Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Panebože ženský! Já kdybych věděla, že nás neuživím tak se přece neodstěhuji! Syn bude mít všechno co bude potřebovat, taťku vídat kdy bude chtít. Samozřejmě, že je pro mě na prvním místě on. Ale copak jde udržovat vztah bez lásky desítky let? Nebo se člověk může znova zamilovat do stejného muže? Žijeme tu spíše jako spolubydlící než partneři.
A jak dlouho tato propast u vás trvá? Jsem ve fázi, kdy si nejsem jistá, jestli přítele miluji. Jenomže si ho vážím natolik, že se snažím fungovat zcela normálně. Dávám tomu čas - jsem už rok a půl na mateřské, přítel je v podstatě jediný, koho nonstop vídám a to taky nedělá dobrotu. Teď se chystám trošku odbočit ze stereotypu a začít někam chodit. To jsi udělala i ty, ale pokadilas to tím, že jsi si hned při první příležitosti i podvedla. Podle mě to bylo unáhlené a možná i sobecké, vůči otci dítěte. Už jsem psala, že mi nepřísluší tě soudit a dělat to nebudu. Ale opravdu to pořádně několikrát zvaž. Můj přítel je z rozpadlé rodiny a nechalo to na něm velké následky. Chtěl být s oběma rodiči, nejen s jedním. Stalo se to, že svou matku začal nenávidět, protože to byla ONA, kdo tu rodinu rozdělila.
Jak dlouho tomu už dáváš čas? Jak dlouho si myslíš, že ho nemiluješ? ![]()
A ono by neslo jeste nejak zkusit zapracovat na vztahu s pritelem? Vzdyt on asi nevi, ze s nim nejsi uplne stastna, mysli si, ze je vse ok. Treba by se neco zlepsilo a nemusela by jsi prchat pryc…
@Maculinka Víš u nás je to nejspíš vzájemné. Synovi jsou tři roky a u nás to trvá tak rok a půl, necelé dva roky. Jenomže my se ani nehádáme, ani si spolu nesedneme k televizi. Absolutně bez emocí. Společný čas spolu trávíme pouze kvůli synovi. Jenomže jak už jsem psala, tatínka skoro nevidíme takže s námi tatínek tráví náhodou nějáký čas, tak je to opravdu vzácnost.
@Maculinka hele já to měla na mateřský stejně, manžel už mě tak štval, že jsem přemýšlela i o rozvodu a víš co to změnilo? návrat do práce mezi lidi
nakonec ještě manžel začal za prací dojíždět a kolikrát jsme se neviděli i 14 dní a jak se mi začalo stýzkat. Ale každému odloučení neprospěje ![]()
@Levandulina To mě taky napadlo. Ale „milence“ mám vážně ráda a je mi s ním krásně. Tak hezky mi nikdy nebylo ani s přítelem. Samozřejmě mě napadlo utnout to, a prostě zapracovat doma. Ale už jsem z toho zoufalá, prostě nevím…
@Anonymní píše:
@Kac Tak tenhle je bezdětný a svobodný, divný že![]()
@Majinka7 pracuje, svojí práci miluje natolik, že je v ní i když tam není potřeba![]()
Tak pokud tomu už nedáváš žádnou šanci, oznam mu, že odcházíš, ale do svého podnájmu né k tomu druhému příteli a uvěď všechny důvody(že jste se synem sami, on je stále v práci)
Jo, doma by se dalo říct, že už to prostě neklape, že je pořád pryč a ty že chceš začít nový život…Jen aby se nezačal snažit a nechtěl to urovnávat, když zjistí, že by o vás oba mohl přijít ![]()
Tak jo, tak já teda navrhuju říct mu, že už se ti ve vztahu s ním nelíbí, že ti přijde, že ho už nemiluješ a on nemiluje tebe, že kromě vášně se vytratilo všechno, co vás duševně spojovalo a že si to musíš nějak v klidu promyslet. Proto se stěhuješ a syna může vídat, kdykoliv bude chtít. O milenci mu neříkej - přece jen by ho to mohlo hodně zasáhnout a změnit jeho pohled na tebe…
@Majinka7 píše:
@Maculinka hele já to měla na mateřský stejně, manžel už mě tak štval, že jsem přemýšlela i o rozvodu a víš co to změnilo? návrat do práce mezi lidinakonec ještě manžel začal za prací dojíždět a kolikrát jsme se neviděli i 14 dní a jak se mi začalo stýzkat. Ale každému odloučení neprospěje
Taky tak nějak očekávám, že se to zlepší i u nás - až začnu pracovat a i nyní, když se začnu trošku věnovat i svým koníčkům. Proto nedělám unáhlené závěry. Přiznám se, že před měsícem jsme se neviděli 2 dny - on na noční v práci, dopoledne spal a jak byl vzhůru, já už byla ve škole. Viděli jsme se jen tou formou, že ten druhý spí a moje mamka jen mezi námi předávala syna. Světe div se, ten večer, co jsme měli být po tom odloučení spolu, jsem se na něj opravdu těšila. Potom se to ale opět vrátilo do starých kolejí ![]()
@indri Taky mě napadlo ho zatajit a prostě odejít s tím, že už to tady nemá smysl. Ale toho urovnávání se bojím. Nechci aby se začal snažit až když by zjistil, že o nás může přijít. Když to nedělal do teď.
@JLP Kdyby jen na zakladatelku, ale chtě nechtě mu to změní alespoň trochu názor i na ostatní ženy. ![]()
@Anonymní píše:
@indri Taky mě napadlo ho zatajit a prostě odejít s tím, že už to tady nemá smysl. Ale toho urovnávání se bojím. Nechci aby se začal snažit až když by zjistil, že o nás může přijít. Když to nedělal do teď.
Klíčem k dobrému vztahu je komunikace. Třeba si myslí, že ti to tak vyhovuje. Sama jsi psala, že si „myslíš, že je to oboustranné“.. myslet je houvinko vědět. Lepší je si promluvit. Ale jestli se bojíš jeho snahy, kterou by možná projevil, tak je to celkem smutné. ![]()
@Majinka7 píše:
a kde je tvůj přítel?
no kde by byl, předpokládám že v práci ![]()
@Maculinka tak jestli Ti začal chybět po takové chvilce, myslím, že šanci určitě máte. Chce to nějaké koníčky, začít si ten život trochu užívat, vypadnout někam ven mezi lidi. Já ted každý měsíc chodím s kolegyněmi a kolegy z práce na večeři. Manžela tam moc nechci, prostě si to chci užít bez něj, ale domů se vždy moc těším, povyprávím mu co je nového a jsme spokojeni oba.Moc si ho vážím na tolik abych podváděla jen z dlouhé chvíle nebo že si dočasně nerozumíme. Doufám, že on to má také tak