Otevřete mi konečně oči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2874
12.10.15 12:21
@suricata píše:
@Blekota co ty víš co kdo udělá nebo ne 8o

Protože tady anonymní pořád omlouvá svého manžela, jak on je chudák ale sama nikdy za 9 let nezasáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
12.10.15 12:29

No já nevím, ale já si v jádru hodného člověka, který by nikomu neblížil (což zde bylo oproti všem záporům zakladatelkou předloženo jako jediná věc, zač si ho vážit), představuji trošku jinak.
Hodný člověk by podle mého nevystavil svou drahou polovičku tak nefér, nespravedlivé a ponižující situaci. Nejenže jí není oporou, ale ještě jí udělá děti, na kterých se nikterak nepodílí ani se spoluživením ani pomáháním a ještě se od ní nechá živit on sám. A ještě si to zařídí tak vychcaně, aby zakladatelka buď cálovala a živila ho, nebo táhla s igelitkou. K tomu všemi je ještě nepříjemný a jen leží u TV. Vskutku v jádru hodný člověk jak vystřižený!!! :roll:

• Citovat
  • Upravit
12.10.15 12:29
@suricata píše:
@Blekota ja jsem s chlapem, protoze mi je s nim dobře. Chlap není peněženka, z tvých příspěvků je mi trochu ouzko, protoze mam pocit, že právě na tu penezenu chlapa degradujes.

Ne, zakladatelka je penezenkou a sluzkou svého chlapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
12.10.15 12:35
@Anonymní píše:
Má v sobě něco, co na něm obdivuji

Panebože… ani v největší fantazii si neumím předtsvit, co by to tak mohlo být.

• Citovat
  • Upravit
6638
12.10.15 12:36
@MilijonDolarBejby píše:
Ne, zakladatelka je penezenkou a sluzkou svého chlapa

Pokud se tak zakladatelka cítí, mela by si o tom s chlapem poradne promluvit a udelat kroky k tomu aby jim to obema vyhovovalo :nevim: P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.15 12:50
@Anonymní píše:
Ale to on zase vydělá víc. Jenže jeden nájemník (jeho kamarád) mu dluží už cca za půlroku nájem, který si s ním domluvil, že mu zaplatí, až mu taky někdo zaplatí nějakou zakázku, takže to musí manžel vlastně taky vydělat „nad limit“, aby splácel to, co má. Dluží mu tady vlastně víc lidí, ale snaží se to splácet. To jsem mu taky říkala, ať je vyhodí a seženeme jiné nájemníky, kteří budou řádně platit nájem, ale jsou to lidi, kteří se do té situace nedostali vlastní vinou, takže jim takhle na úkor nás pomáhá. :roll: Všechno je to složitější, než se na první pohled zdá.

Jistě ze je to složitější. On živí svého kamaráda na úkor rodiny. Jo, kdyby to bylo takhle rok, dva… Ale 9 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.15 12:55
@Moise píše:
Tak to bohužel vypadá, když má někdo velké oči :zed:

Zakladatelko, proč sis ho proboha brala? Děti i pochopím, ale je ti jasné, že případné dluhy a podobné věci půjdou i na tebe? :think:

Příspěvek upraven 12.10.15 v 12:06

Ano. Jako jasně, stát se může, ale nesmí byt blbej a ještě pul roku si nenechat zaplatit nájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
12.10.15 12:56

Takže z toho všeho, co tady zakladatelka napsala je v nevýhodné situaci:
1. musí přečkat, než se vše splatí a než si nájemník řekne, že bude pravidelně splácet nájem. (To může trvat i dalších 5 let)
2. rozvést se nemůže, protože 50% dluhů by stejně splácela ona a navíc, on by neměl ani na alimenty.
Takže jak to dopadne? 9 let žije jako živitelka dvou dětí, s chlapem pod jednou střechou, který se od ní nechá živit, tato situace mu hodně vyhovuje, takže v tomto bude pokračovat nadále, nájemník si bude další rok dva bydlet grátis u nich doma a zakladatelka se zase bude točit v kolotoči a užírat se tím, jak je chlap nezodpovědný ale hlavně hodný (ikdyž jí za 7 let nevzal na dovču ale pozor, 2× jí vzal na wellnes).
Za mě se s takovým hodným chlapem v životě nikam nedostaneš.
Jo a ještě jsi anonymní neodpověděla na otázku, co si na něm nejvíce vážíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
12.10.15 15:12

To splácení dluhů je poněkud nepřesné. Ustanovené NOZ o dluzích vzniklých před uzavřením manželství a SJM je namířeno proti tomu, aby se dluhy vzniklé před svatbou daly převést na SJM chráněný před exekucí. Příklad - manžel naseká 2 mega dluhů, po svatbě si pořídí do SJM barák za 5 mega, jemu z toho patří polovina. Exekučka se může vztahovat na jeho podíl na SJM do výše dluhu + náklady na exekuci. V tomto případě, když ona má stejně jenom tu igelitku, za manželovy dluhy vzniklé před svatbou neručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí