Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kočička Evička píše:
nemusíš namýšlet argumenty, prostě si sepiš kolik bys měsíčně chtěla a potřebovala na chod domácnosti plus potřeby pro malého a pro sebe a na dárky atd…předhoď mu tuto částku a řekni mu, že jak to máte nastavené, že tě to ponižuje a zraňuje a že se chceš na tomto prostě domluvit. Pokud nebude chtít o tom ani mluvit, začala bych někde, kde se jej to dotkne, prostě dělat drobné naschvály, no a třeba když bude chtít sex, řekla bych mu, ať se nezlobí, ale že se necítíš dobře, že musíš pořád myslet na to, jak to s těmi penězi je a tak nemáš náladu, prostě něco podobnýho, neznám vás, tak mě nenapdá kde mu trošku „zatopit“, obrazně řečeno.
No tak po takových radách co ji dáváš, tu bude za chvilku diskuze, že si našel milenku
![]()
Celou diskuzi jsem nečetla. ![]()
hele a bavíte se třeba tom, co by jsi chtěla nebo co by se ti hodilo?
Není možné, že třeba netuší, co ti koupit. Vždyť donesl tu čokoládu, to je konenckonců tady dárek, takže na narozeniny nezapomněl. To o tom, že jsi na peníze, nemůže to být obranná reakce poté, co jsi na něj zaútočila, že ti nic nedal?
My jsme o tom teď s chlapem teď debatovali a takhle mi popsal on situaci z jeho úhlu pohledu.
Je fakt, že já mluvím o tom, co by se mi hodilo a on zas aspoň vnímá a pak jde a koupí to.
Kytky jen tak nedostává.
@omites myslím, že přes rok mu dávám hodně indicií, byly doby, kdy jsem si něco zkusila v létě, nevzala jsem si to a on to na druhý den sel koupit a mela jsem to pod stromečkem.
Anonymní
Tak jak jste to vyřešili, promluvili jste si o společných financích?
Možná je to v tom, že má finanční problémy. Nebo by si ho mohla někdy překvapit nějákou pořádnou oslavou aby zjistil ake jsou významné a jak se dána nich užít. Přeji hodně štěstí.:D