Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Holky, proboha!!!
Co vite o genetice!?
Pokud nemyslis jednovajecne dvojce, tak bratr tveho manzela ma jinou dna nez tvuj muz.
právě nevím o tom nic, tak se ptám. Manžel naštěstí bratra nemá. ![]()
@zoidberg píše:
Jo to by i sedělo, manžel mojí účetní živí tři děti, z nich jedno rozhodně není jeho![]()
Jak to víš? Je tvoje? ![]()
Vzpomínám na dědu, který měl čtyři děti a jedno nebylo jeho. Ale všichni dělali jakože nic, aby se to neprovalilo dál, protože „Co by řekli lidi?“ ![]()
Bylo to na vesnici, kde se zastavil čas.
@Amelie30 píše:
Jak to víš? Je tvoje?
Genetický základ přece vůbec není důležitý. A tatínku říká jemu ![]()
@Emimin7 jo, jo, dříve to bylo hodně veselý, údajně i můj děda měl nějaké techtle mechtle. Řekla bych, že to bylo docela běžné. Jen rozvodů tolik nebylo. Nedávno mi i panímáma řekla, jak ji manžel štval, že denně vysedával v hospodě. A pak pyšně dodala a vidíš, vydržela jsem to 40 let. Jiná doba. ![]()
@zoidberg píše:
Genetický základ přece vůbec není důležitý. A tatínku říká jemu
@Pesimistaa píše:
Podle statistic USA a zapadni evropy je 1/3 druhorozenych deti pocata s jinym otcem, nez je oficialni partner nebo manzel, takze, pokud fenka nastavuje dvema, maji stejnou sanci, vyplyva z toho,
ze nejmene 2/3 zenskych si nechavaji svoje utroby proplachovat zivotadarnou tekutinou nejmene od dvou skokanu,
takze do teto diskuse, je statisticka pravdepodobnost, ze 2/3, zde diskutujicich spravedlivych zenusek si to rozdava soucasne jeste s nekym dalsim,
stejne tak plati, ze polovine z nich, tedy 1/3 zde diskutujicich se narodil potomek pocaty nekym jinym nez manzelem nebo oficialnim partnerem,takze tato diskuse, zalozena nejakou zoufalkou, kterou dostihlo spatne svedomi, v podobe na ni kalejiciho vedlejsiho oplodnovace, je vice nez aktualni, pro moralni stav nasi euro-americke civilizace,
nakonec jsme na tom o neco lip, nez nektere zeme v Africe, kde je 1/2 deti pocata s jinym muzem, nez je manzel nebo oficialni partner, tak se jasne dupkaji vsichni navzajem, jako ti kralicci
No tak zas ale 2/3 a tipuju až 90% zdejších spravedlivých pánů nejsou věrní. Zas si pánové tak nehoňte triko, protože jste úplně stejný ne-li horší běhny. ![]()
Kolik z vás je 100% věrných, nebo by nikdy nepodvedlo své ženy a má věrnost jako životní normu a zásadní morální hodnotu? Stačí si přečíst tady ty a i jiné diskuze, kam chlapi píšou své názory na věrnost a milenky coby normálku a status úspěšného a normálního muže. N
No nevim, ale na nevěru musí být vždycky dva. Takže asi je třeba začít u sebe ne? ![]()
@ospalámyš píše:
No tak zas ale 2/3 a tipuju až 90% zdejších spravedlivých pánů nejsou věrní. Zas si pánové tak nehoňte triko, protože jste úplně stejný ne-li horší běhny.![]()
Kolik z vás je 100% věrných, nebo by nikdy nepodvedlo své ženy a má věrnost jako životní normu a zásadní morální hodnotu? Stačí si přečíst tady ty a i jiné diskuze, kam chlapi píšou své názory na věrnost a milenky coby normálku a status úspěšného a normálního muže. N
No nevim, ale na nevěru musí být vždycky dva. Takže asi je třeba začít u sebe ne?
To je sice fakt, ale ženy většinou nemusejí vychovávat cizího potomka aniž by o tom věděly.
@ospalámyš píše:
No tak zas ale 2/3 a tipuju až 90% zdejších spravedlivých pánů nejsou věrní. Zas si pánové tak nehoňte triko, protože jste úplně stejný ne-li horší běhny.![]()
No nevim, ale na nevěru musí být vždycky dva. Takže asi je třeba začít u sebe ne?
Jenže jedna věc je šoupnou si vedle a druhá věc je podstrčit někomu cizí dítě za jeho.
@Pesimistaa píše:
Podle statistic USA a zapadni evropy je 1/3 druhorozenych deti pocata s jinym otcem, nez je oficialni partner nebo manzel, takze, pokud fenka nastavuje dvema, maji stejnou sanci, vyplyva z toho,
ze nejmene 2/3 zenskych si nechavaji svoje utroby proplachovat zivotadarnou tekutinou nejmene od dvou skokanu,
takze do teto diskuse, je statisticka pravdepodobnost, ze 2/3, zde diskutujicich spravedlivych zenusek si to rozdava soucasne jeste s nekym dalsim,
stejne tak plati, ze polovine z nich, tedy 1/3 zde diskutujicich se narodil potomek pocaty nekym jinym nez manzelem nebo oficialnim partnerem,takze tato diskuse, zalozena nejakou zoufalkou, kterou dostihlo spatne svedomi, v podobe na ni kalejiciho vedlejsiho oplodnovace, je vice nez aktualni, pro moralni stav nasi euro-americke civilizace,
nakonec jsme na tom o neco lip, nez nektere zeme v Africe, kde je 1/2 deti pocata s jinym muzem, nez je manzel nebo oficialni partner, tak se jasne dupkaji vsichni navzajem, jako ti kralicci
Páni, tak už 1/3… Za chvilku to bude 110%
Zajímavé je, že jediný odkaz na skutečný výzkum jsem dávala já a tam jim vyšlo 1%. ![]()
@Bábrdl píše:
Páni, tak už 1/3… Za chvilku to bude 110%Zajímavé je, že jediný odkaz na skutečný výzkum jsem dávala já a tam jim vyšlo 1%.
jedna třetina je pěkná blbost ![]()
@Bábrdl píše:
Páni, tak už 1/3… Za chvilku to bude 110%Zajímavé je, že jediný odkaz na skutečný výzkum jsem dávala já a tam jim vyšlo 1%.
„For disputed paternity tests median levels of PD across 16 studies is 26.9% (interquartile range (IQR) = 16.7%–33.4%). However, being based on cases where PD was already suspected this inevitably overestimates population levels (table 1). For studies based on populations chosen for reasons other than disputed paternity (table 1) median PD is 3.7% (IQR = 2.0%–9.6%). While this is not a measure of population prevalence it does suggest the widely used (but unsubstantiated) figure of 10% PD21 may be an overestimate for most populations.“
http://jech.bmj.com/…9/9/749.long
Wiki k tomu pak uvádí u hesla Paternity Fraud:
The latest studies, ranging in date from 1991 to 1999, quote the following incidence rates: 4.0% (Canada), 2.8% (France), 1.4% and 1.6% (UK), and 11.8% (Mexico), 0.8% (Switzerland).
Takže ta téměř třetina je statistická pravděpodobnost, že když už si někdo dá udělat test, tak vyjde, že dítě je cizí. Ale lidé si obvykle nechávají dělat testy když mají důvod, ne jen tak. Obecně je to 3,7% jako medián.
EDIT: ještě když člověk hledá výsledky, tak je třeba rozlišovat lidi z nižších vrstev, různá nebílá etnika a celkově rizikové skupiny (velmi mladé rodičky). Některé etnické skupiny v určitých oblastech USA mají třeba až 20× vyšší výskyt některých pohlavních chorob, než je běžné ve zbytku populace, takže se dá předpokládat, že i PD (paternal discrepancy) se bude častěji vyskytovat v určitých skupinách rodin, oblastech a podobně a nebude to rovnoměrně rozložený jev napříč celou populací.
Také je třeba rozlišovat pravděpodobnost, že konkrétní potomek bude kukačka a pravděpodobnost, že v dané rodině, nějaká kukačka je. Rodina má průměrně dva potomky a třeba 3 živé generace, takže pokud zkoumají rodinu jako takovou třeba kvůli dědičným chorobám, tak šance, že někdo byl kukačka, je mnohem vyšší. Tam bych v některých oblastech u větších rodin té 1/3 nebo i 1/2 celkem věřil.
@Lenca27 myslím, že nemáte šanci tady ostatním vysvětlit, že mluvíte o citech a rodinných vazbách. tady se radši každej bude dělat pravdomluvnej a čestnej… já s vámi souhlasím, přiznat po letech něco takového mi přijde hrozné. akorát to všem ublíží.
