Nevím, čí je moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
29.11.17 13:15
@elena.78 píše:
Ptala jsem se svého přítele, zda by chtěl vědět, že jsem mu podstrčila cizí dítě, tak prý by to vědět nechtěl. A kdybych mu řekla co jsem provedla, tak by mě ani to dítě neopustil. :D

No, podle mě takhle do očí by to jen tak někdo nepřiznal. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
29.11.17 13:17
@dalimil píše:
Nevím, podle mě tahle „pravda za každou cenu“ zničí a poznamená všechny vztahy v rodině.
A nejhůř na to bude to dítě, kterého to může znamenat stigma na celý život…

Konecne rozumny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
29.11.17 13:18
@tatana2 píše:
@zoidberg já se omlouvám, ale furt nad tím musím nějak přemýšlet. Takže čistě hypoteticky. Máte s ženou Ivankou dítě, které je tvoje, Ivanka nastoupí do práce jako sekretářka bohatého pana podnikatele a otěhotní s ním. pan podnikatel se o dítě starat nechce, protože má doma žárlivou manželku, tak sekretářce Ivance dá, třeba 1,5 mil korun na dítě a jako satisfakci. o dítě je finančně postaráno a ty máš genetický materiál v prvním dítěti.. takže vše ok? :-D :-D

Nee, ženě tolik peněz do rukou nepatří. Ty peníze by musel přepsat mi a já bych pak Ivanku poslal k jinému panu bankéři :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
29.11.17 13:19

Jinak kdyz to teda vemu z genetickeho hlediska, tak je jasne, ze matka primarne chrani svoje dite. Ne muze, se kterym nema spolecne geny. Takze proto to asi vetsina zen nerekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
29.11.17 13:19

3 roky není žádný extra věk. Dítě si nebude prakticky nic pamatovat. Jinak pokud chce zakladatelka mlčet, tak fakt nechápu, proč do toho zatáhla milence? Teď bude vždycky pravděpodobnost, že se milenec za 15 let zjeví a bude chtít kontaktovat svou svého potomka.

V téhle situaci by měla jít zakladatelka jednoznačně s pravdou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
29.11.17 13:21
@Lenca27 píše:
Neni to cizi dite. Je to dite, se kterym ma vztah. Muj pes taky nema moje geny a rvu do nej desitky tisic :mrgreen:

Ale dobrovolně a s vědomím, že ho kdykoli můžeš dát do útulku nebo věnovat do dobrých rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
29.11.17 13:24
@dalimil píše:
Nevím, podle mě tahle „pravda za každou cenu“ zničí a poznamená všechny vztahy v rodině.
A nejhůř na to bude to dítě, kterého to může znamenat stigma na celý život…

Nesmysl, 3-leté dítě si nebude nic pamatovat.

Zničí to vztah záletné ženy a jejího přítele. To fakt nebude žádná nenapravitelná ztráta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
29.11.17 13:25
@Jabadabadu píše:
3 roky není žádný extra věk. Dítě si nebude prakticky nic pamatovat. Jinak pokud chce zakladatelka mlčet, tak fakt nechápu, proč do toho zatáhla milence? Teď bude vždycky pravděpodobnost, že se milenec za 15 let zjeví a bude chtít kontaktovat svou svého potomka.V téhle situaci by měla jít zakladatelka jednoznačně s pravdou ven.

Ale ona to neřekne ani teď ani nikdy. Jí žádný trest nehrozí, maximálně občanskoprávní spor o náhradu škody s nejistým výsledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
29.11.17 13:26
@Bábrdl píše:
Když jsem byla mladá žába, říkalo se, vtipe vylez, nemůžu, jsem pod kamenem. :DPokud s ní žije a ona dostávala pár šušňů, patrně nežila jen z nich. Pokud by se ale přiznala a on ji vykopl, zřejmě by z pár šušňů žít musela. A z toho, co by jí přidal stát z našich kapes, což je i důvod, proč je pro stát výhodné, aby se trubec nemohl vyvlíknout z péče o kukačku.

