Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po zkušenosti po minulém partnerovi chci totéž. On ten test takhle drahý není.. Stojí něco okolo 1000-1500 Kč. Obyčejná chlamydie je například hodně častá a způsobuje šílené problémy ve všech možných orgánech a soustavách těla. To za to vážně nestojí… Přitom někdo nosí tyto bakterie zcela bez příznaků aj tak se domnívá, že je zdravý.
Anonym
@Parninas píše:
Mě přijde vtipný jak existuje v hlavách mnohých rovnítko mezi STD a poběhlicemi/děvkaři. Já třeba pravděpodobně mám v sobě nějaký vir, který se mi jednou zhoršil v době opravdu velkého stresu, podle doktorky herpes (ale testy na to nedělala). Já měla za celý život jediného sexuálního partnera, ten můj přede mnou měl 2 jednorázovky, obě chráněné. Tak a teď mi řekněte kde jsem to chytla.Možná sem píšu víc osobní info než je mě samotné příjemné, ale chtěla jsem to zmínit prochytrolínky jako je třeba @drewlet . Na to abys něco chytla stačí opravdu jediný styk a v mém případě ani ne to. Já třeba dodnes netuším, kde se to u mě vzalo.
Jj, presne. A tech chorob muze byt plno, staci byt trochu hypochondr a naskače ti to samo ![]()
Jak pise Hecate, sex neni pro děcka ![]()
@Lotty28 píše:
Právě že ji ze zdravotních důvodů papat nemohu a ani ji nechci. Mám autoimunitní onemocnění, lupénku, kterou jsem si změnou životního stylu vyléčila sama. Nemohu si dovolit, aby mi to nějaké hormony opět rozjely. To raději budu sama a bez sexu.Napadlo mě případně místo kondomu použít pesar a spermicidy. Kondom není jedinou bariérovou ochranou.
Takze pan uz se vyjadril, ze kondom nechce? A ze nemuzes brat antikoncepci, o tom jste se bavili? Ja si to stejne nejak nedovedu predstavit, jak dojde ke konverzaci, ze se schyluje k prvnimu sexu a ja vytahnu papiry a budu je pozadovat i po tobe. Romantika jak cip, Esmeralda hadr. ![]()
@Annnemari píše:
Ono je to stejne jako s opary na puse, to se vůbec pobehlic netýká. Jestli si to dobře pamatuju, některé HPV viry můžeš chytit i když se po někom napijes z flašky.
Já vím, že tu existuje určitá pravděpodobnost, že se to dá chytit jinak. Spíš jsem chtěla poukázat na to, že řeči jako „to je tím s kým se taháš“ jsou mimo.
Si představ třeba paní, co dodržuje všechny opatření a pravidla pro bezpečný styk, ale i tak může něco mít, protože to měl z dřívějška její partner, který je bezpříznakový. Ale v očích spravedlivých už bude automaticky poběhlice. Protože slušní lidé STD nemají přece. ![]()
@Lotty28 testy ti pojišťovna neproplatí, pokud nemáš příznaky. A pokud příznaky máš, tak ti proplatí jen ty testy na choroby, které ty příznaky mají. Takže rozhodně ti pojišťovna nezaplatí test na všechny. To by se pak mohl chodit testovat každý ![]()
@Lotty28 píše:
Zdravím a jdu s dotazem,připadám si tak trochu, že jsem v začarovaném kruhu a nevím si s tím rady.
Předem děkuji za odpověď.
Potkala jsem muže, který se mi velmi líbí. Já jemu taky. Chtěl by se mnou mít i sex, ale pouze za předpokladu, že si nechám udělat testy na pohlavní choroby, ideálně na všechny. On mi svoje papíry už ukazoval. Pro mě je problém ten, že za kompletní testy chtějí v sexuologické ordinaci 11 tisíc. Ty já momentálně nemám. Půjčovat si na to mi přijde jako nesmysl. Když ty testy nepodstoupím, nebude nic. Když je podstoupím, je zde možnost, že by měl zájem časem i o vztah. Jsem z Brna. Můj dotaz zní spíš, kde v Brně si mohu nechat udělat STD testy, které mi bude hradit pojišťovna?
Jeho pozadavek mne pripadne velmi divny, ale budiz.
Navrhni mu, ze se kvuli nemu rada nechas otestovat (ackoliv to povazujes za zbytecne), ale ze na ty testy nemas penize. Je-li mu to tak dulezite a na tobe mu opravdu zalezi tak, ze by z toho mohl byt i vaznejsi vztah, ocekaval bych, ze ty testy zaplati sam.
