Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
Třeba dopoledne pracují nebo hlídají děcka, aby mohly matky do práce. A neboj, za pár let budeš ve stejné kategorii starý, který závaží a měl by někam zapadnout a nevylézat, protože my mladí jdeme! Čas je nádherně spravedlivý.
ale ne
tohle vážně není o tom, že všichni budem jednou starý, no však budem, a co
je to o obecné ohleduplnosti, jsme dva, máme čas, chceme si nakoupit v klídku a v pohodě a chceme se tam motat, tak logicky nevlezeme do obchodu v pátek odpoledne, kdy se tam snaží nějak dostat pracující po práci
my meme v práci termíny dopolední a odpolední
kupodivu, důchodci měli tendenci tlačit se na termíny odpolední, v 4, 5, 6 odpoledne, ale máme výhodu, známe je, víme co a jak
takže dostávají termíny dopolední, protože prostě mají čas a v tom důchodu jsou, a prostě si mohou přijít v 11
nebo ve dvě, a odpolední termíny v pět, šest prostě jsou POUZE pro pracující, kteří potřebují doběhnout z práce a řešit věci
někdo by to nazval diskriminací
já to naopak nazývám selským rozumem
a ano, když tam máme nějakého nemakačenka trvale na pracáku, tak taky odpolední termín pro pracující nedostane, obvykle tedy, když je doma
neasi
![]()
Nežerte ten koronavirus tak ![]()
Každý si muze jit nakoupit kdy chce preci - i kdyby duvod byl, ze mu skoncil oblibeny seriál.
Kazdy at si nakoupit normalne jde, nejaka korona prece nezastavi svet. A aby se clovek bal do obchodu? kde to jsme?
Nebezpecna korona a rozvolnovani a otevreni obchodů 14 dni pred Vanoci? ha ha… to asi nebude tak nebezpecny ne? to mohlo napadnout jen vola, vzdyt samozrejme ze museli cekat návaly, tak mohli otevrit hned po Vanocich, ale proc ted? aby se zase zvedlo promoreni a mohli to zas v lednu zavrit? mali podnikatele se jim uz asi opravdu nehodí, treti zavreni uz asi nedaj.
Me po opatrenich uz nikdo nepresvedci, ze korona je průser…
stejne tak chapu roušky, ale to ostatní? však je to opravdu debilismus…
Proste byla dlouho nuda a tak dnesni ridici musi udelat nejakou zajimavou historii a lidstvo si chce zkusit jak moc dokaze pandemii ovládnout…
@dog.s píše:
Nežerte ten koronavirus tak
Každý si muze jit nakoupit kdy chce preci - i kdyby duvod byl, ze mu skoncil oblibeny seriál.
Kazdy at si nakoupit normalne jde, nejaka korona prece nezastavi svet. A aby se clovek bal do obchodu? kde to jsme?
Nebezpecna korona a rozvolnovani a otevreni obchodů 14 dni pred Vanoci? ha ha… to asi nebude tak nebezpecny ne? to mohlo napadnout jen vola, vzdyt samozrejme ze museli cekat návaly, tak mohli otevrit hned po Vanocich, ale proc ted? aby se zase zvedlo promoreni a mohli to zas v lednu zavrit? mali podnikatele se jim uz asi opravdu nehodí, treti zavreni uz asi nedaj.
Me po opatrenich uz nikdo nepresvedci, ze korona je průser…stejne tak chapu roušky, ale to ostatní? však je to opravdu debilismus…
Proste byla dlouho nuda a tak dnesni ridici musi udelat nejakou zajimavou historii a lidstvo si chce zkusit jak moc dokaze pandemii ovládnout…
Nic naplat, jsi jen jednoduše smýšlející stvoření, kterému není dáno myslet v souvislostech. Patrně nechápeš, že se jedná o rozvolnění jednak vynucené lidmi, pak ekonomickou situací obchodů a živnostníků. Rozhodnutí vlády je na hraně ostří. Virus je stále stejný, u vnímavějších jedinců a skupin nebezpečný. Nadále fungují stejné mechanismy přenosu. Korona je průser globální a není stát, kterému by prospěla. Poslední věta je jen hloupá pseudofilozofická fráze. Pokud jsi znalec a původ a příčinu globální pohromy bezpečně znáš, doporučuji oslovit tajné služby nebo účast na nějakém světovém fóru myslitelů a vědců. Hlavně zdůrazni, že jsi z Emimina. ![]()
@mroe píše:
Nenapadlo. Je zase nenapadlo, ze on muze zustat v aute. A taky je nenapadlo jit jindy, nez v dobe, kdy je v obchode snad uplne nejvetsi naval, kdyz jsou nerozhodni, chteji jit nutne oba, se dvema voziky( druhy prazdny) a nakup jim trva vecnost, protoze je cas netrapi…
Tak ale oni ten druhý vozík neměli ze srandy, že
Jen dodržovali opatření. A třeba nemají jindy možnost do toho obchodu jít.
@Borrealis Zase pohled z druhé strany. Pokud už jsou to opravdu stáří lidé, tak se prostě na ten nákup dopoledne nevypráví proto, že to nestihnou. Jednoduše než babička uklidí po snídani, ustele a vypije kafe, tak jde vařit oběd, aby byl v poledne na stole. Už není tak rychlá. Po obědě si dá děda dvacet, babička uklidí, dají si kafe a jdou nakoupit. Me tihle důchodci nějak neberou. Štvou mě jen ty typy, co ulehnou na vozík a pomalu vyhlídkovou jízdou jedou obchodem. Řeším to tak, že vozík odstavím a zboží do něj nosím. Nemá cenu se nervit. Že všichni zestárnou je prostě fakt. A že budou pomalejší taky. A co myslíš, bude ta generace ohleduplnější? Když je naučená když chceš tak můžeš? Nebude. Bude minimálně stejná.
@Burj Chalifa Bohužel si myslím, že nejpozději po vánocích tu máme opět pětku. Možná to nechají přes silvestra a pak zase umrtvi. Je mi líto živnostníků.
A mimochodem dopoledne bývají obchody plné matek na mateřské. Takže ti důchodci si moc nevyberou. Když byly termíny nákupu jen pro důchodce, bylo spousta lidí pobourenych, že nemůžou mít na nákup dopoledne, aby měli z čeho uvařit. Takže já bych řekla, že ta ohleduplnost by měla být na obou stranách. Ne zloba, co si dědek s bankou troufaji.
ano, bohužel, s tou pětkou s Tebou souhlasím. Virus a jeho přenos neošálíš. Mít zavřeno na Vánoce není v této zemi politicky průchodné, po nich už vláda nebude mít zábrany ani jiné možnosti než to udělat. No a já se jí moc nedivím. Špitály budou zase přeplněné, zdravotníci už na kraji sil…
@inkakřivák píše:
A mimochodem dopoledne bývají obchody plné matek na mateřské. Takže ti důchodci si moc nevyberou. Když byly termíny nákupu jen pro důchodce, bylo spousta lidí pobourenych, že nemůžou mít na nákup dopoledne, aby měli z čeho uvařit. Takže já bych řekla, že ta ohleduplnost by měla být na obou stranách. Ne zloba, co si dědek s bankou troufaji.
Podivej, kdyby ten zbytecny kosik odstavili nekde stranou, nereknu ani popel. Ale je evidentne netrapilo, ze v obchode nejsou sami a ze nejsou jedini, kdo se chystaji pect. Pres jeden kosik bych se k ten vecem nejak dostala, ale pres dva, umne naaranzovane jako hradba kolem nich, jsem mela proste smulu. Muzu jen souhlasit, ohleduplnost by mela byt na obou stranach. Pokud se chci v obchodech kochat pohledem, opirat se o kosik a vybirat si pomalu a rozvazne, nechodim tam ve spicce…
@mroe jim to nedochazi. V dobe, kdy meli seniori vyhrazene hodiny v obchodech, nasi seniori obrazeli obchodaky, jak jim to vyslo. Tchyne si mi postezovala, jak to jednou bylo v tescu po 10 hrozne ![]()
@mroe píše:
Podivej, kdyby ten zbytecny kosik odstavili nekde stranou, nereknu ani popel. Ale je evidentne netrapilo, ze v obchode nejsou sami a ze nejsou jedini, kdo se chystaji pect. Pres jeden kosik bych se k ten vecem nejak dostala, ale pres dva, umne naaranzovane jako hradba kolem nich, jsem mela proste smulu. Muzu jen souhlasit, ohleduplnost by mela byt na obou stranach. Pokud se chci v obchodech kochat pohledem, opirat se o kosik a vybirat si pomalu a rozvazne, nechodim tam ve spicce…
Souhlasím. V pátek v Kauflandu zase manželský pár, cca 50 let. Chlap se nejdřív divil, že ho security nechtěl pustit bez vozíku (asi do teď žil v jeskyni
). Pak samozřejmě vozík zaparkoval tak, že úplně zablokoval jednu uličku a on sám šel pomalu na druhou stranu obchodu
Pokud vidím takhle blbě postavený vozík, co mne brání v cestě, tak ho prostě odrstrcim a jdu dál.
