Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
Ale jak tak tady čtu, tak to by jsi byl jeden z mála. A v případě rozpadu vztahu, který by zřejmě nastal (berme za modelovou situaci zakladatelky) si myslím, že by ten vztah s dítětem reálně pokračoval velice sporadicky -)musel by jsi se stýkat i s bývalkou, řešit s ní plno věcí okolo dítěte -) opravdu si myslíš, že by jsi se dokázal oprostit od pocitu zrady, touhy se pomstít, averze k bývalce, tak aby to neovlivnilo vztah k dítěti? A vydržel by jsi ten vztah budovat po dobu desítek let, poté co by jsi měl novou partnerku a vlastní bio děti? Neříkám, že ty ne, ale myslím, že většina mužů by to nedokázala, podle mě by odřízla potvoru i dítě, nebo by to po počátečních problémech vzdala…což je na jednu stranu naprosto pochopitelná reakce, viz. příspěvky od mužské populace tady, ale na druhou stranu, pokud to zakladatelka čte, tak si myslím, že o to spíš to doma neřekne, protože nebude chtít připravit dítě o jediného fungujícího otce, kterého má a zná.
Ne od pocitu zrady a touhy se pomstít bych se oprostil jen těžko. Takže by sakra záleželo na tom, jak by se chovala ta žena. Pokud by si vědoma toho, co provedla, sklopila uši, snesla lecjaké ostré slovo a pokorně apelovala na mé dobré stránky, tak bych se asi vyvztekal a když by mi vycházela vstříc, vztah s dítětem bych držel. Pokud by se po tom podvodu ještě chovala arogantně, vysmívala se, odmítala uznat chybu, tam by to bylo mnohem těžší…
Ta otázka, zda bych ten vztah vydržel budovat desítky dalších let, i když bych měl vlastní děti s jinou, je dobrá. Ale to je podle mne i kdyby to dítě bylo biologicky moje velká výzva. Když bych měl dostatečně rozšířenou možnost to dítě vídat, navštěvovat, starat se o něj, tak asi ano. Při jednom víkendu za 14 dní spíš ne.
Situace, kdy se i po třech letech, ať s tou pravdou přijde, budeme škaredě hádat a pak se třeba ten vztah s malým dítětem k jeho nebiologickému otci neudrží, je velmi špatná. Podle mne ale pořád lepší, než kdyby se to provalilo třeba v 15 letech. Protože je rozdíl, když se rozvádím s někým, koho mám stále rád a vážím si ho, když s někým, koho nesnáším a vidím na něm dobré i špatné a když s někým, koho hluboce nenávidím, beru to tak, že mi ublížil neodpustitelným způsobem a hodlám ho zlikvidovat. Tím netvrdím, že bych to tak bral. Ale je fakt, že šance tam je.
Příspěvek upraven 29.11.17 v 13:11
@Bábrdl píše:
Pokud se chce roky soudit s nejistým výsledkem…
Chlapi se roky soudí vždycky, buď že chtějí děti do péče, nebo že je naopak nechtějí vůbec. Takový soudní paradox ![]()
@zoidberg píše:
Ale tady jde převážně o finance. Do dospělosti stojí dítě třeba milion korun. To vyjádření je naprosto pochopitelné, protože v případě rozchodu muž bude platit na cizí dítě a to je asi nejhorší paskvil, který v našem právním řádu máme.
v případě rozchodu by měla bejt ženská alespon minimálně tak morální, že by žádný alimenty chtít neměla v tomto případě..ale proč řešíte finance, když nevíte jak to je u nich postavené(ikdyž zarážející je, že furt uhání toho bývalého milence…to je zas fakt)… ale já si nic na růžovo nelakuju. naopak. v dnešní době, kdy jsou průměrné alimenty asi 2000 kč je mi jasné, že musím bejt připravená na to, že domácnost potáhnu sama.
@tatana2 píše:
v případě rozchodu by měla bejt ženská alespon minimálně tak morální, že by žádný alimenty chtít neměla v tomto případě..ale proč řešíte finance, když nevíte jak to je u nich postavené(ikdyž zarážející je, že furt uhání toho bývalého milence…to je zas fakt)… ale já si nic na růžovo nelakuju. naopak. v dnešní době, kdy jsou průměrné alimenty asi 2000 kč je mi jasné, že musím bejt připravená na to, že domácnost potáhnu sama.
O morálce u letité podvodnice bych moc neuvažoval.
Já bych to tedy rozhodně vědět nechtěl, možná hned po narození, ale po letech společného života určitě ne. To mi přijde ještě horší, než jít s pravdou ven, neprospěje tím nikomu, kromě svého svědomí… Tady asi zatloukat fakt lepší.
@dalimil píše:
Já bych to tedy rozhodně vědět nechtěl, možná hned po narození, ale po letech společného života určitě ne. To mi přijde ještě horší, než jít s pravdou ven, neprospěje tím nikomu, kromě svého svědomí… Tady asi zatloukat fakt lepší.
Kruci, tos mi do toho hodil vidle.
Ale stále je nás příznivců kruté pravdy víc. ![]()
@Bábrdl píše:
Dítěti jsou tři. Už jí zafinancoval rodičák, to by jí mohlo stačit, ne? Pokud by test vyšel, že není dítě jeho, dítě to přežije bezbolestně, chlap se bude trápit, ale míň, než kdyby to zjistil třeba v 15 dítěte.
Prosím tě, kdo že ji zafinancoval ten rodičák?? otec? milenec? teda já dodnes žila v tom, že rodičák hradí stát a všem ve stejné výši, ať už je dítě manžela, přítele, souseda nebo klidně marťana…asi nějaká novinka o které nevím, že to hradí otec dítěte ![]()
@Bábrdl píše:
Ale stále je nás příznivců kruté pravdy víc.
Po třech letech tam má muž to manévrovací pole už hodně zúžené. Pokud není manžel, tak ani nemá jisté, že se mu povede popřít otcovství (spíš ne). Stejně tak se nedá asi moc počítat s tím, že by toho muže obnovitelka z vlastní vůle aspoň finančně odškodnila a žalovat ji nemůže za podvod. Já třeba příznivec kruté pravdy jsem za každé situace, ale mužů jako @dalimil, kteří by to vědět nechtěli, bude hodně.
Příspěvek upraven 29.11.17 v 13:09
@zoidberg já se omlouvám, ale furt nad tím musím nějak přemýšlet. Takže čistě hypoteticky. Máte s ženou Ivankou dítě, které je tvoje, Ivanka nastoupí do práce jako sekretářka bohatého pana podnikatele a otěhotní s ním. pan podnikatel se o dítě starat nechce, protože má doma žárlivou manželku, tak sekretářce Ivance dá, třeba 1,5 mil korun na dítě a jako satisfakci. o dítě je finančně postaráno a ty máš genetický materiál v prvním dítěti.. takže vše ok?
![]()
Ptala jsem se svého přítele, zda by chtěl vědět, že jsem mu podstrčila cizí dítě, tak prý by to vědět nechtěl. A ani by mě ani to dítě neopustil. ![]()
Příspěvek upraven 29.11.17 v 13:54
@Keyllah píše:
Prosím tě, kdo že ji zafinancoval ten rodičák?? otec? milenec? teda já dodnes žila v tom, že rodičák hradí stát a všem ve stejné výši, ať už je dítě manžela, přítele, souseda nebo klidně marťana…asi nějaká novinka o které nevím, že to hradí otec dítěte
Když jsem byla mladá žába, říkalo se, vtipe vylez, nemůžu, jsem pod kamenem. ![]()
Pokud s ní žije a ona dostávala pár šušňů, patrně nežila jen z nich. Pokud by se ale přiznala a on ji vykopl, zřejmě by z pár šušňů žít musela. A z toho, co by jí přidal stát z našich kapes, což je i důvod, proč je pro stát výhodné, aby se trubec nemohl vyvlíknout z péče o kukačku.
@Bábrdl píše:
Ale stále je nás příznivců kruté pravdy víc.
Nevím, podle mě tahle „pravda za každou cenu“ zničí a poznamená všechny vztahy v rodině.
A nejhůř na to bude to dítě, kterého to může znamenat stigma na celý život…
@Mart81 píše:
Po třech letech tam má muž to manévrovací pole už hodně zúžené. Pokud není manžel, tak ani nemá jisté, že se mu povede popřít otcovství (spíš ne). Stejně tak se nedá asi moc počítat s tím, že by toho muže obnovitelka z vlastní vůle aspoň finančně odškodnila a žalovat ji nemůže za podvod. Já třeba příznivec kruté pravdy jsem za každé situace, ale mužů jako @dalimil, kteří by to vědět nechtěli, bude hodně.Příspěvek upraven 29.11.17 v 13:09
A myslíš, že kdyby ta situace šla nějak obráceně a matka by byla ta, která vychovává cizí dítě, že by to bylo nějak jinak? Než třeba u mužů? za sebe bych to totiž po letech raději vědět nechtěla a pokud by to potom někdy prasklo, tak si myslím a doufám v to, že přece roky „mateřské“ lásky přece lusknutím prstu nezmizí a nepřestala bych to dítě jen tak z okamžiku milovat, jenom proto, že nemá stejnou DNA.
@zoidberg píše:
Ale tady jde převážně o finance. Do dospělosti stojí dítě třeba milion korun. To vyjádření je naprosto pochopitelné, protože v případě rozchodu muž bude platit na cizí dítě a to je asi nejhorší paskvil, který v našem právním řádu máme.
Neni to cizi dite. Je to dite, se kterym ma vztah. Muj pes taky nema moje geny a rvu do nej desitky tisic ![]()
@elena.78 Super, gratuluji. ![]()
Když je takový úžasný, čeká ho oblíbené jídlo nebo se může těšit na večer? ![]()