@Lotty28 píše:
Právě že ji ze zdravotních důvodů papat nemohu a ani ji nechci. Mám autoimunitní onemocnění, lupénku, kterou jsem si změnou životního stylu vyléčila sama. Nemohu si dovolit, aby mi to nějaké hormony opět rozjely. To raději budu sama a bez sexu.Napadlo mě případně místo kondomu použít pesar a spermicidy. Kondom není jedinou bariérovou ochranou.
Pesar a kondom opravdu není z hlediska prevence pohlavních chorob totéž.
@Nicole-7 píše:
@Lotty28 testy ti pojišťovna neproplatí, pokud nemáš příznaky. A pokud příznaky máš, tak ti proplatí jen ty testy na choroby, které ty příznaky mají. Takže rozhodně ti pojišťovna nezaplatí test na všechny. To by se pak mohl chodit testovat každý
A to by bylo špatně protože…? ![]()
@Lotty28 píše:
Zdravím a jdu s dotazem,připadám si tak trochu, že jsem v začarovaném kruhu a nevím si s tím rady.
Předem děkuji za odpověď.
Potkala jsem muže, který se mi velmi líbí. Já jemu taky. Chtěl by se mnou mít i sex, ale pouze za předpokladu, že si nechám udělat testy na pohlavní choroby, ideálně na všechny. On mi svoje papíry už ukazoval. Pro mě je problém ten, že za kompletní testy chtějí v sexuologické ordinaci 11 tisíc. Ty já momentálně nemám. Půjčovat si na to mi přijde jako nesmysl. Když ty testy nepodstoupím, nebude nic. Když je podstoupím, je zde možnost, že by měl zájem časem i o vztah. Jsem z Brna. Můj dotaz zní spíš, kde v Brně si mohu nechat udělat STD testy, které mi bude hradit pojišťovna?
Tak at ti to zaplati ![]()
Mně to na jednu stranu příjde naprosto v pořádku. Já jsem i zastánce toho názoru, že by chlapi měli preventivně a pravidelně chodit na stěry, neboť jsou většinou oni ty bezpříznakový a vesele to roznáší dál. To samé i ženy. Nechápu, že ve 21. století není možnost si jen tak pro jistotu udělat testy na PPCH. Nikdo vám je neudělá, pokud nemáte příznaky. To je na hlavu dle mého. No a teď zpět k příspěvku… Na druhou stranu mi příjde, jako by tě chtěl jen na sex, jak kdyby spal s každou druhou a chtěl mít jistotu toho, že nic nechytne. Taková situace dokonce byla i v Sexu ve městě. ![]()
Příspěvek upraven 26.08.21 v 11:31
@Nicole-7 píše:
@Lotty28 testy ti pojišťovna neproplatí, pokud nemáš příznaky. A pokud příznaky máš, tak ti proplatí jen ty testy na choroby, které ty příznaky mají. Takže rozhodně ti pojišťovna nezaplatí test na všechny. To by se pak mohl chodit testovat každý:
A to je spatne, nebo proc ty protocene oci? Naopak, preventivni testy by mely byt dostupne vsem a nejlepe zadarmo. Vis kolik lidi je bezpriznakovych a vesele roznasi vselijake breberky dal? A opravdu to neni pouze vysada promiskuitnich lidi.
@Parninas píše:
Já vím, že tu existuje určitá pravděpodobnost, že se to dá chytit jinak. Spíš jsem chtěla poukázat na to, že řeči jako „to je tím s kým se taháš“ jsou mimo.
Si představ třeba paní, co dodržuje všechny opatření a pravidla pro bezpečný styk, ale i tak může něco mít, protože to měl z dřívějška její partner, který je bezpříznakový. Ale v očích spravedlivých už bude automaticky poběhlice. Protože slušní lidé STD nemají přece.
Jj presne, a přitom ty nejběžnější nemoci způsobují problémy hlavně ženám, někdy i fatální. A stalo se mi ze se me napoprvé na první pohled „slušný“ kluk zeptal, jestli beru prášky nebo si má vzit kondom, takže předpokládám, ze prave ti muži tohle dost neřeší.
@Silverine247 o tom to není, jde o to, že by se pak každý testoval co týden ![]()
@drewlet píše:
třeba proto, že jsem nikdy neonemocněla pohlavní nemocí. Jako vy vážně běháte před sexem s novým partnerem na testy?
na testy já kvůli novému partnerovi nechodím, ale já mám pravidelně testy na žloutenku, HIV, syfilis a další nemoci, protože jsem dárce krve, takže já vím, že JÁ jsem zdravá
Ono je to stejne jako s opary na puse, to se vůbec pobehlic netýká. Jestli si to dobře pamatuju, některé HPV viry můžeš chytit i když se po někom napijes z flašky.