Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@kočička Evička no, mela jsem zdravotni problemy a chtel tu chuvu zaplatit, ja bych tohle ale nesnesla, zvladli jsme to bez ni. Takze tohle mu rict nemuzu, vzal by me vazne.
no ale něco jiného je momentální nemoc a něco jiného kdybys argumentovala tou potřebou peněz, to jsou dva různé důvody, ale jestli by byl schopnej na to přistoupit a ty víš, že bys to takto nechtěla, tak to neříkej radši ![]()
@Anonymní píše:
@kočička Evička to ja obcas reknu, ze mame penizea ja kupuju malemu veci z bazaru. Ue si pripadam jsko socialne slaba, jen sectomu zasmeje, asi si mysli, ze si delam legraci, ale spis to neumim spravne podat.
a to je právě ono, pokud je MÁTE, tudíž jsou obou, tak za ně nakupuj, řekni si o kartu k účtu či o klíček od prasátka (pokladničky). ![]()
Proste je to jen chlap… ten muj mi treba v den kdy mam narozeniny rekne jéé ty mas dneska narozky tak vsechno nej, da mi pusu a tecka. Cokoladu bych prijala:) ale nevadi mi to, ja mu darek taky pokazde nekoupim, vetsinou ho koupit zapomenu ![]()
Je to jen o tom, ze kazdy to ma jinak, treba to pro nej tedka neni tak dulezite a je rad, ze te ma ![]()
Taky si nedáváme dárky. Jednak nemáme peníze, a taky nemáme potřebu, i přesto máme krásný a plnohodnotný vztah. Ty hodnoty jsou u nás jinde, než v dárcích, které se dávají na narozeniny, svátky, vánoce. Když si chceme udělat radost, můžeme to udělat kdykoliv jindy než když si to datum žádá. Třeba to manžel cítí podobně.
Když s emě přítel zeptal, co bych si přála k narození dcerky, nic jsme nechtěla. Fakt nemám tu potřebu ani touhu.
Musíš zkrátka manželovi říct, že už ti dosavadní systém hospodaření s penězi nevyhovuje, že by bylo fajn mít společný účet (pokladničku), se kterými jako rovnocenní partneři můžete hospodařit. Je ponižující říkat si o peníze, které ti právem náleží. Je normální si občas koupit něco na sebe, zajít na kosmetiku a pod. a neškemrat přitom u manžela o peníze.
Chápu, že tě to mrzí, ale chlapi jsou prostě jiní, nemá cenu kvůli tomu dělat doma „peklo“. Vzpoměl si, dostala jsi přání…je určitě hodně žen, které nedostanou ani to. Ale jestli po tobě vyjel kvůli kytce…nemá fakt nějaké finanční potíže?
@BaMaK píše:
Chápu, že tě to mrzí, ale chlapi jsou prostě jiní, nemá cenu kvůli tomu dělat doma „peklo“. Vzpoměl si, dostala jsi přání…je určitě hodně žen, které nedostanou ani to. Ale jestli po tobě vyjel kvůli kytce…nemá fakt nějaké finanční potíže?
To by bylo hodně špatný, kdyby ho kytička finančně porazila.To, že je hodně žen, co jim muž doma ani nepopřeje, tak to je hodně smutná vizitka českých párů. Ženské se mohou pro druhé rozkrájet, takové české údernice pro všechno a všechny, ovšem všimnout si, že má druhý svátek, narozeniny? Zbytečnost. Není ta madam nějaká rozmazlená
?
@BaMaK píše:
@Burj Chalifa Poslední poznámku nechápu-to je jako ironie?
Pochopitelně, že je!
@BaMaK nevim o zadnych, on neni zase takovy, ze by mi nerekl, obcas si postezoval, ale to jdou mouchy. Nevim, kde se stala chyba.
@Burj Chalifa V tom případě nechápu celý tvůj komentář. Myslím, že je spousta můžů (i žen) i jinde ve světě, kteří zapomínají na svátky-co to má společného s národností
ANo, ženy se asi dokáží více „rozdat“ pro rodinu. A její muž si VŠIMNUL a popřál…tak o co ti jde? ![]()
@BaMaK píše:
@Burj Chalifa V tom případě nechápu celý tvůj komentář. Myslím, že je spousta můžů (i žen) i jinde ve světě, kteří zapomínají na svátky-co to má společného s národnostíANo, ženy se asi dokáží více „rozdat“ pro rodinu. A její muž si VŠIMNUL a popřál…tak o co ti jde?
Byla to reakce na jeden z komentářů, že některé ženy nedostanou ani to přání.
To není chyba, ničí, asi jen vývoj vztahu. Určitě né k lepšímu a pro tebe neradostný, ale podle mě to neznamená, že by tě měl míň rád. Jestli mu chceš koupit něco na narozky-kup mu to a měj z toho radost. Třeba ho to zase přejde. Tak držíl palce, ať má příští rok romantičtější náladu. ![]()
@Burj Chalifa Kdybys vynechal porvní a poslední větu, tak to beru, ale se vším dohromady…výrypka. Tak čau někdy příště.
@BaMaK píše:
@Burj Chalifa Kdybys vynechal porvní a poslední větu, tak to beru, ale se vším dohromady…výrypka. Tak čau někdy příště.
Bereš si to moc osobně. Čau někdy ![]()