Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bezejména.. ukončit to jde. Pokud to chceš opravdu ukončit, prostě smaž číslo a přestan komunikovat, jiná rada není. Je to těžké, ale jde to, jen se musí chtít.
Ukončit to jde, ale je to moc těžké a chce to vůli a sílu. Držím pěsti at buďto zvláneš skončit nebo udržíš v tajnosti.
janac píše:
Bambo, soráč, myslela jsem, že jde o tvého bratra..nikoli syna..
Každopádně pro mě je tohle vyjímečný případ..možná snacha šla opravdu jen po penězích
Každá máma spíš myslí prvně na své děcko - naopak bych řekla že mnoho žen zůstává ve svazku - jen aby děti mely tátu. I v tom, ve kterém nejsou dlouhodobě šťastné, nebo dokonce psychicky týrané a vydírané.
Ale to není případ zakladatelky.Jinak Liz má samozřejmě pravdu. Anonymko, je téměř jisté že i kdyby ses s milencem dostala tak daleko, kde jsi teď s manželem, měla bys možná úplně stejné pocity.
Vôbec to nie je výnimočný prípad - je ich viac než dosť..ja keď čítam, či počúvam, ako sa nejaká žienka domáca sťažuje, že muž nemá chuť sexovať sa mi nožík otvára vo vrecku!
Môj brat si ako mladý hlupák vzal rozvedenú ženu s jedným dieťaťom. Dieťa si osvojil. čoskoro čakali druhé dieťa („vraj“ jej zlyhala antikoncepcia..hahahahaha.."- tvrdí ona)
Brat makal ako sprostý - panička bola doma s deckom…furt pindala, že majú málo peňazí - brat makal od vidm do nevidím…panička chcela dovolenky, kamerku, foťáčik, dvd prehrávač..
Brat makal a kupoval a staral sa…
Panička bola furt nespokojná, že na SR je to o ničom,že si nevie nájisť prácu - že chce do PRahy.
Brat išiel vopred, našiel si prácu, našiel bývanie…všetko zabezpečil..Panička prišla s najmladším dieťaťom za ním - to staršie dokončilo ročník na ZŠ - starali sa o neho moji rodičia.
Panička si našla v Prahe prácu..cca 16 tis/mesiac.
Asi po roku skonštatovala, že tie prachy už nepotrebujú - že bude „domáca panička“
Brat furt makal platil, splácal..platil dovolenky, auto..robil jej, čo jej na očiach videl..
Až si panička našla milenca…a otehotnela s ním (3 deti s 3 rôznymi mužmi) - lebo bola táááák nespokojná..samozrejme, nasledoval rozchod..
Ešte v 6tom mesiaci prišla za bratom, či by ju nevzal späť
![]()
Takže toľko k „nespokojnosti žien a nepozornosti od manželov“ - asi už neviem byť objektívna…dovtedy som si myslela, že na vine býva na 99% muž..
Ako dopadli deti snáď písať ani nemusím.
Zakladateľka - tebe napíšem len toľko že „bolo koze dobre, šla sa na ľad šmýkať“…
Podľa mňa je tvoj muž unavený, berie fušky, maká, spláca úver…vôbec sa nedivým, že miesto sexu si radšej pospí. Aj sa si radšej vyberiem spánok, ako sex, keď som unavená .A čo ma spoľahlivo pripraví o akúkoľvek náladu na sex, keď si ho partner vyžaduje a má v trubke, že som napr. chronicky unavená..a že robí rôzne akože zvádzania - kde mi je jasné, že si chce len zasexovať.(a pri tej chronickej únave naozaj viem, o čom hovorím…tieto obdobia sa u mňa s mm striedajú - raz u jedného, raz u druhého)
Možno mu lezie na nervy, že stále nie si s niečím spokojná.
Odporúčam sa rozísť, makať a starať sa o dieťa..ono ťa tá chuť na „pravidelný“ sex rýchlo prejde
a raz dva pochopíš, že únava a zodpovednosť je sviňa a posledné, čo sa ti chce, je z povinnosti si odbaviť manželský sex. ![]()
Dobrý den,
už nevím, co dělat. Vím, že jsem udělala hroznou a hloupou chybu, za kterou mě odsoudíte, ale věřte, že já za ni pykám od té doby už 3 roky. Vím, že si to zasloužím, ale začínám být na dně.
