Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@debra.morgan Jestli ty máš fakana, tak já ne, já mám dítě
cizí fakani mě neberou.
@Anonymní píše:
Tak kdyz jedu z mesta s ditetem a potrebuju neco nakoupit, nemam s sebou kocar a uz nemam vajicko, dite nechodi, pak ho ma odvest domu, nechat ho tam samotne a jet zase znovu nakoupit? kvuli nejakemu debilnimu opatreni, ktery beztak poradne nefunguje?
Nebo mam strcit dite do kosiku, aby ho vošmatával, coz bych neudelala ani kdyby covid nebyl. Nebo snad nest dite a vzit si i kosik a nakupovat jako jak?
Proboha kolik prihlouplých poslusnych pejsku je zde, to je hrozný.
Tvoje dite, které nechodi, je tvůj problém. Ty mas vymyslet, jak to udelas. Když si nevezmes kocar, abys nemusela chodit s vozikem, budes muset akceptovat, ze te s dítětem na ruce bez voziku dovnitř nepusti, protoze tohle pravidlo plati pro všechny. Na vyber mas. Jestli ti to nevyhovuje, nemusíš chodit nakupovat. Nebo si najdi obchod, kde to delaji jinak. Tvuj problém, tvoje volba.
@Anonymní píše:
Tak kdyz jedu z mesta s ditetem a potrebuju neco nakoupit, nemam s sebou kocar a uz nemam vajicko, dite nechodi, pak ho ma odvest domu, nechat ho tam samotne a jet zase znovu nakoupit? kvuli nejakemu debilnimu opatreni, ktery beztak poradne nefunguje?
Nebo mam strcit dite do kosiku, aby ho vošmatával, coz bych neudelala ani kdyby covid nebyl. Nebo snad nest dite a vzit si i kosik a nakupovat jako jak?
Tak dáš prckovi rukavice, když nechceš aby někde na něco sahal. Moc to prožíváš, je snad normální, že když vlezu do krámu, tak si vezmu košík. Víš kolik dětí normálně v košíku sedí?
@Anonymní píše:
Sorry, ale děláš problémy, kde nejsou. Když dítě nechodí, tak s sebou vozím kočár/nosítko. Nebo to holt jednou přežiju a strčím ho do košíku. Nebo si naplánuji nákup na den, kdy ho někdo může pohlídat. Nebo - pokud jdu narychlo pro housky - nemusím lézt do supermarketu, ale zajdu si třeba do pekárny/k pultovému prodeji/do menšího konzumu. O těch opatřeních jsi jistě slyšela, tak ses mohla připravit, ne? Tohle vešlo ve známost celkem s předstihem
. Vytvářet umělé problémy je zbytečné ![]()
Já dítě v košíku vozím, jestli něco vochmata, tak vochmata, no…Ale chápu, že někdo ne, moje máma by to třeba nevydychala.
V popsaném případě bych vzala košík, odložila ho u sekuritaka (pokud by byl ochoten), nakoupula bez nej, po zaplacení košík od sekuritaka vyzvedla a vrátila tam, kde jsem ho vzala. Ne?
Ježiš odkdy děti umíraj na sezení ve vozíku? Kočár nemáš, do vozíku nemůže, ale budeš tady brečet, jak ostatní dělaj problémy.
Fakt hrozně ty security lituju, pokaždé když jdu do obchodu, tak se tam s nimi dohaduje nějaký podobný inteligent jako ty.
Matky malých dětí opravdu nepoužívají mozek, je mi líto, je to snad dočasně intelektuálně oslabená skupina. Nejsou schopny samostatně řešit elementární situace, jako je nákup v obchodě. Na každou banalitu a krávovinu se musí ptát tady.To si fakt neumíte poradit v jednoduchých situacích v běžném životě?
Ach jo, opět trend - Já jsem matka, kdo je víc. Děláš vlny naprosto zbytečně.
