Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jabadabadu píše:
Za pár týdnů nebude o ničem vědět. Ale i kdyby to dítě poznamenalo, tak je to čistě jen vina té ženské, nemá žádný právo, kvůli tomu ničit chlapovi život.
Zivot mu znici, pokud mu to po letech rekne.
@Jabadabadu píše:
Furt bych byl radši, kdyby mi to po třech letech někdo řekl, než kdybych se to dozvěděl po 15 letech od bývalého milence své ženy a biologického otce.A pokud by mi to žena po těch 3 letech řekla, tak by můj vztah s ženou i s dítětem skončil.
to ukončení vztahu k dítěti si právě nedovedu představit…
@Lenca27 píše:
Prave proto je lepsi to nerikat.
A připravit tak všem ještě větší šok v budoucnu.
Mlčení je v tomhle případě jen neobhajitelná vychcanost.
@Mart81 píše:
V Třebíči se stalo to, že nemocnice omylem vyměnila novorozence. Rodiče tak 10 měsíců vychovávali biologicky cizí dítě, které považovali za své. Když se pak omyl provalil, kraj každé rodině daroval sto tisíc korun a ti rodiče tu záměnu brali jako natolik závažnou újmu, že požadovali odškodné ve výši miliónů. K dispozici měli psychologa, procházeli depresemi, odmítáním, hádkami. Nikdo to nezlehčoval ve stylu, že je skoro jedno, zda bio nebo nebio.Rodiče se hned na prvním setkání domluvili, že si děti vymění, že chtějí i po deseti měsících vychovávat raději své biologické děti, než děti, na které si zvykli! Tady je krásně vidět, že to, zda je dítě biologické opravdu není zanedbatelný fakt. Jedna z matek potom uváděla, že kdyby to bylo jen na ní, tak by si raději nechala to dítě, na které si už zvykla, procházela kvůli tomu depresemi - takže dobře se ukazuje, že i ten zvyk a péče může vyústit už po pár měsících v plnohodnotnou rodičovskou lásku (tady tedy zejména u jedné z těch žen).
Takže rodiče ty zaměněné děti jistě milovali. Ale dali v poměru 3:1 přednost výchově vlastních biologických potomků než dětí, na které byli zvyklí.
Co je smutné pro mně jako pro muže: když se zde záměna dětí stala ženám, byl kolem toho obrovský poprask, pomoc psychologů, soudy, omluvy, vysoké odškodné. Muži toto zažívají celkem často a nemají nárok ani na omluvu, o odškodném nemluvě a ještě navíc ať chtějí nebo ne, musí na to dítě často dál platit a třeba i vyživovat ženu, které se vůči nim toho podvodu dopustila.
A to zaměstnanci té nemocnice to udělali omylem, zatímco řada žen (3,7%) toto udělá svému muži vědomě.
To jsem sledovala taky, ale zvláštní, že si to pamatuji trochu jinak, nebo na mě možná při rozhovorech ti dotyční působili jinak -)u jedné maminky jsem registrovala spíš to, že by děti chtěla obě, nechtěla se vzdát toho „cizího“ + její manžel vypadal dost zničeně, podle toho co říkal, i to „cizí“ miloval, ale věděl, že mít obě je nereálné a tak volil to „svoje“; pak tam byla ta druhá rodina, kdy manžel od začátku vystupoval tak, že chce svoje bio, že toto není jeho, že se mu chlapi v hospodě posmívají, že ho manželka podvedla a pokud se nepletu, to on trval na DNA testech protože nevěřil manželce, že ho nepodvedla. Ona sama mi přišla dost pod tlakem svého manžela, vyjadřovala se, že chce určitě své bio, ale když jsem ji viděla v rozhovoru v TV, tak tu „cizí“ holčičku nesundala z klína…za mě by v poměru 3:1 chtěli vychovávat svoje i bio, pod tlakem zákona si zvolili dva z nich pak bio potomky -) to ale podle mě nic nemění na faktu, že kdyby mohli, tak si nechají obě…a to ty holčičky byly celkem malé, podle mě jim ani ty tři roky (jak u zakladatelky) být nemohly a stejně se i u nebiorodičů vyvinul tak silný rodičovský cit…
@Lenca27 píše:
Zivot mu znici, pokud mu to po letech rekne.
Pokud mu to řekne po 3 letech, tak mu naopak umožní ještě začít znova. Což např. v 60 už půjde dost těžko.
@dalimil píše:
A vidíš, že by s tím neměli někteří problém…
@dalimil píše:
Já velmi snadno. Ale to je celkem jedno. Mělo by to být na rozhodnutí toho chlapa, jestli to dítě chce, nebo ne. Všechno ostatní je jen alibismus a obhajování vlastního prospěchu té ženské.
@Keyllah píše:
Spíš to vidím reálně, radikálů od klávesnice je plný internet, ale život je mnohem složitější…
@Jabadabadu píše:
A připravit tak všem ještě větší šok v budoucnu.
Mlčení je v tomhle případě jen neobhajitelná vychcanost.
Je dost mozne, ze se v budoucnu zadny sok konat nebude.
@Keyllah píše:
Ale to je přece jejich věc. Nikdo je nemůže nutit milovat dítě, které si manželka pořídila s milencem.
@Keyllah píše:opravdu hodnotný názor…a pak je asi omluvitelné zabít ji i dítě, že?
tak Kramnej udělal chybu, že do toho zatáhl i dítě. Kdyby vzal jen manželku, tak policie by do toho hotelu přijala tak maximálně na oběd.
![]()
@Lenca27 píše:
Je dost mozne, ze se v budoucnu zadny sok konat nebude.
A to je alibi pro vypočítavé jednání ženy?
@Jabadabadu píše:
Já velmi snadno. Ale to je celkem jedno. Mělo by to být na rozhodnutí toho chlapa, jestli to dítě chce, nebo ne. Všechno ostatní je jen alibismus a obhajování vlastního prospěchu té ženské.
Jistě, evidentně tu rodičovskou lásku máme nastavenou každý nějak jinak. U někoho jde vypnout z vteřiny na vteřinu a velice snadno
taková láska bude asi opravdu hluboká ![]()
@dalimil píše:
Spíš to vidím reálně, radikálů od klávesnice je plný internet, ale život je mnohem složitější…
Stát se to mě, třeba záměna, tak balím bio a nebio a prchám do pralesa…rozhodně bych nebio jen tak poslušně neodevzdala
@Emimin7
Přítel mi odpověděl na otázku, zda by chtěl vědět, že jsem mu podstrčila cizí dítě a hned dodal, že by mě kvůli tomu neopustil.
Co jsem si všimla, tak „všichni muži tady“ opravdu neodpovídali stejně.
Jinak o těch financích- to bylo myšleno obecně.
Příspěvek upraven 29.11.17 v 13:53