Důvod nevěry byl ten, že manžel více vysedával po hospodách, mě ignoroval, nebral ohledy na moje pocity a city, když jsem si s ním chtěla promluvit, nepovažoval to za důležité a tohle trvalo třičtvrtě roku. Potřebovala jsem někoho, kdo by mě poslouchal a bohužel jsem se začala chovat jako manžel a užívat si. Podvedla jsem ho za celou dobu se 2 muži. On to asi nějak vycítil a neuvěřitelně se změnil, přesně to, co jsem mu vyčítala, tak se choval jinak, konečně tak, jak bych si přála. Byla jsem šťastná a milenecký vztah jsem ukončila. Bohužel na to přišel. Od té doby začalo peklo. Uvědomila jsem si, že ho miluju a nechci ho ztratit. Prožila si tisíce nocí plných výčitek a balení kufrů. Je to už 3 roky. Konečně jsem si myslela, že bysme mohli začít být šťastní, ale znovu se to začíná opakovat. Padají na něj deprese, proč jsem to udělala, když má depresi, chce manželství ukončit a ptá se mi neustále dokola, proč jsem nezůstala s těma milencema, proč jsem mu to udělala, že má neuvěřitelné parohy a nechce nikam chodit jen kvůli mě. Chápu to. Když depresi překoná, řekne, že mě nechce ztratit, že mě má rád. Nevím, co mám dělat, jsem na dně. Prošla jsem si peklem. Kdyby mi nafackoval a po čase odpustil, bylo by to jednodušší. Chápu ale, že si to nezasloužím a musím si to vyžrat. Sekám dobrotu a kdyby to šlo vrátit, nikdy by k ničemu nedošlo, za to mi to opravdu nestálo. Sice kdyby se to nestalo, tak by to asi náš vztah neustál, protože se změnil, až poté. Zajímavé je, že si teď rozumíme mnohem víc než předtím, ale ty deprese jsou šílené. Nezlobte se, potřebovala jsem se vypsat, vím, že mě odsoudíte, je to odsouzeníhodné a já jsem byla hrozná nána, že jsem k něčemu takovému svolila, ale potřebovala jsem cítit, že nejsem k ničemu a že mám taky právo žít jako člověk. Děkuji, že jste dočetly až sem.
Mě to přijde jakože si udělala akorát to co on Ti dělal celou dobu. Tudíž si asi nemáte co vyčítat ne?? On Tě podvaděl, ignoroval, tak si mu to oplatila a je to ok. Ze se citi zhrzenej parohac…? a Co jako jak si se citila ty???
Já si myslim ze ste fifty-fifty a ty si nemas co vycitat.Kasli na deprese a takto mu to rekni a bud zacnete bez vycitek a budete spolu a nebo ti to za to nestoji! Nemuzes se porad deptat ty a stmelovat to. On ma taky svuj podil!
On mě nepodvedl nikdy. Já to špatně napsala a už to nešlo editovat. Takže já jsem ta horší ![]()
No, situaci vůbec nezávidím. Je hrozně těžké znovu začít někomu věřit a ty na to taky asi jen tak nezapomenes. Ale na otázku PROČ? Bych mu odpověděla, že se choval jako blb. Pak si myslím, že už se raději ptát nebude, protože jestli to je jak píšeš, tak i on si uvědumuje, že někde něco pos…
Jinak poradit neumím ![]()
Aha, já jsem to špatně pochopila, na druhou stranu proste chyby byly na obou stranach, a budto se v tom budete patlat a vztah bude stat za nic a nebo to smazete s pujdete dal
Ale ty se prestan obvinovat!
Vím, že je těžké začít znovu věřit a dávám tomu čas. On je na tohle moc citlivý a těma jeho depresema jsem se zase začínala cítit jako parazit. Moc vám děkuji za vaše slova, ani nevíte, jak mi pomáhají se nezbláznit. ![]()
Vím, že je těžké začít znovu věřit a dávám tomu čas. On je na tohle moc citlivý a těma jeho depresema jsem se zase začínala cítit jako parazit. Moc vám děkuji za vaše slova, ani nevíte, jak mi pomáhají se nezbláznit. ![]()
Stalo. Právě teď, po 15ti letém vztahu se 2 dětma a jsem z toho taky úplně rozhozená. Manžela mám ráda a nechci ho v žádném případě ztratit. Sex u nás taky neklape, maximálně 1× za měsíc (možná ani to ne) a to nikdy z jeho iniciativy. Kdo nezažil pravidelné odmítání, tak asi nepochopí. Už několikrát jsem se snažila to s ním probrat, ale bez úspěchu. Chybí mi i takové ty něžné slovíčka (lásko, miláčku, sluší ti to atd..) Milence jsem nevyhledávala, ale stalo se a také to není jednorázová záležitost. On je naštěstí také ženatý (s dítětem) a nechce na tom nic měnit. Jde pouze o ten sex a o ty něžná slůvka. Ani bych si život s ním nedokázala představit a hlavně na to ani nechci myslet. Vůbec nevím, co mám dělat, snažila jsem se to ukončit, ale vždycky mě překecal. Rozum mi říká, skončit to co nejdříve, ale ve skutečnosti nechci. Můj největší strach je, aby se to neprovalilo. Do té doby, než se mi toto přihodilo, tak jsem nevěru odsuzovala a teď se cítím fakt hrozně, ale nemůžu si pomoct. Nevim, co mám dělat. Vím, že to musim skončit, ale nějak to nejde.