Nefunkční domácnost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56158
15.7.19 16:54
@pohledzdruhestrany píše:
Jenže do toho musíš započítat u jediného živitele ten stres, že to má celý na hrbu, hypo/složenky atd. se prostě musejí zaplatit, más nad sebou Damoklův meč, v péči o dítě/domácnost to občas můžeš jen posolichat, v praci si to nemůžeš dovolit.A ráda by ses občas vrátila na mateřskou, aby sis odpočinula, nebo jak to mám chápat? :lol:

tyjo, me teda materska prisla horsi. a to mam slusne misto, hodne stresu.
ubijel me stereotyp..strasne. ten mi v praci nehrozi:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
15.7.19 17:02
@jkra píše:
tyjo, me teda materska prisla horsi. a to mam slusne misto, hodne stresu.
ubijel me stereotyp..strasne. ten mi v praci nehrozi:).

A co se stane, když něco podelas v práci nebo se bude z organizačních důvodů propouštět!

A co se stane, když dítě bude trochu špinavý, 2 dny nedostane teplý jídlo nebo ho uklidnis čokoládou místo zeleniny.

Co přináší stresovější dopady s ohledem na fungování rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
15.7.19 17:05

Tak já nevím, pokud jsem slušně vydělávající muž, tak je pravděpodobnost vyhazovu během těch tří let stejná, jako že mi dítě spadne z postele, bude se dusit, omdlevat v horeckach a to je horší drama, než hledat novou práci. Ještě souhlas s tím, že po osmi hodinách je padla (pokud ne, je to pak stejně „neschopné“,jako ženská co nestihne „za celý den doma“ uvařit),dále tu máme víkendy, svátky, pět týdnů dovolené a ženská to má 24-7. No hláška zavrtat se s miminem do peřin mě těžce pobavila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.7.19 17:07
@renap píše:
@warita no a teď si představ, že po takové práci přijdeš domů a tam tě čeká další směna, protože drahá polovička, která je na rodicaku nic nestihla nebo stihnout nechtěla. Lednice prázdná, nenakoupeno, neuvareno, nevyprano, bordel všude.
Jako ne každý má takové dítě nebo to tak nezvládá jako ty. Já jsem asi z jiný doby nebo co, ale přijde mi samozřejmy, že když chlap pracuje ženská je doma, tak se prostě ona stará o domácnost. Jako vám fakt přijde normální, že chlap přijde ve 4 z práce, uvaří si oběd - večeři, pak poskláda prádlo, chopí se mopu, vytře, obstará dítě a ještě vám udělá dobře? :mrgreen:
Jinak chápu, jak to tady chlap myslel, že je větší stres chodit do práce než se starat o dítě doma. V dnešní době hypoték, kdy ten chlap živí rodinu, složenky se platit musí, modlit se, aby nepřišel o práci, neonemocnel, neměl úraz, všechno je na něm, jinak je rodina v prd…, ani náhodou, zlatý klídek doma na rodicaku.

sorry, nikde nic takoveho nepopisuju.

Popisuju, ze novorozenec dokaze byt narocny. A ano, v dobych nejhorsich manzel prisel domu a nebylo NIC, jenom manzelka na pokraji zhrouceni. Prezilo se to.

A kdybys cetla pozorneji a vsechny moje prispevky, tak se dozvis, ze uz daaavno nemam problemy zvladat, ted se zvlada vse. Ja varim rada, uklid mi nevadi, i vyzehlim, etc etc etc. Obcas i upecu, predstav si. Nakoupit taky dojdu. Kdyz je cas a kdyz dite dovoli, jde vsechno. A na 1,5 letech by to zenska s deckem uz zvladat mela… holt je otazka, jak konkretne o to dite pecuje.

Co vidim tady v diskuzich, tak nektere maminky maji predstavu, ze se musi cely den venovat decku… ve smyslu toho, ze kdyz dite nespi, tak si s nim hraji, nebou couraji s deckem po hristi. To se pak mnoho prace neodvede. Mozna tam je zakopany pes? Kdo vi.