Pak ale spojení „zafinancoval ji ten rodičák“ nebude asi přesné, že? Rodičák hradí stát, jestli on ji přispíval v tu dobu na domácnost atd.(a kdoví jak to měli, já jim u toho nesvítila) tak ji pomáhal s financováním během doby co byla na RD. Na druhou stranu, když už do toho vrtáme, co my víme, jestli mu i vařila, prala, žehlila a poskytovala další služby, které by si on musel zařídit jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
29.11.17 13:26

Spousta ženských má pocit, že se zájmům jejího dítěte musí podřídit celý svět a pokud to někdo nehodlá akceptovat, tak je to necitlivý lump.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
29.11.17 13:28
@zoidberg píše:
Ale ona to neřekne ani teď ani nikdy. Jí žádný trest nehrozí, maximálně občanskoprávní spor o náhradu škody s nejistým výsledkem.

Docela chápu, že v soužití s takovouhle pipinou občas někomu rupnou nervy a veme rodinu do Egypta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
29.11.17 13:28
@Lenca27 píše:
Konecne rozumny nazor.

No spíš v tomhle případě není žádné řešení „ideální“ a „správné“, ta situace je prostě blbá proto se i blbě řeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
29.11.17 13:29
@Jabadabadu píše:
3 roky není žádný extra věk. Dítě si nebude prakticky nic pamatovat. Jinak pokud chce zakladatelka mlčet, tak fakt nechápu, proč do toho zatáhla milence? Teď bude vždycky pravděpodobnost, že se milenec za 15 let zjeví a bude chtít kontaktovat svou svého potomka.V téhle situaci by měla jít zakladatelka jednoznačně s pravdou ven.

To, ze si dite nepamatuje, neznamena, ze ho to nepoznamena. Mam podobne stare dite a sveho tatu miluje. Rozhodne by zaznamenalo, kdyby zmizel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
@Keyllah píše:
A myslíš, že kdyby ta situace šla nějak obráceně a matka by byla ta, která vychovává cizí dítě, že by to bylo nějak jinak? Než třeba u mužů? za sebe bych to totiž po letech raději vědět nechtěla a pokud by to potom někdy prasklo, tak si myslím a doufám v to, že přece roky „mateřské“ lásky přece lusknutím prstu nezmizí a nepřestala bych to dítě jen tak z okamžiku milovat, jenom proto, že nemá stejnou DNA.

V Třebíči se stalo to, že nemocnice omylem vyměnila novorozence. Rodiče tak 10 měsíců vychovávali biologicky cizí dítě, které považovali za své. Když se pak omyl provalil, kraj každé rodině daroval sto tisíc korun a ti rodiče tu záměnu brali jako natolik závažnou újmu, že požadovali odškodné ve výši miliónů. K dispozici měli psychologa, procházeli depresemi, odmítáním, hádkami. Nikdo to nezlehčoval ve stylu, že je skoro jedno, zda bio nebo nebio.

Rodiče se hned na prvním setkání domluvili, že si děti vymění, že chtějí i po deseti měsících vychovávat raději své biologické děti, než děti, na které si zvykli! Tady je krásně vidět, že to, zda je dítě biologické opravdu není zanedbatelný fakt. Jedna z matek potom uváděla, že kdyby to bylo jen na ní, tak by si raději nechala to dítě, na které si už zvykla, procházela kvůli tomu depresemi - takže dobře se ukazuje, že i ten zvyk a péče může vyústit už po pár měsících v plnohodnotnou rodičovskou lásku (tady tedy zejména u jedné z těch žen).

Takže rodiče ty zaměněné děti jistě milovali. Ale dali v poměru 3:1 přednost výchově vlastních biologických potomků než dětí, na které byli zvyklí.

Co je smutné pro mně jako pro muže: když se zde záměna dětí stala ženám, byl kolem toho obrovský poprask, pomoc psychologů, soudy, omluvy, vysoké odškodné. Muži toto zažívají celkem často a nemají nárok ani na omluvu, o odškodném nemluvě a ještě navíc ať chtějí nebo ne, musí na to dítě často dál platit a třeba i vyživovat ženu, které se vůči nim toho podvodu dopustila.

A to zaměstnanci té nemocnice to udělali omylem, zatímco řada žen (3,7%) toto udělá svému muži vědomě.

Příspěvek upraven 29.11.17 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
@dalimil píše:
No spíš v tomhle případě není žádné řešení „ideální“ a „správné“, ta situace je prostě blbá proto se i blbě řeší…

Ja vim, to jsem taky psala. Ze tohle reseni je nejmensi zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí