk a na milence jsou někde úplně jinde, než na potenciálního otce děti. To je snad jasný.
@Kačus82 píše:
Kazde zbozi si najde sveho kupce, ale jasne, ze po 35 nebudeme cilovka tech, co hledaji panenskost a cistotu.Ja skoncit sama, tak uz bych nezakladala zadnou rodinu, snazila bych se co nejlepe vychazet s tatkama mych deti a hledala bych jenom špás a neverim, ze by se nenaselkarfiol s cistym svedomim po klimakteriu, abych mela prostor pro vnoucata a ne se otravovat s dedkem. To bych prenechala mladsim a svezejsim
Jj, chapu, to je praktickej a rozumnej pohled. ![]()
Ja bych to ale tak asi nemohla mit, ja jsem nerozumna a navic jsem extremista
:, razim heslo : vsechno, anebo nic. Chci byt chlapem milovana, model „kamaradstvi s vyhodama“ mi proto naprosto nic nerika.
Kdyz budu stara a treba budu single, tak se budu venovat tomu, co mi dela radost, starat se o zvirata, o kvetiny, poslouchat muziku, odtajtrlikovat se nekam na samotu do prirody a nic vic k stesti nepotrebuju. Ja umim zit neuveritelne zahalcivej
a pritom spokojenej zivot, jsem stastna, i kdyz jenom tak vylihuju celej den pod stromem a koukam do nebe ![]()
@Kačus82 píše:
A přesně tenhle přístup vede i k potencionálnímu vztahu, jak jsem psala brát to víc jako zábavu
@Mango_Lassi píše:
Jsme ještě v diskuzi o mladé bezdetne holce, co je 5 let sama? Jako jistě, padesátky můžou psát něco o tom, že chlapi jsou, ale kritéria výběru na šuk a na milence jsou někde úplně jinde, než na potenciálního otce děti. To je snad jasný.
Jo, je to rozdíl.. když nehledám otce pro rodinu je to mnohem jednodušší.
@Venetia píše:
Jo, je to rozdíl.. když nehledám otce pro rodinu je to mnohem jednodušší.
To je přesně ono. Tam je výběr mnohem širší a fakt nejde to srovnávat s bezdetnou 35+,které jednoduše ujíždí vlak.
@Venetia píše:
A přesně tenhle přístup vede i k potencionálnímu vztahu, jak jsem psala brát to víc jako zábavu
Souhlas. Brát to vše jako hru, klidně i s tím sexuálním zpestřením. Nikde není psaný, že po čase to nepřeroste v něco víc.
@Mango_Lassi píše:
To je přesně ono. Tam je výběr mnohem širší a fakt nejde to srovnávat s bezdetnou 35+,které jednoduše ujíždí vlak.
bych neházel flintu do žita. Pořád ještě má ta pětatřicítka možnost si koupit zájezd a dovézt si černocha z jižních zemí jako ženicha. ![]()
@Mango_Lassi píše:
Jenomže zkus použít trochu empatie a vcítit se do holek, které mateřský pud mají fakt silný. Pro takové je život bez dítěte je naprostá katastrofa.
Jinak, pokud bych děti měla, tak bych už žádného chlapa domů nechtěla, to se rozumí
No ja se prave snazim temhle holkam vlit krev do zil
z vlastni dobre zkušenosti. A tim jdu proti mistni vetsine, ktera tvrdi, ze 30 je moc a 35 je proste konec. Ted prave realizuju svoje druhe a asi posledni rodinne pnutí s novym partnerem, takze tak. Takze fakt vim, o cem mluvím ![]()
@Kačus82 píše:
No ja se prave snazim temhle holkam vlit krev do zilz vlastni dobre zkušenosti. A tim jdu proti mistni vetsine, ktera tvrdi, ze 30 je moc a 35 je proste konec. Ted prave realizuju svoje druhe a asi posledni rodinne pnutí s novym partnerem, takze tak. Takze fakt vim, o cem mluvím
Ty už jedno dítě máš, že ano. To je ale pořád něco jiného, než být úplně bez dětí. Nikdo nepíše, že je konec. Jen si myslím, že by bezdetna holka v tomto věku měla kriticky zhodnotit svoje šance a dle toho se rozhodovat. Můžeme se zastitovat bláboly o romantické lásce, jenže realita je prostě tvrdá. Najít chlapa, který by chtěl děti a byl ještě k tomu dobrým otcem je docela náročné. Navíc chlapi si ve 35 můžou vybírat i o 10 let mladší a zájem o ně bude. A ty 35 ženy si spíš sáhnou po mužích 40+.
Taky mám chlapa, který je vynikající otec, a můžu se tu bit v prsa a ohánět se egomaniackymi kecy o tom, jak jsem dobrá, mám čich na lidi, osud, láska a prozreni mě potkalo blablabla, jenže ve skutečnosti si myslím, že jde čistě o štěstí. A zpětně úplně chápu holky, které berou v potaz nejen jaký je chlap partner, ale všímají si i jiných kvalit, které můžou napovědět něco o tom, jaký by to byl otec. Protože to je hrozně DŮLEŽITÁ VĚC. Vždy jde o to vybalancovat si svoje nároky a očekávání a realitu všedních dnů.
Spousta holek nápadníky má, jen je nevidí skrz svůj ohrnutý nosík nahoru. Míří zkrátka výš, než mají nabito.
Ty pak musí počítat s tím, že nakonec nebudou mít ani chlapa ani dítě.
@Mango_Lassi souhlas beze zbytku. Rozhodne nemuze holka cekat, ze kdyz doted nic, tak najednou bum Princ. Ja u sebe mluvim vzdy o stesti, ale musim rict, ze jsem mu dost sla aktivne naproti bez zbytecne sentimentality. Neodmitla jsem apriori jedineho jakz takz uchazejiciho ctitele, s kazdym jsem to dovedla az tam, kam to slo. Zenace apod. v zadnem pripade nebrala naprosto vazne, to mi usetrilo mnoho energie a casu potrebneho pro tu snahu. Samozrejmosti byla/je optimalizace vzhledu ![]()
Jestli se nektera nechce seznamovat, protoze se zadny nevyrovna poslednimu zenatemu milenci anebo se nekdo tvari jako ledova kralovna a neni ochoten nest kuzi na trh, tak nemuzu sloužit i pres to, ze si necham jizlivost od cesty.
@Mango_Lassi píše:
Ty už jedno dítě máš, že ano. To je ale pořád něco jiného, než být úplně bez dětí. Nikdo nepíše, že je konec. Jen si myslím, že by bezdetna holka v tomto věku měla kriticky zhodnotit svoje šance a dle toho se rozhodovat. Můžeme se zastitovat bláboly o romantické lásce, jenže realita je prostě tvrdá. Najít chlapa, který by chtěl děti a byl ještě k tomu dobrým otcem je docela náročné. Navíc chlapi si ve 35 můžou vybírat i o 10 let mladší a zájem o ně bude. A ty 35 ženy si spíš sáhnou po mužích 40+.
Taky mám chlapa, který je vynikající otec, a můžu se tu bit v prsa a ohánět se egomaniackymi kecy o tom, jak jsem dobrá, mám čich na lidi, osud, láska a prozreni mě potkalo blablabla, jenže ve skutečnosti si myslím, že jde čistě o štěstí. A zpětně úplně chápu holky, které berou v potaz nejen jaký je chlap partner, ale všímají si i jiných kvalit, které můžou napovědět něco o tom, jaký by to byl otec. Protože to je hrozně DŮLEŽITÁ VĚC. Vždy jde o to vybalancovat si svoje nároky a očekávání a realitu všedních dnů.
Spousta holek nápadníky má, jen je nevidí skrz svůj ohrnutý nosík nahoru. Míří zkrátka výš, než mají nabito.
Ty pak musí počítat s tím, že nakonec nebudou mít ani chlapa ani dítě.
nezazila jsem nastesti co se s nima v tomto veku a silnym pudem mit dite deje, ale na seznamovani je to to nejhorsi obdobi. Koukat vlastne na kazdeho chlapa, jake ma kvality jako budouci otec, tam musi do popredi natolik rozum, ze ty ostatni ciste partnerske predpoklady jsou az nekde na konci tech pozadavku a zapomina se, ze to ma byt predevsim partner a musi fungovat i ta citova a fyzicka cast.
@Venetia píše:
nezazila jsem nastesti co se s nima v tomto veku a silnym pudem mit dite deje, ale na seznamovani je to to nejhorsi obdobi. Koukat vlastne na kazdeho chlapa, jake ma kvality jako budouci otec, tam musi do popredi natolik rozum, ze ty ostatni ciste partnerske predpoklady jsou az nekde na konci tech pozadavku a zapomina se, ze to ma byt predevsim partner a musi fungovat i ta citova a fyzicka cast.
Po celou dobu tady reaguji na příběh zakladatelky, potažmo její kamarádky, o které je řeč. Ta ctitele má, ale odmítá je. U jednoho se jí nelíbilo, že měl na fotce divnou barvu tenisek a u druhého se jí nelíbil velký nos. Jak to má s mateřskými pudy, to nevím. Zřejmě ji ještě netlačí. Ale tímhle stylem má holka dobře nakročeno k regulérní samotě. ![]()
Kazde zbozi si najde sveho kupce, ale jasne, ze po 35 nebudeme cilovka tech, co hledaji panenskost a cistotu.
Ja skoncit sama, tak uz bych nezakladala zadnou rodinu, snazila bych se co nejlepe vychazet s tatkama mych deti a hledala bych jenom špás a neverim, ze by se nenasel
karfiol s cistym svedomim po klimakteriu, abych mela prostor pro vnoucata a ne se otravovat s dedkem. To bych prenechala mladsim a svezejsim