Druha varianta je, ze to zenu nebavi a tak se tomu vyhyba jako cert krizi. Znam i takove. Hlavne, aby se nepredrely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
15.7.19 17:07

A to vás teda místní mužští borci takhle za život kolikrát už vyhodili, že se z toho klepete jak ratlici? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.7.19 17:10

Jo a k otazce toho, ze kdyz clovek prijde vecer z prace, ze uz nemusi nic… tak teda nevim, ja ani kdyz jsem pracovala na plny uvazek, tak jsem nemela po navratu z prace padla. Nekdo uvarit musel, nekdo musel taky poklidit, nekdo musel dojit nakoupit. Ze bych to povazovala za krivdu, to rict nemuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
15.7.19 17:20

@warita jasně, šestinedělí a kojenecký věk bývá opruz, ale řeší se tu situace zakladatele, kde sám píše, že dítě je roční a už v pohodě. Mě fakt zaráží, že se najdou ženský, kterým připadá samozřejmy, že péče o domácnost a vaření je půl na půl a chlap musí fungovat i když je ženská doma. V dnešní době praček, sušicek, myček, robotů na všechno. Vůbec mám pocit, že je tolik lidí v depresích, stresu, psychologové a psychiatrii mají žně, právě proto, že se stiraji rozdíly mezi ženskou a mužskou roli, jak to bylo nastaveno od nepaměti. Ženský mají pocit, že musí i dělat kariéru, jinak jejich život nebude plnohodnotný, chlapi jsou zas tlaceny do prace v domácnosti, včetně péče o dítě už od novorozence, není to tak od přírody nastavený a emancipace zase vocad pocad, jinak to není dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
15.7.19 17:20
A co se stane, když něco podelas v práci nebo se bude z organizačních důvodů propouštět!

A co se stane, když dítě bude trochu špinavý, 2 dny nedostane teplý jídlo nebo ho uklidnis čokoládou místo zeleniny.

Hned Tě drahý napráší na emimino :mrgreen: :mrgreen:

Ale ne, ten stres „jsem jediný živitel rodiny“ fakt nechci zlehčovat, musí to být hrozný. Ale jak už tady několikrát padlo, nemáme skoro žádné informace, zakladatel na to už kašle (a podle toho, jak zpočátku ženu horečně drbal, hádám, že některé doplňující otázky mu šly nepříjemně na tělo). Několikrát tu padlo, že přijde ve čtyři domů a nastoupí druhou směnu. Jenže v tom bude zakopaný pes - on nechodí ve čtyři, není s rodinou pravděodobně skoro vůbec. Ona je celej den sama s dítětem a jeho zřejmě přestala zajímat jako člověk. A tohle je její vendeta. Anebo nebyla na domácnost ani před dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
15.7.19 17:25
Vlastní zkušenost.

Ja ma zkusenost opacnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
15.7.19 17:31
@Ba-stet píše:
Hned Tě drahý napráší na emimino :mrgreen: :mrgreen:Ale ne, ten stres „jsem jediný živitel rodiny“ fakt nechci zlehčovat, musí to být hrozný. Ale jak už tady několikrát padlo, nemáme skoro žádné informace, zakladatel na to už kašle (a podle toho, jak zpočátku ženu horečně drbal, hádám, že některé doplňující otázky mu šly nepříjemně na tělo). Několikrát tu padlo, že přijde ve čtyři domů a nastoupí druhou směnu. Jenže v tom bude zakopaný pes - on nechodí ve čtyři, není s rodinou pravděodobně skoro vůbec. Ona je celej den sama s dítětem a jeho zřejmě přestala zajímat jako člověk. A tohle je její vendeta. Anebo nebyla na domácnost ani před dítětem.

