Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Inu, my jsme nahromadili nějaký majetek a nemám chuť sponzorovat případného potomka nějakého cizího nabíječe. (Pouze v případě, že by mi hypotetický syn řekl, že je to jeho přání. Asi). Navíc bych děcko hlídala, pečovala, do něj, citově investovala… Prostě naslintej a jedem.![]()
Edit. Navíc bych nezjišťovala otcovství, zjišťovala bych, zda je to dítě příbuzné se mnou.
Příspěvek upraven 28.11.17 v 20:52![]()
![]()
![]()
Já jsem v téhle diskuzi na straně těch, kteří by pravdu určitě řekli. Na druhou stranu jsem tedy silně proti tajnému testování vnoučat, taky mi to přijde přes čáru.
Možná jsem naivní, ale věřím, že vychovám svoje děti tak, že výběru životního partnera věnují dostatek pozornosti a intelektu, a eliminují tak riziko na minimum. V takovém případě (šťastná a spokojená manželství mých dětí, a chtěná a plánovaná početí jejich dětí) si neumím představit, proč bych měla zpochybňovat jejich rodinu. Jako babička např. pěti vnoučat, když bych si je jako mimina nechala otestovat a zjistím, že např. vnouče číslo 3 se mnou není v příbuzenském vztahu, to jako odmítnu povozit kočárek, nedostane žádný dárek k Vánocům, nebudu si ho chtít brát na prázdniny, abych do něj neinvestovala, a v osmdesáti mu zakážu návštěvy v domově důchodců s argumentem „ty po mně dědit nebudeš“?
Pokud bych měla přímé indicie, že snacha není svatoušek, tak bych asi synovi doporučila test otcovství, ale já sama kvůli mé roli babičky bych neviděla důvod.
@Ms.Ragdoll píše:
Když to tak čtu, tak si říkám, jaký by to byl asi masakr, kdyby se uzákonilo, že by všechna miminka v porodnicích, musela plošně podstupovat testy paternity…Třeba kvůli propacovanější zdravotnické dokumentaci, jistotě správných údajů v RL…Příspěvek upraven 28.11.17 v 17:24
Žádnej masakr. Všichni by věděli předem, že testem projdou. Určitě by to trochu změnilo chování lidí směrem k odpovědnějšímu.
A HLAVNĚ: Děti by neutrpěly žádný šok, a o to tu přece všem jde, že?
![]()
Odlehčilo by se našemu přetíženému soudnictví (odkud že byla zakladatelka?), protože by ubyly paternitní spory.
Někdy by asi utrpěl šok některý tatínek, ale v ranném stádiu, takže stravitelný.
@pocestny A není to náhodou tak, že u otcovství se určuje pouze pravděpodobnost? Nejsem geneticky vzdělaná, ale mám dojem, že je to tam složitější než ano/ne. Možná, kdyby byla žena partnerovi nevěrná s jeho jednovaječným dvojčetem, tak se to nepozná vůbec. Ale zas proč by to dělala, žejo ![]()
Osobně je mi to celkem fuk, chlap otcovství pozná prostým okem, testy bych si asi měla dělat já ![]()
@Knihomyš píše:
@pocestny A není to náhodou tak, že u otcovství se určuje pouze pravděpodobnost? Nejsem geneticky vzdělaná, ale mám dojem, že je to tam složitější než ano/ne. Možná, kdyby byla žena partnerovi nevěrná s jeho jednovaječným dvojčetem, tak se to nepozná vůbec. Ale zas proč by to dělala, žejoOsobně je mi to celkem fuk, chlap otcovství pozná prostým okem, testy bych si asi měla dělat já
Teoreticky ano, prakticky ne. Pokud ti test urci pravdepodobnost 99,99, je to myslim jasne.
I u tech jednovajecnych dvojcat se to da poznat, ale je to mimoradne slozite a drahe.
@Bábrdl Nojo, ale jak často test takovou pravděpodobnost určí? Co když ji určí na 90 %? Nebo na 75 %? Kdy je to ještě OK a kdy už ne? Chápu, že firmy na určování otcovství kolem sebe hází 99,99999, ale vždycky je tam slůvko až ![]()
Mám teda dojem, že otcovství lze spolehlivě vyloučit, ale nikoliv potvrdit.
Není mezi přítomnými genetik?
@Knihomyš píše:
@Bábrdl Nojo, ale jak často test takovou pravděpodobnost určí? Co když ji určí na 90 %? Nebo na 75 %? Kdy je to ještě OK a kdy už ne? Chápu, že firmy na určování otcovství kolem sebe hází 99,99999, ale vždycky je tam slůvko až
Mám teda dojem, že otcovství lze spolehlivě vyloučit, ale nikoliv potvrdit.
Není mezi přítomnými genetik?
Ty toho o genetice moc nevíš, viď.
To jsi ovlivněná tzv. testy paternity, které se dělaly před DNA. Někdy v osmdesátých letech.
Takovou pravděpodobnost test DNA určí v zásadě vždycky, to je snad jasné. JAk by mohl někdo být něčí otec na 70%? ![]()
@advocatus.diaboli píše:
nejspíš tak, že by znalec vybral na posuzování takové charakteristiky, které jsou v dané rase typické
To by ale udelali svou praci jen z casti.
oni musi pokracovat az k te teoreticke moznosti, ze nekde v populaci je 0,0002 muze, ktery by take mohl byt otcem.
@pocestny píše: Žádnej masakr. Všichni by věděli předem, že testem projdou. Určitě by to trochu změnilo chování lidí směrem k odpovědnějšímu.A HLAVNĚ: Děti by neutrpěly žádný šok, a o to tu přece všem jde, že?
![]()
Odlehčilo by se našemu přetíženému soudnictví (odkud že byla zakladatelka?), protože by ubyly paternitní spory.
Někdy by asi utrpěl šok některý tatínek, ale v ranném stádiu, takže stravitelný.
No vzhledem k tomu, jak se mnozí muži staví k věrnosti, že je to spíš něco jako přežitek, tak myslim, že nepříjemný šok by čekal mnohé pány a jejich třeba už současné manželky. Nejspíš jich pár má nějaké levobočky o kterých netuší a takhle by se to možná dozvěděli ve chvíli, kdy to vědět ani nechtějí. Ne každý chlap asi touží vědět o každém potomkovi, kterého kde zplodil. ![]()
Ono je to dvousečná zbraň a má to samozřejmě pro a proti jako všechno. Na jednu stranu by všichni měli jasno, chlapi by nevychovávali děti, které nejsou jejich, ale tipuju, že někteří by radši volili to zatloukat, zatloukat… ![]()
Takže pokud bych např měla dítě s bratrem manžela, tak mi genetické testy moc nepomůžou? ![]()
@aiwwa píše:
Takže pokud bych např měla dítě s bratrem manžela, tak mi genetické testy moc nepomůžou?
To je fuk, to zůstane v rodině, pořád by to bylo vnouče a ne parazit z venku ![]()
@aiwwa píše:
Takže pokud bych např měla dítě s bratrem manžela, tak mi genetické testy moc nepomůžou?
Holky, proboha!!!
Co vite o genetice!?
Pokud nemyslis jednovajecne dvojce, tak bratr tveho manzela ma jinou dna nez tvuj muz.
@zoidberg píše:
To je fuk, to zůstane v rodině, pořád by to bylo vnouče a ne parazit z venku
To se vsad, ze domnelemu otci by to fuk nebylo, ze mu bratr nastekal do boudy. ![]()
@Bábrdl píše:
To se vsad, ze domnelemu otci by to fuk nebylo, ze mu bratr nastekal do boudy.
Ti mojí dva se mydlí pořád, pro mě nic nového, normálně bych je rozerval od sebe a dal jim zaracha ![]()
Já dědečkem budu a ty malichernosti se řešit nebudou.
Podle statistic USA a zapadni evropy je 1/3 druhorozenych deti pocata s jinym otcem, nez je oficialni partner nebo manzel, takze, pokud fenka nastavuje dvema, maji stejnou sanci, vyplyva z toho,
ze nejmene 2/3 zenskych si nechavaji svoje utroby proplachovat zivotadarnou tekutinou nejmene od dvou skokanu,
takze do teto diskuse, je statisticka pravdepodobnost, ze 2/3, zde diskutujicich spravedlivych zenusek si to rozdava soucasne jeste s nekym dalsim,
stejne tak plati, ze polovine z nich, tedy 1/3 zde diskutujicich se narodil potomek pocaty nekym jinym nez manzelem nebo oficialnim partnerem,
takze tato diskuse, zalozena nejakou zoufalkou, kterou dostihlo spatne svedomi, v podobe na ni kalejiciho vedlejsiho oplodnovace, je vice nez aktualni, pro moralni stav nasi euro-americke civilizace,
nakonec jsme na tom o neco lip, nez nektere zeme v Africe, kde je 1/2 deti pocata s jinym muzem, nez je manzel nebo oficialni partner, tak se jasne dupkaji vsichni navzajem, jako ti kralicci
@Pesimistaa píše:
Podle statistic USA a zapadni evropy je 1/3 druhorozenych deti pocata s jinym otcem, nez je oficialni partner nebo manzel, takze, pokud fenka nastavuje dvema, maji stejnou sanci, vyplyva z toho,
ze nejmene 2/3 zenskych si nechavaji svoje utroby proplachovat zivotadarnou tekutinou nejmene od dvou skokanu,
takze do teto diskuse, je statisticka pravdepodobnost, ze 2/3, zde diskutujicich spravedlivych zenusek si to rozdava soucasne jeste s nekym dalsim,
stejne tak plati, ze polovine z nich, tedy 1/3 zde diskutujicich se narodil potomek pocaty nekym jinym nez manzelem nebo oficialnim partnerem,takze tato diskuse, zalozena nejakou zoufalkou, kterou dostihlo spatne svedomi, v podobe na ni kalejiciho vedlejsiho oplodnovace, je vice nez aktualni, pro moralni stav nasi euro-americke civilizace,
nakonec jsme na tom o neco lip, nez nektere zeme v Africe, kde je 1/2 deti pocata s jinym muzem, nez je manzel nebo oficialni partner, tak se jasne dupkaji vsichni navzajem, jako ti kralicci
Jo to by i sedělo, manžel mojí účetní živí tři děti, z nich jedno rozhodně není jeho
![]()