Bože můj, je to sekuriťák. Prostě mu řekli: „Nepouštěj dovnitř nikoho bez košíku“ Tak to dělá. Chceš, aby byl k tobě ohleduplný, protože máš dítě a sama ho tady cupuješ na kousky. Trochu nadhledu.
Příspěvek upraven 04.12.20 v 15:39
@Anonymní píše:
Tak jsem dnes zabehla pri ceste domu od lekare do obchodu pro pecivo, syna necely rok jsem si vzala do ruky (uz nema vajicko). Vbehnu, tam hlava na hlave, samozrejme zadne omezeni na 15m2, zadne korigovani pomoci kosiku, nic… a security na me, at si vezmu kosik, tak jsem rekla, ze opravdu ne, kdyz mam dite na ruce a ze do pojizdneho ani nahodou, aby to vošmatal a cucal si pak ruce nebo volízl madlo. Proste jsem šla dovnitř, vzala pečivo a odešla.
Holky stalo se vam tohle nekdy?
Ja bych to pochopila, kdyby se mu jednalo o rizeni lidi pomocí tech nakupnich kosiku, ale tohle bylo vylozene „vem si kosik“ a lidi na krame jak nasr***.
Za normalnich okolnosti nakupuju s kosikem, bez syna a chapu, ze i normalne by se mel kosik nosit, poprve za celou dobu jsem sla s malym a opravdu jsem ho nepochopila. A rozcililo me to. Nebrala jsem kocarek, jeli jsme jen na otočku.
V posledních dnech normální. Každý má mít košík nebo vozík. Přičemž je vidět, že některé přebytečné vozíky jsou uzamcene. Nepřijde mi na tom nic hrozného. Byla jsem nakupovat s mamkou, každá jsme musela mít svůj vozik/košík. Vzhledem k tomu, že jsme šly jen zahnat aktuální hlad, jsem vzala dva košíky a vložila je do sebe. Ochranka jen plní nařízení. Pokud s tím máš problém, tak se můžeš buď zkusit domluvit, nebo jít nakupovat jinam. Netřeba být kvůli tomu ukrivdena.
@Burj Chalifa píše:
Matky malých dětí opravdu nepoužívají mozek, je mi líto, je to snad dočasně intelektuálně oslabená skupina. Nejsou schopny samostatně řešit elementární situace, jako je nákup v obchodě. Na každou banalitu a krávovinu se musí ptát tady.To si fakt neumíte poradit v jednoduchých situacích v běžném životě?
To není otázka jen matek od malých dětí. Minule jsem u nákupu musela jedné paní kolem padesatky vysvětlovat, že si ta ostraha nezasedla jen na ní a že i já mám svůj vozík, jen jsem si od něj kousek odbehla. A stejně jsem jí viděla takhle vylitnout ještě na dva další lidi, jak je možné, že je ochranka nenutila si vzít vozík (také ho měli).
@Vosma29 píše:Žádné práva nemají. Tady u nás si některé samoživitelky s mnoha dětmi myslí, že bude jejich dětem každý ustupovat.
A nejlepší když jde nakupovat celá rodinka s jedním košíkem bo potřebují pečivo. Chovají se jak hovadaa ještě se hádají jaký mají práva.Popravdě nemám s tím problém. Aspoň ke víc místa na prodejně a lidi nešílí u zkušebních kabin.
@Burj Chalifa píše:
Také koukám na co všechno se matky ptají. I na úplné prkotiny. A skupiny matek na FB, tak to je kapitola sama pro sebe.
Naštěstí tam nejsem.
@Anonymní píše:
Tak si poříď nosítko nebo desinfekční ubrousky. Snadné řešení. Ale to bys u toho musela trochu přemýšlet.
@debra.morgan Taky me cizí děti neberou, ale opravdu je nenazývám fakanem. Láska k němu je stejná jako tvá, tak jejich.
Evidentne mas nejaky problém, normální clovek se takto opravdu nevyjadruje.