Tak zase nám zakladatel dal krásnou příležitost se tu pohádat a dokazovat si kdo je lepší a o to tu go, takže díky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106585
15.7.19 18:01
@gabrriel píše: ženy by hlavně měli držet s chlapem se kterým chtějí/mají rodinu, ne? a vice versa…
Jinak by mělo být nějaké „fluidní“ rozdělení. Když se chlap stará o peníze a těžké práce (stavba, rekonstrukce,…) měla by žena zastat práci v lehčích pracech (péče o domácnost). Pokud pracují oba a nemají co spravovat, budovat, tak i chlap by měl zastat práci v domácnosti.Malý příklad, když jsme byli mladší - Jaro, léto, podzim bylo pořád co dělat. Přestavby, opravy na baráku, zahradě. Mamka navařila, uklidila, vyprala,… Zima - nebylo tolik co a tak jsme pomáhali s úklidem a chodem domácnosti.
Teď bydlíme na bytě, kde nemám tolik co a pokud, tak na to je potřeba víc financí, než máme. Tak se spolustarám o domácnost. Máme rozdělené kdo co děla.
A chlapi by měli držet s ženou,se kterou mají rodinu případně vztah.Jinak souhlas,tak nějak by to mělo,ale s tím,že nebudu toho druhého tlačit do vlastního nadstandartu
@Bubla Bůčková píše:
Hmm máme takovýho kolegu v práci… Svatba až po poslední přilepené dlaždičce na baráku. Nosí si do práce oběd - vyhazuje, chodíme všichni společně na oběd do kantýny a zalézt si sám do kuchyňky a ohřívat něco v nikdy nemyté mikrovlnce je trochu trapas, navíc se často řeší i pracovní věci a máš prostě možnost lidi poznat neformálně. Nakrájené jablíčko, banánek v mističce narychlo rozdává mezi nás před odchodem domu. Tož asi tak :nevim:
No vidíš :D a já,si kolikrát vyslechla od ex,jak kolegové dostávají ke svacince mrkvicku a on nic :,(
@jakanas píše:
Jééje tady dostaneš zpuca :lol: Taky je každá druhá supermatka, super žena co má doma neschopného chlapa a netuší proč by se o něho měla starat.
Moje žena ze své školy pochytila že matka má spát když spí její dítě… no jo to platí tak v šestinedělí… ona to praktikovala 5 let. Dnes děti už mají skoro deset let a tak bohužel tuto poučku nesplňuje. Dětem stačí 8h jí 10 :lol: :mrgreen:

Taky jsem to tak dělala, odpočinek je důležitější než strhana, nevyspala žena, která si mysli, že za tu dobu strhne rekord ve vyvarení a úklidu. Někdo má větší potřebu spánku a nevyspaly je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56158
15.7.19 18:08

Asi bkbe ctes.kdyz neco podelam, spadne letadlo. a stejne mi prace prijde lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56158
15.7.19 18:10

A z vyhazovu se fakt neklepu. z blby horecky a nevyspani jo.coz neznamena, ze deti nemiluju.ale ve dvou letech mensiho jsem letela na dva tydny na sluzebku do Karibiku. i pres kvanta prace to byl relax:). Zato chlap vypadal nepouzitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106585
15.7.19 18:11
@zoidberg píše:
To chce režim a řád, týden dva peklo a pak spali každý den na minutu přesně. Ale i kdyby, odhlucnit pokoj nebo sluchátka do uší a je to :pankac:

S tím tady neprorazis :D jsi stará struktura, dneška se detatka nosí až k naprostému vyčerpání, pak pěkně uspavaji. Strcit je do pokoje je na sociálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
15.7.19 18:25
@jkra píše:
Asi bkbe ctes.kdyz neco podelam, spadne letadlo. a stejne mi prace prijde lepsi.
Řeknu ti až poletí žena na dovolenou, klidně můžeš něco v práci podělat, nebude vadit když zrovna s ní spadne. :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí