Opatření a obchody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35329
5.12.20 21:41
@bse.pedro píše:
Většině lidí byl kromě psaní na emimino dán i dar řeči… Takže v takové situaci je možno dle nátury prohodit něco jako „S dovolením…“ nebo „Zasra.nej dědku, strč si ten košík jinam“… :nevim: 8)
Potkávám v marketech spoustu lidí a dělá jich to spousta, všech věkových kategorií, zřejmě si to neuvědomujou, že třeba čučí na něco do regálu a vozík drží za zádama naštorc přes uličku… Od toho mám hubu, abych promluvil, nebo decentně zakašlal, abych upoutal pozornost dotyčné osoby… :nevim:
Občas si v duchu zamrmlám, ale nemám důvod kvůli takové prkotině nadávat a někoho nenávidět… Zvlášť když vím, že mám sám máslo na hlavě a sám se taky zakoukám, třeba na světelné křižovatce v letním období na nějakou minisukni nebo dobře šité tričko a unikne mi, že už mi blikla zelená… :nevim: 8)

Tak oni tam ty cukry a prasky do peciva prepocitavali dost dlouho, nestala jsem tam sama, byli jsme tam uz dva a ja prisla druha… Uz jsem i premyslela, ze jim tu vozikovou hradbu rozrazim, abych je upozornila, ze dohodnout se, jestli chteji tech cukru deset nebo patnact a k tomu mandle jedny nebo dvoje, mohli uz doma,
a doufala jsem, ze pani nevytahne sbirku receptu a nezacne si to pocitat… Ale je fakt, ze zakaslat jsem mohla, priste to vyzkousim. Nechtela jsem byt hruba, ale pokud je zakaslani dostatecne nevydesi, priste proste razne odkopnu vozik, odstrcim je stranou a vezmu si, co potrebuju v regalu pod jejich cukrem a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.12.20 22:14

Ad úvodní příspěvek. Kluk chodí koukat na vozíky před Billu, kouká na ty plyšáky na plakátu a má radost z těch posuvnejch dveří. Si tam takhle zevlime a až ven přišel security, že maminky mít košík nemusí, ať jdeme klidně dál :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.12.20 01:50
@mroe píše:
Podivej, kdyby ten zbytecny kosik odstavili nekde stranou, nereknu ani popel. Ale je evidentne netrapilo, ze v obchode nejsou sami a ze nejsou jedini, kdo se chystaji pect. Pres jeden kosik bych se k ten vecem nejak dostala, ale pres dva, umne naaranzovane jako hradba kolem nich, jsem mela proste smulu. Muzu jen souhlasit, ohleduplnost by mela byt na obou stranach. Pokud se chci v obchodech kochat pohledem, opirat se o kosik a vybirat si pomalu a rozvazne, nechodim tam ve spicce…

A ty nemáš pusu a neumíš je požádat nonto, aby ten vozík dali na stranu? :think: od dospělé ženské bych čekala, že takhle základní komunikaci už bude v pohodě ovládat.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
6.12.20 01:52
@mroe píše:
Tak oni tam ty cukry a prasky do peciva prepocitavali dost dlouho, nestala jsem tam sama, byli jsme tam uz dva a ja prisla druha… Uz jsem i premyslela, ze jim tu vozikovou hradbu rozrazim, abych je upozornila, ze dohodnout se, jestli chteji tech cukru deset nebo patnact a k tomu mandle jedny nebo dvoje, mohli uz doma,
a doufala jsem, ze pani nevytahne sbirku receptu a nezacne si to pocitat… Ale je fakt, ze zakaslat jsem mohla, priste to vyzkousim. Nechtela jsem byt hruba, ale pokud je zakaslani dostatecne nevydesi, priste proste razne odkopnu vozik, odstrcim je stranou a vezmu si, co potrebuju v regalu pod jejich cukrem a bude.

Takže místo slušného požádání by ses hnad začala chovat jako nevychovaný hulvát. To o tobě dost vypovídá, když tě za celou dobu nenapadlo použít pár obyčejných slušných slov.

• Citovat
  • Upravit
4124
6.12.20 08:20
@lucenka píše:
Takže místo slušného požádání by ses hnad začala chovat jako nevychovaný hulvát. To o tobě dost vypovídá, když tě za celou dobu nenapadlo použít pár obyčejných slušných slov.

