Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@januschka píše:
tak asi myslela, že měla dlaně otočené směrem k sobě…
Popis prvního svědka bych nesmetala automaticky, píše, co viděla a je znát, že ji to velmi upoutalo, že ji to děsilo, v jaké poloze dítě je. V této poloze mohla být - jenom než přišel první hotelový lékař, uteklo 1,5 hodiny (!), bůhví, jak dlouho trvalo, než ji fotili, to mohla být řada hodin mezi tím. Posmrtná ztuhlost má zákonitý vývoj, nejprve narůstá, poté se uvolňuje. Co viděla Polka ve chvíli nálezu, bylo pravděpodobně o pár hodin později už poněkud pozměněné.
@januschka píše:
A posmrtné skvrny měla tak, že ležela na břiše…
Ano.
Soudní znalec v úterý vyjádřil jasně, že polohu žen v okamžiku smrti nelze žádným způsobem při pitvě zjistit. Z umístění posmrtných skvrn jde ale říct, že v prvních hodinách ležely obě na břiše, obličejem dolů. Poté cca za 10-11 hodin s těly někdo manipuloval. Dle svědectví Polky byla těla mezi 2 a 3 hodinou ranní již na zádech - logické tedy je, že těly hnul před jejím příchodem Kramný a byly nejméně těch 10 hodin mrtvé.
V jaké poloze zemřely, neví nikdo - kromě vraha.
@Kdoule píše:
Ano.
Soudní znalec v úterý vyjádřil jasně, že polohu žen v okamžiku smrti nelze žádným způsobem při pitvě zjistit. Z umístění posmrtných skvrn jde ale říct, že v prvních hodinách ležely obě na břiše, obličejem dolů. Poté cca za 10-11 hodin s těly někdo manipuloval. Dle svědectví Polky byla těla mezi 2 a 3 hodinou ranní již na zádech - logické tedy je, že těly hnul před jejím příchodem Kramný a byly nejméně těch 10 hodin mrtvé.V jaké poloze zemřely, neví nikdo - kromě vraha.
očividně jí to zasáhlo více, než p. Kramného
![]()
@januschka píše:
očividně jí to zasáhlo více, než p. Kramného![]()
@januschka píše:Mozna jo
tak asi myslela, že měla dlaně otočené směrem k sobě…
@Xiraxinek píše:
Tak víš jak, ta hodinka a půl byla už jen detail po těch x hodinách před tím, než šel „shánět“ pomocUž to měl natrénované
![]()
@januschka píše:
A posmrtné skvrny měla tak, že ležela na břiše…
ledaze by lezela na Monice
Taky to moc nechapu.
@Amys píše:
V jaký poloze byla Monika? Psali to někde?
ruce podel
@SlecnaSally píše:
Vždyt někde psali, že se matky dotýkala snad pusou? Tak to si nedovedu představit..Jak se teda dotýkaly? Nohama? No nevím…
To nevim, ze by nekde ze soudu bylo psano, ze se dotykaly pusou. Klarka mela poranena usta, takz eje mozne, ze tudy vysel ci vesel el. proud. ![]()
@Kdoule píše:
Ano.
Soudní znalec v úterý vyjádřil jasně, že polohu žen v okamžiku smrti nelze žádným způsobem při pitvě zjistit. Z umístění posmrtných skvrn jde ale říct, že v prvních hodinách ležely obě na břiše, obličejem dolů. Poté cca za 10-11 hodin s těly někdo manipuloval. Dle svědectví Polky byla těla mezi 2 a 3 hodinou ranní již na zádech - logické tedy je, že těly hnul před jejím příchodem Kramný a byly nejméně těch 10 hodin mrtvé.V jaké poloze zemřely, neví nikdo - kromě vraha.
Kdoule, prosím, v jaké poloze tedy měly podle znalců ležet, když skvrny měly být v obličeji? Já měla pocit, že říkali obličejem dolů, proto skvrny v obličeji, ale tady mi to příjde právě naopak. O těchto procesech nevím vůbec nic, proto se ptám.
Uf, jakoby že by je dal na sebe, aby si mohl na druhou postel lehnout?
@Gába27 píše:
Kdoule, prosím, v jaké poloze tedy měly podle znalců ležet, když skvrny měly být v obličeji? Já měla pocit, že říkali obličejem dolů, proto skvrny v obličeji, ale tady mi to příjde právě naopak. O těchto procesech nevím vůbec nic, proto se ptám.
Ne, tady právě popisují, že pokud najdou člověka ležícího obličejem dolů a má tyto skvrny na zádech, že bylo po smrti s tělem hýbáno viz:
Přítomnost nebo naopak absence posmrtných skvrn může koronerovi pomoci při určení přibližné doby smrti. Při forenzním vyšetřování může napovědět, zda bylo s tělem po smrti hýbáno (to lze předpokládat například u těla ležícího obličejem k zemi s livorem mortis na zádech). Povaha a zbarvení posmrtných skvrn může indikovat konkrétní příčinu úmrtí (například otravu).
@Amys píše:
Ne, tady právě popisují, že pokud najdou člověka ležícího obličejem dolů a má tyto skvrny na zádech, že bylo po smrti s tělem hýbáno viz:Přítomnost nebo naopak absence posmrtných skvrn může koronerovi pomoci při určení přibližné doby smrti. Při forenzním vyšetřování může napovědět, zda bylo s tělem po smrti hýbáno (to lze předpokládat například u těla ležícího obličejem k zemi s livorem mortis na zádech). Povaha a zbarvení posmrtných skvrn může indikovat konkrétní příčinu úmrtí (například otravu).
Ano, to jsem četla, ale v první části píší, že skvrny vznikají „na částech těla obrácených k zemi, ne však na těch částech těla, které jsou k zemi přitlačené.“ Tohle jsem nepochopila.
@Gába27 píše:
Klárka byla přetočená na záda, proto má víc skvrn zepředu a vzadu ty posmrtné skvrny nejsou takové-odpovídá to tomu, že ležela těch 10 hodin na břiše
Příspěvek upraven 09.07.15 v 18:15
@Gába27 Dle mého záleží na materiálu - postel je měkká, takže tam se má krev kam rozlívat. Na tvrdé podleze by nejspíš došlo ke stlačení a proto by zůstaly skvrny výš
Ale jen si to myslím, jak je to skutečně, nevím.
@Amys píše:
@Gába27 Dle mého záleží na materiálu - postel je měkká, takže tam se má krev kam rozlívat. Na tvrdé podleze by nejspíš došlo ke stlačení a proto by zůstaly skvrny výšAle jen si to myslím, jak je to skutečně, nevím.
povrch prý nemá vliv na rozložení posmrtných skvrn