@mroe píše:
Podivej, kdyby ten zbytecny kosik odstavili nekde stranou, nereknu ani popel. Ale je evidentne netrapilo, ze v obchode nejsou sami a ze nejsou jedini, kdo se chystaji pect. Pres jeden kosik bych se k ten vecem nejak dostala, ale pres dva, umne naaranzovane jako hradba kolem nich, jsem mela proste smulu.Muzu jen souhlasit, ohleduplnost by mela byt na obou stranach. Pokud se chci v obchodech kochat pohledem, opirat se o kosik a vybirat si pomalu a rozvazne, nechodim tam ve spicce…
Většině lidí byl kromě psaní na emimino dán i dar řeči… Takže v takové situaci je možno dle nátury prohodit něco jako „S dovolením…“ nebo „Zasra.nej dědku, strč si ten košík jinam“…
![]()
Potkávám v marketech spoustu lidí a dělá jich to spousta, všech věkových kategorií, zřejmě si to neuvědomujou, že třeba čučí na něco do regálu a vozík drží za zádama naštorc přes uličku… Od toho mám hubu, abych promluvil, nebo decentně zakašlal, abych upoutal pozornost dotyčné osoby… ![]()
Občas si v duchu zamrmlám, ale nemám důvod kvůli takové prkotině nadávat a někoho nenávidět… Zvlášť když vím, že mám sám máslo na hlavě a sám se taky zakoukám, třeba na světelné křižovatce v letním období na nějakou minisukni nebo dobře šité tričko a unikne mi, že už mi blikla zelená…
![]()
@bse.pedro píše:
Většině lidí byl kromě psaní na emimino dán i dar řeči… Takže v takové situaci je možno dle nátury prohodit něco jako „S dovolením…“ nebo „Zasra.nej dědku, strč si ten košík jinam“…![]()
Potkávám v marketech spoustu lidí a dělá jich to spousta, všech věkových kategorií, zřejmě si to neuvědomujou, že třeba čučí na něco do regálu a vozík drží za zádama naštorc přes uličku… Od toho mám hubu, abych promluvil, nebo decentně zakašlal, abych upoutal pozornost dotyčné osoby…
Občas si v duchu zamrmlám, ale nemám důvod kvůli takové prkotině nadávat a někoho nenávidět… Zvlášť když vím, že mám sám máslo na hlavě a sám se taky zakoukám, třeba na světelné křižovatce v letním období na nějakou minisukni nebo dobře šité tričko a unikne mi, že už mi blikla zelená…![]()
Zakaslal? Ted, v době covidu? ![]()
@jita22 píše:
Zakaslal? Ted, v době covidu?
I tak se dá… A během chvilky budu mít volné všechny uličky v okruhu 100m…
![]()
Jestli jsi nějaká vip tak to normální neni.. ne sranda.. divej, to, že neseš dítě přece neznamená, že máš jiné pravidla. Víš, kolik lidi je ted naštvaných, že,, něco musí, a prostě je to pro každého..
Na druhou stranu tě chápu, ale v dnešní době, prostě je to tak..,ale nakonec tě pustil,
JO dočítám, tak ještě upřesním,, že neřeším opatření a covid, ale beru to tak, ž e když někdo jde do obchodu, tak si bere košík a nebo vozík i bez těch covidových opatření, to zase se nemůžeš zlobit, že jenom, že neseš dítě, se to obejde bez řečí..