Hrozně se mi líbí jak tady pánové hlásají, že by to chtěli vědět, protože mají právo na svoje dítě. takže kdyby se to dozvěděli, tak dětátko sorry, už nejsem Tvůj tatínek, poděkuj za to mamince, ja si jdu udělat svoje děti… zkráceně to tady tak všichni řekli ne?? takže pro mě, kdybych byla v té příšerné situaci, že bych nevěděla čí je to dítě, tak to fakt neřeknu, protože ted už vím, že většina chlapů by se na nás vysrala.. a jo, mají na to právo, ale mě, kdyby někdo řekl, že moje dítě není moje, tak se na lásce k němu nic nemění a určitě bych ho neopustila.
@tatana2 píše:
@Lenca27 myslím, že nemáte šanci tady ostatním vysvětlit, že mluvíte o citech a rodinných vazbách. tady se radši každej bude dělat pravdomluvnej a čestnej… já s vámi souhlasím, přiznat po letech něco takového mi přijde hrozné. akorát to všem ublíží.
Hrozně se mi líbí jak tady pánové hlásají, že by to chtěli vědět, protože mají právo na svoje dítě. takže kdyby se to dozvěděli, tak dětátko sorry, už nejsem Tvůj tatínek, poděkuj za to mamince, ja si jdu udělat svoje děti… zkráceně to tady tak všichni řekli ne?? takže pro mě, kdybych byla v té příšerné situaci, že bych nevěděla čí je to dítě, tak to fakt neřeknu, protože ted už vím, že většina chlapů by se na nás vysrala.. a jo, mají na to právo, ale mě, kdyby někdo řekl, že moje dítě není moje, tak se na lásce k němu nic nemění a určitě bych ho neopustila.
To nedává smysl. Snad pokud jsem žena a vím, že když se manžel dozví pravdu, tak mne i dítě opustí a dítěti to zlomí srdce, tak naopak to řeknu rovnou, přežiji případný rozchod a finanční ztrátu a dítě budu vychovávat sama nebo s biologickým otcem, takže dítě tu ztrátu otce vůbec nezažije ne? To je v zájmu dítěte - říct to co nejdřív. Ne počkat, až si dítě zvykne a pak to risknout s tím, že tatínek je také zvyklý.
Na dítě, na které bych byl zvyklý a považoval ho za svého syna, bych se už nevykašlal. Na jeho maminku možná ano. Čím později by mi to žena řekla, čím déle by ten její boční vztah trval a čím víc by mi kolem toho lhala, tím větší šance, že jí to neodpustím. Kdybych byl sám, tak si klidně najdu sympatickou maminku s malým dítětem a budu mu dělat náhradního tátu a časem budu to dítě považovat za své. Je rozdíl uvolit se k něčemu dobrovolně, to dítě přijmout za své a být do toho vtažen podvodem bez možnosti volby.
Pokud bych věděl, že to dítě není biologicky moje, tak bych určitě víc chtěl další dítě, které biologicky moje bude - ať už s tou samou ženou (pokud bychom to nějak překonali) nebo s jinou. Prostě abych měl i biologicky vlastní dítě.
To, že k němu budu vychovávat i nějaké další, které třeba biologicky moje nebude, by mi až tak nevadilo jako to, kdyby mi žena podvodem vzala možnost mít i své. To, kdybych se dozvěděl třeba po dvaceti letech, že mi žena upřela svými lži a podvody tuhle možnost, to bych asi považoval za nepřekonatelné ve vztahu a téměř určitě bychom se nerozloučili v dobrém a potichu.
Příspěvek upraven 29.11.17 v 12:20
@aiwwa píše:
jedna třetina je pěkná blbost
Ze vzorků, které přicházejí k testování je přibližně 25% kukaček, ale to není směrodatné, protože testy si nechají dělat ti, co mají podezření. Studie Professor Mark Bellis - John Moores University z let 1950 až 2004 udává 3.7% z běžné populace. Velmi záleží na sociálním prostředí. Děti židovských kněží 0.4%, děti anglických horníků 30%. Odhad 4% je brán jako velmi střízlivý, v současné době v oblasti Německo Švýcarsko se ukazuje 4-8% jako pravděpodobná hodnota.