Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MilijonDolarBejby píše:
To je jasny, podnikání ma spoustu rizik. Ale teda řeknu ti… 43 tisic měsíčně je masakr…to se můžete jen modlit, aby si třeba nezlomil nohu. Nebylo by pro něj lepší byt obyč zaměstnancem? Takhle bez rezervy je to o strach
43 tisíc měsíčně, když má proti tomu příjem z pronájmu 35 tisíc, to není nic. A protože ho jeho žena živí, dětem nic nedává, stačilo by mu být uklízečkou za desítku měsíčně a má ještě 2 tisíce na cigára a bez starostí. Trochu jsem to zjednodušila, ale je to v podstatě tak.
@MilijonDolarBejby Tak ono kdyby si zlomil nohu, tak má právě ty zaměstnance, takže firma by nestála. A kdyby byl obyč zaměstnancem, tak by takové peníze prostě nevydělal.
Navíc jsme z malého města, kde je ještě ke všemu nezaměstnanost.
@radkka píše:
To ho opravdu tak miluješ? Čím si to zasloužil?
Miluju, no… On je v jádru totiž opravdu hodný člověk, nikomu by úmyslně neublížil. ![]()
@Anonymní píše:
@MilijonDolarBejby Tak ono kdyby si zlomil nohu, tak má právě ty zaměstnance, takže firma by nestála. A kdyby byl obyč zaměstnancem, tak by takové peníze prostě nevydělal.Navíc jsme z malého města, kde je ještě ke všemu nezaměstnanost.Miluju, no… On je v jádru totiž opravdu hodný člověk, nikomu by úmyslně neublížil.
V jádru hodný člověk, který tě vysává, aby mohl podnikat… fajn, když to tak chceš.
@Anonymní píše:
@MilijonDolarBejby Tak ono kdyby si zlomil nohu, tak má právě ty zaměstnance, takže firma by nestála. A kdyby byl obyč zaměstnancem, tak by takové peníze prostě nevydělal.Navíc jsme z malého města, kde je ještě ke všemu nezaměstnanost.Miluju, no… On je v jádru totiž opravdu hodný člověk, nikomu by úmyslně neublížil.
Kde jsou ty peníze, co vydělává? Kam je dává, když ho živíš?
@Blekota ja jsem s chlapem, protoze mi je s nim dobře. Chlap není peněženka, z tvých příspěvků je mi trochu ouzko, protoze mam pocit, že právě na tu penezenu chlapa degradujes.
@Kobliha51 píše:
43 tisíc měsíčně, když má proti tomu příjem z pronájmu 35 tisíc, to není nic. A protože ho jeho žena živí, dětem nic nedává, stačilo by mu být uklízečkou za desítku měsíčně a má ještě 2 tisíce na cigára a bez starostí. Trochu jsem to zjednodušila, ale je to v podstatě tak.
No podle me mu podnikání mic nevynasi, kdyz mu staci v postate vydělat jen 10 tisíc a je šul nul
@suricata píše:
@Blekota ja jsem s chlapem, protoze mi je s nim dobře. Chlap není peněženka, z tvých příspěvků je mi trochu ouzko, protoze mam pocit, že právě na tu penezenu chlapa degradujes.
To bych zase neřekla. Já jsem člověk, který nesnáší závislost na komkoli, už od začátku střední jsem si celoročně vydělávala a na VŠ se živím úplně sama, mám muže, který peníze má a živil by mě možná i rád
a přesto se dřu a občas to nedávám. Neberu ho jako peněženku a myslím, že ani Blekota, ale prostě o chlapa, který by mě nechal tahnout celou domácnost, veškeré náklady dětí i jeho, o toho bych si ani kolo neopřela.
@Kobliha51 V podstatě jen ty cigára a občas si koupí pivo. Ale to není často. ![]()
@MilijonDolarBejby píše:
No podle me mu podnikání mic nevynasi, kdyz mu staci v postate vydělat jen 10 tisíc a je šul nul
Má ženu snů. Nemusí vydělávat, protože nikoho neživí. Dokonce ani sebe. Jeho žena si investicí do jeho majetku předplatila nájem pro sebe i pro společné děti. Kdyby ji napadlo odejít, půjde s igelitkou. ![]()
@radkka on plati, dum a elektriku a ja bych raději tahla finanční stránku domácnosti a byla bych s člověkem kterého si muzu vazit jako osobnosti, který mě podpoří psychicky a je mi s nim hezky, prachy dokážu vydělat sama, ale sdílet radostje lepší ve dvou.
@MilijonDolarBejby píše:
Ale to on zase vydělá víc. Jenže jeden nájemník (jeho kamarád) mu dluží už cca za půlroku nájem, který si s ním domluvil, že mu zaplatí, až mu taky někdo zaplatí nějakou zakázku, takže to musí manžel vlastně taky vydělat „nad limit“, aby splácel to, co má. Dluží mu tady vlastně víc lidí, ale snaží se to splácet. To jsem mu taky říkala, ať je vyhodí a seženeme jiné nájemníky, kteří budou řádně platit nájem, ale jsou to lidi, kteří se do té situace nedostali vlastní vinou, takže jim takhle na úkor nás pomáhá.
Všechno je to složitější, než se na první pohled zdá.
Taky když mu někdo za odvedenou práci jeden měsíc nezaplatil docela velkou sumu, tak už se to pak takhle začne táhnout… ![]()
@suricata píše:
@radkka on plati, dum a elektriku a ja bych raději tahla finanční stránku domácnosti a byla bych s člověkem kterého si muzu vazit jako osobnosti, který mě podpoří psychicky a je mi s nim hezky, prachy dokážu vydělat sama, ale sdílet radostje lepší ve dvou.
Prachy taky dokážu vydělat sama, ale nevážila bych si chlapa, který ne. Holt to má každý jinak a je to tak správně.
@radkka píše:
Jestli nějakému chlapovi přijde tohle chování normální, tak by měl vyhledat urychleně odbornou pomoc.
Z toho, co tu napsala sistojím za tím, že jí nemiluje.
To víš z těch pár řádků? ![]()
Možná by nebylo od věci, spočítat si náklady a výnosy na dům a pak to ostatní. Máte to všechno dohromady a to je myslím i účel toho. Vypadá to hrozně, on vypadá jako chudák a nemůže ti proto dávat peníze. Dům určitě vynáší. Jinak by to nemělo význam. Jeho ostatní náklady, nesouvisející s domem a podnikáním jsou jaké? A podnikání mu tedy vynáší a nebo ne? Jestli z pronájmu domu živí svoje podnikání, tak je asi něco špatně a on je prostě neschopný. Jeho dluhy jsou jaké? Hypotéka?