My slušně vychování bychom hlavně nezahrazdili celou uličku. Já při nákupu sakra přemýšlím, kde postavím vozík a zvlášť, kdyby za mnou stáli na regál už dva lidé, tak bych uhla a nechala si je vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.12.20 08:22
@Nicole 1234 píše:
My slušně vychování bychom hlavně nezahrazdili celou uličku. Já při nákupu sakra přemýšlím, kde postavím vozík a zvlášť, kdyby za mnou stáli na regál už dva lidé, tak bych uhla a nechala si je vybrat.

Tak ti důchodci si nemuseli všimnout, že za nimi někdo stojí. A proto má člověk pusu, ab slušně požádal o uvolnění místa ;)

• Citovat
  • Upravit
4124
6.12.20 09:05
@lucenka píše:
Tak ti důchodci si nemuseli všimnout, že za nimi někdo stojí. A proto má člověk pusu, ab slušně požádal o uvolnění místa ;)

To je právě ono. Někteří si myslí, že jsou v obchodě sami a nedívají se doleva ani doprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.12.20 18:15

@Nicole 1234 apak jsou lidi co ty nákupy, prožívají.. Já nevím, ale mám pocit, že v denšní době chodí do obchodu jenom nasr… lidé.. Bud si myslí, že nemusí, vozík, košík, a pak lidi, co dramatizují- no tak někdo stojí blbě, tak se ozvu.. Ale asi ne stylem uhni babo, ale asi by mohlo být, zdovolením, i kdytž chápu, že v dnešní době, kdy jsou všichni nedočkaví nákupů je to složité :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
6.12.20 20:48
@Janasas píše:
@Nicole 1234 apak jsou lidi co ty nákupy, prožívají.. Já nevím, ale mám pocit, že v denšní době chodí do obchodu jenom nasr… lidé.. Bud si myslí, že nemusí, vozík, košík, a pak lidi, co dramatizují- no tak někdo stojí blbě, tak se ozvu.. Ale asi ne stylem uhni babo, ale asi by mohlo být, zdovolením, i kdytž chápu, že v dnešní době, kdy jsou všichni nedočkaví nákupů je to složité :mrgreen:

Nejak se ti to plete vsechno dohromady…
ale jo, nechapu, proc se lidi nedockavi nakupu, chodi ve dvojici kochat do obchodu v nakupni spicce, nevsimajic si okoli, hlavne aby si to pekne uzili, takze si ani nevsimnou, ze se za nimi tvori fronta lidi, kteri si jen chteli vzit co potrebuji a vypadnout rychle domu, aby si konecne odpocinuli po narocnem pracovnim tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
7.12.20 08:17

@mroe A já nechápu coveka, který místo co by řek - s dovolením, já si jen vezmu, já jenom projdu, se raději vydrží handrkoval o svém radobypravu na volné probíhání obchodem. V sobotu jsme tuto větu používá několikrát. A kupodivu většinou k mladším než já - i když možná ani ne kupodivu, těch starých tam tolik nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
7.12.20 08:21

@Bubla Bůčková většina obchodů trvá na vozíku jen kvůli počtu zákazníků. Je to nejjednodušší způsob regulace. Dřív jsem občas prolitla bez koše, když jsem něco zapomněla. Teď jezdíme jednou za dva tři týdny, takže poctivě s papírkem. Proto nesnáším, když obchod přehazuje sortiment, píšu si nákup pode toho, jak jsou regály za sebou.
Možná tam u vás bylo málo lidí, a mohl si sekuritaka myslet, že čekáš na nějakou výzvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.12.20 09:32
@inkakřivák píše:
@Bubla Bůčková většina obchodů trvá na vozíku jen kvůli počtu zákazníků. Je to nejjednodušší způsob regulace. Dřív jsem občas prolitla bez koše, když jsem něco zapomněla. Teď jezdíme jednou za dva tři týdny, takže poctivě s papírkem. Proto nesnáším, když obchod přehazuje sortiment, píšu si nákup pode toho, jak jsou regály za sebou.
Možná tam u vás bylo málo lidí, a mohl si sekuritaka myslet, že čekáš na nějakou výzvu.

Jo jo. Já jen že všichni nejsou tak blbi a zli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
7.12.20 09:52

@Bubla Bůčková Zdaleka ne. A nemyslím si, že trvání na použití koše je jejich blbost. Prostě to dostali nařízením, dělají svou práci, nedělají to pro své potěšení. Člověk, který chápe takto, bude asi extrémně vztahovačný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová