Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otec kluka musí zakročit. Mohl by miminku i ublížit. Nesmí se takhle chovat a slovník má asi od jeho matky. Ona ho štve proti tobě.
A už je dost starý, aby pochopil, že vulgárně se nemluví. ![]()
Mě se snad ani nechce věřit, že by se takto dokázalo chovat sedmileté dítě. A ještě to utajit před otcem. Takového malého sociopata znám jen z amerického filmu. ![]()
@Nicole 1234 píše:
Primackla bych přítel ke zdi, aby si syna srovnal. Spratek jeden. Proto já bych do vztahu s chlapem s dítětem nesla.
Přesně tak, je to spratek.
A může to být horší, až se miminko narodí.
Uprimne je mi jasne, ze to ten chlapecek nema ze sve hlavy! Jediny vinik vseho, je matka chlapecka. A s tim nic nesvedete. Matka ma evidentne v hlave… ublizuje kolem sebe a jako prostrednika si vybrala male dite. Situaci nezavidim a vsechny matky, co se takhle msti pres deti bych nakopala.
Nahrála bych ho na mobil a otci pustila. Měli byste to řešit společně. V první řadě by měl srovnat bejvalku. Chtěla bych objednat k psychologové, pro všechny je to nová a složitá situace, pokud toho kluka proti tobě někdo navadi a partner ti nevěří, je to velký problém. Na potrat bych kvůli tomu ale rozhodně nešla.
@berusa.m píše:
Mě se snad ani nechce věřit, že by se takto dokázalo chovat sedmileté dítě. A ještě to utajit před otcem. Takového malého sociopata znám jen z amerického filmu.
Znám kluka, který vulgárně nadával své matce a i jí kopal. Byla jsem svědkem jeho záchvatu.
Nevis, co mu do hlavy husti jeho mama. Dite te vidi jako nekoho, kvuli komu tata odesel od mamy. Promluv si s nim. Rekni, ze mu nechces delat druhou mamu, ze ma tu nejuzasnejsi mamu jakou si muze prat, ze ho mas rada, ze je moc prima a ze chapes, ze je smutny, ze nema uplnou rodinu. Zaroven by ale jeho tata mel byt ten, kdo mu rekne, ze za rozpadem rodiny nejsi ty, neni to dite, ale jsou to neshody mezi rodici.
@topazio píše:
Znám kluka, který vulgárně nadával své matce a i jí kopal. Byla jsem svědkem jeho záchvatu.
Otřesné. Jak to může nechat matka zajít tak daleko? ![]()
@Pavlička píše:
Uprimne je mi jasne, ze to ten chlapecek nema ze sve hlavy! Jediny vinik vseho, je matka chlapecka. A s tim nic nesvedete. Matka ma evidentne v hlave… ublizuje kolem sebe a jako prostrednika si vybrala male dite. Situaci nezavidim a vsechny matky, co se takhle msti pres deti bych nakopala.
Nedokážu si představit, že bych tak mluvila se svou dcerou o přítelkyni jejího otce. To je prostě to úplně nejhlubší dno.
@berusa.m píše:
Otřesné. Jak to může nechat matka zajít tak daleko?
Ona na něj nestačí, teď nevím jak na tom jsou. Už se s ní nestýkám. Naše děti už se spolu nebaví. Její syn napadl mého syna. ![]()
@topazio píše:
Ona na něj nestačí, teď nevím jak na tom jsou. Už se s ní nestýkám. Naše děti už se spolu nebaví. Její syn napadl mého syna.
Jak by řekla moje babička: Roste pro kriminál.
@berusa.m píše:
Jak by řekla moje babička: Roste pro kriminál.
On to má v rodině.
@Anonymní píše:
Ahoj holky doufám že mi poradíte jsem už u konce svých sil.. Našla jsem si úžasného chlapa toho pana dokonalého.. Jsme spolu rok vše klapalo do doby než mě neseznamil ze svým 7 letym synem… Já mu nechtěla v životě dělat mámu tu jednu má já chtěla být kamarádka teta cokoliv ale ouha jediný co poslouchám když přijede tak že jsem svině má celkem vybraný slovník jako je urážení mě do kurev
kun. atd.. Dokonce stále když ho máme poslouchám že jsem jen náhražka za maminku a že semnou stejně jeho tatínek nebude.. Za pár měsíců se máme brát a já přemýšlím že celou svatbu zruším protože ho tam opravdu nechci vím že by udělal naky naschvál nebo lépe řečeno vzal by telefon a zavolal by mamince aby se na svatbu přijela podívat taky na to zvědavá opravdu nejsem.. Příteli jsem to řekla řekl mi že je malý a že tomu nerozumí co říkáke všemu nejhorší je že to dělá vychcane vždy jen když partner je dost daleko aby to neslyšel a když už se ho partner zeptá co mi to řekl hystericky se rozbrečí a že nic nerekl… Dělá se vše podle něho když přijede tak chce tam jsem co chce se mu koupi když si mu dovolím koupit něco já zahodí to a řekne že maminka mu kupuje vše značkové na to já nemám ani sama ve značkovém nechodím.. Nejhorší ale co mi bylo řečeno že ať se neopovazuji si s jeho tatínkem poridit dítě že má jenom jedno dítě a tím to konci a že pokud budeme mít dítě že ho bude nenávidět a delat vše jaké naschvali abych šli od sebe jenže problém je že těhotná jsem po půl roce bohužel jsem na rizikovém protože mám zdravotní problémy ale nevim jak to říct přemýšlím o potratu i když jsem se na miminko strašně těšila tak vím že by to bylo strašný peklo.. A poslední věc u maminky si uklízí pokoj talíř si po sobě uklidí bez keců tady nehne prstem ještě je sprostej že si mu dovolím říci že snad talíř odnést umí okamžitě začne natahovat a je zle.. Po vecerech brečím v posteli protože opravdu to už nezvládám přítele miluju je skvělej ve všech ohledech.. Nevím jak dál prosím poraďte dekuji
Hmm… tak zjevně máme diametrálně odlišné představy o tom, co to znamená „skvělý a dokonalý chlap“.
V mém vidění světa si chlap své sedmileté dítě dovede usměrnit, aby se chovalo v mezích slušnosti.
A jestliže to nedovede nebo to dokonce odmítá udělat, pak je to pro vztah dost zásadní problém.
Nahrát na mobil chlapečka a pustit otci. A více ne jen jedno. A pustit i jeho matce. A pak at otec řeší klidně i přes sociálku, někdy to pomůže jak matce udělají tytyty. Tohle není normální, nedokážu si představit co ten kluk musí od své matky doma poslouchat. To musí být šílené…
A jak se tak stane, že plánuješ svatbu s chlapem, když si ještě ani neviděla jeho dítě?
Pán asi zase tak dokonalej nebude, jinak by si syna srovnal. Nevíme, do dítěti doma nakuká máma, ale je to především o přístupu otce. Mě partner říct, že mu syn sprostě nadává, tak by si to mladej za klobouk nedal. Dostal by vylágoš za sprosťárny, a pak bysme řešili, o co jde, proč si to myslí, co s tím.
Na druhou stranu, sedmileté děti se nechají utáhnout na vařené nudli. Pokud budeš hodná teta a tvůj budoucí choť normálně vychovávající otec, tak to zvládnete. Malej má v hlavě nejspíš zmatek, papouškuje to, co mu nakukala máma. Je na tobě klukovi ukázat, že to tak není (a na tátovi, aby usměrnil bejvalku do patřičných mezí)…